-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Şterşi de timp


de anaa la: 29/01/2006 22:00:00
modificat la: 29/01/2006 22:14:05
taguri: Proza_scurta 
voteaza:

Dacă aş vrea ca tu să mă atingi aş fi imposibilul; dacă aş vrea ca mereu ochii mei unşi cu lacrimi uscate să îngenuncheze primii în faţa eşecului aş fi posibilul; dacă aş vrea să fiu aş timpul.
Acum, la cumpăna dintre două iluzii deşarte, m-aş transforma în cupa din care tu să sorbi suprema fericire, în agonia de dinaintea morţii din care tu să te îmbeti de suferinţă, în bătaia de inimă şi suflarea păcătoasă care mă împuţinează pe mine, timpul. Buzele îmi sunt inundate de dulceaţa cuvântului “iertare” şi în locul unde Judecătorul Suprem m-a condamnat la viaţă, în biserică, îmi recit poezia sufletului. Câteva clipe nu mai respir, ştiind că binecuvântata-mi respiraţie ucide. Ucide timpul, ucide prezentul devenit acum trecut. “Vie Împărăţia Ta, facă-se voia Ta… ”. Voia Ta a fost ca omul să fie un etern păcătos, un etern ucigaş. Copilul… copilul şi păcatul sunt ca şinele de cale ferată, paraleli pentru eternitate, eternitate de o clipă căci copilul trăieşte, respiră, omoară. Adultul, cu capul împovărat de gânduri solide ca nebunia trecătoare, împovărat de viaţă şi totuşi dornic de a trăi, acest fugar între hotarul copilăriei şi cel al bătrâneţii, respiră, omoară. Bătrânul măsoară în paşi viaţa care i-a mai rămas. La primul pas meditează, la al doilea meditează din nou iar pe al treilea nu-l mai face: se opreşte la graniţa dintre două vieţi inexistente să simta povara unei clipe, a clipei închiderii. Dacă din fiinţa bătrână, fântână de amintiri, elimini copilul visător şi adultul serios nu mai rămâne decât o respiraţie obosită care ucide.
Moartea… viaţa… Dacă viaţa nu ar fi viaţa aş trăi! Ce uşor e să ai suflet mare şi puternic cand nu exişti, ce uşor e să fii când nu eşti! Dar tu ia viaţa din moarte, suferinţa din fericire, raiul din iad căci pe acest pământ tu eşti moartea, suferinţa, iadul şi mai presus de toate omul care este ucis de timp şi care ucide timpul.
Timp- “ formă fundamentală de existentă a materiei în continuă dezvoltare” . Sunt omul care nu simte emoţia, planta prin venele căreia curge sânge, obiectul care simte, şi pentru mine timpul există. Eu, lumina amăruie din umbră, melancolia lucidităţii, cuvântul dulce din tăcerea dureroasă, nu sunt şi totuşi şi pentru mine timpul există.
Pentru o clipă mi-ai întors spatele. În acea clipă m-am schimbat. Secundele mă schimbă. Minutele nu. Orele mă şterg. În prima secundă de viată m-am obişnuit cu ideea de “a fi” , în a doua am inţeles ce înseamnă “să fii” iar în a treia secundă am acceptat “a nu mai fi”. Regret că trebuie să părăsesc lumea dintre cer si pământ. Mă despart de firul de iarbă care se înalţă zgomotos căutând singurătate, de fulgul de nea tremurând pe genunchiul unui cărbune încins. Am fost sufletul pierdut obligat să zboare, sunt sufletul răscolit condamnat să viseze, VOI FI… Mintea, mirosind a visare, lasă ultimele urme în lumea în care inima mea, acum mustind de regret, a batut. Nu mă pot gândi decât la întrebările rămase fără răspuns. Cum aş putea găsi răspunsurile când nu m-am găsit pe mine? Şi cum m-aş putea găsi pe mine când nu am găsit lumea?! Dar am găsit timpul. Sau timpul m-a găsit pe mine. Ascunsă în amintirea unui oftat prelung, timpul nu m-a iertat. La începuturi am fost zămislită, în trecut am renăscut, acum alerg ca o nebună cu viaţa în palmă şi nu ştiu ce să-i fac, mă voi stinge sub propria-mi deşertăciune, mângâiată de timp. Viaţa este un ceas mereu înainte. Pendula, izbită de coşmarul efemerului, s-a oprit… Şi nu am decât o singură dorinţă: să spun adio timpului. Să spun adio timpului care m-a şters.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


