Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Un bărbat (Peter Esterhazy reloaded)


de kapalutza la: 13/01/2006 13:39:00
modificat la: 15/01/2006 18:51:20
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
"Există o femeie. In săptămânile cu soţ mă iubeşte, în săptămânile fără soţ mă urăşte, dar în fiecare săptămână vrea să-mi schimbe viaţa."

(Peter Esterhazy, O femeie)


Există un bărbat. Mă iubeste. Se-ndrăgosteşte-n fiecare iarnă, câteodată de mine. M-a botezat TU, ca să nu mai fac notă discordantă cu restul cunoscuţilor lui cu acelaşi nume. Cand mă strigă, îi răspunde-un cârd de de ochi şi de-obraji. Uneori îmi alege mie fruntea.

Există un bărbat. Mă urăşte. Imi spune simplu, TE URASC, ca şi cum mi-ar spune "noapte bună". Il enervez. Mă fâţâi în faţa televizorului când se uită la meci, uit să-i pun zahăr în cafea, nu plâng şi nu strig niciodată. Am piele palidă şi ochi cenusii. Nu ştiu să sărut şi vorbesc prea tare la telefon. Câteodată mă strânge prea tare-n braţe şi mi se-mpinge cu forţa-n suflet. Nu-l ameninţ niciodată că plec.

Există un bărbat. Mă iubeşte. Astăzi pe mine, mâine pe altcineva. Nu răspunde niciodată la întrebări. Când ieşim la piaţă, ne pierdem întotdeauna unul de celălalt. Vorbeşte mult şi tare, îşi joacă dragostea-n faţa mea pe-o scenă cu decoruri proaste şi sufleuri în toate punctele cardinale.

Există un bărbat. Il iubesc. Glumeşte c-o să rămânem împreună toata viaţa. Işi imparte patul cu o femeie frumoasă, în fiecare noapte de altă culoare. Imi spune că-s transparentă şi lasă lumina să treacă prin noi ca printr-o fereastră cu două sticle. Sunt case la care nu-şi face nimeni timp să spele ferestrele.

Există un bărbat. Mă urăşte. Crede că-l iubesc. Se uită la mine şi rânjeste la gandul c-o să-mi rămână pe veci zgâriat pe suflet, ca o urmă de picior pe-un petec de asfalt fierbinte. "Ce mai faci, puştoaico? Cum o mai duci cu dragostea?" - şi-n gând se prăpădeşte de râs, închipuindu-şi că dorm cu poza lui sub creştet. Incepe să le povestească despre cuceririle lui, şi dintr-o dată se opreşte brusc şi mă priveşte c-o milă plină de subînţelesuri. Nu-l mai iubesc.

Există un bărbat. Mă iubeşte. Aştept să mă sune, aştept să mă sune-n fiecare zi. Când ridică receptorul, vocea-i e caldă ca o gură de cafea proaspătă. I se-ntâmplă tot felul de lucruri interesante când eu nu-s prin preajmă. Câteodată, netrecut prin filtrul receptorului, are glas amărui, rece şi plin de zaţ.

Există un bărbat. Mă urăşte. N-am vorbit niciodată. Când mă vede, se uită la mine ca la o groapă din asfaltul unei şosele aproape perfecte. Se-ncruntă şi ochii i se fac mai mici şi mai negri. Câteodată îl urmaresc pe stradă. Ca o umbră, pitulându-mă pe după colţuri şi trunchiuri de copaci.
Din spate, e drept şi cenusiu ca un semn de exclamare. Tivul pantalonilor e stropit de noroi. Poala paltonului îi flutură ca o întrebare rămasă nepusă în coţul unei guri reduse la tacere. Din când în când îşi întoarce privirea.

Există un bărbat. Mă iubeşte. Il mint cu neruşinare şi mă crede-ntotdeauna. La cea mai măruntă dintre rugăminţi se lasă tăcerea, o tăcere ca un covor lung şi roşu întins în faţa dorintelor mele cu pantofi cu vârfuri ascuţite şi tocuri cui. La cea mai neînsemnată sămânţă de te iubesc, se zdrobeşte-n mii de cioburi toată liniştea, toate adevărurile, toate-ntrebările ce n-au fost rostite niciodată.

Există un bărbat. Il iubesc. (Mă urăşte.)E înalt ca o coloană de speranţă şi-şi ţine mâinile încleştate-n timpul somnului. Se trezeşte-n toiul noptii şi rămâne nemişcat în întuneric, cu ochii larg deschişi. Caută răspunsuri la întrebări pe care nu le-nţeleg.

Există un bărbat. Mă iubeşte. Nu ştie încă. O să fiu femeia vieţii lui. O s-ajungă să mă prindă-n rame şi să m-atârne pe toţi pereţii, să mă numere pe degete şi pe bătăi de inimă, să mă-nfăşoare-n jurul fiecarui nerv, să-şi scalde-n mine fericirile şi fricile, şi să-le-atârne la uscat pe sârme, calde şi proaspăt vopsite-n tot felul de culori tari. Nu ştie încă.

Există un bărbat. Ne căsătorim în iulie. (Nu mă iubeşte.)Arată bine în costume de catifea raiată. Când se ridică să răspundă la telefon, am impresia c-o să se-ntindă şi-o să caşte. Mă cunoaşte şi crede că ştie ce-mi doresc înainte să-mi dau eu seama. Tine cu tot dinadinsul să mă-nveţe să-not, de parcă de asta ar depinde sfârşitul nefericirii, al războaielor şi-al foametei de pe lumea asta. Vrea să facem copii care să semene cu mine.

Există un bărbat. Mă iubeşte. Imi spune tare, TE IUBESC, şi rămâne cu buzele întredeschise ca-n aşteptarea unui răspuns trivial. Spune că vrea să fiu sinceră şi să vreau să fiu acolo. Cred că de fapt vrea să-l mint şi să nu i-o spun niciodată. Si să fie fericit. Prea mult mă vrea încât să-şi permita să mă vrea fericită.

Există un bărbat. Mă urăşte. Vrea să vorbesc mai mult, să mă gândesc mai puţin, să fiu mai alta.

Există un bărbat. Mă iubeşte.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


excelent - de LaPlusJolie la: 03/02/2007 11:09:29
Cat de absurd, cat de real!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I've always wanted to be someone. Now I've realized I should have been more specific.
#172961 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
kapalutza - de alex andra la: 03/02/2007 00:59:47
Tu de unde ai mai aparut ?
Esti adevarata ?
Sa nu dispari :)))
Scrii minunat.

Lost without music in a world of noises
#172970 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hei - de Cri Cri la: 03/02/2007 01:54:42
unde-a fost textul asta pana acum?
tristironicdeadevarat :)
si chiar scrii bine, m-ai captat cu toate ca nu ma atrag scrierile la persoana I...
dar asta nu-i numai persoana I, huh? :D
#172976 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
CRI - de maan la: 03/02/2007 15:45:39
unde-a fost textul asta pana acum?

pe undeva prin mine, silabisit in tine, printre molozuri, in altele.
da' ce fain le-a adunat!
mi-o placut rau!
#173012 (raspuns la: #172976) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de Cri Cri la: 03/02/2007 17:55:53
silabe de culoare, din drum, pe cioburi de azi
sunt nucleu; ma adun, nu ma pierd!
mi-ajungi sunet rotund?

arta :)
~~~~~~~~~~~~~~~~
Raspunsul exista, dar cineva trebuie sa puna intrebarea.
#173030 (raspuns la: #173012) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 03/02/2007 21:17:52
Adrian Fuchs :

Zbanghie, saltareatza si amuzanta.

Uf. Bine ca nu-i decat poveste. Ca am pierdut si shitul si shirul si socoata. Cati barbati sunt in desfasurare ? Cate femei ? Cine pe cine iubeste si cine pe cine uraste ?

Faina poveste. Uf. Bine ca-i doar poveste.

Nunta o fo' cu dar ? Cat au dat nashii ? :))

Autoareo, astept continuarea ... cel putin la fel de mishto ! Da ?
#173061 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de cashpik la: 13/09/2007 03:27:02
f plastica exprimarea, putin nesincera , dar te felicit..una din putine lucrari care m-a tinut captivat pana la fine.
#234481 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)kapalutza - de munteanu rodica la: 13/09/2007 06:47:01
Barbatii exista!!!
Sînt frumosi, deştepţi,calzi ,tandrii,
utili si necesari.
Mai spune.
#234486 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: