-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cristina...


de celdesubdush la: 07/01/2006 15:09:00
modificat la: 09/01/2006 22:14:33
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Cristina ... îi rostesc numele şi o duioşie fără margini mă cuprinde. În colţul cel mai ascuns al sufletului meu un chip de femeie dragă pâlpâie firav ca o lumânare ce stă să se stingă ... dar nu se va stinge niciodată.

Cristina ... copilul devenit femeie în braţele mele, femeia ce a păşit alături de mine şase ani lungi şi plini de amintiri frumoase.

Mă întreb, ca-n multe alte dăţi, dac-aş da timpul înapoi aş schimba ceva? Zilele când am făcut-o să plângă de dorul meu, trădările, despărţirea ...

În viaţa ei, în viaţa noastră stau scrise întâmplări pe care nu am puterea să le schimb. Totul era echilibru, totul se potrivea atât de bine între noi încât numai un drăcuşor pus pe şotii putea să mă împingă să fac toate câte i le-am făcut.

Eram parte din zilele ei şi ea ştia asta, eram tandreţea şi apropierea şi zilele şi nopţile petrecute împreună. Ştiam că e a mea şi orgoliul iluzoriu al proprietăţii asupra trupului şi sufletului ei mă umplea de o bucurie nemăsurată. Aş fi putut să jur atunci că va rămâne a mea până la sfârşitul zilelor ei. Că mă va urma necondiţionat ... şi în ciuda numeroaselor mele rătăciri.

Cineva spunea că fiecare femeie ce trece prin viaţa noatră, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, e o încercare şi o lecţie în împlinirea noastră ca bărbaţi. Că felul de a iubi, de a ne înţelege sau de a ne judeca al fiecărei femei aduce împlinire căutărilor noastre ... şi braţele femeii sunt limanul căutat de navigatorul sătul de luni întregi de drum pe mare.

Pe marea căutărilor mele Cristina a fost cel mai trainic liman. Corabia mea nu avea nevoie de ancoră pentru a rămâne ... îi căutam apropierea şi cu fiecare fugă laşă ce mă ducea departe de ea o doream mai tare. Mă amăgeam să cred că alte sunt braţele ce mă cuprind cu mai multă pasiune şi reveneam, iar şi iar, îmblânzit, supus, în braţele Cristinei mele. Ea era clipa de linişte, blândeţea, echilibrul pe care îl căutam bezmetic în toate peregrinările mele.

Aş fi vrut să o pot păstra alături de mine mai multă vreme, să am posibilitatea să îi ofer ce îşi dorea, dar la anii mei de atunci preţul părea prea greu de plătit. Şi nu eram pregătit în nici un fel să plătesc cu libertatea mea posibilitatea de a găsi în ea mereu limanul de pace căutat. Din păcate, vârsta ei gonea năvalnic spre împlinirea ei ca femeie, un ceas parşiv şi enervant ticăia obsesiv – căsătorie/copil, căsătorie/copil – ştiam oare eu să trăiesc aşa? Sunt lucruri pe care mi le doream, mi le doresc, dar nu la anii în care lumea mai avea atâtea de dezvăluit, în care mă înfruptam cu tot sufletul din întâmplările pe care mi le scotea în cale viaţa: provocări personale şi profesionale, femei interesante de explorat, încercări ale maturizării mele personale şi afective ...

Ce-aş fi putut să schimb? M-am mai întrebat asta? La fiecare cumpănă de viaţă pun în balanţă binele şi răul, varianta 1 şi varianta 2, ce trebuie şi ce aş vrea să fac. Balanţa înclină sensibil când într-o parte, când în alta. Nu e uşor să iei decizii care implică o femeie la care ţii. Cu atât mai mult să iei decizii care exclud o femeie la care ţii.

Ştiam amândoi ce ne dorim de la viaţă. Ştiam de asemenea ce îşi doreşte celălalt. Dar fiecare încercare de a dori la fel ar fi însemnat o renunţare din partea unuia dintre noi ... şi un compromis.

Din momentul când a aflat toate astea castelul nostru de cărţi de joc a început să se prăbuşească. Şi a venit ziua în care am aflat că Cristina mea nu mai e a mea. Căutările altui bărbat găsiseră limanul, pacea, dragostea în braţele ei. Mi s-a părut nedrept. Şi sufletul meu a plâns. O lacrimă pentru ce pierdusem şi trei lacrimi pentru alegerea ei, o alegere pe care o simţeam pripită, confuză, făcută din răzbunare.

Ce să mai spun? E inutil, cred, să menţionez că în scurt timp bărbatul acela a făcut-o doamna casei lui, soţie cu rochie albă în biserică şi nuntă cu dar, probabil viitoare mămică, oprind astfel ticăitul stupid al ceasului acela care a luat-o de lângă mine.

Să fi schimbat ceva? E tardivă întrebarea.

Am constatat că supravieţuiesc. Că învăţ în continuare despre femeile din preajmă. Că încă îmi caut limanul la care să ancorez. O singură întrebare mă bântuie: „Oare e fericită?”

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (86):


? - de maan la: 09/01/2006 22:40:55

chiar am senzatia ca ma uit la tine cand faci dus si ca tu esti acela care tragi de perdea, cand eu ma caznesc cu disperare sa te-acopar.
nu esti urat, cred.
esti prea mult, chiar si pentr-o incercare literara.
probabil de-aceea nu-s in stare sa te citesc pana la capat.
#99333 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intreb si eu... - de anisia la: 09/01/2006 23:22:30
femeile astea toate... ce le etalezi pe-aici... sunt inventia ta literara, rezultat al fanteziei sau chiar au existat? si intr-unul si in celalalt caz, trebuie sa-ti fie greu!
_________________________________________________________
"iau viata in piept, vânez bucurii, caut raspunsuri, alung dureri..." (Marita Golden)
#99346 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Esti o enigma - de sierva la: 10/01/2006 14:39:50
Nu ma pot abtine. Sigur nu esti femeie? Ca pana acum n-am intalnit barbat care sa gandeasca asa :)
#99375 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
piccolo grande amore - de maria de la medgidia la: 10/01/2006 14:39:50
textul tau imi aduce aminte de melodia asta veche, nu mai stiu cine o canta "picolo grande amore"...

un el ca un fel de tu... care se trezeste ani mai tarziu ca a pierdut ceea ce era mica marea dragoste... cica "adesso che saprei cosa dire, adesso che saprei cosa fare" (acu` ca as sti ce sa zic, as sti ce sa fac...)

fiecare femeie e o cristina cateodata... de ce presupui din partea unei femei care te-a iubit, aceeasi nostalgie a bilantului care te copleseste pe tine?

ceasul unei femei nu-i un lucru stupid... incepi sa-l simti de pe la 30 de ani... asta-i varsta marii iubiri, dupa mintea mea... vintrele incep sa se stranga cautand in ele carne din carnea omului pe care-l adori...

scrii limpede... take care
----------------------------------
Counseling pentru cretini: bungee-jumping de la 30 m cu coarda elastica de 60 m.
#99417 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
e greu... - de cactus la: 10/01/2006 14:41:00

e greu sa citim pana la capat....pentru ca e greu sa citim in noi insine pana la capat.....uneori dusul vietii devine rece, de ghiata chiar.....toti ne regasim in ce scrii tu.....cu totii gresim, bravam...regretam apoi.......si nu uitam...pentru ca nu putem uita ca am ranit si nu putem uita fericirea........non bis in idem...
#99437 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fratioare - de ceidesubdush la: 10/01/2006 14:41:00
9 nea placut textul tau, pe bune.
#99448 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de celdesubdush la: 10/01/2006 14:41:00
Femeile acestea chiar au existat ... a fost frumos ... nu mi-a fost greu ... dar nici usor.
Dupa cum am scris in textele anterioare ... fiecare femeie m-a ajutat sa ma implinesc ca barbat ... sa ma cunosc ... sa am dorinte ... sa fiu fascinat de femeia de langa mine.
#99450 (raspuns la: #99346) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
auzi? ai vazut ca a aparut si - de anisia la: 10/01/2006 14:17:03
auzi? ai vazut ca a aparut si o "ceadesubdus"??? hehe.... aia ti-e perechea!! succes :))
_________________________________________________________
"iau viata in piept, vânez bucurii, caut raspunsuri, alung dureri..." (Marita Golden)
#99451 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de celdesubdush la: 10/01/2006 20:44:28
Intre noi fie vorba ... nu fac dush cu usha incuiata si nici nu ma ascund dupa perdea:P
#99464 (raspuns la: #99333) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sierva - de celdesubdush la: 10/01/2006 20:44:28
SIGUR nu sunt femeie...:))
#99465 (raspuns la: #99375) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria de la medgidia - de celdesubdush la: 10/01/2006 20:44:28
ceasul femeii nu este stupid...ticaitul acestuia este...
#99467 (raspuns la: #99417) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
n-am înţeles - de rac la: 10/01/2006 17:53:16
Până la urmă, câţi sunteţi sub duş?!


"Nu cerceta aceste legi, că eşti nebun când le-nţelegi!"
#99484 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
waw! - de Chickenita la: 10/01/2006 20:44:28
In legatura cu intrebarea de la urma, daca este intr-adevar asha cum o descrii, nu are cum sa fie fericita dar va invatza pt ca spre deosebire de tine ea stie sa si ofere ( iubire, pasiune, blandete..etc). O intrebare pt tine, pentru tot ce ai scris despre ea e foarte emotional dar egoist.....
AI IUBIT-O VREODATA?
#99485 (raspuns la: #99450) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
celdesubdush: Iarta-ma ! - de alex andra la: 10/01/2006 20:44:28
"Lost without music in a world of noises"
dar dupa Adina, Cristina imi pare o figura palida, care nu stiu daca a meritat sa fie iubita asa cum zici ca ai iubit-o. Finalul povestii pare a ma confirma. O simti si tu, taxand-o cu neinduratorul "nunta cu dar".
Cat despre textul in sine, el are momente exceptionale: "Din păcate, vârsta ei gonea năvalnic spre împlinirea ei ca femeie, un ceas parşiv şi enervant ticăia obsesiv – căsătorie/copil, căsătorie/copil – ştiam oare eu să trăiesc aşa?" sau "Nu e uşor să iei decizii care implică o femeie la care ţii. Cu atât mai mult să iei decizii care exclud o femeie la care ţii." si altele ce nu reusesc sa iasa din conventionalism - de pilda metafora cu limanul, portul, ancora, tocite de prea multa folosire in spatiul literaturii de la noi si de pretutindeni.
Inca o data, iarta-ma ... daca observatiile mele nu raspund asteptarilor tale.
#99487 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cu totii purtam in noi o Cristina... - de maxxbase la: 10/01/2006 20:44:28
Chiar daca unii au curajul, chiar daca altii nu au curajul, chiar daca altii refuza sub orice forma sa comenteze acest aspect, sunt de parere ca oricine poarta in el amintirea unei Cristine...amintire mai mult sau mai putin pregnanta, dar prezenta acolo... personal, doream sa imi exprim admiratia fata de puritatea afirmatiilor din text, care depasesc cu mult un sentiment de nostalgie sau o amintire...ma regasesc, invat, si dau din cap aprobativ...

Felicitari, celdesubdush, pentru ceea ce esti, si pentru ceea ce scrii.
#99491 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rac - de celdesubdush la: 10/01/2006 20:44:28
in mod sigur unul (eu) ... nu iti pot spune exact ce-i cu "ceidesubdus" :))
#99494 (raspuns la: #99484) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maxxbase - de celdesubdush la: 11/01/2006 14:47:12
multumesc pentru apreciere....
#99507 (raspuns la: #99491) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
celdesubdush - de sierva la: 11/01/2006 14:47:12
Uf, am rasuflat usurata! :))
#99508 (raspuns la: #99465) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
auzi, celdesubdus-ule, da' - de rembrandt la: 10/01/2006 22:07:36

auzi, celdesubdus-ule, da' lor le-ai cerut parerea inainte sa scrii despre ele (ma refer la Adina, Diana, Cristina, s.a.m.d.)?


________
t'es tellement tellement tellement belle
#99522 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hehe, rembrandt... - de anisia la: 10/01/2006 23:11:01
la cate fac barbatii fara sa ceara parerea femeii...ce mai conteaza un text ici, colo???? punem pariu ca daca-l intrebi, iti serveste replica era un elogiu,draga......
hehe... nu ne nascuram ieri, nu?
_____________________________
sunt doar un om obisnuit...
#99532 (raspuns la: #99522) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt. celdesubdush - de Intruder la: 10/01/2006 23:26:46
mie chiar imi place cum scrii si aici NU glumesc, nici nu fac bascalie...

fetele astea sunt geloase pe Cristina, Adina si care mai ie, las' ca stim noi!
eh si pe mine ma racaie la ficatzi, de ce sa nu recunosc?...n-am avut atatea femei ca tine, io am avut una care-a vrut sa ma-nvete cum e sa fac secs dar secsu' ala a fost un fiasco, io eream emotzionat ingrozitor si am dat-o-n bara, precoce de tot...asa de precoce, incat n-am apucat sa ma dezbrac de parpalac, doar sa ma descaltz...cand am vazut-o p-aia despuiata, tzak-pak, bufffffff!...m-am facut de kko si-a murit vrabiutza (pen'ca intr-o zi nu stiu cine a-mpuscat-o si-n alta zi nu stiu cine-a-ngropat-o)...a doua pe care am avut-o, a leshinat cand m-a vazut in pielea goala, nu'sh de ce...ori s-a uitat prea adanc la tatuajul de pe omoplaaaaaatzi unde scrie "margareto sa nu mintzi ca intrusu' n-are dintzi"...ori mi-a vazut CEC-ul la purtatoooooor...ori ca i-am zis io "zambeste, promit ca n-o sa te doara"...ori ca mi-a zarit budigaii aruncati jos si-a avut o revelatzieeeeee...naiba stie!
cam astea sunt...deci am o oareshcare experientza, nu neg...:D

P.S. pacat ca ti-ai pus un nick asa infantil pentru ca scrii bine, cel putin mie mi-a placu foarte mult.
acum, lasa-l asa pentru c-am sa te mai citesc...:))

___________________________________
semper idem...
#99540 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intrusule - de anisia la: 10/01/2006 23:37:05
noi geloase??? ETE - NA !!! pe ce , mai nene??? pe fetele alea care au impartit o biata inima de baiet??? nu-ti dai seama ca fiecareia i-a revenit doar o bucatica mica mica mica?? si ca nici una nu a cunoscut, defapt, intregul?

sa ridice doua degete cui ii plac jumatatile de masura? sau sferturile???
_____________________________
sunt doar un om obisnuit...
#99544 (raspuns la: #99540) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sunt ofensat...tocmai mie car - de celdesubdush la: 11/01/2006 14:47:12
sunt ofensat...tocmai mie care mi-am expus trairile in toata plenitudinea goliciunii mele desubdush sa mi se reproseze asha ceva???...oare voi putea trai cu asemenea povara???
#99545 (raspuns la: #99532) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Intruder - de celdesubdush la: 11/01/2006 14:47:12
fratele meu mushketar bine ca ai aparut...varsau oamenii ashtia sange nevinovat...
#99558 (raspuns la: #99540) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Anisia - de celdesubdush la: 11/01/2006 14:47:12
din cate stiu...inima mea nu este un tort aniversar pe care sa-l impart,felie cu felie, femeilor care au insemnat ceva in viata mea...
unde sunt eu...e inima mea toata...nu patrimi sau saisprezecimi...
#99559 (raspuns la: #99544) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de rembrandt la: 11/01/2006 00:32:34


la cate fac barbatii fara sa ceara parerea femeii...


da, dar tu ai citit ce spunea el in diverse texte/comentarii (am impresia ca mai mult comentarii decat texte) despre... femeie?________
t'es tellement tellement tellement belle
#99564 (raspuns la: #99532) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
subduşule - de rac la: 11/01/2006 07:37:13
Înseamnă că ştii ce este cu "ceadesubdush"?


"Nu cerceta aceste legi, că eşti nebun când le-nţelegi!"
#99589 (raspuns la: #99494) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rac - de celdesubdush la: 11/01/2006 14:49:32
nu am vazut-o pe "ceadesubdush"..doar pe "ceidesubdush":)
#99606 (raspuns la: #99589) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de celdesubdush la: 11/01/2006 14:49:32
oare mi-am gasit jumatatea???:))
#99607 (raspuns la: #99589) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sper că ai apă caldă, celdesubdush-iţă - de rac la: 11/01/2006 15:14:59
Mergi la comentariul lui anisia (cred că al treilea de jos în sus), la #99451, că acolo se pomeneşte de apariţia jumătăţii tale... Cum ar veni: apă rece - apă caldă.

Fraţilor, hai să intrăm cu toţii sub duş!
(Nu pot să mă abţin să nu pomenesc despre unele amintiri din armată... făceam duş tot plutonul odată..., şi era atât de riscant să scapi săpunul pe jos!).
:)


"Nu cerceta aceste legi, că eşti nebun când le-nţelegi!"
#99646 (raspuns la: #99606) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ref #99559 - de anisia la: 11/01/2006 15:33:30
vorba sa fie!!
_____________________________
sunt doar un om obisnuit...
#99651 (raspuns la: #99559) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt. celdesubdush - de Intruder la: 11/01/2006 15:43:41
fratele meu mushketar bine ca ai aparut...varsau oamenii ashtia sange nevinovat...

or sa creada oamenii astia ca eu sunt ceidesubdush si ceadesubdush...daca tot e sa stau sub dus, mai bine sa fiu eucuceadesubdushladush...mi-am cumparat si sapun ca gelu' l-am baut...:D
___________________________________
semper idem...
#99654 (raspuns la: #99558) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dush rece - de ceidesubdush la: 11/01/2006 21:11:51
cum adica mai vazut? in primul rand ca noi sintem mai multi apoi ca nu e frumos k sa te uiti pe gaura (cheii)

nu te preface ca nu ne cunoastem, ai uitat ceai facut la reveion?
#99657 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de celdesubdush la: 11/01/2006 21:11:51
De asta iti faci tu probleme? Totu` e sa nu creada ca tu esti Cristina:))
#99659 (raspuns la: #99654) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"oare mi-am gasit jumatatea?" - de Chickenita la: 11/01/2006 21:11:51
O cauti ? :) Sau de abia ai inceput?
#99664 (raspuns la: #99607) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
celdesubdush - de MOGECRI la: 11/01/2006 21:13:00
esti chiar din constanta?
#99687 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mogecri - de celdesubdush la: 12/01/2006 20:34:15
kiar de acolo...:)
#99773 (raspuns la: #99687) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Libertate - de Andre29 la: 12/01/2006 03:00:59
"Să fi schimbat ceva? E tardivă întrebarea.Am constatat că supravieţuiesc. Că învăţ în continuare despre femeile din preajmă. Că încă îmi caut limanul la care să ancorez. O singură întrebare mă bântuie: „Oare e fericită?”"Tocmai am incheiat o discutie interesanta cu un prieten bun... legat de dorinte, asteptari si realtii.... am ajuns la ideea ca intr-o relatie suntem liberi, avem responsabilitatea alegerilor noastre. In ecuatia cu doua necunoscute: eu (libera) ..?.. el (liber) = relatie intervine ceva... fara acea entitate (=?) nu se poate... este vorba de emotie (ca aceasta poarta numele de atractie sau iubire depinde de la caz la caz). In final insa... fiecare isi poarta libertatea si emotia in functie de ce doreste si de ce primeste din partea partenerului. Suprema libertate si dovada de iubire... este sa fii fericit ca ea este fericita, chiar daca nu cu tine.
#99792 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cu totii purtam in noi o Cristina... - de ionika la: 12/01/2006 20:36:46
superb text si sunt de acord cu maxxbase .... e atat de frumos scris ca daca nu l-as cunoaste mai bine pe Pisi' m-as ingrijora ca despre mine a scris si nu m-a intrebat (hehe)...dar el e mai putin poetic :) ramanem cu prietenia celuilalt si asta ne consoleaza; nu putem sa le avem pe toate; cu siguranta nu stim valoarea celor din jur pana nu ii pierdem intr-un fel sau altul
#99797 (raspuns la: #99491) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt alex andra - de dana_white_flag la: 12/01/2006 20:39:09
scrii tu:
"dar dupa Adina, Cristina imi pare o figura palida, care nu stiu daca a meritat sa fie iubita asa cum zici ca ai iubit-o. Finalul povestii pare a ma confirma."

de ce crezi tu ca merita sa iubesti doar in povestile cu happy end?! .... de fapt ce e happy end-ul? ... ca cei doi sa ramana impreuna? ... e bine sa traiesti clipa, sa o savurezi, sa daruiesti si sa primesti, sa iubesti ... din fiecare experienta inveti si ramai cu amintiri frumoase ... chiar si cand, ca celdesubdush nu ramai cu ea / el, frumosul consta in amintirea clipelor valoroase ... clipele mai putin frumoase trec ... si ramane ceea ce trebuie ... sentimentul ca ai Trait (cu T mare) ... :)

