Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Libertatea de gandire, singura libertate absoluta!!!


de tuddor la: 23/03/2006 10:13:00
modificat la: 26/04/2006 13:18:34
voteaza:
Nu sunt un filosof (nici macar nu imi place filosofia), dar in ultimul timp am meditat destul de intens asura unui subiect parca picat din cer: Libertatea de gandire, singura libertate absoluta!!!(e o afirmatie) De fapt, cred ca acest subiect mi-a ramas in minte de la un seminar din anul I ( si sa stiti ca nu sunt la Filosofie) si m-a bantuit pana in ziua de astazi, adica in jur de vreun an si-un pic.

Am incercat sa gasesc libertati absolute, libertati pe care nimeni nu le-ar putea cenzura si sincer asta a fost singura pe care am reusit sa o mentin valida pana la sfarsit. Si cand spun libertate de candire ma candesc doar la procesul cognitiv nu si la forma exteriorizata a acestuia, adica la libertatea de exprimare.

Sa luam, de exemplu, libertatea de exprimare. Principalul instrument de cenzura il reprezinta SOCIETATEA, acea baba curioasa si barfitoare care iti analizeaza si desfiinteaza fiecare vorba pe care o rostesti.

O alta candidata la titlul de Miss Absolutism a fost libertatea sexuala. Si iata cum ne lovim de propriile noastre inhibitii si idei preconcepute, care de unde ni se trag??? De la SOCIETATE, bineinteles!!!

Va las pe voi sa dati verdictul personal, eu l-am dat pe al meu si il mentin (pana la proba contrarie:).

Astept comentariile voastre cu mult interes. Exista pana la urma doar o singura libertate absoluta? Poate veti reusi sa identificati si altele.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


tuddor - de jeniffer la: 29/05/2006 01:59:56
Avem nevoie de un cod de buna conduita. Libertatea este dreptul la schimbul de informatie si divertisment de pe pamint. Aceste coduri sint diferite de la o tara la alta, atunci ca ne privesc pe toti la fel. Libertatea de astazi se refera mai mult la decizia pe care o ai la tine acasa.
#125009 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
libertate absoluta ? - de cher la: 23/03/2007 18:51:52
Nu-i nevoie sa fii cine stie ce filozof pentru a trage aceeasi concluzie cu tine si deaceea nici nu am ce comenta. Omul este interesat sa obtina libertate acolo unde nu o are, acolo unde este ingradit. In acest sens ai putea gasi tovarasi de discutie, ar avea rost un schimb de idei...Libertate absoluta ? Nici pasarile nu o au chiar daca se spune "liber ca pasarea cerului!"
#180148 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 19/07/2007 00:43:53
Cum adica sa vrea libertate unde nu o are? De ce nu o are?
#216904 (raspuns la: #180148) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: