-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

O viziune asupra vietii


de nightmare111 la: 09/03/2006 21:52:00
modificat la: 21/03/2006 22:46:40
taguri: Eseuri 
voteaza:
Acum ceva vreme discutam cu Elly despre viziunile diferite pe care le au indivizi diferiti asupra vietii. Elly spunea ca el vede lumea ca un cerc iar indivizii ca niste cercuri mai mici, tangente si inscrise in marele cerc al lumii. Tot el sustinea ca un individ pentru a-si gasi fericirea trebuie sa iasa din cercul sau si sa se transforme intr-un punct distinct care face parte din cercumferinta lumii. In acceptiunea lui Elly, doar aici in izolare omul poate sa se regaseasca pe sine si eventual sa-si gaseasca jumatatea.
In mare parte sunt de acord cu aceasta interpretare. Ce m-a uimit cel mai mult a fost faptul ca viziunea lui Elly asupra vietii era oarecum parte integrata in propria-mi viziune. Am sa-ti descriu prin vorbe, cat voi puitea mai bine, viziunea mea asupra vietii poate te va ajuta intr-un fel sau altul la un moment dat…sau poate ca nu. Astfel:
In acceptiunea mea lumea este un lac infinit unde fiecare individ este reprezentantat de un stalp vertical aflat in apa lacului. Odata cu nasterea fiecarui om un nou pilon apare in apa lacului. La aparitia unui pilon incep sa se creeze unde circulare in jurul sau , care se propaga pe intinsul lacului odata cu trecerea vremii. Este inevitabil ca undele provenite de la diferiti indivizi sa nu devina tangente la un moment dat si astfel se creeaza relatile interumane.
Lumea in care traim este plina de prejudecati si stratificari mai mult sau mai putin bine intemeiate, stratificari pe care eu le-am transpus prin teoria mea in inaltimea stalpilor. Astfel unii stalpi sunt sunt foarte inalti deasupra apei iar altii foarte mici pe fundul lacului. La inceputul existentei, fiecare individ trimite undele concentrice ale ratiunii si ale subconstientului sau pe un singur nivel reusind astfel sa intre in contact doar cu un numar limitat de indivizi. Pe masura ce personalitatea individului se dezvolta si incepe sa-si creeze proprile structuri mentale si sa-si implementeze proprii algoritmi de gandire, care sa-i confere unicitate, incepe sa emita undele sale pe mai multe nivele largindu-si astfel zona de interactiune. Ca sa ajunga la perfectiune sau cum ar spune unii, pentru a atinge absolutul, individul trebuie sa emita aceste unde pe intreaga suprafata a stalpului care-l reprezinta interactionand astfel cu absolut toti indivizii. Asfel s-ar creea un cilindru care se propaga dinspre individ si care-l copiaza intru totul, individul deschizandu-se astfel total in fata lumii. Desigur ca asa ceva este imposibil dat fiind faptul ca natura umana este limitata.
Am vorbit mai sus de interactiune, aceasta implicand faptul ca undele nu sunt trimise automat de individ ci au un caracter selectiv.
Sper ca nu te vei supara pe mine daca pentru a explica mai usor teoria asta a interactiunii cercurilor emise ma voi folosi de un caz concret adica de noi. Tu ai cercul tau si eu cercul meu; cand ne-am cunoscut cercurile noastre au devenit tangente. Pe masura ce apropierea dintre noi a crescut cercurile noastre s-au intrepatruns si au inceput intr-un fel sa se suprapuna. Implicit distanta dintre cercul tau si cercurile deja tangente cercului meu a inceput sa se micsoreze si viceversa. Toata problema apare cand, spre exemplu eu, imi dau seama ca tangenta dintre cercul tau si unele cercuri care sunt tangente cercului meu ar avea o nifluenta nefasta asupra cercului tau deci implicit asupra suprafetei suprapuse a cercurilor noastre. Atunci incerc sa anulez tangenta dintre cercul meu si acel cerc. Dar aici apare o alta problema, pentru ca cercul respecticv este oarecum ancorat de cercul meu prin tangenta dintre el si alte cercuri tangente mie. Deci pentru a rupe tangenta cu acest cerc ar trebui sa-mi distrug intreg sistemul de tangente in afara de tangenta cu tine care este deja reprezentata de o oarecare suprapunere. Mai este o solutie de anulare a tangentei cu acest cerc nedorit si anume curbarea universului meu, curbare in urma careia ar trebui sa fie destul de usor sa inlocuiesc tangenta cu acel cerc, situand un alt cerc intre cercul meu si cercul lui. Curbarea asta de care vorbeam poate fi realizata printr-o modificare nesemnificativa a structurilor de rationare, indestulatoare insa pentru a schimba zona de emisie a undelor circulare. Aceasta schimbare va fi sesizata in intreaga structura tangentiala insa tangentele vor fi oarecum innoite, si caracterul selectiv al transmiterii undelor se va face simtit chiar mai mult deoarece pot accepta sau refuza ca anumite tangente sa fie reinnoite.


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


Ideea - de Guinevere la: 13/04/2006 02:59:26
Ideea mi s-a parut interesanta, insa aproape ca m-ai pierdut pe drum iar la capat ochii imi faceau numai cercuri! :o)
Cred ca e un pic prea plastica si ar trebui sa dai niste exemple, ca sa vorbim mai concret.
Mi-a placut insa ca numai cu doua zile inaite de a citi eseul tau am vazut un lac in care erau infipte asa cum ai imaginat tu, trunchiuri de copaci. Dedesubt fusese un oras (inundat complet in 1912, acum e un lac foarte adanc acolo!) si numai asta ramasese din copacii gradinilor lui.
Ma intreb ce metafora s-ar putea scoate despre viata, din viziunea ta si experienta mea!
#117053 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- de nightmare111 la: 18/04/2006 19:22:23 Modificat la: 20/03/2009 14:09:14
multumesc
#117799 (raspuns la: #117053) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 20/03/2009 15:37:31
Dom'le, asta-i o bajmajeala despre nu se stie ce. Plus ca-i incarcata ca samarul magarului, peste capacitatea admisa de cartea tehnica!
#418430 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))))) - de Abecedar la: 20/03/2009 15:47:10
Cosmar, cosmar, dar vad ca te intereseaza!
#418436 (raspuns la: #418430) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 20/03/2009 15:57:09
E fals autodenumit cosmar. In fapt e o forma a delirului onirico-compulsiv.
#418444 (raspuns la: #418436) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
foarte aproape de adevar... - de nightmare111 la: 20/03/2009 16:13:09
:))))))))))))

cum de ai ajuns pe la chestia asta scrisa acum nustiu cati ani??? sau ai devenit fan ?? :)))
#418453 (raspuns la: #418444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...