"There will be no white flag above my door" - dido
#99904 (raspuns la: #99487) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dana white flag - de anisia la: 12/01/2006 20:58:49
clipele mai putin frumoase trec ... ...mmmm, da-mi voie sa te contrazic. in general, o relatie (indiferent ca-i doar prietenie, amicitie, dragoste, indragosteala...you name it) se incheie atunci cand astfel de clipe mai putin frumoase incep sa navaleasca si sa imbranceasca spre marginea prapastiei tocmai ceea ce era candva frumosul. de ce nu are acesta din urma puterea sa le reziste si astfel relatia sa nu fie nevoita sa se stinga?
clipele mai putin frumoase nu trec, din pacate... si se instaleaza bine mersi intre cei doi, nascand semne de intrebare, indoieli, nedumeriri, frici s.a.m.d.
sa nu fi fost Traite (cu T mare) ar fi fost idealul :)
_____________________________
sunt doar un om obisnuit...
#99911 (raspuns la: #99904) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dana white flag - de alex andra la: 12/01/2006 23:35:47
"Lost without music in a world of noises"
Era vorba despre altceva, nu de happy end. Nici povestea cu Adina n-a sfarsit cu happy end. Ideea este ca mi se pare ca intre Adina si Cristina figura mai interesanta si mai demna de iubit ar fi prima. Spuneam ca finalul povestii imi confirma parerea prin aceea ca fata asta numita Cristina nu s-a aratat prea demna de iubire prin alegerea facuta - o casatorie banala cu un om oarecare - vezi "nunta cu dar" de care pomeneste Celdesubdush.
#99913 (raspuns la: #99904) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt celdesubdush - de dana_white_flag la: 12/01/2006 23:35:47
e greu sa renunti la ceea ce iubesti asa cum ai facut tu ... din dragoste ... si cineva ar putea crede ca nu tu ai renuntat la femeia iubita, ci ea te-a parasit gasind (partial) ceea ce si-a dorit in bratele altui barbat ... dar nu e asa; tu ai renuntat la ea ... o renuntare dureroasa ... si asta s-a intamplat cand ai inteles ca ea isi doreste mai mult, iar tu nu puteai sa-i oferi
ma gandesc la momentul cand a trebuit sa cantaresti cele doua variante pe care le aveai ... si ma gandesc la acea lacrima cazuta simbolic atunci cand te-ai vazut neputincios in fata situatiei de a pierde femeia iubita ... si cred ca te-a durut ..
sa ne gandim un pic ... noi toti si (mai ales) toate care am avea instictiv tendinta de a critica dorinta de libertate a barbatului care vrea sa "exploreze" femei ... e mai putin comod sa pendulezi mereu ... nu e usor sa fii in bratele diverselor femei si sa te intorci oarecum invins la cea pe care o iubesti ... nu e usor nici pentru ea sa te primeasca iar si iar ... dar e firea noastra diferita ... barbatul are nevoie de libertate ... femeia vrea stabilitate ... (in general vorbind .. sunt si exceptii) ... e o cautare continua ... si toti cautam iubirea sub diverse forme .. ar fi ideal sa invatam sa ne acceptam reciproc asa cum suntem si sa nu o mai luam ca pe o ofensa personala ...
e mai important sa nu facem compronisuri pentru ca dupa ele vin adesea regretele ... dar dupa o iubire raman amintiri frumoase ... si invatam sa fim noi ... invatam sa pasim catre urmatoarea intamplare minunata din viata noastra cu sufletul intreg ...
e frumos scris textul ... si limpede asa cum scrii tu mereu ... e acolo, in spatele cuvintelor o nostagie a ceea ce a fost frumos ... si o bucurie ca ai avut sansa sa simti iubirea, linistea, limanul, implinirea .. atat cat a fost ..
intrebarea aceea care te macina privind fericirea ei este si o forma de reflectie a intrebarii pe care ti-o pui fara sa-ti dai seama: oare eram mai fericit daca atunci alegeam altfel? ...
eu zic ca esti tu ... acea fiinta unica stiuta de noi ca "celdesubdush" ... iar "tu" esti cel ce stii sa iubesti intr-un fel personal ... nicidecum superficial ... iar asta conteaza ...
in rest ... atunci cand te vei simti implinit ... atunci cand si ceasul tau biologic va ticai ... vei ancora ... pana atunci ... exploreaza ! .. :)

"There will be no white flag above my door" - dido
#99914 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de dana_white_flag la: 12/01/2006 23:35:47
clipele mai putin frumoase trec ... in sensul ca ele se uita ... se sterg din amintire in timp ... e vorba despre ceea ce-ti amintesti peste ani ... cand te gandesti la X iti amintesti cum iti tremurau genunchii cand te saruta (ipotetic si metaforic vorbind) ... si mult mai rar iti revin in minte clipele urate care au facut ca relatia sa se rupa ...

PS: e un fenomen natural, demonstrat stiintific, pe care il sufera acel proces psihic numit memorie (scuze daca suna a lectie)

"There will be no white flag above my door" - dido
#99925 (raspuns la: #99911) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de celdesubdush la: 12/01/2006 23:35:47
dupa terminarea relatiei...cu trecerea timpului momentele urate din relatie se uita..raman amintirle frumoase...
amintiri care iti bucura sufletul...
#99928 (raspuns la: #99911) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
celdesubdush - de anisia la: 13/01/2006 00:24:39
dupa terminarea relatiei...cu trecerea timpului momentele urate din relatie se uita..raman amintirle frumoase...
amintiri care iti bucura sufletul...
- sa speram...
_____________________________
sunt doar un om obisnuit...
#99949 (raspuns la: #99928) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dana_white_flag - de Andre29 la: 13/01/2006 09:50:54
"dupa terminarea relatiei...cu trecerea timpului momentele urate din relatie se uita..raman amintirle frumoase...
amintiri care iti bucura sufletul..."

din experienta personala pot spune ca nu... nu momentele frumoase au ramas in mintea mea... nu momentele in care imi tremurau genunchii la cea mai mica atingere... nu momentele in care ma pierdeam in ochii lui... nu acestea au ramas.... e frumos sa crezi si sa speri asta.
#99988 (raspuns la: #99949) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de celdesubdush la: 13/01/2006 14:31:17
am trait momente in care amintirile frumoase mi-au bucurat sufletul...shtiu cum este...asha ca nu am ce sa sper...
#99989 (raspuns la: #99949) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dupa terminarea relatiei...cu - de dragosmp la: 13/01/2006 21:39:07
dupa terminarea relatiei...cu trecerea timpului momentele urate din relatie se uita..raman amintirle frumoase...
amintiri care iti bucura sufletul..


TRUE TRUE
Va doresc la toti daca ajungeti sa aveti un 'fost(a)' sa va fie asa.
#100055 (raspuns la: #99949) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Andre29 - de dana_white_flag la: 13/01/2006 21:44:04
o remarca ... mi-ai raspuns mie (?) la comentariu, dar ai citat din celdesubdush ...
nu e rau ... ideea era aceeasi ..

"There will be no white flag above my door" - dido
#100159 (raspuns la: #99988) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
celdesubdush - de vania la: 14/01/2006 18:06:30
nu pot sa imi dau seama de ce, dar desi clar nu am varsta ta si povestile&amintirile tale, suntem pe undeva pe aproape. unii ar zice Sa bem in cinstea furtunii care va veni! - eu zic - Da, dar ne prinde furtuna singuri???
#100173 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
___cred ca intrebarea asta "e - de Scarlet la: 15/01/2006 18:16:48
___cred ca intrebarea asta "e oare fericita?" este "crucea "ta acum..
te vei intreba mereu..dar nu vei afla raspunsul..
pt. ca asta e viata..______
"nu conteaza ceea ce vi se intampla,ci ceea ce faceti voi atunci cand vi se intampla"
#100375 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu stiu daca doamna cristina - de pseudolacan la: 16/01/2006 11:14:03
nu stiu daca doamna cristina e fericita dar eu sigur nu as fi in locul tau.
"Am constatat că (doar) supravieţuiesc". intr-o astfel de situatie nu te poti impaca cu tine insuti decat daca iti gasesti si tu limanul in bratele alteia.punct
--------
mai rau fara tine decat cu tine
#100540 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fericirea ei te calmeaza,te face fericit - de luiza dan la: 16/01/2006 21:51:52
nimic nu-i mai frumos decat sa strangi bisturiul in brate si sa te alegi cu matze pretioase...
sunt sigura ca fericirea ei te-ar calma,te-ar face fericit,dar "raul" din tine va invidia fericirea ei,te vei trezi singur,lamentan-du-te,dandu-ti seama de trecut,de schimbarea ei,de tot ce tine de prezenta ei...tu iubesti pe vechea cristina,nume inaltator cu fabulatii grase...
gandeste ca ea traieste in sufletul tau si ca fiecare bataie a inimii tale ii da rasuflarea.
#100568 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ceasul femeii nu este stupid. - de anisia la: 17/01/2006 00:52:21
ceasul femeii nu este stupid...ticaitul acestuia este... - de ce? doar pentru ca nu ticaie dupa cum vrea barbatul? ha, ha, ha :))
________________________________________________________
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca toate zboara la aceeasi inaltime...
#100716 (raspuns la: #99467) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex andrei - de crissaelena la: 17/01/2006 21:52:18
"Figura mai demna de iubit"???CDar ce(cine) e demn de a fi iubit oare?
Nu e demn sa-ti doresti fericirea asa cum si-a dorit-o Cristina?Fiecare are propria perceptie despre cum ar trebui sa fie fericirea, si daca in final nu se dovedeste a fi asa...Toate casatoriile devin la un moment dat banale.Ele se banalizeaza cu trecerea timpului.Nimic nu mai ramane exact ca la inceput.Totul se transforma in... ceva , nu pot sa zic ce anume, ceva care poate fi bine, rau, acceptabil...compromisuri...Un lucru e clar insa:majoritatea femeilor se simt implinite (fericite chiar,excluzand alte coordonate ale vietii) atunci cand dau nastere unui copil.O spun si o simt pe propria piele...Minoritatea care se simte fericita altfel decat asa intr-un final tot la concluzia asta va junge.Si atunci cine te iubeste si ...cine nu, mai ramane de discutat
Dar timpul nu-l putem da niciodata inapoi.Asta cred ca e si concluzia la care a ajuns autorul.
#100788 (raspuns la: #99913) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
daca iubesti cu adevarat - de criscris la: 17/01/2006 22:01:31
si eu cred si simt la fel ,poti sa fii fericit daca cel iubit e fericit,chiar daca nu e cu tine ,si in aceeasi ordine de idei sa te doara daca nu e fericit ... chiar daca nu e cu tine . Iubirea adevarata e bazata pe generozitate si pe spirit de sacrificiu , restul sentimentelor pe care le incearca prietenul nostru in raport cu Cristina lui , nu prea tin de adevarata dragoste...Sorry
#100829 (raspuns la: #99792) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
crissaelena - de alex andra la: 18/01/2006 14:36:28
"Lost without music in a world of noises"

Eu nu faceam decat sa compar doua "portrete": Adina/Cristina, considerand-o pe prima mai interesanta, atat ca persoana, cat si ca personaj literar. Ca femeie, pot foarte bine s-o inteleg pe Cristina, dorinta ei de stabilitate, de implinire printr-un copil etc. si sunt departe de a o condamna. In fond ea nu urmareste decat sa-si indeplineasca "menirea", precum majoritatea femeilor. Poate ca "menirea" asta e putin cam ingusta, tine de o prejudecata, si ar trebui sa-i largim sfera... nimic mai mult.
#100875 (raspuns la: #100788) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cristina... - de goanga la: 20/01/2006 00:19:18
Spui ca ce-i mai putin frumos nu trece...intr-un fel ai dreptate, insa e mare pacat sa lasi sa se intample asta. E bine sa-ti amintesti doar lucrurile frumoase, doar lucrurile care-ti fac placere. E greu dar nu imposibil, cu mai mult efort si stapanire de sine, cu o autoeducatie mai solida se poate rezolva. Important e sa-ti doresti asta din tot sufletul.
Ideal ar fi sa traim astfel incat sa nu regretam nimic din ce-am facut la un moment dat, insa cum fiecare om e supus greselii, daca macar te straduiesti sa vezi de ce s-au petrecut unele lucruri mai putin placute si sa inveti ceva din asta, tot e bine.
Invatand sa-ti invingi temerile, neincrederea, frica, sa-ti vezi defectele si sa te hotarasti sa le corectezi, numai atunci poti fi cu adevarat fericit, fie si numai din amintiri.
#101259 (raspuns la: #99911) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
" „Oare e fericită?” " - de newmann la: 24/01/2006 18:25:28
" „Oare e fericită?” "

cu certitudine.altfel ai afla contrariul.
#102044 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...