-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

"Est modus in rebus"


de Inginerul la: 17/02/2006 15:49:00
modificat la: 19/02/2006 18:44:12
voteaza:
"Est modus in rebus" spuneau stramosii nostri latini.Adica pe limba noastra,trebuie sa fie o masura in toate.
Fiinta umana in tot ceea ce face in viata,trebuie sa stie ca exista limite pe care nu are voie sau nu poate sa le depaseasca.Iar daca, totusi le depaseste,este pasibila de sanctiuni legale,morale sau naturale.
Multe nenorociri,necazuri si nefericiri au drept cauza faptul ca oamenii intrec masura.
Comportamentele anormale,de depasire a limitelor rezonabile, intalnim frecvent si in viata politica.Este vorba de limitele impuse de lege sau de bunul simt.
In marea coruptie pentru inavutire declansata dupa 1989 s-au inscris milioane de romani.Dar nu toti au respectat "regulamentul" competitiei.Multi au depasit limitele impuse de legile omenesti ca si de legile naturale. Profitand de slabiciunile legilor si ale institutiilor dar si de complicitatea celor platiti sa asigure respectarea regulamentului ,noii capitalisti romani au inghitit tot din patrimoniul public.
Depasirea masurii de catre multi dintre cei care au acaparat puterea economica si politica in Romania a dus la crearea unui capitalism bulimic si a unei clase politice cu multi oameni obezi si lenesi.
In ambela cazuri se simte nevoia unei terapii de slabire si insanatosire.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


est modus in rebus - de culitza la: 18/09/2009 20:39:55
oare de ce nu sunt comentarii?
nu-i asa ca ne mai uitam in oglinda din cand in cand?
#482813 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Inginerul - de amari la: 18/09/2009 21:24:04
Cum banii sa te faca sa ai vreo limita?Doar ei sunt ochiul dracului.Poporul nostru a stat la regim multe decenii si din umbrele ce devenisera in anii ´80 s-au transformat rapid dupa `89 in obezi.Acum este intrecere care e mai obez caci bunul simt a pierit demult.Din pacate ne-am vandut singuri tara parcela dupa parcela,cladire dupa cladire,institutie dupa institutie si nu s-a depus prea mult efort pentru asta deoarece am fost un popor flamad care a atins limita de jos.Acum de ce sa nu incerce unii sa atinga si limita cealalta,de sus chiar daca-si vand sufletul Satanei.A-i pune pe acestia la cura de slabire nu e un lucru usor nici de infaptuit si nici de scurta durata.Se spune ca multi sunt cei care uita de unde au plecat dar acesti obezi nu vor sa-si aminteasca si nici sa se-ntoarca de unde au inceput chiar daca au mereu deasupra capului sabia legii pe care au ocolit-o ori sfidat-o.
#482830 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...