-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Stie cineva sa spuna "NU!" ?


de dan potwich la: 30/01/2006 14:30:00
modificat la: 28/02/2006 23:24:24
voteaza:
Sunt furios. Frustrat. Ca majoritatea.
Pare ca nimeni nu vrea sa vada sau nu-i pasa. Nu de furia si frustrarea mea. De tot ce ne indobitoceste pt. ca nu stim, nu vrem sau pur si simplu pt. ca nu ne cunoastem dreptul de a spune NU!
Imi vine acum in minte o scurta dar semnificativa scena din "Ferma Animalelor" cand porcul cel rau striga cainii, iar acestia il scot afara pe porcul cel bun si il omoara, cel rau luindu-i locul la conducere.
Unde a fost acel spontan si sanatos NU! al tuturor in momentul in care era nevoie?! Un simplu NU! la momentul oportun nu le-ar fi schimbat vietile atat de tragic precum a urmat.
Durerea mea este ca noi suntem la fel.
E cineva constient? Stie cineva despre ce vorbesc? Unde sunteti, oameni buni?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (30):


nu colectiv-manifestatie sau - de jeniffer la: 06/05/2006 14:03:08
nu colectiv-manifestatie sau greva-dificil de realizat intr-o lume unde valorile se amesteca si nu putem da vina pe un singur lucru.-votul-sa avem incredere.-scrisul-sa dorim implinirea dorintelor umane,informatia si divertismentul intr-o lume in care sa nu existe bariere pe care oamenii nu le doresc.
#120721 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
realitatea doare tare! - de dan potwich la: 06/05/2006 16:49:41
Sunt constient ca nu putem avea pretentia de la masa sa reactioneze ca unul singur si pt. toti. Idealism! Desi sunt constient ca reprezinta o rezolvare reala, rapida. Istoria ne-o arata. Dar prea putin a noastra! Pt. ca nu ne cunoastem drepturile (nu ratoinal, ci in sange!) si nu ni le cerem. Si cel mai important, cu riscul de a ma repeta: NU STIM SA SPUNEM NU CAND TREBUIE! Fiecare in parte! Unde este RUMOAREA?! UNDE ESTE SENTIMENTUL CA NU PUTEM FII CALCATI IN PICIOARE? RUMOAREA care sa creeze teama de a ni se face nedreptati! Nu este nevoie de mai mult!Nu este nevoie de violenta! Ci doar de acea teama cum ca explodam daca suntem nedreptatiti. Dar realitatea doare tare: nu exista, pentru ca suntem un popor de sclavi. Si pe asta isoria ne-o arata.
Am vazut la stiri pe Antena1, prin septembrie, un politician (nu i-am retinut numele, era pt. prima oara cand il vedeam) spunand printre sughituri de ras, cu o nosalanta dincolo de imaginat, nepasandu-i de camerele de filmat ale posturilor nationale: "PENTRU CA BINELE NOSTRU ESTE SI BINE LOR!" Asa ca asta inseamna VOT!
Si pentru ca romanul nostru spune: dintre doua rele (Iliescu si Vadim, acum cativa ani) s-o alegem pe cea mai putin rea! Dar din 2 rele de ce nu putem alege NICIUNA?! Ca francezii...
Pt ca suntem romani... Inca o realitate care dore tare!...
#120761 (raspuns la: #120721) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu :D - de zaraza sc la: 10/05/2006 20:27:13
Nu stiu daca romanii sint asa. Prefer varianta mai realista ca ultimii 60 de ani ne-au imprimat o trasatura, ne-au ingrosat o trasatura. Nu sintem mai rai sau mai buni ca altii...si aplecarea capului poate avea un avantaj...In zilele noastre romanii sint ocupati de ziua de miine, ca peste tot in lume, dar la noi nu sint puse la punct niste sisteme care in alta parte functioneaza mai bine. Comunistii au avut grija sa semene frica si sa-i omoare pe cei care au deranjat...Trebuie timp sa refacem mindria romanului, abilitatea de a delimita binele de rau...Parerea mea este ca trebuie sa fim in primul rind constructivi si nu razvratiti...Eu merg la vot, n-am lipsit numai la votul dat constitutiei ca asa s-a hotarit in familie, oricum nu puteam face nimic, dar la alegeri nu ma poate opri nimeni. Vreau si eu politicieni cit de cit cinstiti si mai ales sa faca politica din dragoste de patrie, sa nu urmareasca interese de grup. Cum ii alegem, cum stim care sint? Daca sint...

cere si ti se va da
#121428 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Crezi că sunt nesimţit dacă dau muzica tare rău de tot? - de dan potwich la: 12/05/2006 20:35:28
Faptul că ne-am lăsat călcaţi în picioare timp de 60 de ani nu îţi spune nimic despre poporul nostru? Îmi pare similar cu femeile care sunt abuzate de soţi şi care nu divorţează...
"In zilele noastre romanii sint ocupati de ziua de miine" pt.că nu ştiu să ceră pentru toată săptămâna, drept pentru care nici nu li se va da, ca să te parafrazez.
Cât despre vot, te rog citeşte la răspunsul dat înainte:"Am vazut la stiri pe Antena1, prin septembrie, un politician (nu i-am retinut numele, era pt. prima oara cand il vedeam) spunand printre sughituri de ras, cu o nosalanta dincolo de imaginat, nepasandu-i de camerele de filmat ale posturilor nationale: "PENTRU CA BINELE NOSTRU ESTE SI BINE LOR!" Asa ca asta inseamna VOT!" (Vreau să adaug că era gras).
Pentru că noi mergem, într-adevăr, la vot, dar nu ALEGEM. Doar votăm. Pe cine vor ei ca să le meargă tot lor bine.
Fără revoltă - mă refer la cea din sânge, nu ce cu sânge, cea naturală, revolta faţă de ceea ce ni se impune fără să fie corect etc, nu la cea din stradă - care naşte NESUPUNEREA faţă de constrângeri neîntemeiate, răzvrătirea bizonului pus la jug, nu vom rezolva niciodată nimic. Crezi că revolta nu poate fii constructivă? Sau prin revoltă înţelegi doar bâtă şi sânge? Ferească Dumnezeu, că nu la asta fac apel... Vecinilor mei le este frică să (mai) pună manele tare, pentru că am cea mai puternică staţie de amplificare din bloc şi pe două străzi se va asculta rock. Am ales aces gen pentru că nu îl pot suferi. Ce zici de asta? Dacă nu mă răzvrăteam (încă) ascultam şi eu manele împreună cu ei, când vroiau ei. Acum le ascultă doar ei. Dar eu nu sunt român pe de a-ntregul. Sunt pe jumătate nemţ.
Conducerea noastră ştie că noi înghiţim fără zumzet tot ce ni se dă, de aceea îşi permite orice. Cine crezi că impune limitele? Sau facem ca scumpa noastră Jeniffer : "Sper într-o socitate în care limitele obrăzniciei şi a necinstei vor fii impuse prin legi de chiar politicienii noştrii, şi asta cât de curând, ca poate anul acestă să-mi permit şi eu o îngheţată pe malul mării."
Cum crezi că se reconstruieşte mândria (aş numi-o mai degrabă respect de sine, că cică mândia e ceva urât şi chiar cică ar fii un păcat) unui popor sau a unei persoane, dacă nu prin acţuine, prin a face ceva de care să fim mândrii (sau care să ne crească respectul de sine)? Că eu nu cred că prin lamentare sau punând-o la naftalină, spre a o contempa într-un mod patetic, autocompătimitor. Că doar nu-i nici râmă să crească la loc, nici vin, să se-nvechiască.

#121883 (raspuns la: #121428) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Traiasca Romania libera de manele! - de zaraza sc la: 15/05/2006 21:23:29
Mindria de a fi roman e constructiva. Altfel nu-mi place mindria. Omul trebuie sa fie constient de propria valoare, atita cit este, dar sa nu fie mindru.

