-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

pt. ce mergem la biserica?


de Scarlet la: 11/01/2006 20:01:00
modificat la: 28/02/2006 22:29:51
voteaza:
Recent s-a intamplat ceva care mi se pare bizar (parerea mea) -si m-a facut sa-mi pun intrebari referitoare la omul-preot.
A fost cam asa: Un preot "important" din city-ul in care locuiesc a venit sa-l vada pe directorul institutiei in care lucrez.Secretara poate il cunostea din vedere ,poate nu, dar a intrebat :"cine sa-i spun ca il cauta?" la care preotul raspunde: "parintele X...dar tu domnisoara se vede ca nu prea mergi la biserica ca nu ma cunosti,ar trebui sa mergi mai des..".
Asa ca dl. preot a mustrat-o , lasand in urma un "iz" cam neplacut ...Putea sa nu fie ortodoxa,sau pur si simplu sa mearga in alta biserica decat aceea in care predica el,dar asta conteaza ? de cite ori mergem la biserica? de unde stia el ce e in sufletul acelui om?
daca e credincios sau nu?

Deci pt. ce mergem la biserica : sa-l cunoastem pe preot sau pe D-zeu?
ce parere aveti?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


Pentru ce mergem la biserica - pentru noi - de angelis la: 16/01/2006 14:32:41
Este bine ca iti pui o asemenea intrebare. Multi nu si-o pun sau nu pot da nici un raspuns.
Cred ca multi merg pentru omul-preot. Sa aiba cui sa povesteasca. Cine sa ii inteleaga. Sa spuna la prieteni ca merg la biserica. Sa ii condamne pe altii ca nu o fac. Mai degraba este o justificare. O justificare la problemele pe care le au.
Si eu am mers mult timp la biserica. Eu il cautam pe Dumnezeu, raspunsuri la tot felul de intrebari pe care mi le puneam. Dupa un timp, am constatat ca nu am primit nici un raspuns. A trecut ceva timp pana la acel moment. Dar tenace cum sunt am zis sa continui. Si am continuat. In paralel am inceput sa ma rog. Din punctul meu de vedere singura modalitate pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu este rugaciunea. Am inceput sa citesc, carti scrise de preoti, calugari, parintele Cleopa despre Rugaciunea inimii.
Si de aici a inceput marea mea dezamagire legata de biserica. Din discutiile cu preotii, calugarii am constatat ca nu se rugau. Nu am putut gasi nici un duhovnic care sa ma calauzeasca in rugaciune. Mi-au spus de la obraz ca nu se baga, ei nu practica rugaciunea.
Ce este omul-preot? Un prestator de servicii, servicii spirituale. Niciodata nu am crezut ca despre Dumnezeu poti invata la facultate, el trebuie simtit.
Biserica este o institutie, fosta putere in stat. Preotii sunt intermediari intre om si Dumnezeu, din asta traiesc, si unii destul de bine. Dar ce te invata? Sa depinzi de ei. Sa fii slab, sa te consideri un pacatos, sa-l vezi pe Dumnezeu intr-o forma in care el nu va fi niciodata: plin de dorinta de razbunare, de pedeapsa, nemilos, neintelegator, etc.
Si aici apare contradictia pe care am realizat-o din practica rugaciunii inimii: Dumnezeu este numai iubire si nimic altceva. Orice alt atribut este al omului. Numai mintea omului poate nascoci pedepse si alte orori. Dumnezeu nu are nici o legatura.
Daca te duci la biserica te duci pentru tine, pentru a trai relatia directa cu EL, pentru a simti. Foarte bine poti sa faci acelasi lucru si acasa. Depinde unde te simti confortabil. Sau poate te atrage o biserica anume, un cor, o muzica.
Imi amintesc de Paste am fost la manastirea Sambata. Am participat la liturghie. Toti calugarii erau simplii observatori. Era pentru ei o indatorire, o rutina. Dar corul era minunat. Cor barbatesc. Vibratia care era acolo rar o poti intalni. Si am profitat de acele clipe ca sa SIMT.

#100554 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
angelis multumesc, - de Scarlet la: 16/01/2006 21:56:20
___multumesc pt. raspuns,
ma bucur ca nu sunt numai eu cea care gindeste asa.
tot ceea ce mi-ai scris imi reflecta exact gandurile mele.
D-zeu trebuie sa fie in suflet si in inima,nu e prezent numai in biserica ci pretutindeni.
dar mi se pare incredibil ce spui "calugarii am constatat ca nu se rugau. Nu am putut gasi nici un duhovnic care sa ma calauzeasca in rugaciune. Mi-au spus de la obraz ca nu se baga, ei nu practica rugaciunea."!Este incredibil!
nu generalizez cu ceea ce am spus despre acel preot...este doar parerea despre acel preot rezultata din ce a zis la acel moment.Poate ca sunt si preoti care se roaga pt. ceilalti ,pt. cei care au nevoie,oameni buni.
dar cand ceva ti se impune sa simti, sa crezi... nu mai ai aceleasi trairi.
_____
"nu conteaza ceea ce vi se intampla,ci ceea ce faceti voi atunci cand vi se intampla"
#100656 (raspuns la: #100554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
costel Nu sunt de acord cu m - de chostelush la: 03/03/2006 21:41:03
costel
Nu sunt de acord cu majoritatea comentariilor ce au fost postate. Ii respect pe cei care au lasat din timpul lor pentru a posta pareri pe acest site. Cred ca persoanele care spun ca il au pe Dumnezeu in suflet mint. Acesta este un raspuns spontan care face o persoana sa se impace cu ideea ca trebuie sa fie in legatura cu Dumnezeu. Este o replica ce te scoate din rusine. Biserica este casa lui Dumnezeu cum sufletul este templul trupului. Eu daca nu merg la biserica o duminica nu mai am nici un sentiment fata de Atoatestapanitor, nu il am nici in suflet nici in inima nicaieri. Evident este faptul ca Dumnezeu iarta, dar judeca nelegiuirea noastra. Trebuie sa avem dragoste pentru cei care merg sau nu la biserica, sa ne rugam pentru ei. Daca noi Il scoatem pe Dumnezeu din planurile noastre si El ne va scoate din planurile lui. Daca noi il vom cauta El ne ne va deschide.
Mergeti la biserica!!! Rugati-va!!! Sa nu credeti ca daca mergeti o data la o perioada la biserica Dumnezeu va raspunde rugaciunilor. "Privegheati si va rugati ca sa nu cadeti in ispita!"
Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne ajute.
#109446 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
chostelus - de Scarlet la: 06/03/2006 23:56:20
_Ca il am pe" D-zeu in suflet "poate nu e exprimarea cea mai buna pe care am gasit-o.
Am vrut sa spun ca ma gindesc la D-zeu, Il iubesc si ma rog Lui.

Zici ca "Biserica este casa lui Dumnezeu" dar acesta casa de cine e facuta daca nu de om?
Am vrut sa zic ca nu Il gasesti pe D-zeu doar in biserica ci Il poti gasi pretutindeni! Crezi ca numai preotii pot fi sfinti ,care-i mai sfant cel care ne predica poruncile Lui sau cel care le pune in practica?

"daca nu merg la biserica o duminica nu mai am nici un sentiment fata de Atoatestapanitor"
mersul la biserica se aseamana la noi cu mersul la un spectacol, ne gatim frumos, privim incantati sau plictisiti jocul de pe "scena", participam sau nu..si ramanem cu un fel de sentiment ca ne-am facut datoria-cu asta nu sunt de acord.
________
J"nu conteaza ceea ce vi se intampla,ci ceea ce faceti voi atunci cand vi se intampla"
#109909 (raspuns la: #109446) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...