-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

''CAPCANA PERFECTA''


de munteanu rodica la: 21/01/2006 09:15:00
modificat la: 22/01/2006 21:16:31
voteaza:
Este titlul unui articol din revista "Farmacia Ta"

"simti ca orice ai face nu e bine?
si daca ai face totul perfect vei putea fi acceptat si iti vei
gasi linistea interioara.
inseamna ca esti perfectionist.
unii se lauda cu acest lucru,dar de fapt este ceva de care trebuie sa te eliberezi.
ajungerea la perfectiune poate fi dureroasa pentru ca adesea este condusa de dorinta de a face bine cit si de frica unor consecinte.
ESTE CA O SABIE CU DOUA TAISURI "


Voi ce spuneti?
si cum procedati?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (56):


Subiect: - de Reshad la: 23/01/2006 11:02:17
perfectiune? nu. facem in asa fel incat sa ne fie doar 'bine', e de ajuns... si totusi uneori pentru a ne fi noua bine facem rau altora, chiar daca nu realizam lucrul asta... are rost sa repet:nimeni nu e perfect? si expresii de`astea populare ce le auzi la fiecare om? nu. cred eu ca numai PUNCTUL e perfect.
#101758 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Labrador - de Actoras de provincie la: 23/01/2006 11:03:48
"Sunt perfect in imperfectiuna mea"
#101766 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Perfectionismul poate ajunge - de RSI la: 23/01/2006 15:01:05
Perfectionismul poate ajunge chiar la stadiul de boala psihica. Este cu atat mai periculos cu cat ii afecteaza nu numai pe bolnavi ci si pe cei din jur. In orice exista o limita. Poti sa faci un lucru bine pana ai ajuns la acea limita. Daca o depasesti foarte bine dar daca depui eforturi disproportionate pentru a depasi acea limita asta e deja nebunie.
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#101821 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Perfectionistul cred ca este - de munteanu rodica la: 23/01/2006 16:00:46
Perfectionistul cred ca este cel care are foarte putina incredere in el ,este incapabil sa se evalueze,are neaparat nevoie de aprobarea altcuiva.
unde este granita,limita de care pomeneste si RSI.
cred ca primul pas ar fi constientizarea.
#101827 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
perfectionistul - de om la: 23/01/2006 17:18:38
o sa am 2 comentarii:
-perfectionistul...intr-o varianta se poate confunda cu SUPERSPECIALIZATUL...iar acest fapt poate fi negativ (a se vedea conf despre "intelectuali"
-referitor la ceea ce ai scris: "Perfectionistul cred ca este cel care are foarte putina incredere in el ,este incapabil sa se evalueze,are neaparat nevoie de aprobarea altcuiva." = seamana mai mult cu un lenes impins de la spate!
#101847 (raspuns la: #101827) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
reformulam - de munteanu rodica la: 23/01/2006 18:03:46
da, ai dreptate Om cam asa suna deci spun altfel;daca esti capabil sa te evaluezi(nu tu , vorbesc in general) nu ai nevoie de alte aprobari, dar unii oameni cred ca neatingind perfectiunea,linistea lor interioara si aceptarea nu pot fi obtinute.
de fapt aritcolul din revista se refera la o mostenire genetica iar eu ma gindeam ca de fapt tine de modul cum parintii,sau dascalii orienteaza caracterele cum le ajuta sa se formeze.
de acolo mi se trage si m-am hotarit sa aud si parerea voastra.
#101860 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Perfectionismul nu este o sim - de Cassandra la: 23/01/2006 18:11:54
Perfectionismul nu este o simpla cautare a rezultatelor excelente. Persoana perfectionista ajunge sa creada ca numai daca atinge perfectiunea se poate bucura de iubirea si stima celor din jur. Este o cautare obsesiva a perfectiunii. A nu se confunda cu atitudinea unora care ca sa evite sa faca anumite munci sau treburi, invoca motivul ca nu le fac din teama de a nu avea rezultate perfecte. ;)
Cauza poate sa fie o presiune enorma a celor din jur (mai ales parinti, dar si societate si mass-media prin impunerea de modele irationale), mai ales in perioada copilariei.


_____________
"Hmmm, prayer! The last resort of a scoundrel…" Lisa Simpson
#101861 (raspuns la: #101847) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica... - de ooanna la: 23/01/2006 19:25:33
....se intampla , uneori , ca parintii sa ceara de la copiii lor unele performante prea inalte ...sa fie vesnic nemultumiti daca acestea nu sunt atinse , chiar sa reproseze ca sunt dezamagiti , si sa-si compare copiii cu altii....sa spuna " uite la x ! ai vazut ca a luat premiul intai ? dar la y ! face si fotbal , face si vioara ! ".....asta este , dupa parerea mea , cea mai mare greseala ....copilul trebuie acceptat asa cum este ....UNIC....si nu trebuie fortat...fiecare are ritmul lui....marea arta este sa descoperi punctele lui forte si sa stii sa i le dezvolti...
...despre evaluare....exista mai multe scari ale valorilor...cea a societatii in care traiesti ...daca te raportezi la ea , ai toate sansele sa fii nemultumit de tine...nu vei reusi niciodata sa concurezi cu toti...ba chiar s-ar putea sa capeti niste deprinderi care sa nu te reprezinte , dar care "sa fie la moda "...si mai poate exista o scara proprie a valorilor...care sa fie construita pe gandire si observatie personala...dar pe care s-o poti respecta mai greu , deoarece lumea din jur te judeca si incearca sa intervina...in momentul in care ai reusit sa nu-ti incalci principiile personale , chiar daca pentru aceasta trebuie sa lupti , te poti considera un invingator...INTEGRU....si atunci vei fi multumit de " perfectiunea " pe care ai atins-o...este a ta ...
#101869 (raspuns la: #101860) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de alex andra la: 23/01/2006 21:02:11
"Lost without music in a world of noises"

Ai perfecta dreptate. Cunosc pe cineva care se inscrie perfect in ideea ta. Omul tinde sa devina "un caz" prin depasirea limitei normalului. Si ai dreptate si cand spui ca perfectionistul e periculos nu doar pentru el insusi, ci si pentru cei din jurul sau. Asta de care vorbesc e o adevarata frana pentru ceilalti din colectivul in care "evolueaza": ii intoarce din drum pentru te miri ce fleacuri, lucrurile nu mai ies dintr-o incremenire de moarte, nimic nu e gata la timp si toata lumea pierde timp pretios. E o catastrofa! Iti vine sa-l strangi de gat si tare ma tem ca asa va si sfarsi :)) de mana mea:))
#101874 (raspuns la: #101821) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica - de om la: 23/01/2006 19:47:15
"...aritcolul din revista se refera la o mostenire genetica iar eu ma gindeam ca de fapt tine de modul cum parintii,sau dascalii orienteaza caracterele cum le ajuta sa se formeze." = la grea sarcina te-ai inhamat. La fel ca si cei din conf despre homosexuali innascuti sau facuti ;)
Pentru un moment studierea comportamentului din punct de vedere genetic este un pionierat. IN general, este larg raspandita gandirea ca: genele, mediul inconjurator si educatia pot genera un anumit caracter prin prelevarea unora asupra altora sau prin sinergie !

Notez din comentarii faptul ca se asociaza perfectionismul cu o incercare de intergrare in societate...din acest punct de vedere este capcana perfecta ..pentru ca societatea ii considera cam dusi cu duhul pe perfectionisti ;)

Extremele sunt daunatoare, dar numai printr-o cautare extrema descoperi ceva nou ;)
#101875 (raspuns la: #101860) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de forte multe ori mesajele p - de munteanu rodica la: 23/01/2006 21:36:29
de forte multe ori mesajele pe care le transmit parintii sint confuze, criticile si plingerile sint simultane,iar copiii transforma nevoia de a face pe placul parintilor in nevoia de se perfectiona.
si de multe ori devenind adolescenti simt ca trebuie sa se razvrateasca.
#101892 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica + om - de ooanna la: 23/01/2006 21:52:02
....in legatura cu comportamentul din punct de vedere genetic....oare este vorba despre ceea ce se observa la animalele de rasa cu pedigree ?....la caini , de exemplu , cei de vanatoare sau cei de paza care au pedigree deprind comenzile imediat ...." le au in sange " cum s-ar spune...
....( ceea ce s-ar putea aplica si la oameni.....la persoanele aristocrate....cu " sange albastru "....deci se ajunge la transmiterea unor aptitudini / meserii " din tata in fiu " )
#101893 (raspuns la: #101875) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Om - de munteanu rodica la: 23/01/2006 21:57:30
''la grea sarcina te-ai inhamat"
Pai eu am mentionat ca este o discutie pe marginea unui articol,ma inham doar atunci cind am o teorie personala referitoare la un subiect.
Si atunci m-as inhama numai daca as avea foarte multe argumente
si as cunoaste foarte bine subiectul

dar recunosc ca am privit cu curiozitate intotdeauna pe cei care vor ca totul sa fie impecabil,pe cei care lasa distanta intre ei insisi si ceilalti fiind intoleranti cu greselile acestora,sau pe cei care adopta un comportament superior.
#101894 (raspuns la: #101875) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ooanna - de munteanu rodica la: 23/01/2006 22:06:31
ar putea fi o interpretare faptul ca predispozitia pentru un anumit comportament sa fie ereditara.
#101895 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oana, rodi - de Belle la: 23/01/2006 22:15:42
pe langa subiect... o sa radeti dar singele e defapt albastru :)
#101896 (raspuns la: #101895) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica si ooanna - de om la: 23/01/2006 22:38:53
"dar recunosc ca am privit cu curiozitate intotdeauna..." subiectele pe genetica; de regula, in acest domeniu este de preferat "ca totul sa fie impecabil" si impartial ("cei care lasa distanta intre ei")...nu neg ca se analizeaza FIECARE mic aspect (uneori din deformatie profesionala), dar NU ca sa se caute greseli! De regula PERFECTIONISTII sunt obsedati de greseala si sunt ca si "chelul care isi pune mana in cap", altii sunt interesati de aspectele PRO si CONTRA! Oricum aceasta este tema de dezbatere a acestei conf ;)) ?!?!?

ooanna: daca ii dai droguri unui caine obisnuit...o sa vezi ce bun "hunter" il formezi. = pro faptul ca mediul si pregatirea pot schimba informatia genetica!
-despre meserie din tata in fiu: sunt cazuri cand se aplica, dar si cazuri cand noua generatie fuge ca naiba de tamaie...in plus...sunt si meserii care mor...si noua generatie se orienteaza spre altceva mai practic, banos, etc ;))
#101905 (raspuns la: #101894) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de ooanna la: 23/01/2006 23:01:59
..." = pro faptul ca mediul si pregatirea pot schimba informatia genetica! "......asta inseamna ca accentul in societate ar trebui sa se puna pe rezolvarea pe aceasta cale a " problemelor " ....( eventual transmise )....iar acolo unde genele sunt ok , ar trebui sa nu se mai intervina ...( cu toate ca asa se pierde informatia )...eventual doar sa se intretina...
...la meseriile " din tata in fiu "...chiar daca unii renunta , informatia ramane....dar se pierde pentru generatia urmatoare , probabil...pentru " superspecialistii " despre care vorbeam , probabil ca ar fi o solutie mai usoara ....si le-ar da posibilitatea sa se dezvolte si in alte directii...;))
#101910 (raspuns la: #101905) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ooanna - de om la: 23/01/2006 23:34:38
tin sa-ti reamintesc ca este vorba de comportament si de deschiderea pe care POATE in viitor o sa o dea genetica. Asa cum comportamentul este complex, banuiesc ca si genetic activarea/inactivarea in casca sau nu a unor gene controlate extrem de fin de altele pot induce multitudinea comportamentala (un fluture bate din aripi in sud si este taifun in nord). A trecut vremea neagra cand dogma functia creeaza organul a fost dusa pe "culmi"...prapastioase ;))...incat taiau coada la soarecii nou-nascuti..doar, doar nu se mai transmite informatia (cozii ;)) la urmatoarea generatie!

Despre meserii din tata in fiu...nu crezi ca in trecut ar fi fost mai logic ca fiul sa invete de la tata (singurul care vroia sa-l invete ceva---acel ceva ce stia el insusi = asa s-a ajuns ca o familie sa fie confundata cu o breasla). In prezent, sunt structuri specializate implicate in invatarea si dezvoltarea copilului..astfel copilul primeste si alte informatie decat cea a parintilor...marindu-si spectrul de alegere (din diferite considerente).

Deschide o conferinta aici si intreaba cati dintre noi si-au ales ca meserie...ceea ce parinti lor au facut? Si de ce?
#101913 (raspuns la: #101910) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om... - de ooanna la: 23/01/2006 23:55:02
....:))))
#101920 (raspuns la: #101913) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Om - de munteanu rodica la: 24/01/2006 10:53:13
Tare de tot iti mai place sa provoci oamennii si sa-i dai la intors.
ma intrebi daca ceea ce s-a scris pana acuma este tema de dezbatere a conferintei?
Daca o luam in sensul provocarilor, oricare cuvint spus de mine ,tine ,sau alti cafegii, orice cuvint care are cit de mica tangenta cu titlul sau continutul unei conferinte va devenii tema de dezbatere dar asta in mod sigur nu depinde de mine.
Dar la fel de sigur este ca nu ma vei prinde intorcind cuvintele pe toate partile cu argumente sau nu sau sustinind cu ardoare teorii pe care le inteleg mai mult sau mai putin (prefer sa ma documentez si sa-mi fac o parere si abea apoi sa incerc a intelege)
Asadar si prin-urmare, am luat un articol dintr- revista articol al carui titlu nu-mi inspira deloc continutul ,si pentru ca subiectul mi-a terzit sentimente contradictorii (nu absolut intotdeauna este ceva negativ perfectionismul, ci doar cel dus la limita) si cam asta ar fi.
concluzia mea -se poate discuta orice,pe marginea subiectului sau se poate divaga pe bunul plac( doar sintem maestrii noi la asa ceva)

''miei sa iasa si sa fie si de rasa''(autorul nu-mi palce)
#101962 (raspuns la: #101905) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om # 101875 - de alex andra la: 24/01/2006 14:54:31
"Lost without music in a world of noises"

"Extremele sunt daunatoare, dar numai printr-o cautare extrema descoperi ceva nou ;)"
Sau printr-o intamplare fericita. Cauti India si dai de America, de par exemplu:))
#101971 (raspuns la: #101875) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nimeni nu e perfect - de cezarok2 la: 24/01/2006 14:54:31
Ai mai auzit asta cu siguranta.Si atunci de ce sa fii tu perfect?Daca ai trai intr-o lume perfecta as intelege sa te macine faptul,dar asa? Trebuie doar sa actionezi in asa fel incat sa nu deranjazi (intentionat)pe nimeni,dupa principiul "ce tie nu-ti place,altuia nu-i face".
#101995 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex rodica - de om la: 24/01/2006 17:11:14
"Cauti India si dai de America" = s-ar putea spune cautare extrema + intamplare fericita (ca nu s-au scufundat inainte ;)

rodica: "datul la intors" si "provocatul" ...hmmm...altii le-ar numi "schimb de idei". Clar ca avem o diferenta de interpretare, dar cum este conf ta...ideea TA trebuie sa fie dominanta...deci toate cele bune si PA!
#102025 (raspuns la: #101971) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex rodica - de om la: 24/01/2006 17:19:29
"Cauti India si dai de America" = s-ar putea spune cautare extrema + intamplare fericita (ca nu s-au scufundat inainte ;)

rodica: "datul la intors" si "provocatul" ...hmmm...altii le-ar numi "schimb de idei". Clar ca avem o diferenta de interpretare, dar cum este conf ta...ideea TA trebuie sa fie dominanta...deci toate cele bune si PA! :))
#102026 (raspuns la: #101971) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex rodica - de om la: 24/01/2006 17:19:32
"Cauti India si dai de America" = s-ar putea spune cautare extrema + intamplare fericita (ca nu s-au scufundat inainte ;)

rodica: "datul la intors" si "provocatul" ...hmmm...altii le-ar numi "schimb de idei". Clar ca avem o diferenta de interpretare, dar cum este conf ta...ideea TA trebuie sa fie dominanta...deci toate cele bune si PA! :))
#102027 (raspuns la: #101971) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om !!!! - de ooanna la: 24/01/2006 21:09:48
cred ca esti emotionat !....te cam balbai !......;D
#102064 (raspuns la: #102027) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oana - de Belle la: 24/01/2006 21:33:31
eu cred ca uom a dat-o pe tuica fiarta in loc de apa ;)))))
#102069 (raspuns la: #102064) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oana si belle - de om la: 24/01/2006 22:36:39
nici una nu ati luat in consideratie cea mai plauzibila metoda...internetul a facut probleme ;))
Oricum multumesc de muscatura...macar asa va mai "exprimati" si voi ;))
#102077 (raspuns la: #102069) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om.... - de ooanna la: 24/01/2006 23:08:50
...sper ca am muscat de unde prisosea !.....;D
#102081 (raspuns la: #102077) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ooanna, fata mea - de alex andra la: 25/01/2006 19:36:27
"Lost without music in a world of noises"

Ooanna, fata mea, oricat ar prisosi, muscatura-i muscatura. Adica doare:))
Vorba romanului:qui s'excuse s'accuse. Asa si cu omu' nostru:D
#102123 (raspuns la: #102081) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
. - de maan la: 25/01/2006 20:20:48
De ce-i prefectionismul o boala?
Fiindca la un moment dat dorinta de autodepasire poate deveni maladie psihica?
Poate fiindca e mai comod sa sezi cuminte-n banca ta, convins ca ti-ai atins deja limitele si ca-i mai suportabil gandul ca ... n-ai cum fi mai bun, decat umilinta-n fata atator si-atator esecuri?
Si-o fi aici, ma-ntreb, radacina dispretului cu care-i privim pe cei care sfideaza totul in jur?

Ca oamenii nu-s perfecti si ca notiunea insasi e … perfectibila n-are nici o legatura cu dorinta de-a-ti demonstra (tie, nu altora!) ca poti iesi de-acolo unde altii se-mpotmolesc.
Nu din dorinta de-a-ti fi recunoscute meritele ci fiindca altfel traiesti cu limba-n gura lalaindu-te-n acelasi cerc, toata viata…
#102172 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Re. - de picky la: 26/01/2006 10:45:31
Muscatura-i prea mortala
si delirul prea delir ..
Sangele prea sange, poate
si grotescul prea lumesc.

E un citat .
Se potriveste ?
#102224 (raspuns la: #102123) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de alex andra la: 27/01/2006 21:02:24
"Lost without music in a world of noises"

Da, precum nuca in ...labutele veveritei:))
#102318 (raspuns la: #102224) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maan - de Guinevere la: 28/01/2006 12:06:05
Aaaaaaaa... Nu cred ca e o boala, dar in America de Nord nu il mai apreciaza drept o calitate. Cica strica rezultatele muncii in team, e un atribut care tine prea mult de individ si ajunge sa ii agaseze/ incurce pe ceilalti.

Deci perfectionismul e numa' ineficient, si daca ai o deformatie pragmatica de gandire... ll elimini ca pe orice chestie indezirabila!

Acuma nici nu se mai pune chestia asta in CV la calitati personale, ca cica da prost, se pune "team oriented"!!! Te duce cu gandul la un un fel de neosocialism mascat! :o)

Oricum, aduce si multe frustrari si probabil ca devii din ce in ce mai rigid cu cat acumulezi mai multe frustrari ca ceva nu-ti iese perfect. Da' si cand iese!!!! :o)


_________________________________________
"De la sublim la ridicol nu este decat un pas". (Napoleon)
#102554 (raspuns la: #102172) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Guinevere - de RSI la: 28/01/2006 15:18:27
Perfectionismul poate deveni o boala psihica atunci cand ajunge obsesiv. Iar efectul destructiv este clar atunci cand un proiect este intarziat de perfectionistul care amana in permanenta predarea pentru ca mai are inca ceva de adaugat, imbunatatit, bibilit etc.
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#102628 (raspuns la: #102554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lady guinevere - de maan la: 28/01/2006 15:57:10
io, perfectionista, acumulez mai putine frustrari, fiindca STIU ca intr-o zi tot "o sa-mi iasa".
necazu-i cu aia din jur, care fiindca nu stiu sa faca toata treaba se lauda cu supraspecializarea.
#102635 (raspuns la: #102554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rsi - de maan la: 28/01/2006 16:01:00
omul tau ii maniac, nu perfectionist.
perfectionistul nu intarzie niciodata!
in cel mai rau caz aduce vreo trei variante pe proiect.:)
#102638 (raspuns la: #102628) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan, perfectionismul ESTE o - de RSI la: 28/01/2006 16:18:17
maan, perfectionismul ESTE o forma de manie !!! ;)
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#102646 (raspuns la: #102638) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
DEX DIXIT - de RSI la: 28/01/2006 20:35:58
PERFECŢIONÍSM s.n. 1. Tendinţă de a atinge perfecţiunea. 2. (Med.) Tendinţă maladivă spre perfecţiune, care, ignorând, eliminând realizările parţiale, frânează orice realizare. [Pr.: -ţi-o-] – Din fr. perfectionnisme.

Trimis de cata, 21/03/2004. Sursa: DEX '98


==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "

#102682 (raspuns la: #102646) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RODICA - de DIDINA la: 28/01/2006 22:40:40
Nu am citit toate comentariile; scuze daca nu fac decit sa repet idei deja expuse.
Eu personal nu vad nimic rau cu dorinta de a face totul cit mai aproape de perfectiune; in unele domenii nici nu se poate altfel si cred ca toti preferam sa incapem in miinile unui medic perfectionist, sa zburam in avioane verificate de oameni perfectionisti, ...
Citatul pe care il dai nu prea are sens, cel putin nu in contextul perfectionismului; bineinteles ca un om caruia ii place sa faca totul 'perfect' va fi preocupat si consumat si se va gindi mereu de ce nu i-a iesit 'proiectul' si isi va gasi linistea sufleteasca cind a avut succes si a terminat ceea ce a inceput la nivelul asteptatrilor sale; Mi se pare preferabil decit cineva care face ceva superficial dar se simte perfect cu sine insusi. Dar frica de consecinte? Nu ar trebui ca toti sa fim preocupati de ea? Nu asta inseamna sa fii responsabil de ceea ce faci? Este cea mai banala forma de relatie 'cauza efect'; ori ce facem are consencinte si daca facem treaba buna de cele mai multe ori consecintele sint bune si invers; Eu cred ca acest mod de a privi perfectionismul "sabie cu doua taisuri'' 'ceva de ce trebuie sa te eliberezi' e o teorie a celor superficiali prin care incearca sa-si justifice superficialitatea lor.
#102684 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
GUINEVERE - de DIDINA la: 28/01/2006 22:40:40

Team oriented se refera la capacitatea de a lucra cu altii de a avea o atitudine pozitiva; este o trasatura pe care un employer o alege daca o poate identifica la candidati poate chiar in detrimentul unor calitati profesionale pentru ca asigura o atmosfera sanatoasa in cadrul grupului;
perfectionismul trebuie sa fie ajustat la natura muncii si bineinteles ca daca devine o obsesie legata de detalii nesemnificative pentru natura muncii poate fi o problema; sint insa meserii in care perfectiunea trebuie sa fie telul pentru ca de ea depinde viata altora;
Un boss bun trebuie sa stie cum sa foloseasca trasaturile angajatilor in mod contructiv si sa medieze conflicte intre perfectionisti si restul grupului; Dar oricum nu crezi ca e preferabil sa lucrezi cu oameni perfectionisti decit superficiali? Mi-ar place sa stiu cum e vazut perfectionismul in Germania.
#102692 (raspuns la: #102554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Guinevere, - de PROUDFRECKLED la: 28/01/2006 23:52:53
Parerea mea este ca te referi la nerd.Nu-s doua zile de cind am vorbit cu cineva despre introducerea in CV a performantelor de exceptie obtinute la invatratura.Persoana in cauza este recrutement counssellor la o mare firma in Montreal.Iata cuvintele ei,referitor la oamenii cu capacitati intelectuale deosebite:strica rezultatele muncii in team, e un atribut care tine prea mult de individ si ajunge sa ii agaseze/ incurce pe ceilalti .Parerea mea,si nu ar trebui sa te superi pentru asta ,este ca tu confunzi nerd cu perfectionist.Dau aici definitia lui nerd :nerd, as a stereotypical or archetypal designation, refers to somebody who is perceived to be of normal to above-average intelligence and whose interests (often in science and mathematics) are not shared by mainstream society.
#102702 (raspuns la: #102554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proudfreckled - optim vs. perfect - de Guinevere la: 29/01/2006 12:52:22
Hey, de ce trageti in pianist?! :o)

Asa m-a invatat si pe mine profa de Managementul Resurselor Umane, la McGill. Ce mica-i lumea si ce de pareri, nu?
Ba inca, stii ca la interviu te intreaba ce nu iti place despre tine, ce defecte crezi ca ai. Ei bine, ca sa nu dai un raspuns negativ, ne-au zis sa spunem ca defectul nostru e ca suntem perfectionisti! Ha-ha, nu ca e buna?!

So, daca ea greseste, atunci gresesc si eu. Dar mesajul nu era categoric, era de genul " asta am auzit", "se spune ca" si nu "asta e ceea ce cred EU". Nerd stiu ce e, ca am fost unu' si crede-ma, mi-a prins tare bine!

Parerea mea - ca sa mi-o spun - e ca e o chestie de trend (tendinta). Poate ca in 5-10 ani or sa puna iarasi Perfectionistu' in capul listei. Deocamdata insa mie mi-e drag si asa, renegat de pragmatici astia de pe continentul nord american, ca face ce vrea si e liber sa nu isi impuna limite.

Dar au si ei punctu' lor, pe undeva. Ca "optim" e mai bun decat "perfect" cand te gandesti ca duce la aceleasi rezultate (atata cat poti vedea cu ochiu' liber) cu minim de resurse cheltuite, nu?

____________________________________
"De la sublim la ridicol nu este decat un pas". (Napoleon)
#102734 (raspuns la: #102702) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De acord - Didina - de Guinevere la: 29/01/2006 12:52:22
Absolut de acord cu tine. Nu mi-ar placea sa-mi scoata o masea un dentist la care "merge treaba" si daca imi scoate alta!

Si cred ca sunt ciudate daca nu un pic paranoice tendintele astea de a elimina cuvinte care li se par angajatorilor "cu substrat". Ca perfectionist nu inseamna obsedat, altfel n-ar pune omu' asta acolo. Inca nu am vazut pe nimeni care sa puna "nebun" sau "alcohoolic" in resume!

Dar pe de alta parte poate ca trebuie sa existe si tendinte din astea pana se ajunge la un echilibru sanatos.

__________________________________________
"De la sublim la ridicol nu este decat un pas". (Napoleon)
#102735 (raspuns la: #102692) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maan - de Guinevere la: 29/01/2006 12:52:22
La tine-mi place perfectionismul caci si la munca il vad nazdravan si curios, cum rade si n-are cum sa-i supere pe altii. Profesionalism, mai bine? :oP
_____________________________________________
"De la sublim la ridicol nu este decat un pas". (Napoleon)
#102736 (raspuns la: #102635) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rsi - de maan la: 29/01/2006 11:46:09
ok, am cetit definitia.
unde zice de 'manie'?
#102763 (raspuns la: #102682) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de RSI la: 29/01/2006 11:49:01
ghici !
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#102764 (raspuns la: #102763) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
! - de maan la: 29/01/2006 11:52:52
tendinta catre suicid nu implica decat teoretic implinirea gandului!
#102765 (raspuns la: #102764) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Fetelor, ce cautati voi se nu - de RSI la: 29/01/2006 16:36:00
Fetelor, ce cautati voi se numeste seriozitate, sau in anumite cazuri profesionalism dar nu perfectionism !
==================================================
"Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
#102808 (raspuns la: #102736) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Didina - de munteanu rodica la: 29/01/2006 18:32:04
daca te uiti in urma in comentariul 101962 spunneam ca nu consider perfectionismul ca fiind ceva negativ intotdeauna ci doar cind este dus la limita.
in general sint de acord cu tine si cu mann dar mai sint si cei care vor ca totul sa fie impecabil si care de multe ori lasa distanta intre ei si
ceilalti,fiind intoleranti cu greselile acestora sau adopta un comportament superior in fata celor care nu depasesc media.
schemele perfectioniste(ma refer la cei care au ca tinta acest lucru)
pot fi aplicate in anumite situatii,dar nu si in altele, sau cu anumite persoane dar nu si cu altele.
#102814 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
perfectionismul e negativ doa - de Theophrastus la: 29/01/2006 22:10:54
perfectionismul e negativ doar cind este dus la limita

si care e limita? perfectiunea. poate ea sa fie atinsa? nu, de aici ca cel care o tot cauta si nu o atinge niciodata e mereu nefericit, deprimat si nemultumit. dar in general perfectionistul este dur cu el insusi nu cu cei din jur, aici cred ca nu ai dreptate cand spui ca adopta un comportament superior si sunt intoleranti cu ceilalti.
perfectionismul e negativ in primul rand pentru cel perfectionist
#102829 (raspuns la: #102814) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
meda - de munteanu rodica la: 30/01/2006 07:45:30
limita este cea care o impune fiecare pentru el,fiecare are o parere
anumita despre el insusi, despre ceilalti ,despre lume sau legata de viitor.
si nu de putine ori aceasta''limita"folosita ca termen de comparatie , ca si cintar.
tocmai pentru ca discutam de perfectionism ca o posibila CAPCANA trebuie aduse in discutie mai multe aspecte(pozitive si negative).
daca recitesti putin comentariul meu anterior vei vedea ca am spus
"mai sint si cei" deci nu am limitat totul la un anumit segment.

#102901 (raspuns la: #102814) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
relaxxxxxxxxx - de proletaru la: 03/02/2006 20:03:28
Rodica, hai sa privim lucrurile relaxat. Unde e perfectiunea aia?
Cineva mult mai destept si mai faimos ca mine spunea (reproduc aproximativ): "... daca e sa discutam despre perfectiune si excelenta, eu pot cel mult ajunge la cea din urma. Perfectiunea e treaba lui D-zeu"
Zau ca omul avea dreptate. Mie mi-e greu si numai sa imi imaginez perfectiunea in lumea asta relativa in care traim... Cugeta numai asupra conceptului de masa atomica si vei constata cat de departe e perfectiunea.
... am plecat! cheia e sub prag!
#103728 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
perfectiune biblica sau umana? - de jeniffer la: 25/03/2006 02:23:41
perfecte inseamna a ajunge la o stare unde ai cheile in miini,daca nu toate,o parte importanta.ce chei?cele care te ajuta a stii ce-i important pe pamint pentru a fi fericit.cind faci binele este,inainte de toate pentru acest spatiu vital care iti apartine si il doresti in buna stare pentru a fi tu insati fericit.daca treci pe drum si vezi dezordine,ti-ar place sa repari sau acum nimic nu ne mai aprtine?linistea interioara o atingi cind reusesti sa ai ceea ce doresti,nu vorbim de perfectiunea biblica.
#113306 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Relativ... - de lullabye la: 25/03/2006 10:03:14
Perfectionistii patimesc foarte mult, asta este sigur! Pentru ca nu vor reusi niciodata sa atinga perfectionismul - ce cuvant aiurea - nu atata timp cat este un lucru relativ, cum sunt toate in lumea asta de altfel... Nici macar Dumnezeu nu a reusit sa atinga perfectionismul, uita-te la noi, ti se pare ca suntem perfecti?... Sau poate ca suntem, doar ca atata timp cat noi schimbam scarile de valori, pentru ca sunt "n" viziuni - lucru perfect normal - , iar ce ti se pare tie perfect poate mie mi se pare neinteresant... Perfectionismul nu inseamna altceva decat ambitie, un lucru bun de altfel, pentru ca nu iti da voie sa accepti tot ce este facil, mediocru, sa te complaci in mizeria din jurul tau, asa cum multi o fac... Insa, ca mai toate lucrurile de pe lumea astea, trebuie sa aiba o masura acest perfectionism, caci daca a dat pe afara, o sa te simti ca un animal inlantuit in propriile idei, cautand turbat o cale de iesire... care nu exista... Totul este efemer... perfectionismul, doar o idee ...RELATIVA!
#113321 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de ioana2006 la: 29/05/2008 15:58:37
Am citit mai demult o carte SF, titlul imi scapa acum, despre o fata care ori de cate ori simtea ca n-a facut ceva corect, perfect, penitenta era sa urmareasca liniile din scandura podelelor. De cate ori pierdea urma unei linii penitenta era sa urmareasca sase linii noi. Si tot asa. Fata si-a petrecut toata viata in genunchi.
#313934 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...