As vrea sa locuiesc intr-un oras liber de manele. Ce-ar fi sa incerc sa fac asta aici unde sint si nu sa oftez a resemnare. Mi-ai dat o idee!

cere si ti se va da
#122332 (raspuns la: #121883) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
problema cu romanii e ca nu s - de zaraza la: 15/05/2006 12:46:56
problema cu romanii e ca nu se pot alia si lucra impreuna pentru un scop comun, sub conducerea cuiva. fiecare vrea sa fie seful, al mai destept, al mai cu mot. nu suporta nimeni sa execute, toti vrem sa dam ordine. filosofia poporului este "ce, ma faci tu pe mine?". oricine ar fi la conducere, intotdeauna se va gasi cineva mai jos in ierarhie, care se crede mai destept si care va considera ca trebuie sa-i ia locul, ba chiar ca i se cuvine.

zaraza
#122348 (raspuns la: #121883) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"problema cu romanii e"... aici probleme ar fi cam două... - de dan potwich la: 15/05/2006 21:23:29
Prima, că nu suntem furnici, iar a doua, nu că ne-ar lipsi conducătorul, Doamn` fereşte!, ci liderul.
Mai ales cel informal...
#122361 (raspuns la: #122348) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dane - de Belle la: 15/05/2006 15:05:49
"(Vreau să adaug că era gras)." ..... si daca era slab remarca lui ar fi fost mai de valoare???
#122365 (raspuns la: #121883) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tu faci mişto de mine, Belle? - de dan potwich la: 15/05/2006 21:23:29
ce legătură are valoarea cu afirmaţia mea?
#122439 (raspuns la: #122365) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dane - de Belle la: 15/05/2006 21:34:08
exact! ce legatura are faptul ca e gras cu ceea ce a spus?

nu fac misto de tine (inca) dar niciodata n-am inteles prejudecata asta romaneasca ca daca cineva e gras e automat desconsiderat din toate punctele de vedere.
#122459 (raspuns la: #122439) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Belle, m-ai înţeles puţin greşit... - de dan potwich la: 16/05/2006 21:10:36
Ştii graşii ăia frumoşi, plini de voie bună, care te fac să te spargi de râs? Îi iubesc!
Nenea cu pricina era mai degrabă plinuţ; ceea ce doream eu să scot în evidenţă prin "(Vreau să adaug că era gras)" era faptul că gagiul chiar o duce bine... Vroiam să sublinez, mai precis, nesimţirea spuselor sale.
Dacă expimarea mea a fost confuză şi a dat loc la alte înţelesuri, asfel ofensând pe cineva, îmi cer scuze.
#122463 (raspuns la: #122459) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Belle - de zaraza sc la: 16/05/2006 21:10:36
Nu e o prejudecata, e revolta romanului care vede pe cei carora le merge bine, fara grija zilei de miine...Putini sint cei cu alura sportiva. Oare de ce? Pentru ca nici macar nu stiu sa manince cum trebuie...Stiu sa se cocoatze sus de tot si sa dea ordine, sa faca bani, sa apese butonul...Dar sint cineva! Desigur, or fi si exceptii...Totdeauna exista...Dac-ar exista partidul slabilor, poate ar fi mai bine pentru tzara...si sa fie la putere...cine risca?

cere si ti se va da
#122569 (raspuns la: #122459) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dan si zaraza (sc) - de Belle la: 16/05/2006 21:41:54
eu exact la asta ma refeream... ca daca esti gras (sau ma rog plinutz) nu-nseamna musai ca esti nesimtit. unii poate sunt grasi fiindca au probleme de sanatate (tiroida lenesa, hormonii dati peste cap... nu sunt medic deci nu vreau sa vorbesc in plus).
si am cunoscut foarte multi slabi dar la fel de nesimtiti ca omul din poveste ;))))

nu stiu daca e musai o "revolta", eu zic ca e tot o prejudecata (la o adica sunt multi care-o duc de-o mie de ori mai bine ca mine, de exemplu, dar sunt de-o mie de ori mai slabi ;)

eu raman la nedumerirea mea fata de obsesia romanului in ceea ce priveste greutatea si nu altele mai semnificative... de cate ori nu vi s-a intamplat sa vorbiti la telefon cu cineva care nu l-ati mai vazut de mult si sa intrebati cum mai sta cu greutatea, sau sa vedeti in poza pe cineva care n-ati mai vazut de mult si sa remarcati "vaaaai ce s-a ingrasat" de parca ar fi o crima si poate persoana n-a avut nici o vina defapt (inaintarea in varsta, genele, etc)

p.s. dane, n-ai ofensat pe nimeni zic eu, astea-s nimicuri
#122632 (raspuns la: #122569) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
of, of, of, dragă Belle... - de dan potwich la: 17/05/2006 22:39:22
Nici pe departe în mintea mea că dace eşti gras eşti nesimţit.
Am rude de o anumită greutate pe care le iubesc enorm.
Nu m-am gândit în momentul în care am scris şi la aspectul pe care îl expui (cel cu sănătatea), şi nici că vorbele îmi pot fi răstălmăcite. În furia ce-am trăit-o la auzul acelor lucruri (trebuie să recunoşti că este dincolo de orice închipure ceea ce a putut spune; a fost totuşi votat de noi, nu l-a născut mă-sa acolo, să-şi poată permite aşa ceva) parcă greutatea lui venea să întărească ceea ce spune despre binele său. Atât. Nimic mai mult. Te rog nu căuta mai mult decât este în ceea ce am afirmat. Pari mai deranjată de greşala mea decât de a lui. Şi îmi pare mult mai gravă decât chiar dacă aş fi susţinut că "orice gras e nesimţit".
Pentru că eu aş fi jignit din ipostaza unui om fără putere de decizie asupra celorlalţi, pe când din afirmaţia lui reiese ce părere au cei ce conduc despre cei pe care îi conduc. Iar de aici, implicit pensia de 1.500.000 a mamei mele! Pe caz de boală!
#122672 (raspuns la: #122632) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dane - de Belle la: 18/05/2006 20:49:13
n-am vrut sa-ti rastalmacesc vorbele da' asa a iesit... si asa s-a inteles si din ce-ai spus tu prima data (de mi-a dat mie motiv sa ma bag in seama) :)
cat priveste ce-a spus individul, e clar ca e oribil, nici nu era nevoie sa comentez si ma bucur ca nu sunt printre cei care l-au votat :)))))
greseala nu ti-am atribuit-o tie in mod special, era doar o reactie la o remarca care in general ma zgarie la ureche de cate ori o aud mai mult sau mai putin direct :)
p.s. imi pare rau s-aud despre mama ta :(
#122941 (raspuns la: #122672) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Draga Belle si noi cei mai impliniti - de Nanina la: 31/05/2006 19:33:01
trupeste. Lipsa de bun simt( nesimtirea)tine de educatie. In ceea ce priveste acea prejudecata ca unii dintre cei supraponderali sunt nesimtiti, nu pot sa spun decat ca ea exista, alaturi de alte prejudecati. Sunt afirmatii preluate ( prejudecata )si fluturate.
Cei care sunt supradimensionati datorita bolilor endocrine au o lentoare in gandire, exprimare si miscare. Este una din manifestarile bolii.Zilele trecute imi povestea o vecina despre matusa sotului ei care are 80 de ani , este grasa-grasa si nesimtita. Nu face nimic, nu se spala.... .
Mi se pare firesc sa se comporte asa .Nu mi se opare firesc sa fie lasata asa.
Si daca esti tanar si ai probleme de sanatate, ai acelasi chef de a face ceva, indiferent de ce greutate are trupul.
Cat despre alesii nostrii nu vad utilitatea criticii.Noi ii alegem, fiecare pe criteriul numai de el stiut.
Pentru ca exista un dezechilibru numeric, intre cei care au grija zilei de maine si cei care au o existenta decenta si de aici preocuparea pt.politica este diferita si votul acordat este facut cum se observa.
Fraza mea alambicata, pe care din considerente de mine stiute nu o mai refac, seamana prin extrapolare ,cu votul romanului.
Nu avem o ,, educatie politica '', iar cei care o au, sunt mai putini decat ceilalti.Hai ca am zis-o mai limpede.Cel putin asa cred eu.
Mai e putin si cei 20 de ani brucanieni trec si ma intreb in felul bucuresteanului din vremurile si mai de mult trecute : cate apa mai e necesar sa curga pe Dambovita ca sa ne dezmeticim ?!.
Cred ca suferim de lentoare politica. Imi este acceptata expresia?


