-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Oroarea de la maternitatea din Ploiesti continua


de Daniel Racovitan la: 22/01/2004 07:03:00
modificat la: 22/01/2004 09:42:51
voteaza:
Subiectul despre [Socant: bebelusi nou-nascuti tratati ca pe niste gunoaie|oroarea de la maternitatea din Ploiesti] continua:

"13 femei isi cauta copiii

Mamele cred ca bebelusii lor, declarati nascuti morti, se afla in centre de plasament.

Povestea celor doi bebelusi de la Maternitatea din Ploiesti, declarati in acte ca fiind morti, dar care, de fapt, traiau, a stirnit un val de plingeri din partea femeilor care in ultimul an au nascut in aceeasi maternitate. Procurorul care ancheteaza neregulile de la [maternitate] ne-a declarat ca femeile i-au povestit ca li s-a spus, de catre personalul spitalului, ca nou-nascutii sint, de fapt, avortoni si nu au supravietuit, dar nu li s-a aratat nici o dovada in acest sens. (Simona Gheorghe)

“Pina in acest moment, am primit 13 semnale din partea femeilor, unele din [Ploiesti], altele din diferite localitati ale tarii, dar care au nascut in maternitatea de aici. Avem un tabel cu nume, cu adrese si verificam
sesizarile lor. In general, li s-a spus acestor femei ca au avortat si ca produsul de conceptie a murit, dar ele isi exprima indoiala, si unele sint convinse ca micutii au trait”, ne-a declarat, ieri, Daniel Ghita, procurorul care ancheteaza cazurile de la Maternitatea Ploiesti. Femeile care s-au plins anchetatorilor nu exclud posibilitatea ca in perioada urmatoare sa afle ca micutii lor traiesc, dar au fost dati in centre de plasament sau altor familii, desi lor li s-a spus ca au murit. “In anul 2003, la noi au ajuns, de la Maternitatea Ploiesti, in jur de 40 de copii. Noi am incercat sa-i integram in [familia|familiile] lor, dar unii au fost dati spre adoptie”, ne-a declarat Mihaela Ciobanu, sefa Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Prahova.
Totodata, procurorul sustine ca ancheta in cazul celor doi copii declarati morti este pe sfirsite si ca exista neconcordante intre Sectia de avorturi si cea de nou-nascuti. “La externarea mamelor, la intocmirea biletelor de iesire, nu s-au verificat foile de observatie ale mamelor. In ceea ce-i priveste pe acesti doi copii, s-a considerat ca ei nu au sanse si au fost declarati morti”, a mai spus Daniel Ghita. O alta neregula pe care procurorii au descoperit-o la Maternitatea Ploiesti este ca, in cazul a 23 de avortoni, nu exista dovezi ca acestia ar fi fost incinerati. (...) "

Sursa: http://www.expres.ro/topstory/?news_id=143582

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: