-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cum să generăm încrederea?


de proinfluent la: 22/02/2006 18:13:00
modificat la: 28/02/2006 22:13:06
taguri: Eseuri 
voteaza:
Încrederea, frecvent singura diferenţă dintre a pierde şi a câştiga, este resortul care ne propulsează spre succes.

Deţii secretul magic şi eşti investit cu putere, eşti „pe val” în business sau în viaţa personală.
Câştigi încrederea şi eşti informat, recomandat, preferat şi… se investeşte în tine.Cei mai norocoşi dintre noi am cunoscut, am avut sau avem aproape pe cineva care contează, acel „celălalt important” din viaţa noastră. Este prima persoană la care ne gândim când vrem un sfat. Este persoana care ne oferă bucurie, căldură şi siguranţă. Este creativă, liberă şi diferită. Este cea sau cel în care avem ÎNCREDERE.Aşa poţi fi şi tu!
Auzim des:

• „Încrederea o primeşti o singură dată” sau

• „Nu bag mâna în foc pentru nimeni”Încrederea… cel mai nesigur sentiment şi poate cel mai tânjit. Toţi preţuim încrederea ca pe un obiect rar, de valoare, greu de câştigat sau de întreţinut. De ce?

Dacă nu reuşim să inspirăm încredere pierdem relaţii de afaceri, pierdem bani sau prietenii.
Probabil toţi am întâlnit, la un moment dat, aşa numita “sticky person” – persoană adezivă. Vă mai amintiţi “prietenul” care vă presa, care nu vă acorda timp şi spaţiu, care vă chestiona în legătură cu toate acţiunile voastre şi care vă judeca toate deciziile?

Deşi îşi dorea din răsputeri contrariul, folosea cele mai sigure mijloace de a pierde încrederea cuiva.
Putem inspira încredere, uneori, fără să ştim de ce sau cum o facem. Deseori nu ne permitem, însă, să lăsăm la voia întâmplării, a norocului, relaţiile sau oamenii care pentru noi contează. Avem nevoie să fim priviţi ca oameni de încredere.

Şi atunci, cum facem să generăm încredere?
Dacă încercăm să decodificăm comportamentul oamenilor în care noi avem încredere, vom vedea că toţi oferă aceleaşi lucruri: transparenţă şi suport. Sunt unelte simple, uşor de folosit şi stau la îndemâna noastră.
Haideţi să ne apropiem puţin şi să vedem ce-i în spatele transparenţei.

TRANSPARENŢA e claritate, e adevăr.


Poate vă mai amintiţi paharele din lemn, cu fund dublu, din care primeam seminţe în copilărie. Acum, imaginaţi-vă un pahar curat, din sticlă, limpede, clar, transparent. Simţiţi sentimentul de linişte şi siguranţă?
Acesta e sentimentul pe care-l putem inspira atunci când spunem adevărul, când nu ascundem defectele sau dezavantajele produselor sau serviciilor noastre. Putem să ascundem sau putem să fim tentaţi să o facem. Ce pierdem? “Vindem” o singură dată dată şi… “un client nemulţumit spune la încă nouă”.
A doua unealtă pe care o putem folosi când sădim încrederea este SUPORTUL. Cum o folosim?


• Ascultăm activ - ascultăm ca să înţelegem, punem întrebări, „ne punem în pielea lui”, ne ferim să judecăm, oferim confort.

• Privim „partea plină a paharului”. Tot timpul avem şansa de a vedea calităţile şi nu defectele oamenilor, intenţia pozitivă din spatele acţiunilor lor. Se spune că “frumuseţea e în ochii privitorului”. Putem să privim frumosul la cei din jurul nostru şi putem să le dăm libertatea de a-şi vedea şi ei această latură. Ne vor fi recunoscători.Dar… cel mai important lucru în legătură cu încrederea este că nu o poţi folosi ca să manipulezi. Dacă nu eşti cinstit, dacă nu oferi un suport real, magia nu durează. Oamenii vor sesiza şi se va întoarce, întocmai ca un bumerang, împotriva ta.Fii congruent în tot ce faci: păstrează echilibrul între ceea ce spui şi ceea ce faci, între limbajul verbal şi non-verbal. Oamenii din jurul tău o simt! În fond… aşa decizi şi tu în cine să ai încredere şi în cine nu!comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


mah.... eu muncesc! - de proletaru la: 16/03/2006 13:12:43
... am plecat! cheia e sub prag!

n-am priceput la ce faci reclama!
sincer, am recitit rwxtul tau si suna ca o reclama la cestiueuce curs sau training.
poate ma inshel. ma scuzi!
"Încrederea… cel mai nesigur sentiment şi poate cel mai tânjit" .... increderea nu e un sentiment. exista sentimente generate de incredere sau care insotesc acest proces.

raspunsul e simplu: asumandu-ti responsabilitati, pastrand secretul, luptand pentru cauza comuna, fiind devotat, loial, pro activ, etc.
#111493 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...