_________________________________________________________________
Este imposibil sa cunosti oamenii daca nu cunosti forta cuvintelor.
Confucius
#125377 (raspuns la: #122632) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dan - de jeniffer la: 04/06/2006 23:18:11
am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne multumim cu ce avem, sa utilizam ceea ce avem la dispozitie pentru a rezolva problemele si sa speram in timpuri mai bune.
#126170 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da, jennifer, ai dreptate! - de dan potwich la: 08/06/2006 19:39:12
Pentru că timpurile mai bune cresc în copaci şi se coc vara la soare. Poate chiar vara asta, dacă avem noroc să fie îndeajuns de cald. Dacă nu, să sperăm că la anu...
Până atunci mă voi mulţumi cu un somn bun şi sper ca atunci când mă voi trezi Zâna Măseluţă îmi va lăsa sub pernă nu numai banii de păpică, ci şi pentru un apartament în zona rezidenţială măcar din Bucureşti (că na, sper şi eu la un Paris, un Amsterdam, ceva...).
Speranţa nu mi-o poate fura nimeni... Dar gândirea magică mi-o ia vârsta. O avea gândirea asta magică ceva cu speranţa că timpul schimbă fără acţiunea omului?
Oare cine mă întreba la o altă conferinţă: "dupa cele spuse de tine inteleg ca numai timpul poate schimba ceva si nu oamenii,chiar daca este in ceea ce le priveste.oare chiar asa o fi?" Şi oare ce-ţi răspundeam eu? Să-ţi aduc aminte? Uite: "Cum să se schimbe ceva în timp dacă oamenii nu schimbă nimic! Poate anotimpurile! E iraţională concluzia ce ai tras-o..."
Un singur lucru îl spui bine, dând dovadă de maturitate (sper, spre binele tău, că nu din greşeală): "sa utilizam ceea ce avem la dispozitie pentru a rezolva problemele".
În rest, din intervenţiile tale va trebui să aleg una din două concluzii la care am ajuns în ceea ce te priveşte:
1. Eşti un troll
2. Ai un troll.
Încă o intervenţie asemănătoare şi intri la "ignoră utilizatorul".
P.S. Am o mare curiozitate: din ce experienţe ai tras concluzia de mai sus? (Apriori nu se pune...)
#126874 (raspuns la: #126170) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hmmm... - de dan potwich la: 08/06/2006 19:39:12
bag sama că nimeni nu ştie despre ce vorbesc...
#126875 (raspuns la: #126170) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da, Dane, ai dreptate! - de Nanina la: 08/06/2006 21:41:18
Imi place ideea cu acei copaci aducatori de timpuri mai bune. S-a propus ca in luna iunie- dupa 20 ale lunii- sa se instituie o actiune de plantare a copacilor. Fiecare cetatean sensibilizat sa planteze un copac. Sunt oameni care au gandit ca la nivel educational scolar, se poate face un pas in fata. In anumite scoli, s-au amenajat gradini, iar elevii, in loc sa alerge in devalmasie pe holuri si prin curtea scolii sa aiba o preocupare pe cat de frumoasa pe atat de sanatoasa. Au grija de plante;astfel se invata ce inseamna responsabilitatea, scade violenta in scoala si copiii afla despre lagatura stransa dintre om si natura.
Asa ca timpurile mai bune cresc odata cu copacii, care sper ca vor fii plantati la nivelul scontat de cei care au demarat o astfel de
actiune.
Acum, sper ca ceea ce am scris sa nu te trimita cu gandul la o eventuala deviere de la normal a gandirii mele. Am gustat ironia ta care are ceva din savoarea pe care ti-o dau samburii de migdale amare.
Ce nu inteleg eu, este :,,sa utilizam ceea ce avem la dispozitie pentru a rezolva problemele". Ce avem la dispozitie si nu utilizam?
Exista ceva concret, un plan de atac, de mentinere si apoi de finisare a ceva care sa schimbe starea de fapt, sau facem discutii pur teoretice? Parca nici la astea nu ne mai pricepem.
Imi doresc sa citesc despre caile concrete de refacere a timpului rau si transformarea lui in timp mai bun.
In mod sigur, cu timpul,oamenii se vor schimba; ma intreb in ce fel se vor schimba si ce ii va determina sa se schimbe.
Nu voi scrie ,,in speranta ca ma voi lamurii...'', dar voi scrie
ca astept bombardamentul literelor astfel asezate, incat sa nu mai am curajul sa imi pun intrebari si sa pun intrebari. Oare asa se vor derula faptele?
Cu stima sus- numita.

___________________________________________________________________
Este imposibil sa cunosti oamenii daca nu cunosti forta cuvintelor.
Confucius
#126927 (raspuns la: #126874) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dan potwich - de jeniffer la: 08/06/2006 21:38:27
Complici lucruri simple, a spune nu la ceea ce deranjeaza, nu este greu, a schimba societatea este altceva si trebuie sa o intelegi. Revolutie nu se face in fiecare zi.
#126943 (raspuns la: #126874) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nanina - de jeniffer la: 08/06/2006 21:49:07
Ceea ce avem la dispozitie ar fi ce se invata intr-o societate evoluata, aspectul natural, principiile cunoasterii si relatia pasnica. Acest nu colectiv este rar, lucrurile schimba incetul cu incetul. Cel personal il invatam cind il cunoastem prin noi insani si nu avem teama sa-l utilizam, este libertatea, dar maniera conteaza, caci altfel devine enervare.
#126945 (raspuns la: #126927) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dan potwich - de latu la: 10/06/2006 08:38:46
Unde a fost acel spontan si sanatos NU! al tuturor in momentul in care era nevoie?!
In care din momente in cursul istoriei?
Si al tau "NU" in care din ele a fost?
#127118 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dragă latule - de dan potwich la: 31/07/2006 09:02:36

Nu mă aşteptam tocmai de la tine, un om care părea că ştie să spună „NU!” („Am plecat demult din tara/ Nedorind sa mor ca sclav”) să mă atace în loc să mă susţină!

Dragul meu, răspunsul la întrebarea ta (In care din momente in cursul istoriei? Si al tau "NU" in care din ele a fost?) este inclus în textele mele, dacă ai avut bunăvoinţa să le citeşti. Dar îţi voi răspunde şi personal : ALEGERILE! Am refuzat să votez. Pentru că noi nu avem clasă politică. Acum 6 – 7 ani (partida Iliescu - Vadim) la toate posturile radio şi tv auzeam un singur lucru : „Votaţi dintre 2 rele pe cel mai puţin rău!” Dar eu întreb: oare nu se putea fără nici unul? Şi oare cui aparţineau aceste posturi naţionale? Manipulare îţi spune ceva?
Românul iese la vot fără posibilitatea de a alege. Pentru că nu i se dă de ales. Alegerea lui este alta: cât mai acceptă să voteze în acest mod. (Şi dacă nu am fost destul de explicit, gândeşte-te la 2 feluri de mâncare pe care nu le poţi suferi. Mai gândeşte-te apoi că intri în restaurantul meu şi asta este tot ce am azi. Şi eu îţi spun: nu ai ce face, va trebui să comanzi una dintre ele! Pe care o vei alege? Sau ce vei alege?)
Este dreptul românului să voteze. Drept de care se folosesc alţii. Dar şi să spună „NU!” până când la tribună nu ies persoane capabile, care într-adevăr să-i reprezinte interesele, este tot dreptul său.
Sunt deja scârbit de cei ce îi înjură pe cei pe care tot ei i-au ales să fie acolo.
Chiar nu mai ştie nimeni că în antichitate retorica era o una dintre arte? De ce ascultă oare românul la vorbe în loc să se uite la ochii omului?
#136727 (raspuns la: #127118) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dragă Jeniffer - de dan potwich la: 31/07/2006 09:02:36
Cine a vorbit de revoluţie? Tu chiar nu citeşti subiectele, răspunzi aşa, din burtă!
Singura revoluţie necesară (şi cea despre care am vorbit) este cea din creierul românului. Chiar dacă am folosit termenul „sângele său”.
Un mic exemplu: pe traseul Timişoara - Drobeta Turnu Severin, din cauza ploilor, la Teregova (localitate, cam la 70 km de destinaţie) a căzut un deal. Toată lumea a fost dată jos din tren. Am întrebat şeful gării: „Şi acum ce facem?” El a răspuns, surprins de întrebarea mea pe care o găsea ofensatoare, cu un rânjet greţos pe faţă: „Luaţi ocazia…” Am scos Mersul Trenurilor şi am citit cu voce tare: „2. Tariful de transport se restituie integral, inclusiv tichetul de rezervare, în cazurile în care trenul pentru care s-a emis legitimaţia de călătorie nu mai circulă, sau în situaţii de forţă majoră.” Mai trebuie să precizez că au fost necesare certuri şi intervenţia unor posturi de radio la care s-a sunat pentru a ne restitui nu integral ci doar diferenţa de drum, care nu acoperea nici pe jumătate costul ocaziei? Sau e de la sine înţeles? Şi totul nu pentru bani, ci pentru principiu. Ni se tot spunea că nu este vina lui, că nu a ştiut că va pica dealul. Nimeni (eu şi 5 studenţi. Ceilalţi au plecat.) nu dădea vina pe el. Dar atunci de ce se tot scuza? Pentru că atâta cât am aşteptat (în ploaie) să ne recuperăm parţial dreptul a sosit o altă garnitură din Timişoara. Care plecase după prăbuşirea dealului! S-au coborât de acolo oameni trişti, obosiţi, munciţi… Cărora le-am spus să meargă la şeful gării să-şi recupereze parte din bani. Mă priveau speriaţi de ceea ce le spuneam, deşi le vorbeam calm şi zâmbitor. M-au ocolit ca pe un nebun. Despre asta vorbesc, dragă Jennifer!
Un prieten îmi spunea că în Franţa a întârziat trenul în care se afla 3 (TREI!) minute şi la sosire a primit de la şeful gării scuze şi 10 euro pentru neplăcerile întârzierii. (Nici nu băgase de seamă că întârziase.) . Iar acelora cărora pierduseră legătura şi se aflau în imposibilitatea de a ajunge la ora necesară unde trebuia cu serviciul feroviar (întâlniri de afaceri, şedinţe etc) li s-a plătit BILET DE AVION!

Cât despre irealismul meu , te mai întreb o dată: ce experienţă personală te-a făcut să tragi concluzia că timpul schimbă lucrurile şi nu omul în timp?
Şi dacă nu înţelegi societatea ca un cumul de indivizi, la care să te raportezi personal cu pretenţia de a-şi asuma fiecare în parte rolul său şi "NU"-ul necesar, ci ca un bloc de beton în care dai cu capul, atunci nu-i vina mea că priveşti ca ireale lucruri ce ar trebui să fie normale.
Nu am pretenţia şi nici nu mi-am propus să schimb societatea.

"a spune nu la ceea ce deranjeaza, nu este greu". Spune-le lor! Intre 1997-1998 au fost înregistrate asupra femeilor 88 de omoruri, 27 lovituri cauzatoare de moarte…
O femeie este omorâtă în bătaie o dată la 2 zile (Inspectoratului General al Poliţiei Bucureşti, 2003) (Violenta impotriva femeilor Versiunea HTML)


[4] Potrivit Institutului pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii – I.P.G. – dacă ne referim la minori – victime ale violenţei în familie, fenomenul se prezintă astfel: 1998 s-au înregistrat 1987 de cazuri, în 1999 s-au înregistrat 2131 de cazuri, iar în 2000 s-au înregistrat 2075 de cazuri.
Referitor la infracţiunile de natură sexuală cu victime minori, produse în familie, situaţia 1998-2000, potrivit aceluiaşi Institut, se prezintă astfel: în 1998 s-au înregistrat 378 infracţiuni; în 1999 s-au înregistrat 618 infracţiuni, iar în 2000 s-au înregistrat 582 de infracţiuni. (http://www.pna.ro/rum/doctrina/html/index_b2_2003_vd.htm)


Violenta domestica, tot mai prezenta in „familiile“ romanilor
George Constantinescu

doar 16% dintre femei au reclamat episodul de violenta domestica la politie si 15% au discutat cu un cadru medical. Numai 9% dintre femei au solicitat consultanta juridica pentru abuzul domestic suferit recent.

majoritatea faptelor comise intre membrii familiei le constituie cele de omor, lovituri cauzatoare de moarte (Cronica Romana - Cotidian National de Informatie si Atitudine ... )

• In 1998
13% dintre femeile victime ale violentei domestice au murit.
74% dintre femeile victime ale violentei domestice au fost agresate de catre soti
4% de catre concubini
7% de catre fostii soti
15% de catre alte rude
(Statistici furnizate de Centrul Pilot pentru Femeile Victime ale Violentei Domestice Bucuresti) (http://www.proiectns.org/archives/000050.html)


Organizatia Mondiala a Sanatatii a elaborat un raport mondial privind violenta domestica, care releva ca anual se inregistreaza sase milioane de decese ...
(Primaria Municipiului Timisoara :: Vizualizare subiect - CAMPANIE ... )

Îţi voi relata şi un episod din experienţa mea: Am locuit o vreme în Timişoara. Vecina de la parter (eu locuiam la etajul I) era des bătută de soţul ei, alcoolic de altfel. Într-o după-amiază nu am mai suportat să o aud plângând şi am sunat la Poliţie, apoi la un bun prieten care lucrează la unul dintre centrele de Protecţie (minori) pentru a avea siguranţa că intervenţia solicitată chiar a avut loc. Prietenul s-a interesat, apoi m-a sunat înapoi. Ştii ce mi-a zis? Da, Poliţia a venit. Însă la uşă a răspuns FIUL acestora (are peste 30 de ani, nu mai locuieşte cu părinţii) şi răspunsul lui a fost: „NU sunt acasă părinţii mei! NU ştiu nimic!”
Acesta să ştii că nu este un NU!. Acesta este un DA cât toate zilele violenţei!


„cel personal il invatam cind il cunoastem prin noi insani si nu avem teama sa-l utilizam, este libertatea, dar maniera conteaza, caci altfel devine enervare.” – manieră în a spune „STOP” sau „NU!” agresorului, oricare ar fii şi oricum s-ar manifesta acesta? Căci despre asta era vorba aici. Nu mă deranjează deloc să-l scot din pepeni, să-i scot peri albi. Mai exact, ca să înţelegi mai bine, am o plăcere teribilă de a agresa agresorul. Ţi se enervant „comportamentul oglindă” ?
Sau pusă şi altfel problema: manieră în a-mi cere dreptul, pentru ca nu cumva să-l jignesc pe cel ce mi-l refuză sau încalcă? Numeşte mai degrabă „diplomaţie”. Necesară pentru a nu rămâne cu buza umflată…

„acest nu colectiv” se formează din totalitatea „nu”-urilor mici şi individuale, nu neapărat toate odată, ci toate în acelaşi loc.

Şi rog ceva: numeşte lucrurile simple pe care le complic. Şi cum le complic. Sau ţi se pare complicată ASUMAREA?

„am inteles ca tu erai diferit” Poţi fii concretă, te rog?
#136735 (raspuns la: #126945) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Draga mea Nanina - de dan potwich la: 31/07/2006 09:02:36
Îmi cer scuze pentru întârzierea răspunsului, dar of!...
Sper să găseşti toate răspunsurile (din textul tău, evident!) în ultimele texte publicate.
Acum, cu reverenţe, permiteţi-mi să mă retrag!
...Dan
#136739 (raspuns la: #126927) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de jeniffer la: 31/07/2006 20:28:51
Spunem amindoi acelasi lucru, credeam numai ca tu sustineai ca eu cred ca numai timpul poate schimba ceva, acest raspuns fiind ca o concluzie la ceea ce am inteles ca tu credeai.

Sint sigura ca romanii vor imbunatati sistemul serviciului national, caci este singura cale de a fi acceptati in Europa. Cit despre politica, nu prea stiu cum sint alesi sefii partidelor si prezidentul.
#136854 (raspuns la: #136735) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jeniffer - de dan potwich la: 02/08/2006 09:17:06
Îmi pare nespus de bine că am ajuns la un consens! Căci orice conflict e bun atâta timp cât este la nivelul ideilor şi atâta cât de acolo ies lucruri constructive, nu agresivitate!
Posibil ca toată neînţelegerea noastră să fii fost datorită faptului că eşti plecată de multă vreme din ţară şi nu mai stăpâneşti foarte-foarte bine limba română, în timp ce eu sunt foarte sensibil şi exigent la limbaj (deformaţie profesională)? Atunci mea-culpa şi îmi cer scuze...
#137072 (raspuns la: #136854) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spune nu - de doinasorina la: 30/10/2006 06:54:02
as vrea sa te citez intr-o zina antiviolenta.
imi dai voie?
doinas
#154384 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
depinde :) - de dan potwich la: 13/11/2006 20:17:25
Nu sunf foarte convins că am înţeles la ce te referi.
#156889 (raspuns la: #154384) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: