Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Fiinta ca trup+suflet+spirit


de maria de la medgidia la: 16/03/2006 13:49:00
modificat la: 29/03/2006 20:00:28
voteaza:
Ceea ce scriu acum unora li se va parea o poveste sau un SF indoielnic. Altora nu. Ma adresez ambelor categorii.

Sa zicem ca omul ar fi compus din trup, suflet si spirit. Sufletul este energia vitala, motorul trupului si are forma inimii inflacarate din icoanele catolice cu Mantuitorul.
Spiritul este intelegerea superioara si capacitatea de racordare la tainele cosmice. Spirite, entitati spirituale suntem toti inainte de a ne naste, adica inainte de a primi deopotriva trup si suflet.
Spiritul calatoreste in aceasta lume fizica, determinata de timp si spatiu, din lumea cosmica, unde aceste coordonate nu exista.
Exista spirite foarte batrane, care au vazut Judecati ale Pamantului (cel mai batran a vazut 4 astfel de Judecati de Apoi), sau care au calatorit aici de pe alte planete la ale caror Judecati au asistat.
Sa presupunem ca exista si reincarnare, altfel ar fi a terrible waste toata aceasta minunata munca de creatie.
Exista oameni in fata ochilor carora se deschid cerurile si il pot vedea pe Domnul, cu cetele de ingeri, cu mai-marii cetelor ingeresti, Arhanghelii, cu Serafimii, ingerii cu 6 aripi, cei mai puri dintre ingeri, cei care poarta harurile si intelepciunile. La fel, acesti oameni pot vedea demonii, legiunile lor, mai-marii lor, cele x trepte ale iadului si altele asemenea.
Unii oameni pot influenta actiunile altora prin influentarea actiunilor ingerilor si demonilor deopotriva, pentru a-si atinge un scop oarecare. Ma refer la cei care sunt "treziti" spiritual: cei care cunosc cele 10 ceruri (ascendent, C1 este cel al samanilor, C2-C7 nu le stiu, C8 este Reiki, C9 este inforenergetica, o stiinta spirituala foarte avansata, iar C10 este Crestinismul ortodox). Cei "treziti" sunt de la maestri ai luminii (Reiki, Sfintii Parinti, etc) pana la maestrii ai intunericului (vrajitoare, masoni, etc).
Un veritabil razboi PSI (mental) se desfasoara printre si cu noi, acesti oameni putand sa trimita programe de lumina informata noaptea, cand mentalul este mult mai vulnerabil datorita calatoriei astrale pe care o facem in timpul somnului.
Instrumentele omului obisnuit sunt: gandul, vorba, si fapta. Postul, rugaciunea, ajutorarea celui in nevoie, ferirea de greseala fac sa creasca vibratia interioara a omului (care se poate creste si prin impartasanie cu trupul si sangele Mantuitorului). Prin repetate greseli contra umanitatii sufletul se umple de un fel de mazga intunecata, care impiedica sa se mai vada lumina sa, ceea ce duce la scaderea vibratiei. Sfintii sunt oameni care au adunat in viata aur spiritual si si-au crescut foarte mult vibratia, ceea ce a ucis bacteriile si astfel impiedica putrezirea. Nu aduce viata vesnica, deoarece sufletul lui (nu spiritul) si-a terminat mandatul. Spiritul se va reintoarce in alt trup pentru a ajuta oamenii si va aduce cu sine o parte ingaduita de Domnul din harurile castigate in vietile anterioare.
Sa spunem ca la acest razboi iau parte razboinici PSI. Unii sunt fii ai luminii (unii preoti sau calugari, unii reiki, vindecatorii cu lumina, etc) altii sunt fii ai intunericului (vrajitori, etc).
Bunul Dumnezeu, daca ar dori, intr-o secunda ar spala tot raul. Poate nici nu i-ar trebui o secunda intreaga. Dar nu o face. De ce? Eu presupun ca pentru ca raul e necesar, din bine n-a evoluat nimeni niciodata - un fel de "suta de metri garduri" pentru cei inca netreziti. Altii presupun ca motivul este infinita sa toleranta si bunatate. Probabil ca amandoua.
Sa spunem ca v-am spus o poveste. Sau nu. Think for yourselves.
Maria
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


maria - de jeniffer la: 12/04/2006 17:19:12
ar fi trup, simtire, spirit. simtirea ar fi ceea ce determina ideile si actiunile noastre, spiritul fiind cel care face legatura intre ele.
#116946 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. maria de la medgidia - de Paianjenul la: 06/05/2006 10:17:04
"entitati spirituale suntem toti inainte de a ne naste, adica inainte de a primi deopotriva trup si suflet"


- Daca asa stau lucrurile, atunci cind incepe de fapt un individ sa existe?... Cu cit timp inainte de concepţia sa fizica?...
#120677 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paianjenule, - de maria de la medgidia la: 04/06/2006 11:04:00
in primul rand scuze pentru lunga lipsa

paianjenule,
o entitate spirituala exista atunci cand o concepe bunul dumnezeu, in dimensiunea sa atemporala si aspatiala
"cand" si "unde" exista doar aici la noi, cand treci linia in conditionarea acestor coordonate
gen eminescu "era pe cand nu s`a zarit, azi o vedem si nu e" (la steaua)
sau poate nu inteleg eu intrebarea ta

ok
poate daca explic principiul transmiterii luminii la distanta, o sa fie mai limpede ce vreau sa spun
avem 2 persoane in 2 locuri diferite in lumea noastra si preferabil la mare distanta
una dintre ele isi concentreaza energia intr`un punct (fie pe un suport: fotografie, scrisoare a celuilalt, etc, fie fara suport, depinde de cat de avansata este in aceasta tehnica - daca a uitat numele aceluia, se gandeste la caracteristicile lui personale, inaltime, greutate, de unde il stie, etc concentrandu`se la informatiile pe care le poseda... lumina are inteligenta proprie, ptr ca vine de la dumnezeu, se duce singura unde e nevoie de ea, noi doar o directionam intrucatva...
ok, deci A se concentreaza intr`un punct care`l caracterizeaza pe B si invoca lumina bunului dumnezeu sa se concentreze in acel punct... apoi trimite lumina la distanta lui B... in momentul asta se intampla asa: lumina paraseste dimensiunea temporal-spatiala, si intrand in cea atemporala si aspatiala este in acelasi timp pretutindeni si dintotdeauna (termeni ai lumii noastre)... din pretutindeni ea iese pe oriunde inapoi in lumea noastra, ajungand exact la persoana catre care ai directionat`o, indiferent de distanta fizica de aici... cu asta vreau sa spun ca lumina nu calatoreste in linie drepta unind 2 puncte ale lumii noastre, ci iese pe unde e A, in momentul in care a iesit, intra inapoi tot pe acolo, aflandu`se instantaneu in punctul in care este B...
in parte datoria caracteristicilor celor doua dimensiuni paralele (a noastra si cea a lu` Sefu`), in parte datorita prorpiei ei inteligente...
daca persoana catre care ai trimis lumina nu are nevoie de ea, ea se duce acolo unde este nevoie... nu exista risipa

nu sunt convinsa ca am fost foarte clara, ptr ca cuvintele sunt limitate la lumea ptr care au fost concepute, a noastra

asa se trimite lumina la persoane vii sau moarte, la spirite de pe alte planete carora le ceri ajutorul, la sfinti (trimiterea de lumina este si un salut, nu ca trimiti ptr ca au Sfintii Parinti nevoie de lumina pe care esti tu in stare sa o canalizezi... ei sunt aproape de Sursa Universala, primesc nemijlocit)... de asemenea, poti sa trimiti lumina in trecut (ca sa stergi treptat bad karma, prostiile pe care le`ai facut fata de altii) sau in viitor (ptr un proiect, o dorinta, etc), dupa acelasi principiu...

terapia de lucru cu lumina se cheama Reiki, dar exista o singura persoana pe care pot sa o recomand cu inima usoara (back in tara, in Bucuresti), deoarece nu`si programeaza/ informeaza/ conditioneaza discipolii, nu se atinge de liberul lor arbitru... nu dau numele acum...

fiecare poata sa trimita atata lumina sau atat de des dupa cat de curat este... dar despre asta intr`un episod urmator... daca va exista... exista foarte multe tehnici cu care poti sa schimbi ceea ce se intampla (trecut, prezent, viitor)... personal nu am facut niciodata asta si nici alte lucruri in care am fost initiata, folosesc cunoasterea strict pentru auto-curatire si tratament...

pentru ca cred ca secretul fericirii nu consta in a modifica lucrurile ca sa convina Eu-lui, ci a le trai pur si simplu...

----------------------------------
"C`qui embellit le desert", dit le Petit Prince, "est-ce qu`il cache un puit quelque part..."
#125997 (raspuns la: #120677) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria - de jeniffer la: 04/06/2006 19:28:33
spiritul poate fi numai in corpul omului si omul poate fi facut numai de oameni. natura planetei noastre a dat nastere omenirii si lumina spirituala se transmite prin cuvintele si actele omului. spiritul incepe cu viata si se termina cu ea, demonstratia o ai in jurul tau.
#126102 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jennifer - de maria de la medgidia la: 06/06/2006 08:37:37
daca tot nu intelegi despre ce e vorba, why do you still bother?
primul comentariu l`am ignorat, de ce insisti?
simti ca te tragi din maimutza? your choice
in definitiv e o chestie de self-respect

----------------------------------
"C`qui embellit le desert", dit le Petit Prince, "est-ce qu`il cache un puit quelque part..."
#126140 (raspuns la: #126102) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria - de jeniffer la: 05/06/2006 16:33:59
crezi ca numai cei care cred sufletul nemuritor au voie sa vorbeasca despre el? nu simt ca ma trag din maimuta, ci din sapiens, care el insasi simt ca se trage din stramosul lui, care avea ceva in comun cu stramosul maimutelor din timp. ce? stiinta se ocupa sa o gaseasca, nu imaginez, ci simt acest adevar sustinut de majoritatea.
#126263 (raspuns la: #126140) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria - de jeniffer la: 09/06/2006 01:22:51
ma trag din stramos mult mai vechi decit maimuta si nu are nici o legatura cu doza de respect pe care o avem. a vorbi despre suflet este posibil, cind il vedem ca ceea ce simti din persoana ta, ca ar face mai mult decit stii, mi se pare a crede despre tine ceva de care nimeni nu este capabil.
#126980 (raspuns la: #126140) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer draga, - de maria de la medgidia la: 09/06/2006 08:15:40
lucrurile stau mult mai simplu, din pct-ul meu de vedere: PE MINE NU MA PREOCUPA DIN CE STRAMOS SIMTI TU CA TE TRAGI
si nici din ce se trage stramosul stramosului tau
si nici limitarile pe care le stribui tu sufletului, respectiv spiritului

si stii de ce nu ti`ai luat ignore? pentru ca niciodata nu sting televizorul la tom si jerry

---------------------------------
"C`qui embellit le desert", dit le Petit Prince, "est-ce qu`il cache un puit quelque part..."
#126984 (raspuns la: #126980) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maria - de jeniffer la: 09/06/2006 20:05:31
Dar al tau te intereseaza? Pina unde se duce sufletul si spiritul tau?
#127006 (raspuns la: #126984) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. maria de la medgidia - de Paianjenul la: 23/08/2006 12:59:52
"nu sunt convinsa ca am fost foarte clara, ptr ca cuvintele sunt limitate la lumea ptr care au fost concepute, a noastra..."


- Inclin să cred totuşi că (în contextul nostru) nu inabilitatea ta de a exprima cu claritate o idee este problema... ci ideea însăşi e prea confuză pt. a se înţelege mare lucru din ea...
#140999 (raspuns la: #125997) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...