-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Francmasoneria, o organizatie alcoolista


de Daniel Racovitan la: 13/01/2004 03:39:00
modificat la: 13/01/2004 03:45:34
voteaza:
Francmasoneria, o organizatie alcoolista, sau cel putin asa este in opinia noilor masoni de sector:


"Primarul sectorului 4, Vasile Mihalache, seful sau de cabinet, Sorin Ionescu, si viceprimarul Dan Delegeanu au devenit membrii unei loji masonice

La Giurgiu, s-a oficiat de curind primul pas al initierii in tainele masoneriei, pentru trei [PSD|pesedisti] de frunte din sectorul 4 [Bucuresti]. Primarul Vasile Mihalache, seful sau de cabinet, Sorin Ionescu, si viceprimarul Dan Delegeanu si-au atirnat sortuletele de ucenici peste costumele cu staif si au intrat astfel in cea mai cunoscuta societate initiatica secreta. Importantul moment trait de cei trei a fost imortalizat - ca orice nunta sau botez - in [fotografii], una dintre ele ajungind in redactia noastra.

Cindva deosebit de respectata, masoneria a devenit doar un titlu scos la mezat, asemeni locurilor din listele parlamentare. Tot felul de agramati, oameni de [afaceri] controversati sau chiar urmariti de lege si-au “tras” pe cartile de vizita blazonul unei loji masonice si etaleaza pe birouri, alaturi de poza presedintelui de partid, fotografii in care, sub simbolurile Templului, zimbesc larg, ca-n afisele [electoral|electorale].

Masoneria “etilista”!

Vechii masoni, cei initiati in perioada interbelica, au deplins adesea degradarea ce a cuprins societatea in anii postdecembristi. In fata ofensivei vulgului, multi intelectuali de marca, deveniti masoni dupa 1990, s-au retras “in adormire”, nedorind sa devina “frati” cu un Gheorghe Florea, de exemplu, patronul societatii “Fulgerul” Bragadiru, firma scoasa la licitatie de catre AVAB pentru o datorie de peste 11 milioane de [dolari] de pe vremea defunctei “Bancorex”. (...)"


articol complet: http://www.expres.ro/topstory/?news_id=142633

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


cine poate sa spuna - de Catalina Bader la: 13/01/2004 08:29:59
ce insemna masoneria in perioada interbelica

cine o conducea
si care era scopul pentru care ea s-a creat?!
#8011 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Regius Poem 1390 c. Cooke - de Nico la: 15/02/2004 07:22:45
Regius Poem 1390 c.
Cooke Manuscript 1410-25
Grand Lodge MS No. 1 1583
Melrose No. 1 MS 1581
Acestea sunt primele referiri despre lojele masonice. O istoie documentata incepe in 1717 cu Marea Loja Masonica Engleza. Exista 3 grade masonice. Dupa cum "mason" insemna constructor si cele trei grade sunt denumite ucenic (apprentices or bearers of burdens), artizan (craftsmen or skilled workmen) si Maestru (Masters or superintendents)
Organizatia se declara a fi o fraternitate ai carei mebrii sunt selectati fara deosebire de rasa, sex, nationalitate sau religie. Scopul declarat este de a gasi cai pentru ca oamenii eliminand deosebirile dintre ei, sa poata atinge perfectiunea. Biserica catolica in special a fost si este impotriva ordinelor Masonice. Nazistii au adaugat pe lista lor neagra Moasoneria. Exista chiar teorii despre originea razboiului (al II-lea) spunand ca a fost resultatul conflictului dintre doua Loje Masonice. E greu de spus care este adevarul. Cert este ca numarul membrilor acestor Loje continua sa scada si asta explica de ca orice paiata cu bani este acceptat in randurile ordinului.
#9649 (raspuns la: #8011) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Trei formeaza... - de ampop la: 27/04/2004 00:35:30
"Trei formeaza o loja, cinci o fac sa fie mai mult sau mai putin perfecta si sapte o desavarsesc"...ce te faci cand din cei trei cel putin unul este securist sau turnator? Secret masonic... da' sa stim si noi. Masoneria romana contemporana are vreo legatura cu loja lui George Washington sau cu lojile pasoptistilor precum MISA o are cu yoga din Tibet...
Mario
#14579 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samuel - de (anonim) la: 23/10/2004 10:51:57
Cei mai multi masoni nu stiu mai nimic despre aceasta organizatie. Ei isi inchipuie ca daca au facut rost de un sortulet li s-au spus care sunt gradele si cateva refreriri generale pot spune ca sunt masoni si ca de fapt ei conduc lumea. In realitate aceste loji sunt conduse de oameni pe care cei mai multi masoni nu ii cunosc.
#26031 (raspuns la: #9649) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...