NU!! - de zahir la: 30/01/2006 08:47:35
Sa nu spui NICIODATA ADIO timpului... traieste... viatza poate fi atat de frumoasa...Leagate de orice pentru a continua sa traiesti. Si cand spun sa traiesti... nu am gandesc la moarte ci ma gandesc la frumusetea vietzii.. la frumusetea visului sa secubndele... la clipele de fericire care exista la ORICE din trecut ce te poate face sa visezi. TE ROG.... fa asta... nu te lasa doborata ....CREDE ca mai exista fericire,. As vrea sa pot vb cu tine sa-ti alung tristetzea din priviri ...dar nu stiu cum... din pacate... viatza e frumoasa.... sa nu-ti doresti sa nu mai visezi... crede-ma... pierderea VSULUI DRAG.... te sfasie si .... doare mult mai mutl decat.... visul.... CREDE-MA!
#102898 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Stersi de timp - de gabrielles la: 31/01/2006 19:55:15
Cati ani ai tu draga "anaa" de gandesti atat de lugubru? Oricat de suparata ai fi azi, nu uita ca ziua de maine poate sa-ti aduca o schimbare in bine, o surpriza sau un vis implinit. Niciunul din noi nu suntem aruncati pe pamant aiurea. Toti avem un mesaj pe care, vrem sau nu vrem trebuie sa-l ducem pana la capat. Fii vesela incepand de maine, incearca sa visezi mai frumos si bucura-te de viata! Sunt in lume atat de multe persoane bolnave care nu au ce ai tu si totusi lupta sa-si duca crucea pana la capat si tie ce ti-a venit draga mea?
Poate maine gandesti alfel!
#103212 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zi groaznica - de cezarok2 la: 02/02/2006 15:12:29
Se vede ca 29.01.2006 a fost o zi groaznica pentru tine .Poate si cele de dinainte.Nu am comentarii,dar clar esti deprimata si-mi pare rau pentru tine.Pentru NIMIC in afara de moartea cuiva drag,nu merita sa suferi atat.
Daca accepti un sfat,pe care eu l-am experimentat,i-ati un acvariu cu pesti.Poate te mira propunerea dar... .Trebuie sa fie relativ mare(e important) sa-l poti popula cu 15-20 pesti si multe plante.Fa-ti timp si priveste viata din el cel putin 1/2h pe zi.Doar privesti.Urmareste pestii,viata lor,ritualurile lor,cum se acomodeaza sau nu unii cu altii,cum se ascund in frunze,se fugaresc unii pe altii.E un spectacol sublim care te incanta si te linisteste.
Aduce si beneficii,conform feng sui,pentru casa.
Succes
#103517 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anaa - de picky la: 03/02/2006 20:03:28
Adrian Fuchs ;

" Timp nu exista.
Voi il creati,
in nopti nedormite,
care curg peste voi ... "
#103773 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Ca substanta suntem singuri, - de a_lex_is la: 04/02/2006 11:04:17
"Ca substanta suntem singuri,prin unde suntem toti impreuna"
M-a impresionat in mod placut textul tau. M-am pierdut in bogatia de cuvinte, pentru a ma regasi mai apoi in multitudinea sentimentelor.
Superficialitatea si vorbaria ma caracterizeaza ce-i drept, dar in mine sunt cum nimeni nu ma va cunoaste vreodata. Iti multumesc pentru un minut de reflectare,pentru un minut in care am uitat de mine...
#103794 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...