-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Despre iubire...


de goanga la: 14/02/2006 14:16:00
modificat la: 19/02/2006 18:05:52
voteaza:
Cu toate ca este o sarbatoare adusa din import, ca sa zica asa, sarbatoarea Sfantului Valentin, a inlocuit treptat traditionala sarbatoare a romanilor, Dragobetele. Unde intorci privirea, vezi lumea impanzita de inimioare de catifea rosie, jucarii de plus, bomboane, flori, felicitari, lucruri marunte dar care toate se doresc a fi mesageri ai dragostei, ai iubirii.
E frumos, emotionant sa vezi cum oamenii se intrec in a-si declara iubire, in a arata celorlalti ca-I iubesc.
Pana nu cu mult timp in urma, credeam si despre mine ca sunt o persoana care iubeste, care stie ce-I iubirea. Nu mi-am pus problema ca daca iubesti cu adevarat trebuie sa o faci intr-un anume fel.
Pentru mine in momentul de fata este o adevarata dilema acest cuvant atat de incarcat de semnificatie, care spune atat de multe si care nu poate fi explicat prin alte cuvinte, iubirea se simte si atat. Nu cred ca daca iubesti poti defini iubirea, nu cred ca poti aduce argumente, explica de ce si mai ales cum. Nu cred ca exista om care sa nu iubeasca. Din instinct, iubim tot ce ne inconjoara, iubim natura, pasarile, animalele, padurea, florile, copii, ne iubim parintii, prietenii, sotii, iubitii, colegii, vecinii si lista ar putea continua. Ceea ce nu pot sa inteleg este tocmai faptul, ca suntem acuzati ca nu stim sa iubim daca din enumerarea de mai sus nu iubim toate lucrurile la fel, nu ma refer aici la sensul ,,la fel de mult” ci doar am in vedere faptul ca nu-I iubim pe toti la fel,adica nu simtim la fel. Pentru mine una e dragostea fata de copii, alta fata de parinti, in alt fel iubim florile, iar altceva simtim, altfel iubim atunci cand ne gandim la sufletul pereche. Este oare atat de eronat modul asta de a iubi? Cine se crede oare atat de intelept incat sa poata spune ca-I iubeste pe toti la fel, fie ca e vorba de prieteni sau dusmani, copii, sotii, parinti, etc? Eu cred ca numai Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, dintre muritori ma indoiesc sa existe printre cei vii un om care sa-si iubeasca dusmanul din tot sufletul sau. A nu dori raul cuiva, a-l ignora sau a nu-l ura e una, insa de aici si pana la a-l iubi ca pe tine insuti e o mare distanta. Daca prin absurd i-am iubi pe toti la fel, atunci de unde am sti cand am intalnit marea dragoste? Daca presupunem noi ca am intalnit-o, daca noi simtim asta de ce suntem acuzati ca suntem egoisti? Cum sa iubesti ca sa nu fi considerat egoist?
De cand am inceput sa ma intreb toate lucrurile astea, nu mai am curajul sa spun ,,te iubesc'', pentru ca nu sunt sigura ca iubesc, sau ca o fac asa cum trebuie.
De fapt cum trebuie sa iubim? Ce inseamna sa iubim? E necesar sau e nevoie sa spunem oamenilor ca-I iubim, cat ii iubim sau trebuie sa le explicam ca ii iubim pe fiecare in alt fel, simtim dragoste, iubire, dar nu le putem explica ce simtim.
Daca cei carora am dori sa le spunem ca-I iubim nu doresc sa le spunem asta, sau ne considera pacatosi pentru ca nu-I iubim asa cum si-ar dori ei s-o facem, le mai spunem ca-I iubim?
Prea multe intrebari la care inca nu am reusit sa gasesc un raspuns. De ce nu poti sa iubesti in felul tau? De ce trebuie sa inveti sa iubesti? Exista cineva care poate iubi cu aceeasi intensitate toate lucrurile, toti oamenii? Cum arata iubirea ideala inafara de cea indicata in biblie? Daca simtim ca iubim inseamna ca de fapt nu iubim cum trebuie? De fapt cum trebuie sa iubim si ce trebuie sa facem atunci cand iubim, ca sa iubim cu adevarat? Ce inseamna sa iubesti cu adevarat? Suntem oare capabili noi, oamenii obisnuiti sa iubim, daca a iubi inseamna cu totul altceva decat isi inchipuie majoritatea dintre noi?
Poate ma ajutati voi sa inteleg cum e cu iubirea, ca eu una nu mai inteleg nimic.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...