Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Te iubesc pentru ca ma iubesti pentru ca te iubesc...


de AndreiB la: 07/02/2006 07:13:00
modificat la: 12/02/2006 17:10:31
taguri: Ganduri_in_0_si_1 
voteaza:
Cand vrei sa ajuti pe cineva asigura-te ca NU o faci DOAR pentru ca vrei ceva inapoi de la acea persoana. Daca ti-e prieten, daca tu consideri ca tii la acea persoana, si ca iti pasa cu adevarat de ea, atunci e bine sa te intrebi inainte de a face ceva pentru el/ea, daca nu cumva o faci doar pentru a o considera obligata ca si ea la randul ei, sa faca ceva pentru tine.
Nu, nu suntem perfecti, nu putem iubi neconditionat, nu putem functiona fara a primi ceva de la ceilalti. Dar, de fiecare data cand fac ceva pentru cineva, ar trebui s-o fac in primul rand pentru ca acea persoana (consider eu ca) merita si are nevoie de ajutorul meu, si abia apoi, meschin si de nimic cum sunt, sa simt satisfactie pentru gestul facut, si sa sper ca voi primi ceva inapoi. Si ar trebui sa nu ma simt tradat in vreaun fel sau sa-mi schimb parerea despre individ, in timp ce astept un semn de gratitudine de la el.
Daca il cunosc pe cel de langa mine suficient de bine incat sa stiu cand are nevoie de mine si in ce fel, atunci ar trebui sa consider gratitudine suficienta faptul ca el accepta ajutorul meu fara a se simti obligat fata de mine, ca acea persoana are suficienta incredere in mine si ma considera atat de bun incat sa nu se simta stanjenit si fortat sa dea ceva inapoi, ceva ce ea nu ar vrea altfel sa dea.
Iubire cu forta nu se poate, indiferent de care ar fi ea. Iubire inseamna intelegere a celuilalt, si un foarte bun sistem de masura pentru cat de bine il intelegi pe individ ar fi usurinta cu care esti alaturi de acea persoana, naturaletea cu care reciprocizati, fara a va sufoca unul pe celalalt in vreun fel. Si nu ar trebui sa profitam de eventualele avantaje artificiale pe care le detinem fata de altii, pentru a le cersi recunostina.

Parintele nu ar trebui sa-i ceara copilului apreciere si respect doar "pentru ca sunt mama/tatal tau, eu te-am leganat, eu ti-am dat un acoperis deasupra capului, bai porc de magar nerecunoscator ce esti, si-acum umbli cu boarfa aia de mi-e si rusine sa mai dau ochii cu vecinu' Bibu de la 2, dupa ce ai adus-o la noi in casa."

Nu-ncerca sa-i dai bani cersetorului din colt de strada, daca o sa-l injuri cand el se fereste de pumnul tau cu monezi, crezand ca vrei sa-i dai una peste falca. "Ba mie mi-e mila de tine, si tu inloc sa-mi zici saru'mana, crezi ca vreau sa te bat, nu-ti mai dau nimic, la munca bai! nu la-ntins mana!".

"Eu te iubesc, nimeni nu te iubeste mai mult ca mine, nu sunt eu mereu alaturi de tine? nu te ajut eu mereu? eu vreau sa-ti fie tie bine, si tu nu ma iubesti deloc, tu-l iubesti pe Bibu (N.A.: de la 2)! Ce-a facut ala pentru tine sa merite iubirea ta, ce ti-a dat el de nu ti-a dat eu, cum e el mai indreptatit sa te aiba decat mine?! Esti un monstru, te urasc, m-ai distrus! Nu stii ce-i bun pentru tine! Eu stiu ce-i bun pentru tine! Eu sunt bun pentru tine! Cum sa nu fiu, cand, uite cate am facut pentru tine! Nu sunt!? Atunci te urasc, te consider un monstru, un om mult mai rau decat inaite sa fac tot ce-am facut pentru tine! Sper ca te simti oribil, sper ca nu mai poti sa te privesti in oglinda, sper sa-ti dai seama ce greseala ai facut si sa-mi cazi la picioare jurandu-mi iubire vesnica. Iar eu am sa te accept abia atunci!"
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...