-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Caricaturile lui Mahomed


de Pasagerul la: 05/02/2006 22:51:00
modificat la: 12/02/2006 12:13:29
voteaza:
12 caricaturi ale profetului Mahomed, publicate in luna Septembrie de un ziar danez(Jyllands-Posten), reluate mai recent si de alte ziare europene(Le Monde, France Soir, La Stampa, Die Welt), au stirnit valuri de protest in lumea mulsumana.

Caricaturile pot fi vazute la
http://permanent.nouvelobs.com/cgi/edition/aff_photo?cle=20060202.OBS4859&offset=1

Va invit la discutie:
1.Unde se termina libertatea presei si dreptul la libera exprimare si unde incepe blasfemia?
2.Este reactia justificata?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (413):


1)- In opinia mea libertatea - de RSI la: 12/02/2006 13:42:44
1)- In opinia mea libertatea presei si libertatea de exprimare se termina in punctul in care contravine legii . As fi vrut sa scriu ca se termina acolo unde contravine bunului simt, dar din pacate acesta este un domeniu relativ, pe care presa si nu numai ea l-a trecut de multe ori.


2)-Reactia la cele 12 caricaturi este vadit o manipulare a unor regimuri politice marginalizate de a-si crea un capital de simpatie. Dovezi :

 • Caricaturile au fost publicate acum 6 luni si de-abia acum vedem reactii;
 • Unde vedem aceste reactii ? In special in Siria si Iran, care au tot interesul sa distraga atentia de la propriile lor probleme, In alte parti ale lumii musulmane demonstratiile sunt orchestrate tot de organizatii de obedienta iraniana;
 • Cum a subliniat un jurnalist intr-o dezbatere la CNN, aceste proteste sunt si ipocrite, deoarece caricaturile incriminate nu au nici o mica parte din caracterul difamator si inflamatoriu al caricaturilor publicate de presa araba contra crestinilor si evreilor.

  ==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
 • #105343 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Religie, spirit, stiinte sociale/Caricaturile lui Mahomed - de goanga la: 12/02/2006 17:26:17
  In ,,Decalaratia universala a drepturilor omului si cetateanului" din 1789, apar urmatoarele articole:
  art.10. ,,Nimeni nu trebuie sa fie hartuit pentru opiniile sale, nici macar religioase, decat in cazul cand exprimarea lor tulbura ordinea publica stabilita prin lege".
  art.11. ,,Libera comunicare a gandurilor si opiniilor este unul dintre cele mai pretioase drepturi ale omului; orice cetatean este deci liber, sa scrie, sa vorbeasca si sa publice, cu exceptia cazurilor cand abuzand de aceasta libertate va fi raspunzator conform conditiilor impuse de lege".
  Ceea ce s-a intamplat prin publicarea caricaturilor amintite mai sus mie mi se pare a fi o blasfemie. Ar trebui mult mai mult discenamant atunci cand se aduc in discutie subiecte sensibile, care aduc atingere unor drepturi atat de elementare ale cetatenilor, fie ei musulmani sau de orice nationalitate.
  In Romania, aceste caricaturi au aparut intr-un saptamanal din Roman, saptamanal al carui redactor sef si-a permis sa puna pe jar intreaga diplomatie romana, afirmand ca urmarile pe care le va avea acest lucru sunt de competenta minsterului de externe.
  Nu mi se pare corect ca dintr-o eroare sau dintr-o ambitie prosteasca sa sufere atatia oameni nevinovati.
  _________________________________________
  Modalitatile cruzimii sunt felurite. (E. Cioran)
  #105346 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  caricaturi - de Cassandra la: 12/02/2006 16:46:24
  Caricatura politica si sociala are o traditie de secole, si pina acum nici un personaj politic sau religios remarcabil (nu numai ca nu este prima data cind se publica caricaturi ale lui Mohamed, dar am vazut caricaturi avindu-l pe Isus ca personaj ppal fara sa stirneasca manifestari crestine de protest) nu a scapat ochiului critic al caricaturistilor. Si este adevarat, in ziarle arabe se publica in mod constant caricaturi ofensive la adresa evreilor si crestinilor fara ca acestia sa dea foc la ambasade in stinga si-n dreapta.
  Caricatura in forma sa grafica sau literara este o critica utila, bineinteles noi romanii nu sintem obisnuiti cu aceasta traditie pentru ca personajele noastre politice comuniste nu puteau fi caricaturizate, erau necriticabili si intocabili.

  De ce atunci au stirnit aceste caricaturi atita polemica? Problema caricaturilor lui Mahomed este o manipulare politica clara, pentru a ascunde si distrage atentia de la aspecte mult mai corupte. In momentul publicarii acestora (in oct 2005), nu a avut loc nici cea mai mica reactie de protest din partea celor 180 000 de musulmani care traiesc in Danemarca. Totusi, un sector musulman fanatic si oportunist, cauta neobosit in arhivele periodistice orice motiv care sa le justifice pozarea in victime ale occidentului. Intr-o singura zi, presa saudita a publicat "in cor" nenumarate articole care aveau ca titular cuvintul "Islamofobia". Ce motiv mai bun decit niste caricaturi daneze ca sa devieze atentia in directie "favorabila"? De la ce vroiau ei sa distraga atentia? De la problematica actuala din Iran, Siria (principalii instigatori) impreuna cu necesitatea de a acoperi evenimente ca:
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/3448779.stm

  In Egipt, desi caricaturile au fost publicate chiar in perioada Ramadanului, nu s-a ars nici o ambasada daneza si nu au avut loc manifestatii de protest. Este evident ca manifestarile vandalice acolo unde s-au produs, au avut loc cu colaborarea guvernelor tarilor respective intr-o perfecta orchestratie - Siria de exemplu este o tara in care totul este controlat de "securisti" plasati strategic in fiecare coltisor si nimic nu poate sa aiba loc public fara acordul explicit al guvernului complice.
  Povestea caricaturilor creaza diviziuni inclusiv in lumea occidentala, in numele asa zisei cauze juste a nefericitilor islamici si a jignirii aspectelor sfinte, a religiei si profetului. Dar priviti cu atentie caricaturile. Ele nu isi "bat joc de credinta" ci satirizeaza distorsionarea Islamului, cu aspectele sale salbatice si violente, asa cum a fost ea realizata de bigotii, zelotii si teroristii din zilele actuale, acestia fiind de fapt "jignitii". Acestia le spun restului de milioane de musulmani ca trebuie sa se simta si ei insultati chiar daca in realitate acestia nu incearca un profund sentiment de jignire. Bigotii, fanaticii si teroristii cer in schimb scuze si pedepsirea autorilor, dar ma intreb, cine a cerut scuze pentru victimele din World Trade Center, 11/9, 11/4, Makkah, etc?

  In orice caz se pare ca musulmanii obtin ceea ce vor - controlarea libertatii de opinie in occident in privinta oricarui aspect islamic. Cu alte cuvinte, sadesc teama printre occientali incepind de la cetateanul obisnuit pina la ziaristii si scriitorii occidentali care se simt obligati sa-si cenzureze opiniile.
  ____________
  "Hmmm, prayer! The last resort of a scoundrel…" Lisa Simpson
  #105367 (raspuns la: #105343) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  goanga - de RSI la: 12/02/2006 17:29:56
  "In Romania, aceste caricaturi au aparut intr-un saptamanal din Roman, saptamanal al carui redactor sef si-a permis sa puna pe jar intreaga diplomatie romana, afirmand ca urmarile pe care le va avea acest lucru sunt de competenta minsterului de externe. "

  Ma gandesc cu groaza ce se va intampla cand presa romascana va ajunge la chioscurile de Difuzarea Presei din Arabia Saudita, Iran si Siria !


  ==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
  #105378 (raspuns la: #105346) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Legislatia in privinta blasfemiei in Europa - de Cassandra la: 12/02/2006 18:28:13
  "Ceea ce s-a intamplat prin publicarea caricaturilor amintite mai sus mie mi se pare a fi o blasfemie.

  In privinta caricaturilor din Danemarca, judecatorul a respins plingerea impotriva ziarului care le-a publicat, considerind ca in acest caz libertatea de expresie este mult mai importanta.
  In Europa exita legi in privinta blasfemiei in Austria, Italia, Danemarca, Norvergia, Olanda, MB, Polonia, Germania. Nu exista in Franta, Spania si Portugalia desi in aceste tari exista legi referitoare la ura religioasa (putin folosite).
  In MB legea nu s-a aplicat impotriva scriitorului Salman Rushdie (pentru romanul sau Versurile Satanice, 2000), pentru ca ea se refera in mod explicit doar la Biserica Anglicana.

  Toate aceste legi au fost aplicate in mod foarte restrins, si in general prevad pedepse usoare in comparatie cu pedepsele islamice pentru blasfemie - inchisoare pe viata sau pedeapsa cu moartea.  _____________
  "Hmmm, prayer! The last resort of a scoundrel…" Lisa Simpson
  #105393 (raspuns la: #105346) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  pledez pentru toleranta - de iuana la: 12/02/2006 20:50:35
  si cum din partea musulmanilor nu te poti astepta la asa ceva cel mai simplu ar fi sa nu ii mai zgandare nimeni .
  #105423 (raspuns la: #105393) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Intrebare: Caricaturistii ave - de Daniel Racovitan la: 12/02/2006 19:57:22
  Intrebare: Caricaturistii aveau dreptul sa publice caricaturile?
  Raspuns: Da! (conform libertatii de exprimare)

  Intrebare: In contextul politic actual a fost o decizie oportuna?
  Raspuns: Nu! A fost o miscare complet imbecila, si a facut mult rau pozitiei occidentale.

  ___________________________________________________________________
  "aceste cuvinte ne doare" (sic).
  #105425 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Daniel - de Pasagerul la: 12/02/2006 20:00:28
  Inca o intrebare:
  Reactia e justificata?
  --------------------------------------------------
  My formula for living is quite simple. I get up in the morning and I go to bed at night. In between, I occupy myself as best I can.
  Cary Grant
  #105427 (raspuns la: #105425) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  "Inca o intrebare: Reactia e - de Daniel Racovitan la: 12/02/2006 20:45:09
  "Inca o intrebare: Reactia e justificata?"

  Raspuns : Depinde dinspre care tabara privesti. :)

  ___________________________________________________________________
  "aceste cuvinte ne doare" (sic).
  #105435 (raspuns la: #105427) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Conform NY Times/El Pais, pr - de gabriel.serbescu la: 12/02/2006 22:29:24
  Conform NY Times/El Pais, prin decembrie anu´trecut, liderii a 57 de tari musulmane au decis ¨sa-si canalizeze repulsia intr-un act comun¨

  Stie cineva ceva reactii chineze?
  #105455 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  iuana - de Horia D la: 12/02/2006 22:55:31
  "cum din partea musulmanilor nu te poti astepta la toleranta, cel mai simplu ar fi sa nu-i mai zgarndare nimeni:

  Ce spui tu??? Din punctul meu de vedere, cu atat mai multtrebuiesc zandariti!! Ca au grije sa-si dea singuri in petec:)))

  cum crezi ca ar arata lumea de azi daca aceeasi atitudine ar fi fost adoptata cu germania nazista???

  Ce atitudine crezi ca trebuie luata cu tampiteii de iranieni, care declara deschis ca vor sa distruga israelul? Tu crezi ca e o idee buna sa-i lasi sa dezvolte arme nucleare? Pfffttt... arme nucleare in mana la niste religiosi fanatici, care abia asteapta sa creeze premisele revenirii profetului:))
  #105456 (raspuns la: #105423) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Am sa va dau citeva citate di - de Cassandra la: 13/02/2006 01:39:36
  Am sa va dau citeva citate din articole aparute in ziarul spaniol "El País":

  "In general nimic nu este mai imprudent decit a urma regulile unei prudente tremuratoare"

  "Nimic nu este sacru. Toata lumea are dreptul sa critice, sa ridiculizeze toate religiile, toate ideologiile, toate sistemele conceptuale si de gindire Avem dreptul sa criticam toti zeii, mesia, profetii, rabinii, gurus, si toti sefii de stat, regi. "

  Primul citat apartine filozofului spaniol Fernando Savater, un excelent militant impotriva terorismului local si international. El l-a descoperit pe Cioran (si-a facut teza doctorala despre Cioran) si a tradus multe din cartile lui in spaniola. tot el zicea in ziarul "El Pais" de ieri:

  "Nu-mi este clar unde este lipsa de respect a acestor caricaturi. Da, stiu - mi-a spus Cioran - ca toate religiile sint "cruciade" impotriva simtului umorului, dar refuz sa cred ca 1500 milioane de musulmani trebuie sa se simta ofensanti de acestea. Daca eu as fi musulman, as considera desenul cu Mahomed cu o bomba ascunsa in turban ca pe o satira impotriva celor care folosesc in mod barbar doctrina sa pentru a justifica atentate de inspiratie politica. Si m-as intreba asa cum a facut saptaminalul iordanian Shihane- "ce dauneaza mai tare islamului, aceste caricaturi sau imaginea unui sechestrator care-si decapiteaza victimele in fata camerelor de luat vederi?..."
  _____________
  "Hmmm, prayer! The last resort of a scoundrel…" Lisa Simpson
  #105478 (raspuns la: #105456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Pentru toti Neville Chamberla - de RSI la: 13/02/2006 03:08:12
  Pentru toti Neville Chamberlain-ii: vedeti si "#105343, de RSI la Sun, 12/02/2006 - 22:42" inainte de luati pozitie. Credeti ca daca ziarul danez nu ar fi publicat aceste caricaturi, cei interesati in tulburarea apelor nu ar fi gasit altceva sa "dovedeasca islamofobia Occidentului" ? Get real ! A ceda in fata extremismului este a semna acordul Munchen nr. 2 ! Reactia cu "intarziere" de 6 luni dovedeste asta din plin ! Ca si ipocrizia regimurilor islamice ale caror caricaturi si atacuri virulente sunt de 1000 de ori mai ofensatoare dacat caricaturile daneze ! Ipocriti cei ce protesteaza in numele Islamului, ipocriti cei care le dau dreptate !
  ==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
  #105479 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Caricaturile... - de ampop la: 13/02/2006 07:36:59
  nu sunt un mijloc de a "corija" fenomenul terorist. Imi aduc aminte de caricaturile comuniste, de exemplu cele cu "calaul Tito" cu barda la brau, sluga a "imperialistilor americani"...ridiculizarea unei religii (chiar daca mai marii acesteia "se jura ca nu fura" sau mai bine zis ca "nu binecuvanteza actele suicidale teroriste") nu cred ca foloseste la nimic. Se asteapta oare lumea europeana la simt al umorului din partea lumii orientului apropiat si mijlociu? Ciudata opinie si absolut rupta de orice realitate. Prezentarea unor astfel de caricaturi mai degraba a oferit pretext pentru lovirea cu pumnii in piept si pentru o victimizare a fanaticilor si teroristilor. Lovind in crezul unor mase au fost "justificati" si extremistii. La terorismul veritabil se poate retalia cu forta, un Apache bine incarcat cu rachete aer-sol face treaba mai buna decat caricaturile blanzilor "umoristi". Europa a dovedit din nou ca nu are nici o legatura cu fenomenul terorist, este impotenta a negocia cu acesta, daramite a-l intelege.Violenta de orice fel (chiar cea "caricaturala") din nefericire cere violenta...trist.
  Mario
  "Think, think, think..." Winnie the Pooh
  #105485 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Opinia mea - de thebrightside la: 13/02/2006 09:37:29
  Vine din identitatea de crestin. Nu as vrea sa vad caricaturi ale lui Dumnezeu niciodata. Chiar si bancurile 'decente' pe tema asta imi dau un sentiment neplacut. Nu cred ca astia de se bat cu pumnul in piept vizavi de dreptul la libera exprimare ar mai spune acelasi lucru aflandu-se in cealalta pozitie (sau putini dintre ei ar face-o - for real).
  Daca as fi facut, mi-as cere scuze, venind ele chiar din complezenta.

  O reactie violenta nu e justificata niciodata.
  Mai degraba as merge pe plata cu aceeasi moneda. Ceea ce s-a si intamplat dealtfel..in paralel cu violentele. :(  #105492 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  unde trece granita - de donquijote la: 13/02/2006 12:00:02
  limita dintre permis si nepermis, care dupa parerea mea e si cea pe baza careia se fac interpretarile legale legate de libertatea de opinie si exprimare, se afla la granita dintre public si privat. adica cine sau ce ce e sau se vrea public - de la individ care face politica, prin partide politice, asociatii de tot felul si pana la organizatii si institutii-, in centrul atentiei colective si mediatizat, trebuie sa accepte si faptul ca e criticabil si ca va fi candva criticat. daca nu - sa stea acasa si sa taca din gura, altfel nu mai e democratie in sensul pe care il intelegem noi. (dealtfel nu cunosc alta forma de democratie.)
  sa luam un exemplu din lumea animalelor:
  daca catzelushul familiei popescu are un latrat ridicol (in sunet si continut) si pe deasupra se mai imbraca caraghios, orice atac in presa (publica) la adresa lui e o incalcare a principiilor libertatii individului sau de opinie pentru ca e o chestiune particulara.
  dar daca acest catzelush incepe sa se dea cu parerea in chestiuni publice cum ar fi sterilizareea cainilor vagabonzi, nu ca cetatean...pardon catzelush anonim, ci organizeaza un partid sau o secta care crede in raiul cateilor nesterilizati, si mai ales vrea sa-si impuna parerea celor care cred altfel decat el, chiar daca o face in mod pasnic, neagresiv, orice critica publica la adresa lui e legitima. chiar daca aceasta critica ii deranjeaza pe unii catzelusi din gashca.
  #105505 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  A gasi scuze pentru manifesta - de munteanu rodica la: 13/02/2006 12:25:29
  A gasi scuze pentru manifestarile care au loc in urma publicarii acum
  sase luni a unor caricaturi , este ca si cum am scuza sau mai mult intelege actiunile lor din 11 septembrie,din Spania,Anglia.
  Au fost vazute de intreaga lume,acolo nu era loc de interpretari(o caricatura oricind poate fi interpretata in mai multe feluri)in 11 septembrie au fost fapte si foarte multi morti in urma acestor fapte.
  Si atunci pentru ce toleranta?Doar pentru a le intari convingerea pe care o au ,ca ar putea sa-si impuna vreodata sistemul lor de valori?
  la prima intrebare:
  Cred ca jurnalismul este una din cele mai frumoase profesii si ca orice profesie daca o faci cu drag,inveti in primul rind ca trebuie facuta bine.
  nu neaparat repede.Jurnalismul are limitele foarte largi,dar adevaratii profesionisti daca -i citesti sau asculti spun totul foarte clar si documentat de cele mai multe ori in cuvinte foarte simple care nu prea pot da curs interpretarilor.
  #105509 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  DR - de dragosmp la: 13/02/2006 19:37:03
  intrebare: in contextul politic actual a fost o decizie oportuna?
  raspuns: nu! a fost o miscare complet imbecila, si a facut mult rau pozitiei occidentale.


  Tare mi se pare mie ca exact asta era scopul caricaturilor. In momentul asta in ochii occidentalilor musulmanii par niste salbatici cramponati in trecut. Reactia musulmanilor poate pare exagerata pentru noi, dar caricaturile astea au ofensat islamul, religie care in unele tari are putere mai multa decat legea laica. Ideea e ca era evident caracterul ofensator al caricaturilor si daca faci rau cu buna stiinta trebuie sa urmaresti ceva.
  #105511 (raspuns la: #105425) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Iranul si reactoarele nucleare - de ampop la: 13/02/2006 13:43:00
  Europa molesita de libertinism ignora demonstratiile din Iran unde se arata explicit dorinta de nimicire a "inamicului sionist". Nu sunt demonstratii, nimeni nu protesteaza, nu exista remarci pertinente in mass media europeana. Doar caricaturile neghioabe ale lui Mohamed. Oare cand se va trezi Europa din somnul dulce al democratiei...oare cand rachete SS20 vor zbura deasupra Romei? Let's make fun de ceva extrem de serios. Caricaturi si flescaiala.
  Mario
  "Think, think, think..." Winnie the Pooh
  #105518 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Reactia populatiei de religie - de bloom la: 13/02/2006 13:56:35
  Reactia populatiei de religie islamica este exagerata. Fanatizati de mici (prinde bine fanatismul printre persoane needucate si sarace) , ei au raspuns emotional si instinctual la niste caricaturi destul de inofensive.

  Sub pretextul ca e interzisa idolatria, musulmanii se isterizeaza (imaginile cu tineri plangand ma lasa rece-emotia si revolta sunt nemaivazute la aceste persoane tinere) si devin violenti.

  Blasfemie e mult spus, caricaturile au bun simt si sunt destul de sobre.
  Daca s-ar fi stiut reactia nu s-ar fi publicat.
  #105522 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  cassandra - de bloom la: 13/02/2006 14:05:39
  Imi place de reactia ziarului "El Pais" si pozitia lui Fernando Savater.
  #105524 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  premiul Nobel pt pace - de iuana la: 13/02/2006 19:37:03
  manifestarilor isterice facute de musulmani in fata ( si, din pacate, in interiorul ) diverselor ambasade occidentale nu trebuie sa li se raspunda cu aceeasi moneda. adica fortei nu trebuie sa i se raspunda neaparat cu forta decat in cazurile extreme, asta am vrut sa spun. Nu sa ne facem ca ploua, dar nici sa ne apucam sa incendiem la randul nostru ambasadele sau scolile musulmane de prin europa sau usa... adica sa punem paie pe foc.
  si ca iranienii au luat-o razna , asta vede toata lumea ( din unghiul meu de vedere ), dar de cealalta parte lucurile stau altfel si sper sa existe o cale pasnica de rezolvare - numai ca nu sunt in stare sa dau eu solutia dar sunt atatia laureati ai premiului Nobel pt pace... nu s-au gandit la nimic ?
  sa se adune la un loc si sa faca un brainstorming pe tema asta !!!
  #105537 (raspuns la: #105456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  povestea caricaturilor - de Cassandra la: 14/02/2006 00:00:32
  Iata cum s-a ajuns sa se publice caricaturile. In septembrie anul trecut, Kare Bluitgen o scriitoare daneza urma sa publice o carte despre Mahomed dar nu gasea pe nimeni care sa o ilustreze - a fost refuzata de ilustratori din ... frica. Ca urmare, presedintele Uniunii Scriitorilor Daneze a declarat "fenomenul" ca o amenintare la adresa libertatii de exprimare. Apoi ziarul Jyllands-Posten a raspuns apelind la 40 de artisti pentru a-l reprezenta pe Mahomed. Ziarul a publicat 12 caricaturi impreuna cu un articol despre libertatea cuvintului care evidentia situatia actuala in care predomina teama fata de represaliile musulmane si in care practic se pune problema libertatii de exprimare. De atunci, unii autori au fost nevoiti sa se ascunda.

  Credeti ca este normala situatia actuala in care ceea ce se publica se afla sub controlul fricii? Eu cred ca este o situatie care trebuie corectata cit mai curind, pina nu este prea tirziu.
  #105696 (raspuns la: #105511) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Caricaturile profetului - de Berkana la: 14/02/2006 13:31:21
  1. Libertatea de expresie se termina acolo unde incepe blasfemia. Atunci cand ne autocenzuram pentru a nu fi acuzati de blasfemie, antisemitism, rasism, nu suntem liberi. Cand nu poti sa spui ceea ce gandesti, nu esti liber.
  2. Reactia nu este justificata. Violenta musulmanilor demonstreaza ca religia musulmana este la nivel de ev mediu si ei se manifesta ca atare. Acum trebuie sa recunoastem ca in spatele acestor musulmani stau liderii religiosi care-i instiga si manipuleaza, stau interese ale americanilor, israelienilor si arabilor.


  #105710 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  caricaturile lui Mahomed - de ady_maris la: 14/02/2006 13:31:21
  au avut un rol important ,religia islamica s-a demascat,ca nu are nici o legatura cu DUMNEZEU,unde este violenta si crime,acolo nu poate fi Dumnezeu.Alah de fapt nici nu este DUMNEZEU,ALAH este zeul lunii,Mahomed era si traia intr un trib care credea in zeul lunii,(vezi semiluna)apoi prin asa zisa revelatie ,credea ca este ultimul profet alui Dumnezeu,conform( Maleahi 4;5,6.).Dupa asa zisa revelatie,a inceput sa i macelareasca pe evrei,dandu le foc sinagogilor,si construind in locul lor moschee,unind in acelasi timp triburile sub un singur zeu Alah.Apoi a scris coranul,inspiradu se din Vechiul Testament,interpretandu l dupa mintea lui,indemnand la exterminare a evreilor si crstinilor biblici.Era fan al poligamiei,avea tiitoare (amante)si sotii si de 9 ani,de aceea le obliga sa poarte in public valul peste fata ,sa nu se vada varsta.Cum pote sa zica cineva ca reperezinta pe Dumnezeu si sa prolifereze ura ,violenta,crima,este clar ca lumina zilei,ca nu are nici o legatura cu Dumnezeu.Toata omenirea tremura in fata pericolului islamist.Trebuie demascata aceasta inselaciune.Ignoranta si naivitatea oamenilor nu pote fi o scuza impotriva violentei si crimei.Manipularea prin religii ,este mijlocul cel mai perfid prin care satan ,a pus stapanire pe tota lumea.
  #105727 (raspuns la: #105696) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  caricaturile lui Mahomed - de ady_maris la: 14/02/2006 13:33:07
  da ,un comentariu pertinent.
  #105730 (raspuns la: #105343) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  caricaturile lui Mahomed - de ady_maris la: 14/02/2006 13:33:07
  da,asa este ,dar din pacate oamenii traiesc sub impulsul fricii,nu sub impulsul onoarei.Cei ce vor sa si pastreze viata asta dezonoranta o vor pierde pe ce vesnica,din pacate.(Matei 16;24-26.)EXCELENT comentaril.
  #105731 (raspuns la: #105367) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  ampop - de latu la: 14/02/2006 10:56:57
  Oare cand se va trezi Europa din somnul dulce al democratiei...
  Ce anume vrei sa zici ?
  Cam aceeasi dorinta au nutrit-o si teroristii, si daca ma gandesc la masurile - indreptatzite de altfel - de securitate din lumea vestica, am uneori senzatia ca exista unii fundamentalisti care isi freaca mainile de bucurie.
  Sigur ca fundamentalistii fanatici se considera inca departe de tzel...
  #105745 (raspuns la: #105518) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Credeti ca este normala situa - de anisia la: 14/02/2006 11:23:44
  Credeti ca este normala situatia actuala in care ceea ce se publica se afla sub controlul fricii?

  normal ca nu! dar ce te faci cu fanaticii care mai sunt si incuiati la minte, lipsiti de cultura, neinformati, indoctrinati si analfabeti? ce te faci cu cei care merg in turma precum oile, si daca oaia mai grasa le-a spus sa dea foc la steagul unei natiuni, sa arda ambasade ori sa ameninte cu moartea pe cei ce publica in numele "libertatii cuvantului"? ce te faci cand natiuni intregi de oameni sunt atat de orbiti de asa zisa lor credinta, incat sunt in stare sa moara si sa omoare in numele ei? cum explici animalului ca exista libertatea de a te exprima, cand el nu stie nici ce inseamna "a exprima"?

  urmaresc evolutia situatiei cu pricina si ma inspaimant. unde o sa ajunga lumea asta?
  _______________________________________________
  de-atunci si pâna acum e-o vesnicie...
  #105750 (raspuns la: #105696) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  cassandra - de thebrightside la: 14/02/2006 11:57:57
  Frica pazeste pepenii.
  Daca stii, dincolo de orice indoiala, ca ceea ce faci este moral si drept, nu exista motive de 'frica'.
  Daca insa ai constiinta faptului ca ceea ce faci ar putea provoca reactii negative din partea comunitatii vizate, apar reticentele.

  In alta ordine de idei, daca povestea expusa de tine e conforma realitatii, parerea mea este ca acei danezi sunt niste idioti. Ce sa-ti spun?! - "dreptul la exprimare". Asta e o mare basina (scuzati expresia).
  De ce nu isi folosesc dreptul la exprimare ca sa exprime dragostea fata de umanitate, importanta respectarii valorilor fiecarei comunitati in parte etc ???!!!


  #105755 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  . - de latu la: 14/02/2006 12:36:31
  Libertatea cuvantului este un drept fundamental, inscris in constitutie.
  Raspunderea pe care o incumba aceasta libertate, este un factor relativ, supus bunului simtz si expus interpretarii.
  Simtzul umorului - sau lipsa lui - nu poate fi invocat ca justificare pentru o ofensa.

  Pe de alta parte, caricaturile nu sunt obiectul agitatiei, ci doar pretextul invocat de oameni care stiu ce vor si ale caror interese n-au nimic comun cu religia musulmana.
  Desenele n-au fost luate in seama de comunitate, decat dupa ce ziaristii danezi au batut pe rand la usile maimarilor minoritatii musulmane din Danemarca, respectiv dupa ce acestia din urma si-au incheiat pelerinajul prin lumea musulmana cu desenele in buzunar si frazele agitatoare pe buze. Iar asta s-a petrecut mult dupa aparitia caricaturilor.
  De ce or fi batut ziaristii atata apa in piua nu vom sti probabil niciodata, insa un lucru e sigur: Ce o sa iasa n-au prevazut, cu atat mai mult cu cat reactiile la filmul olandez al regizorului asasinat anul trecut, n-au fost nici pe departe comparabile cu cele de acum, desi contzinutul caricaturilor mi se pare mai putin exploziv decat tema filmului.

  Dezbaterile occidentale sunt canalizate intr-o directie care ameninta sa imparta lumea in blocuri - cel crestin si cel musulman - iar despre cruciade n-au vorbit numai musulmanii.
  Atentatelor de la 11 Septembrie 2001 i-a urmat conflictul din Irak, o actiune care s-a deosebit de atacurile teroriste care au urmat in Spania, Anglia si nu numai, doar prin dimensiuni si consecinte nu si prin legitimitate. Sa ne intelegem: Nu sustin ca Saddam si regimul sau nu trebuiau inlaturate, dar intre timp stim cu totii mai mult despre adevaratele motive care au dus la invazie, ca si despre doza de adevar din enuntul motivelor de la baza deciziei cu pricina.

  Iar acum ne aflam in fata unor schimbari pe care nimeni nu le poate inca evalua nici ca dimensiuni si nici in ce priveste influenta asupra libertatii individuale. In rasarit ca si in apus.

  Caricaturile?
  Sa nu ne amagim: Cineva scria mai jos, ca daca nu erau ele, se gasea un alt pretext. Cred ca avea dreptate...

  Reactia nu poate fi justificata cu argumente civilizate. Nici o agresiune nu poate fi astfel justificata.
  Dar a acuza doar pe ceilalti de primitivism, lipsa de valori si demagogie nu imbunatateste situatia cu nimic, ci dimpotriva.

  In limba germana exista o vorba: "Nu arunca cu pietre, cand te afli intr-o incapere cu pereti din sticla"...
  #105763 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Bright - de RSI la: 14/02/2006 12:36:51
  "Ce sa-ti spun?! - "dreptul la exprimare". Asta e o mare basina (scuzati expresia)."
  Se vede ca n-ai apucat sa traiesti pe vremea "ciuruitului"... Daca traiai atunci ai fi apreciat mai mult dreptul la libera exprimare.
  Daca danezii de la ziarul respectiv au facut o tampenie, asta nu inseamna ca trebuie sa se declare razboiul sfant intre islam si Danemarca. Plus ca inca o data, se uita esentialul:
 • "cuvioasa indignare islamica" a aparut dupa 6 luni de la publicarea caricaturilor in ilustrul ziar danez "Racnetul Carpatilor";
 • este orchestrata (si nu spontana) de statele marginalizate pe plan politic international Siria si Iran care au tot interesul sa faca o diversiune;
 • ipocrizia care faca ca in propria propaganda anti-crestina si anti-evreiasca "cuviosii" extremisti islamici sa nu manifeste
  nici o retinere si nici un respect pentru valorile altora, asa cum pretind ei de la occidentali.

  ==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
 • #105764 (raspuns la: #105755) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  RSI - de thebrightside la: 14/02/2006 12:49:09
  Ba am trait..putin...e drept. Ma dadeau ai mei afara din bucatarie cand ziceau bancuri cu raposatul. Si apreciez dreptul la exprimare. N-ai idee cat de mult.
  Doar ca, consider ca e gresit exercitat in cazul asta. Am si eu acelasi drept, nu? :)
  Nu le am cu politica... ma baga in ceata. Nu cred in teoria conspiratiei si nu stiu ce-i masoneria...
  Daca asta e o manevra a islamistilor...parca sunt singurii care 'inventeaza' evenimente...ehh...
  Daca la modul general ei nu respecta valorile noastre..sunt niste expirati.
  Eu spuneam doar ca nu e normal sa iei in deradere astfel de lucruri...parerea mea.
  #105767 (raspuns la: #105764) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Cam greu de pus o limita intre cele doua - de Eternity-we la: 14/02/2006 19:37:26
  este o diferenta uriasa intre occident si tarile arabe,in primul rand d.p.d.v. religios.
  in tarile democrate libertatea presei este maxima,iar blasfemia nu cred ca are o limita.
  totusi cred ca au facut o greseala majora acesti ziaristi.de ce? pt.ca nu s-au gandit la consecinte sau mai bine spus nu le-a pasat.
  au reusit sa mai aprinda o scanteie,care va contribui pe viitor la un mare incendiu.
  pentru ei aceasta reactie este justificata deoarece nu au educatie,Coranul fiind interpretat la extreme.
  #105777 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  "nu e normal sa iei in derade - de Cassandra la: 14/02/2006 13:33:24
  "nu e normal sa iei in deradere astfel de lucruri..."

  Nu e normal sa satirizezi distorsionarea Islamului pentru a justifica actele teroriste care ameninta asupra capului europenilor si a intregii lumi? Pai nu o fi normal, dar este util si chiar necesar. Parerea mea este ca lumea inca nu-si da seama de gravitatea problemei.

  "Daca stii, dincolo de orice indoiala, ca ceea ce faci este moral si drept, nu exista motive de 'frica'."

  Pai asta e ca exista frica chiar pentru actiunile morale si drepte!

  "Ce sa-ti spun?! - "dreptul la exprimare". Asta e o mare basina (scuzati expresia)."

  Ce sa-ti spun? Nu stiu unde traiesti tu dar poate ar fi mai bine pentru tine daca ai trai intr-o tara ca Siria sau Iran, cu asemenea conceptii vei fi foarte fericit/fericita.

  Sa fie clar, nimeni nu a apelat la simtul umorului musulman in cazul caricaturilor. Desi trebuie sa recunosc ca mie caricatura care face aluzie la mitul virginelor ce-i asteapta in Rai pe teroristi, mi-a smuls un zimbet :) Religia este ceva intim si personal al fiecaruia in parte, iar atita timp cit ea devine un aspect public si mai ales are importante implicatii politice, este supusa criticii intregii comunitati. Iar musulmanii trebuie sa inteleaga acest lucru.
  #105778 (raspuns la: #105767) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  O scanteie ce va contribui la aparitia unui mare incendiu - de Eternity-we la: 14/02/2006 19:37:26
  este o diferenta uriasa intre occident si tarile arabe,in primul rand d.p.d.v. religios.
  in tarile democrate libertatea presei este maxima,iar blasfemia nu cred ca are o limita.
  totusi cred ca au facut o greseala majora acesti ziaristi.de ce? pt.ca nu s-au gandit la consecinte sau mai bine spus nu le-a pasat.
  au reusit sa mai aprinda o scanteie,care va contribui pe viitor la un mare incendiu.
  pentru ei aceasta reactie este justificata deoarece nu au educatie,Coranul fiind interpretat la extreme.
  #105779 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  De cand e moral si drept sa s - de thebrightside la: 14/02/2006 13:59:27
  De cand e moral si drept sa satirizezi un simbol religios?! Mie nu mi se pare.
  Vorbesti despre niste conceptii pe care nu le cunosti. Sustin cu tarie dreptul la exprimare, dar nu exercitat in scopuri subversive.

  You think you know, but you have no ideea.
  #105785 (raspuns la: #105778) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Hi Hi!! - de Eternity-we la: 14/02/2006 19:37:26
  No problema! Suntem inca prea mici ca sa ne ameninte. : )
  Un atu pentru noi,sa zicem.
  Si inca un avantaj,poate,e ca presa noastra nu e atat de libera ca in occident.
  #105786 (raspuns la: #105378) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  O intrebare... - de Eternity-we la: 14/02/2006 19:37:26
  Oare nu a fost premeditat totul?
  Eu totusi tind spre un raspuns negativ,dar am si unele dubii.
  Oare sunt atat de tampiti acei jurnalisti incat sa nu constientizeze impactul pe care il vor avea aceste caricaturi in lumea a 3-a?
  #105788 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Si inca ceva - de thebrightside la: 14/02/2006 14:04:58
  Ce legatura are simbolul religios cu niste fanatici dementi condusi de un lider mai dement ca toti la un loc?!
  Ce crezi ca ar trebui satirizat/stigmatizat simbolul sau liderul???!!!
  #105789 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  - de Cassandra la: 14/02/2006 14:06:26
  #105790 (raspuns la: #105785) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  "Vorbesti despre niste concep - de Cassandra la: 14/02/2006 14:07:41
  "Vorbesti despre niste conceptii pe care nu le cunosti."

  Da? Si care sint ele?
  #105791 (raspuns la: #105785) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  "De cand e moral si drept sa - de RSI la: 14/02/2006 14:18:58
  "De cand e moral si drept sa satirizezi un simbol religios?! "Bright, iar ai luat-o razna! Daca cineva ar fi sustinut aici ca Iisus si religia crestina au fost pervertiti pentru a sustine macelurile cruciatilor ce-ai zice ? Ca tre' ars pe rug cel ce sustine astfel de chestii? Ca ataca un "simbol religios" ?

  "Sustin cu tarie dreptul la exprimare, dar nu exercitat in scopuri subversive." Aici chiar ca m-ai facut sa rad cu hohote - care-i ala scop subversiv? De pilda: sa "lovesti in ordinea de stat" demascand coruptia si arbitrariul? Sa sustii ca dictatorul isi pune rudele in functii de conducere ? etc, etc,etc.

  ==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
  #105793 (raspuns la: #105785) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  ady_maris - de RSI la: 14/02/2006 14:25:44
  Zau ca vorbesti ca sa nu adormi ! Allah este Elochim , este Dumnezeu, unul si unic, acelasi al evreilor, crestinilor si musulmanilor.
  Iar adeptii islamulului au fost chiar toleranti timp de secole in Evul Mediu, perioada in care crestinii erau cei fanatici.
  ==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
  #105795 (raspuns la: #105727) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  RSI - de thebrightside la: 14/02/2006 14:37:22
  Deja vorbim limbi straine.
  Eu vorbesc de caricaturisti, tu de teroristi.

  Subversiv nu inseamna doar subminarea ordinii de stat:

  SUBVERSÍV, -Ă, subversivi, -e, adj. Care periclitează, subminează ordinea internă a unui stat; p.ext. care este împotriva ideilor, a valorilor acceptate în general. – Din fr. subversif.
  (DEX online)
  #105797 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Caricaturile lui Mahomed - de doctors la: 14/02/2006 14:41:46
  Cred ca mult mai potrivit ar fi fost sa se ridiculizeze nu religia in sine,ci aceia care exercita actiuni teroriste in numele unor asa-numite idealuri religioase.
  #105798 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Cassandra - de thebrightside la: 14/02/2006 14:50:04
  Mahomed si Coranul nu propavaduiesc violenta! Oamenii o fac. Niste dementi care interpreteaza convingerile religioase cum vor ei si care gasesc (vorba cuiva de p-aici) saraci needucati gata sa plece urechea la nebunia lor si sa moara crezand ca prostii ca o fac pentru Dumnezeu.

  AIA TREBUIE SATIRIZATI/STIGMATIZATI! Nu Mahomed!
  #105799 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  bright - de RSI la: 14/02/2006 14:51:00
  ai nimerit...exact acolo unde voiam sa ajung eu ! ;)

  "subversiv:care este împotriva ideilor, a valorilor acceptate în general." Deci, tu accepti libertatea de exprimare numa' daca este conforma cu ideile si valorile acceptate... Pai nu ti se pare ca aici este o contradictie in termeni?
  Eu nu vorbeam limbi straine,foloseam numa' romana, dar si ceva bun simt elementar...
  ==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
  #105800 (raspuns la: #105797) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  "Niste dementi care interpret - de RSI la: 14/02/2006 15:04:22
  "Niste dementi care interpreteaza convingerile religioase cum vor ei si care gasesc (vorba cuiva de p-aici) saraci needucati gata sa plece urechea la nebunia lor si sa moara crezand ca prostii ca o fac pentru Dumnezeu...AIA TREBUIE SATIRIZATI/STIGMATIZATI! Nu Mahomed!"

  Ati vazut caricaturile la adresa data de Pasager? Eu cred ca tocmai asta faceau majoritatea, nu pe Mahomed il criticau ci pe fanaticii care-i folosesc numele ! Dar am impresia ca, asa cum se spunea pe alta conferinta aici, multi "se afla-n treaba". Extremisitii considera ca Profetul lor a fost batjocorit pentru ca a fost portretizat, i s-a prezentat chipul,, ceea ce in Islam nu se accepta. Nu mesajul caricaturilor a fost motivul "oficial" de indignare.Pe acelasi principiu, evreii religiosi ar trebui sa arda Capela Sixtina unde Michelangelo a pictat chipul lui Dumnezeu.

  br>==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
  #105803 (raspuns la: #105799) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Am nimerit unde vroiam amandoi - de thebrightside la: 14/02/2006 15:13:51
  Doar ca fiecare interpreteaza pe 'limba' lui.

  Nu, dragule. Insa sunt in om credincios si nu m-as simti bine in postura unui musulman care isi vede de ale lui (deci teroristii si alte categorii inrudite sunt exclusi) si se trezeste ca-si vede idolul in postura de sperietoare in ziare... Cred ca nu m-as simti. Sunt empatica, asta-i tot.
  Sunt la fel de empatica si revoltata pe masura cand vine vorba de oameni ce sufera sau au murit din cauza fanatismului religios. Intelegi?
  Mie imi pare ca danezii au depasit un pic limitele. Nu mult, insa suficient cat sa iasa scantei.
  #105806 (raspuns la: #105800) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  RSI - de thebrightside la: 14/02/2006 15:22:26
  Le-am vazut.

  Te incapatanezi inutil si ma jignesti inutil. Sau mai bine zis in virtutea dreptului la exprimare.

  Eu doar am raspuns intrebarii moderatorului. Sustinand punctul MEU de vedere. De la mine se vede ca libertatea presei s-a terminat in acele caricaturi si a inceput blasfemia. Asa vad eu. Tu poti sa vezi altfel..nu-i nevoie sa ma faci nesimtita sau mai stiu eu cum. :(
  #105808 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  ghici_m. arabii . ii admir - de hahaha_ghici la: 14/02/2006 19:38:53
  ghici_m.
  arabii . ii admir pentru revolta lor. nu pentru ca distrug si cred in ceva fals, dar pentru puterea cu care cred. voi care ii criticati atat, credeti in ceva? sau nu aveti curajul sa o faceti? aveti taria sa credeti in ceva, sau sa muriti pentru o cauza? ei respecta ceea ce cred, si isi apara credinta cu pretul vietii... voi? va e frica sa credeti... libertate de opinie. si totusi, de ce va e frica sa credeti altceva dekt opinia generala kre de fapt e influentata 90 % de presa? libertate, asta include credinta libera, dar si respectarea credintei celorlalti. daca suntem mai civilizati ca ei, de ce nu le aratam asta? i'll be back.
  #105818 (raspuns la: #105750) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  pentru unii - de M a o la: 14/02/2006 19:38:53

  “unde este violenta si crime,acolo nu poate fi Dumnezeu.”
  Nu, zau! Iata numai cateva indemnuri pline de bunatate si dragoste din Vechiul Testament:

  “Lasă pe fiul Meu să Mi se închine; iar de nu-l vei lăsa, iată, îţi voi ucide pe fiul tău cel întâi-născut".
  “Dacă însă va ucide cineva pe aproapele său cu bună ştiinţă şi cu vicleşug şi va fugi la altarul Meu, şi de la altarul Meu să-l iei şi să-l omori.”
  “Şi se va aprinde mânia Mea şi vă voi ucide cu sabia şi vor fi femeile voastre văduve şi copiii voştri orfani.”
  “Ucideţi dar toţi copiii de parte bărbătească şi toate femeile ce-au cunoscut bărbat, ucideţi-le.”
  “Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul.”
  “Să-i aduceţi pe amândoi la poarta cetăţii aceleia şi să-i ucideţi cu pietre: pe fată pentru că n-a ţipat în cetate, iar pe bărbat pentru că a necinstit pe femeia aproapelui său. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău.”
  “De se va găsi cineva dormind cu femeie măritată, pe amândoi să-i daţi morţii: şi bărbatul, care a dormit cu femeia şi femeia. Şi aşa să stârpeşti răul din Israel.”
  “Atunci i-a zis: "Pentru că nu asculţi de glasul Domnului, iată, când vei pleca de lângă mine, te va ucide un leu". Şi plecând omul acela de la el, l-a întâlnit un leu şi l-a ucis pe dânsul.

  Daca ai citit Coranul, ai vazut ca si acesta abunda de asemenea dragalasenii.

  Cand naiba o sa intelegem ca e vorba de civilizatii diferite, cu valori morale diferite si cu metode de abordare a vietii total diferite?

  “Reactia nu este justificata. Violenta musulmanilor demonstreaza ca religia musulmana este la nivel de ev mediu si ei se manifesta ca atare.”
  Te pomenesti ca a noastra-i moderna! Si evolueaza pe zi ce trece!

  Teroristii, daca nu ar fi fost, trebuiau inventati. Altfel, pa petrol, pa jandarmerie americana, pa economie americana... Conflictul trebuie intretinut. Asta o stim cu totii dar nu o accepta toti. Cine baga mana in foc sustinand ca la 11 sept. americanii (ma refer la administratie, desigur) nu au avut nici o contributie, ar trebui sa stie ca nu ma refer la focul de la Ierusalim (ala care nu arde).


  ___________________________
  Ei sunt crestini pentru orez!
  (Mao Tze-Dung)
  #105821 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  caricaturile lui Mahomed - de ady_maris la: 14/02/2006 19:38:53
  Pai tocmai de aceea DUMNEZEU(ELOHIM)(IAHWEH)nu alah,cum a zis un incurcat religios,a poruncit in V.TEST.sa nu si faca nimeni reprezentare grafica sau sculptura ,ca nimeni sa nu ia in batjocura,reprezentarea lui DUMNEZEU.(EXOD 20;4. DEUTERONOM 4;16.)Asa ca DUMNEZEU rade de prostia omeneasca.Orice religie care incalca una dintre porunci este in afara legii lui DUMNEZEU.
  #105822 (raspuns la: #105785) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  respect si politete - de om la: 14/02/2006 16:07:14
  ieri am vazut un film in care Isus a fost prezentat cu un prezervativ pe cap...si pot sa spun ca am fost impresionat neplacut.
  In general, respectul pentru un simbol este sinonim cu respectul fata de persoana pentru care acel simbol reprezinta ceva!

  Revenind la caricaturi, bineinteles ca este o parte de manipulare, dar daca danezii nu se bagau in troaca nu erau mancati de porci (cum bine spune proverbul romanesc)
  #105824 (raspuns la: #105808) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  bright - de donquijote la: 14/02/2006 16:10:38
  blasfemie ar fi fost daca mohamed ar fi fost prezentat in chip de porc de exemplu.
  caricaturile nu au atacat nici omul de rand care practica religia islamica si nici fundamentele religiei in sine. a atacat anumite aspecte legate de religia islamica care sunt folosite in mod destructiv impotriva lumii civilizate si deci de intereres public.
  faptul ca ei au o religie care interzice reproducerea chipului profetului, e problema lor si o pot impune maximum intre zidurile unei moschei sau in granitele unui stat care e controlat de religiosi de-ai lor; nu o pot impune altora. maine o sa vina si o sa arda ambasadele tarilor occidentale pentru ca la televizor sunt prezentate reclame 'sexy' si musulmanii care locuiesc in acele tari le pot vedea si este impotriva religiei lor. unde ne oprim?
  #105827 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  don si restul - de thebrightside la: 14/02/2006 16:39:36
  Care mai au o problema cu opinia mea.

  Eu ma retrag de aici. Am spus de zece ori ce cred si nu mai repet. Daca vreti sa interpretati si sa intrati in polemici n-aveti decat.
  Pace voua!
  #105833 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  om - de RSI la: 14/02/2006 16:48:52
  care danezi s-au bagat in troaca? guvernul, diplomatii, cetatenii de rand ?

  si ce masuri trebuia sa ia guvernul danez contra ziarului? sa-l inchida, sa aresteze ziaristii ?
  chiar daca aceste caricaturi nu-s de bun gust, nu reprezinta un atac la adresa religiei, si nu incalca nici o lege.

  ==================================================
  "Eficienta este cea mai inteligenta forma de lene. (David Dunham) "
  #105836 (raspuns la: #105824) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  caricaturile - de ady_maris la: 14/02/2006 19:38:53
  ELOHIM=multitudinea de manifestari si atribute,nu i nume ,Numele vechi testamentar =YHWH,nicidecum alah=zeul tribului lui ismael ,zeul lunii.lasa ma cu diversiunea asta islamica ,ca am fumat o demult.Am vorbit cu multi exmusulmani ,care au fost indoctrinati de mici ,sa omoare evreii su crestinii de imamii lor ,dar au primit LUMINA SI LUMINA ESTE ISUS,nu mahomed ,o inviat cumva mahomed,sau si o dat viata ptr.pacatele intregii omenirii?coranul este o adaugire aparuta in sec 7.TOT ce a fost scris dupa biblie ,este sub blestem conform APOCALIPSEI 22;18,19.IHWH ELOHIM nu este nici a evreilor nici crestinilor nici musulmanilor ci a celor care fac voia lui si implinesc CUVINTELE LUI.Nu a celor ce interpreteaza dupa bunul lor plac BIBLIA .La inceput a fost CUVANTUL nu rastalmacirea nici coranul nici conciliile crestine.Citeste www.evanghelia.ro/ vezi GENEZA 16;11-16. despre ismael.Cu respect ptr. ADEVARUL LUI DUMNEZEU.
  #105842 (raspuns la: #105795) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  rsi - de om la: 14/02/2006 17:29:33
  eu caut sa fac o deosebire dintre LEGE si DIPLOMATIE. Din punct de vedere LEGAL (in unele state ;) este OK (si sunt perfect de acord cu tine), dar din punct de vedere diplomatic (mai ales pentru vulpoii batrani care manipuleaza multimea) este posibil focar de scandal!
  #105848 (raspuns la: #105836) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


  -50%
  reducere de Black Friday
  Cursuri de matematica si fizica online!
  Incearca-le gratuit acum

  Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
  www.prepa.ro
  loading...