-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

MindBomb pentru Rosia Montana


de MindBomb la: 20/03/2006 20:27:00
modificat la: 29/03/2006 21:52:51
voteaza:
MindBomb pentru Rosia Montana

www.MindBomb.ro

Campania MindBomb pentru Rosia Montana pune problema poluarii mediului din Romania in relatie cu coruptia fara chip a statului, a administratiilor locale si nu in ultimul rand a individului, care erodeaza din interior societatea romaneasca.

12.000 de afise au fost lipite in noaptea de 19 spre 20 martie pe strazile din Cluj, Bucuresti, Constanta, Timisoara, Arad, Bistrita, Sibiu, Alba Iulia, Deva, Baia Mare, Oradea, Targu Mures, Sighisoara, Petrosani, Valea Ariesului, Abrud, Campeni si Rosia Montana.

Prin campania MindBomb pentru Rosia Montana protestam impotriva proiectului de exploatare miniera intensiva cu cianuri de la Rosia Montana si impotriva publicitatii pe care Gabriel Resources, proprietarul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) o face acestui proiect extrem de nociv pentru Romania.

Intoxicarea cu propaganda pentru compania Gabriel Resources pe posturile de televiziune si in presa scrisa are drept scop cosmetizarea in ochii romanilor a imaginii Rosia Montana Gold Corporation - companie ramasa in epoca colonialismului brutal, a carei politica cinica a profitului va rade Rosia Montana de pe fata pamantului, va stramuta oamenii si va sterge istoria acestui loc.

Pentru prima data in Romania opinia publica si citeva institutii publice au facut front comun impotriva unei afaceri paguboase pentru noi toti, demonstrand astfel ca Romania nu mai este paradisul escrocilor.

Proiectul de exploatare miniera intensiva cu cianuri de la Rosia Montana pune in pericol VIATA in Tara Motilor, deschizand calea producerii celui mai mare dezastru ecologic din Europa de est. Ca de atatea ori in istoria recenta, mari companii, sprijinite de politicieni lucreaza impotriva oamenilor pentru a-i imbogati necinstit pe citiva indivizi cinici. Dupa ei potopul!


Afise in campanie:

TACEREA E DE AUR

DACA TACI SE VOR DISTRUGE:
5 munti in Tara Motilor,
un patrimoniu national unic in lume,
10 biserici, 9 cimitire,
958 de gospodarii = 2150 de oameni.
ROMANIA ARE NEVOIE DE EI


Efectele poluarii de la Rosia Montana ne privesc pe toti, nu doar pe locuitorii condamnati la stramutare. Vocea fiecaruia dintre noi trebuie sa se auda pana nu e prea tirziu. Comoditatea si ignoranta le vom plati cu totii.NUNTA DE AUR

Gabriel zis Cianura & Sinistra Mediului
DA sau NU bombei ecologice pregatite de Gabriel pentru exploatarea miniera
la Rosia Montana?
In acest an Sulfina Barbu, Ministra Mediului, va trebui sa RASPUNDA!
In acest an se hotaraste soarta Rosiei Montane.
OPRESTE ACEASTA CASATORIE DIN INTERES!


Pentru obtinerea acordului de mediu din partea guvernului Romaniei, Gabriel Resources a fost somat sa-si schimbe imaginea in ochii romanilor, din profitor sa devina binefacator al societatii. Cei care nu vor sa plece fortat si sa-si uite istoria se tem ca “jocurile” au fost facute la nivel politic si motii au fost deja vanduti.


CORUPTIA E MARICEANU LA ROSIA MONTANA

Biserica si Academia Romana se impotrivesc proiectului de exploatare miniera intensiva cu cianura la Rosia Montana. Din 1997, sub pretextul formalitatilor
administrative, guvernantii fac o politica murdara.
GUVERNELE TREC, SPAGA RAMANE


Stralucirea aurului corupe indiferent de culoarea politica. Puterea si opozitia fac regula la Rosia Montana si se comporta la fel cand curge banul. A nesocoti parerea unor institutii precum Academia Romana si Biserica - parteneri in reconstructia sociala a Romaniei - e ignoranta si prostie. Sau pur si simplu coruptie?


MA$$ACRU MEDIA
PREZINTA SOLUTIA LUI GABRIEL: CIANURA


Difuzarea, in ziare si la televiziune a reclamelor pentru Gabriel, incalca drepturile oamenilor din Rosia Montana.
NU FI PARTAS LA MINCIUNA!
REFUZA PUBLICITATEA LA CIANURA!


Publicitatea pentru Gabriel Resources (firma cu sediul in paradisul fiscal Barbados) difuzata in massmedia din Romania, ne prezinta o Rosia Montana pustiita, bolnava. Cine a fost la Rosia Montana stie ca e o minciuna televizata. O imagine falsa ii favorizeaza pe cei care, pana ieri, nici macar nu stiau unde e Romania pe harta lumii. In schimb, cei care cred intr-o Rosia Montana prospera, in care sa traiasca multi ani inainte vor ramane victimele lor.

Televiziunea Romana, finantata din banii nostrii, este partener a strategiei mediatice murdare a RMGC. Prin acest act, TVR isi compromite misiunea de televiziune publica.
Cum ar fi sa-ti platesti lunar calaul?!

Consiliul National al Audiovizualului nu vede nici o problema in publicitatea falsa pentru Gabriel. Daca nu injura nimeni pe post e OK, CNA nu are azi de lucru.LINGOULE!

„Proiectul este o datorie de onoare fata de Tara Motilor, impotriva demagogiei si impotriva dorintei unora de a se imbogati.“
Traian Basescu sustinand exploatarea miniera cu cianura la Rosia Montana.
Alba Iulia, 29 martie 2004.

CIANURA A AJUNS PE MASA LUI BASESCU
SA TRAIESTI BINE!Presedintele Romaniei primeste Oscarul pentru lupta impotriva coruptiei. Dar nu are timp pentru oamenii de la Rosia Montana. Justitiarul nu are glas, nu are vlaga cand e vorba de interesele de la Rosia Montana.
Inca nu este presedintele tuturor romanilor.

Ne-am obisnuit de atatia ani sa nu avem incredere in autoritati, fie ca e vorba de guvern sau de presedintie. Tot de atatia ani, speram ca, intr-o zi, autoritatile ne vor recastiga increderea pierduta. De aceea credem in nevoia de dialog intre societatea civila si administratie.
Nu vrem Revolutie, Vrem Evolutie!

La campania MindBomb pentru Rosia Montana au participat, in diferite moduri (conceptie, dezbateri, idei, realizare, lipire) peste 300 de artisti plastici, designeri, arhitecti, specialisti IT, scriitori, studenti si colaboratori din orasele in care au fost lipite afisele.


NU LASA ROSIA MONTANA SA MOARA!
Oamenii sunt mai importanti decat aurul.

SALVATI ROSIA MONTANA!Comunicatul in format word si imagini la rezolutie mare pot fi descarcate de pe http://www.mindbomb.ro/index.php?mod=press&lang=RO
iar informatii suplimentare pot fi cerute de la adresa de e-mail contact@mindbomb.ro.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: