-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Rebus...


de celdesubdush la: 04/02/2006 13:47:00
modificat la: 12/02/2006 18:00:50
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Orizontală…stând întins în pat văd doar vârfurile copacilor dincolo de fereastră…şi un petic de cer…nu vă iarba, oamenii, lacul…maşinile ce trec pe bulevard.

La orizontală am o anumită perspectivă a lucrurilor…ca de pildă…într-o orizontală acompaniată pot avea parte de mici piese muzicale…pauze de efect…mari simfonii.

Tot la orizontală gândurile mele curg mai leneş cumva înspre somn şi visare…în orizontalele mele cred ca sunt mai puţin vigilent…percep viaţa cu simţurile uşor amorţite…inconştient sau voit.

Pe scurt orizontala mă defineşte…în echilibrul ei aparent găsesc multe din obiceiurile mele de viaţă.

Cu verticala este o altă poveste…din ciclul „că dacă n-ar fi fost nu s-ar fi povestit”.

Regăsesc verticalităţi alături de oameni care stau puţin şui de parcă ar tinde spre orizontală.

Cine este defect? Eu sau ei…

Pe verticală întâlnesc foarte multe din persoanele apropiate mie într-o nouă dimensiune.

Verticala mea de cele mai multe ori este ceva mai înaltă decât verticala lor dar asta nu mă împiedică să comunic la acelaşi nivel de verticalitate…pe orizontală am fi aproape la fel…

Oscilez, recunosc, zilnic oscilez între orizontalele şi verticalele mele…sau mai bine zis ele mă aleg pe rând să le fiu obiect de studiu.

Uneori obosesc…orizontala o evit pentru că aleargă în mine gânduri, linii, planuri…ca marcajele de pe autostradă…şi vitezei i se potriveşte verticala…

Alteori alunec într-o orizontală ad-hoc încercând să găsesc un echilibru…sau măcar să mă odihnesc puţin…

Mai nostim e că uneori, în viaţa asta pendulată între orizontal şi vertical mă imaginez într-o zi în care, lipsit de liber-arbitru aş fi forţat să trăiesc pe diagonală.

Îmi trece repede acest gând pentru că, dacă într-o bună zi s-ar întâmpla aşa ceva, de verticala şi orizontala mea s-ar alege praful…şi n-aş mai fi EU…
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


a treia dimensiune.... - de Andre29 la: 11/02/2006 09:50:45
Osciland intre verticala si orizontala ceva anume ramane constant. Acela esti tu pentru ca tu faci legatura intre cele doua. Diferenta de perspectiva intre orizontala si verticala este ca diferenta dintre lumea vazuta din mijlocul ei, intre blocuri si oameni, si cea vazuta de la nivelul unui munte de exemplu. Lucrurile par mai clare dintr-un anumit punct de vedere. Defect... nu stiu daca problema si solutia ei se afla in gasirea cui este defect cat in constientizarea si acceptarea diferentei. Pe orizontala ca si in intuneric totul este la fel. Poate ca echilibrul va apare atunci cand vei constientiza a treia dimensiune. Care este aceasta? Poate o persoana care sa se regaseasca si sa o astepti in aceeasi masura si in verticala si in orizontala ta.


________________
"Razbim noi cumva la lumina" Marin Sorescu
#105167 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
definitii... - de anisia la: 13/02/2006 19:35:29
1 vertical: curbura cu punct in frunte
12 orizontal: 30 si una de nopti
17 vertical: intr-o zi, la drum de seara
23 orizontal: inceput de calatorie
6,7,8,9 vertical: carari serpuite, de pasi slefuite
10 vertical: la rascruce de drumuri
1 orizontal: surpat la temelie
9 vertical: rascoala

nenea de sub dus... verticale sau orizontale, gandurile si trairile sunt ceea ce ne compun pe noi, oamenii. faptele insa, odata vertical alese sa fie, orizontalele se pleaca maiestriei lor. nu stiu daca verticala ta este de multe ori ceva mai inalta decat a lor. astfel de dimensiuni nu se masoara in centimetri. am mai spus eu asta cuiva. verticalele si orizontalele nu pot fi comparate cu nici o unitate de masura arbitrar aleasa in sistemul de referinta international. ele sunt unice. altfel n-as mai fi EU...
dar, revenind la textul dumitale... nu vad diagonala ca pe o solutie. unghiul de inclinatie s-ar putea sa-ti dea asa niste ameteli, incat dramul de putere ce te-ar ajuta sa treci de la orizontala la verticala, s-ar imputzinii prea repede si nu ai apuca sa traiesti cu adevarat nici maretia verticalului si nici supunerea orizontalului. diagonala, in acest caz, ar fi o partie intre inima si palma stanga, cum mi-a spus mie cineva odata. si pe partie se aventureaza numai cei ce stapanesc bine arta schiatului, nu?
din ce vad eu aici, dumneata inca mai faci slalom printre intrebari..._______________________________________________
de-atunci si pâna acum e-o vesnicie...
#105614 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rebus - de alex andra la: 14/02/2006 13:44:23
"Lost without music in a world of noises"

De ce nu incerci si o orizontala verticala ori invers?
Ca, de pilda, mersul pe burta:))

Sper ca stii de gluma!:)
Textul tau chiar imi place. E aparent echilibrat, in realitate e cat se poate de tensionat, din cauza/gratie oscilatiilor intre cele doua dimensiuni ale existentei tale.
#105781 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dimensiuni ... - de silver la: 16/02/2006 19:46:45
... între verticală şi orizontală, pe un grafic imaginar, curge viaţa noastră. Şi dimensiunile sunt date doar de puterea de a visa.

Năzuinţele noastre dau mărime sau neputinţă alegerii noastre între orizontală şi verticală. Şi doar acceptând să ne lăsăm furaţi de joc avem posibilitatea de a oscila ...


" ... rebegit, la un pas de seninătate, mă cuprinde un ultim vârtej ..."
#106453 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...