Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Iubirea de mama


de mikiduta la: 05/02/2006 15:46:00
modificat la: 12/02/2006 12:11:27
taguri: Diverse 
voteaza:
Este o zi superbă de vară.Familia Starling, din sudul Californiei pleacă împreună cu cei doi copii, Lizzy şi Daniel, într-o călătorie cu iahtul.Totul era perfect, soarele strălucea puternic emanând cu razele lui aurite căldura care se făcea simţită chiar şi pe fundul oceanului, peştii de diferite culori şi mărimi făcând din când în când câteva salturi armonioase la suprafaţa apei.
La un moment dat, ceva strică această mini-vacanţă de vis-este vorba de combustibilul prost administrat iahtului.Acesta se opreşte la mijlocul drumului, într-o zonă foarte periculoasă: cercul celor mai puternice spirite rele ale oceanului.Domnul Starling încearcă să pornească motorul, dar în zadar.Deodată se aude ceva.
-Hei! Aju...
Doamna Starling îşi duce copiii în cabină şi merge spre motor pentru a vedea de unde vin aceste strigăte.Bănuia că este soţul său, astfel că a plecat înspre acel loc cu speranţa că va putea fi de folos cu ceva.La motoare însă nu era nimeni.Speriată şi cu lacrimi în ochi se uită în apă şi a avut neplăcuta „surpriză” de a-şi vedea soţul cum se zbătea între viaţă şi moarte, în gura unui rechin alb.Disperată şi neştind ce să facă, strigă:
-Lasă-l în pace monstrule! Apoi a aruncat carnea pentru friptură pe care o avea în lada frigorifică, sperând ca bestia să-i lase soţul şi să găsească în acea bucăţică de carne hrana necesară, însă acest lucru nu s-a întâmplat.Domnul Starling a sfârşit tragic...
Mariah Starling, văzând nenorocirea, se duce în cabină şi îşi strânge puternic la piept cei doi copilaşi de un an şi respectiv doi ani, spunându-le:
Dragii mei, ştiu că voi nu mă puteţi înţelege, dar tatăl vostru a fost...a fost ucis de către un rechin...o bestie din adâncuri...şi legenda spune că dacă te afli în cercul celor mai puternice spirite rele şi ai copii cu tine, iar unul din părinţi este ucis, trebuie să-ţi arunci copiii în apă pentru a nu fi ucişi şi ei împreună cu celălalt părinte.Mă doare sufleul când mă gândesc să fac acest lucru, dar trebuie...voi sunteţi cei mai importanţi şi cred în această legendă...veţi fi salvaţi...da...
Apoi ia cei doi copilaşi, îi pune într-o bărcuţă care se afla la bordul iahtului şi le dă drumul .
-Doamne, iartă-mă pentru ce am făcut, dar sper ca cei doi copii ai mei să fie în grija Ta; să nu-i laşi să moară...Te rog!
Bărcuţa plutea pe apele liniştite ale oceanului până când în faţa ei iese una dintre nimfele acelui „cerc”, dorind să-i înece.Un zgomot asurzitor se auzi imediat după ce aceasta atinse barca.Se arse la mână.Din ce cauză? Doamna Starling a pus la gâtul lui Lizzy şi Daniel câte o cruciuliţă sfinţită, astfel că nici un spirit rău nu se putea atinge de copiii ei.
Timpul a zburat ca gândul.Acum Lizzy şi Daniel sunt mari, fiecare cu câte o locuinţă pe una din insulele care erau un fel de paradis pus de Dumnezeu în mijlocul oceanului, protejate de vietăţile acestuia.Păsări de toate culorile, cântând care mai de care mai frumos, dorind parcă să se ia la întrecere; palmierii earu înlţi şi verzi, aşa cum sunt pe la noi prin ţară brazii pe timp de iarnă, iar animalele trăiau toate într-o armonie deplină.
Cei doi copii au fost crescuţi de...o femelă boa.Poate suna surprinzător, dar este adevărat.Aceasta i-a crescut ca şi când ar fi fost puii ei, pe când adevărata lor mamă, doamna Starling a fost găsită şi salvată de către unul bogătaş care se „plimba” cu avionul deasupra oceanului, făcând fotografii pentru interes de serviciu şi bând şampanie.Mariah i-a fost deplin recunoscătoare şi, după multe întâlniri acesta a făcut pasul decisiv şi a cerut-o de soţie, iar ea a acceptat în cele din urmă dorind să lase amintirile neplăcute în trecut...copiii...pe Jam Starling, omul care i-a dăruit atâtea clipe fericite...a devenit acum doamna Lecter.
Cei doi, băieţelul şi fetiţa aruncaţi în apele oceanului pentru a fi ssalvaţi de o anumită legendă care nu s-a pierdut nici astăzi trăiesc cât se poate de bine...adică nu ştiu ce să spun...nu ştiu cât de bine dat fiind faptul că n-au auzit niciodată graiul uman, ci doar sâsâitul şerpilor care colindau insulele pentru a-şi asigura hrana şi a-şi marca teritoriile.Au fost „îngrijiţi” bine căci nu le liseşte nimic : au două picioare, două mâini şi...gândesc! da...te puteai aştepta ca ei să fie nişte animale care se târăsc de colo-colo pentru a căuta cine ştie ce gândaci gustoşi sau a se tăvăli prin bălţi pentru a se răcori.Nu e chiar aşa...în comparaţie cu mulţi dintre cei care au urmat anumite şcoli, ei erau superiori...ştiau să vorbească, să rostească fraze inteligente şi multe altele...”vinovată” de acestea este acea nimfă care acum mulţi ani voia să-i înece...se pare că ea ştie limba oamenilor, are oarece cunoştinţe pe care le-a împărţit cu cei doi...şi bine a făcut.Adevărata lor mamă ar fi mândră de ce a realizat.
Lizzy a devenit o fată foarte frumoasă, cu părul ca razele soarelui de galben, înaltă şi subţirică, cu ochii albaştrii ca oceanul şi buzele roşii ca focul ce arde iarna în sobe.Nici Daniel nu este mai prejos.Este un tânăr bine făcut, brunet, cu ochii pătrunzători.
Într-una din zile, nu tocmai frumoasă; ploua şi vântul bătea cam tare pentru acea perioadă, „mama-şerpoaică” îşi anunţă „tovarăşii” că se apropie OMUL.Copiii nu ştiau despre această „specie de animale” din care făceau parte şi ei.Femela boa ştia că ei sunt oameni, însă era conştientă de faptul că nu a înştiinţat-o pe nimfă să-i înveţe să se poarte ca nişte oameni din toate punctele de vedere...ea nu putea face nimic în sensul ăsta...le-a insuflat poate că trebuie să judece limpede, fără grabă şi să nu-şi încarce sufletul cu lucruri care nu merită importanţă.
Târându-se până în vârful unui palmier, putea vedea vasul mare şi strălucitor care se apropia de insula lor.Animalele veninoase nu erau „pe poziţii” în speranţa că OMUL va pleca curând.Uriaşa ambarcaţiune era a lui Lecter: „Lecter international”, bărbatul care dorea să transforme acest paradis într-o fabrică de blănuri pe care le procurau bineînţeles prin uciderea speciilor de pe insulă...o afacere profitabilă şi deloc periculoasă aici, la sfârşit de Pământ.Soţia lui ştia de nebunia ce avea să o comită, însă nu avea nimic de obiectat...s-a obişnuit cu luxul în fiecare zi, iar această insulă îi oferea o excelentă ocazie de a trăi pe picior mare încă mulţi ani de acum încolo.
Când au coborât, „înarmaţi” ca să treacă direct „la treabă”, cei doi şi trupa lor de braconieri au fost întâmpinaţi de animalele de pe insulă în frunte cu Lizzy şi Daniel, gata să se lupte cu ei.
-Haha!ne aşteptaţi,nu? Ia uite-i şi pe ăştia doi! Cum de nu i-or fi mâncat tigrii până acum?
-Care dragul meu?
-Cei doi din fruntea „cirezii”.Dar uite ce cruciuliţe au...cred că au mai fost şi alţii pe aici, doar că au plecat cam jefuiţi.
-Cruciulţe?!
În acel moment toată lumea ei s-a blocat pur şi simplu...credea că i-a şters din minte ca pe o amintire urâtă, însă toate întâmplările de atunci i-au fost derulate prin faţa ochilor...îşi dădea seama de monstruozitatea comisă...
-Da...hai băieţi, pregătiţi-vă să luăm nişte blănuri...he he.
-Nu!!
-Cum nu dragă? Ce te-a apucat?
-Ăştia doi, cum le zici tu, sunt...
-E na! Nu-mi spune că sunt mucoşii ăia pe care i-ai aruncat în apă!
-Da...ei sunt...Le-am pus cruciuliţele la gât când le-am dat drumul în larg.Dacă am greşit o dată, nu o voi mai face şi a doua oară...nu te voi lăsa să le faci nici un rău.Nici lor, nici animalelor.Asta nu se va mai repeta!
-Ia te uită! Bine...bine...ia-ţi odraslele şi dă-te din faţa animalelor.Acum!
-Nu, nu mă dau nici moartă!
-Băieţi, pregătiţi armele şi, la semnalul meu, trageţi.
Auzind asta, Mariah se aruncă asupra soţului ei cu un băţ, vrând să-l facă să înceteze.În zadar.Acesta o aruncă mai încolo...animalele speriate fug în păduricea ce acoperea o bucăţică din insulă, însă Lizzy şi Daniel rămân nemişcaţi, de parcă ceva îi lega de acea femeie.
-A...înainte să mergem să luăm blănurile, omorâţi-i pe ăştia doi...sunt cam enervanţi.
Tocmai unul dintre mercenari se pregătea să tragă când Mariah s-a aruncat în faţa copiilor să-i protejeze...moare pe loc, străpunsă de glontele ascuţit.Apucă să le zică ceva:
-Nu a..am reuşit să vă uit oricât de mult aş fi vrut...vvvă iiu..iubesc...şi capul îi cade într-o parte, pe nisipul încins de soare.
Lecter, ca un laş, fuge deşi ar fi putut să-şi continuie „opera”, dar nu a făcut-o....poate că o făcea şi pentru ea; o respectase în felul lui...
Mariah Starling sau Lecter a fost îngropată pe plajă, plânsă de cei doi care şi-au dat seama că ea trebuie să le fie mamă adevărată...nu au părăsit niciodată insula şi au refuzat să mai fie învăţaţi ceva...nu au vrut să cunoască lumea pe care cândva o considerau „curioasă”...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...