Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Oare toţi oamenii de astăzi au origină comună ?


de Muresh la: 06/03/2006 03:53:00
modificat la: 29/03/2006 20:18:21
taguri: Diverse 
voteaza:
http://new.revistapresei.ro/articol_8126-Descoperire-Specie-necunoscuta-de-oameni-pitici.htm
Fragmente:
"Cercetatorii au anuntat ca scheletul gasit intr-o pestera de pe insula indoneziana era al unei femei adulte, inalta de 90 de centimetri, ...specia din care face parte a trait cu 95.000 pina la 12.000 de ani in urma."
"....stramosii nostri au trait alaturi de alte specii ale marii familii umane.."
"Descoperirea din Flores a aruncat în aer credinta in UNICITATEA speciei umane pe Terra."
"Ultimii Homo erectus, despre care se crezuse ca au disparut acum 300.000 ani, ... traiau in Indonezia in urma cu 27.000 de ani, alaturi de oameni identici cu noi, care traiau, simultan, in Europa, alaturi de Omul de Neanderthal."
Întrebare : dacă diverşi humanoizi au trăit ÎN PARALEL cu Omul de Neanderthal şi omul modern, dece nu ar fi fost posibilă amestecarea speciilor. Poate că omul de astăzi este un produs al unor încrucişări diverse între toate fiinţele acelea şi, de aceea poate că nu avem origini comune.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (25):


Deh, - de M a o la: 09/03/2006 22:02:31
or fi incercarile nereusite ale Creatorului. N-a avut rabdare sa lase aluatul mai mult la dospit...

___________________________
men shi jiao you yu xian
(Mao Tze-Dung)
#110472 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am auzit si eu - de Cri Cri la: 30/03/2006 18:41:10
Mai precis, am urmarit pe Discovery... cica ar fi fost mai multe tulpini genetice umane, dar, in cautarea hranei si a unei clime mai favorabile, s-au imprastiat pe glob. Acuma... tot ei spun ca, totusi, o singura tulpina genetica a supravietzuit si a evoluat catre noi, cei de azi... Da' ceva nu se potriveste... suntem imprastiati pe glob... si nu de acum. Exploratorii europeni... ca, na, la ei se fac toate referirile, au descoperit tinuturi noi, dar populate! Pai... aceia de unde proveneau?
Ma rog, reciproca poate fi valabila... adica si ei, cei "descoperitzi", au descoperit, la randul lor, ca exista Europa... in fine, poate chiar stiau dinainte, dar n-au spus la nimeni (sic!). Vreau sa zic, nu sunt marturii scrise... ma rog, e complicat...
Si... de ce te framanta chestia asta??? :))
#114281 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
five distinct species of human. - de Muresh la: 30/03/2006 20:37:31
http://go.hrw.com/resources/go_sc/bpe/HX10GJ14.PDF
Fragmente din articolul de mai sus, scrie de catre Dr. George Johnson in "On Science".
It is difficult to avoid the conclusion that the Out-of-Africa
all along. theory was right
Researchers now recognize
with considerable bickering about the details five distinct species of human.
While the details of this story are still quite controversial among
paleontologists, the emerging consensus is that there have been at least five species of humans, all of them evolving in Africa and four of them migrating out in successive waves to Europe and Africa.


Did our species evolve only in Africa? Some paleontologists do not accept the last stage in this story. They reject the Out-of-Africa theory that Homo sapiens evolved in Africa then migrated out, replacing earlier
human species as it spread out over the face of the globe. Instead, they put forth a multi-regional proposal, sometimes called the Regional
Continuity Theory. This theory proposes a single very early migration out of Africa to Europe and Asia, followed by two million years of evolution in place. African, European, and Asian lineages evolved separately adapting to local conditions, yet all were linked evolutionarily by occasional migration. While distinct human races developed, the exchange
of genes promoted by occasional migrants prevented major genetic differences from persisting, so no race was able to become a separate species.
Who is right? One obvious way to sort out this problem without resorting to statistical shenanigans is to find enough genetic variation to make clear comparisons, and then ask if humans in Africa, Europe, and Asia have the same amount of it. Species accumulate genetic mutations over time, and if multi-regionalism is right, then humans in the three regions should have about the same amount.
On the other hand, if our species originated
only in Africa, and migrated out to Europe and Asia later, then you would expect that many more genetic mutations would have accumulated in Africa
for our species would have been there much longer
This presents a significant problem in studying human evolution, as human species have evolved within the last two million years, too short a time to accumulate many gene differences

A clear test of the multiregional proposal is possible using such highly variable portions of chromosomal DNA, as they provide a large number of
"markers" to compare
----------------
......... analyzing two highly variable segments on chromosome 12. Sixteen hundred individuals were examined in 42 populations.
A total of 24 different versions of the two segments were found, each a different but related gene sequence. Fully 21 of them were present in African populations, while 3 were found in Europeans, and only 2 in Asians and in Americans.
Since DNA accumulates mutations over time, the oldest populations of
humans should show the greatest number of genetic differences,
the European and Asian humans haven't been around nearly as long as African ones.


#114453 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
E foarte interesant - de Muresh la: 30/03/2006 20:51:10
E foarte interesant, dupa parerea mea, sa stim lucruri legate de evolutia noastra. Sa fie clar, nu sunt rasist, daca am inteles intrebarea ta.
Am postat imediat dupa tine un articol scris de dr. George Johnson. Desi el vorbeste de 5 ramuri de homo sapiens care s-au dezvoltat in paralel, in mod separat, au fost, totusi amestecuri intre ramuri datorita migratiei. Eu cred ca acest amestec va continua si, in timp, va rezulta o specie noua de oameni f. asemanatori unii cu altii din toate pdv.
#114464 (raspuns la: #114281) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Muresh - de Cri Cri la: 30/03/2006 22:48:07
Nu, n-ai intzeles intrebarea mea... nici nu mi-a trecut prin minte sa leg ceva de rasism... scuze daca am dat nastere la astfel de interpretari!
Am citit si articolul pe care l-ai plasat... sunt cuminte:)
Iar tu ai dreptate, e interesant... Eu aveam doar chef de glume (cred ca faceam pe troll-ul) iar intrebarea vroia sa intrebe :) la ce ti-ar folosi tie sa afli chestia asta? Adica... adica nu stiu, doar am cazut de acord deja ca e interesant. Dar sunt intr-o faza cinica si, cam la orice chestie imi vine sa dau aceeasi replica: "Da, si?" ...Constat ca nu sunt doar cinica ci si stereotipa... nu te supara din cauza mea! Nu ma baga in seama...
OK, acuma, ca sa-mi ies din pielea de troll si sa vin la subiect... stii... pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc ca pe pamant ar putea locui in viitor o singura rasa... fie ea cat de "superioara". Mi se pare prea uniform... ca si cum ar urma sa fie peste tot o singura forma de relief, o singura specie de plante si una de animale... Dar, cum tot n-am sa traiesc pana atunci... chiar nu vad de ce-mi fac griji...
#114510 (raspuns la: #114464) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
barbatii si femeile vor fi intotdeauna suficient de diferiti - de Muresh la: 30/03/2006 23:16:36
"...pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc ca pe pamant ar putea locui in viitor o singura rasa... fie ea cat de "superioara". Mi se pare prea uniform... ca si cum ar urma sa fie peste tot o singura forma de relief, o singura specie de plante si una de animale..."

Pe mine nu ma intereseaza, de exemplu, daca vecinul traieste bine sau nu cu nevastica-sa si daca vecina isi inseala barbatul sau nu cu laptareasa (?). Firea mea e de vina. Deh, fiecare cu ciudateniile lui. Dar nu cred ca e motiv de ingrijorare. Pana si gemenii identici au amprente diferite. Cei neidentici pot fi foarte diferiti din toate puncrele de vedere. Si apoi, barbatii si femeile vor fi intotdeauna suficient de diferiti pt. a se atrage unii pe altii, cel putin la inceput.
#114529 (raspuns la: #114510) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Muresh - de Cri Cri la: 31/03/2006 13:31:04
"Si apoi, barbatii si femeile vor fi intotdeauna suficient de diferiti pt. a se atrage unii pe altii, cel putin la inceput."
Doamne... si mai spuneam ca eu sunt cinica... Va sa zica.. "iubire de-o viatza"? Nici poveste! :)))
Cat despre partea asta, in special si la subiect, "barbatii si femeile vor fi intotdeauna suficient de diferiti"... am auzit ca (fara virgula) cromozomul Y degenereaza... asa ca... nu se stie. Poate ca vom fi si hermafroditzi! Pe-asta chiar ca nu vreau s-o prind! :)
#114543 (raspuns la: #114529) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"cromozomul Y degenereaza"? - de Muresh la: 01/04/2006 20:48:21
"cromozomul Y degenereaza"?
Eu nu am auzit de chestia asta, dar daca asa e doamnele vor trebui sa se "descurce" intre ele, ceeace parte din ele o si fac de pe acum.
#114890 (raspuns la: #114543) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
muresh - de jeniffer la: 01/06/2006 00:25:10
care este pamintul care a dat nastere omului si verisorilor lui, africa sau asia? mi se pare mai logic africa. de ce acesti verisori au disparut? poate fi climatul si lipsa de organizatie.
#125530 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
? - de maan la: 01/06/2006 08:01:07
Eu cred ca acest amestec va continua si, in timp, va rezulta o specie noua de oameni f. asemanatori unii cu altii din toate pdv.

sa-ntelegem ca vor reusi s-ajunga chiar si la un consens politic?

in rest...ma cam pierd in notiuni ca gen, regn, specie, rasa...
#125559 (raspuns la: #114464) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jeniffer - de Muresh la: 01/06/2006 17:07:57
Africa
#125620 (raspuns la: #125530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Coon: blacks made the transition later and were more primi - de Muresh la: 05/06/2006 07:33:53
"Coon believed that blacks and possibly other races made the
transition later than Caucasians did, and were hence more primitive."
Coon asta nu e un fistecine. Om invatat. Absolvent al "Phillips Academy"si Harvard pe care a absovit-o cu "magna cum laude" in 1925.
A obtinut Ph.D. in 1928 si a lucrat la Univ. Harvard ca profesor.
Pe scurt omu' e departe de a fi un zero. Si totusi: in al sau "The Story of Man" scris in 1954 el scrie: blacks and possibly other races made the transition later than Caucasians did, and were hence more primitive."
Adica, dupa Coon, humanoizii au parasit Africa in cateva mari valuri. Primii au parasit cei diun rasa cunoscuta astazi drept rasa caucaziana. Ei au cea mai mare vechime ca oameni si, de aceea , sunt cei mai destepti. Ultimii au plecat din Africa cei din rasa neagra si ei sunt mai pe la urma.
www.genomicart.org/genome-chap5.htm
"Coon argued that these races were descendants of five different subspecies of humans that had existed in the Middle Pleistocene era and had evolved independently into races of Homo sapiens. According to Coon, the Caucasoids, who he believed had evolved first, were by implication a bit further up the ladder of civilization."
Bineinteles, teorii de acestea dau apa la moara rasistilor.
Ce cred eu:
Chiar daca Coon are dreptate, rasele s-au amestecat si nu mai gasesti diferente importante care ar putea deosebi o rasa de o alta. Diferenta aspectala intre rasele diferite se datoresc unor numar restrans de gene si inteligenta nu "intra" aici.
Care e parerea dv.?
#126205 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
muresh - de jeniffer la: 05/06/2006 16:48:00
in timpurile vechi pamintul insasi era diferit, de aceea cred ca sint posibile mai multe cuiburi ale umanitatii, in regiuni climatice asemanatoare. daca ne ducem inca in timp, se poate ajunge la un cuib comun, al vietii sau mai multe.
#126269 (raspuns la: #126205) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - cuibuletele - de Muresh la: 08/07/2006 03:21:26
Bineinteles ca erau mai multe cuiburi ale umanitatii, dar nu asta e chestiunea cea interesanta.
Este, oare, posibil ca unii humanoizi au depasit stadiul de maimuta acum 250.000 de ani, dar altele doar recent - acum 50.000 de ani. Cu alte cuvinte: Este, oare, posibil ca unii din noi sa fie oameni de mai mult timp decit altii.
#132180 (raspuns la: #126269) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hominides - de jeniffer la: 10/07/2006 00:05:11
consider ca toti avem aceeasi origine, in africa, expozitia la soare si genele mai mult sau mai putin comune fac aceste diferente.

"in sinul unei specii, o rasa este in general considerata ca o colectie de indivizi avind in comun un oarecare numar de caractere morfologice si fiziologice pe care il perpetuesc cind se reproduc intre ei..." Francois Lebas

#132456 (raspuns la: #132180) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jenny - nimic legat de ce vorbim aici - de Muresh la: 17/07/2006 19:06:20

Daca "genele (sunt) mai mult sau mai putin comune, de ce avem aceste diferente. Dif. de genuri fata de urangutan e mai putin de 2%. Care e, dupa stiinta dv., diferenta intre oameni.

Francois Lebas - nimic legat de ce vorbim aici.
#133778 (raspuns la: #132456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jenny - nimic legat de ce vorbim aici - de Muresh la: 17/07/2006 19:06:21

Daca "genele (sunt) mai mult sau mai putin comune, de ce avem aceste diferente. Dif. de genuri fata de urangutan e mai putin de 2%. Care e, dupa stiinta dv., diferenta intre oameni.

Francois Lebas - nimic legat de ce vorbim aici.
#133779 (raspuns la: #132456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"stiinta , genetica ne probea - de jeniffer la: 19/07/2006 02:59:34
"stiinta , genetica ne probeaza ca homo sapiens este o rasa fara sub-categorii... si nu putem face clasificatie pe criterii atit de subjective ca culoarea pielii, geografia, cultura si frumusetea unui individ !" www.hominides.com/html/dossiers/race.html

#134070 (raspuns la: #133778) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jenifffer - care e meseria dv. - de Muresh la: 19/07/2006 06:11:53
daca se poate, care e meseria dv.?
#134074 (raspuns la: #134070) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
depinde - de jeniffer la: 19/07/2006 18:55:03
Parerea mea este ca sintem la fel de evoluati dar cu diferente in functie de relatia pe care stramosii nostrii au avut-o cu natura (ex: un om care a trait in trib va avea un fizic mai adaptat la cadrul natural).
#134200 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri - de ce te framanta chestia asta??? - de Muresh la: 24/05/2007 03:29:57
OK, nu ma framinta. E, simplu, interesant.
Oamenii oricum s-au amestecat si nu exista rasa "pura".
Acum ce?
Se spune ca cu totii avem potential mintal apropiat, dar, totusi, unii sunt mai "evoluati".
Se vorbeste mult despre faptul ca nordicii, din cauza frigului, au tot inventat chestii grozave pt. a supravietuii, pe cind in Africa cestia se bazeaza pe printzipul "para malaiatza in gura lu' natafleatza.
Dar si inuitii, eschimosii, etc. haladuiesc prin zapezi, dar Einstein nu vine din iglu.
Eu stiu, nu cred, ci stiu, ca in conditii asemanatoare, oamenii se realizeaza cam la fel si ca deosebirile dintre indivizii aceleiasi rase sunt majore fata de cele dintre rase.
Si totusi..
Care neam inshfaca cele mai multe Premii Nobel?
#200185 (raspuns la: #114281) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Muresh - de picky la: 24/05/2007 07:28:27
Pai nu-i neam, ci-s neamuri. In numar de doishpe. Daca imparti numarul de Nobel-uri la 12, obtii un rezultat acceptabil. :)
#200197 (raspuns la: #200185) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky, statistica - de Muresh la: 06/06/2007 23:07:14 Modificat la: 06/06/2007 23:07:49
nu accepta, intotdeauna, media.
Nu atunci cind este o diferenta de la cer la pamint intre valorile extreme:
Bank:
"nevasta, pe al III-lea copchil nu-l mai facem, caci am aflat ca fiecare al III-lea copchil nascut, iaste cinaz (chinez).
Evreii au luat 25 Nobeli.
Ei numara 13 milioane.
Populatia globului = 6 miliarde.
Procentajul:
[(6.000.000.000)/13.000.000)]X25= 1154%, aproximativ.
Adica: la fiecare 1154 premii, evreii obtin 1153.
Protectie, deh...
#203666 (raspuns la: #200197) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Muresh - de picky la: 07/06/2007 07:03:06
Al dreaq de grea matematica. Poate n-ar fi rau sa iei ceva meditatii.
#203681 (raspuns la: #203666) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de M a o la: 07/06/2007 15:11:23
...sau la artimetica:)
Bei, Muresh, pana iei si tu Nobelu' (ca doar esti predestinat, nu?) arunca o privire pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Laureaţi_ai_Premiului_Nobel_după_ţară si informeaza-te. Da' tare cred ca tu esti al 1154-lea din aia 1153:)
#203846 (raspuns la: #203666) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...