-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Succesul la interviu - limbajul trupului


de proinfluent la: 26/03/2006 19:00:00
modificat la: 08/04/2006 21:21:50
taguri: Diverse 
voteaza:
Aflaţi din ziar, de pe net sau de la un bun prieten de jobul mult visat sau de un post la compania pentru care v-aţi dorit dintotdeauna să lucraţi.

Mergeţi acasă, pregătiţi fremătând CV-ul şi Scrisoarea de intenţie, le trimiteţi şi aşteptaţi - iar uneori, la capătul câtorva zile se aude un glas amabil care vă invită la interviu.
Odată ajunşi acolo, în afară de ceea ce spunem, cum ne prezentăm aşa încât să ne punem în valoare, contează foarte mult limbajul trupului. Uneori non-verbal spunem mai multe decât o putem face în cuvinte, iar în caz de dubiu, spre limbajul trupului îşi îndreaptă atenţia intervievatorul.Se spune despre oamenii care lucrează în vânzări că se prezintă cel mai bine la interviu. De ce? Pentru că au învăţat încă din primele momente ale experienţei lor ca vânzători profesionişti că nimeni nu cumpără produsul până nu „cumpără” persoana, că „oamenii cumpără oameni”. Au învăţat că pentru a vinde au nevoie să inspire încredere în ei înşişi şi abia apoi în produsul sau serviciul pe care îl oferă.
Cum o fac?

Haideţi să mergem cu ei să vedem!Procesul de vânzare a propriei imagini începe încă înainte de intrarea în sala de interviu.
E momentul în care îşi lasă grijile şi nesiguranţa deoparte.

E momentul în care stai câteva clipe doar cu tine însuţi şi-ţi aminteşti cum erai, cum te simţeai atunci când ai avut cea mai mare realizare profesională din viaţa ta.

V-o amintiţi? Cum eraţi? Ce gândeaţi? Ce auzeaţi? Ce vedeaţi?
Şi parcă muşchii încep să se relaxeze şi un zâmbet sigur vine pe buze. Poate de aici şi zâmbetul agenţilor de vânzări?! În fond, cine vrea să aibă lângă el un om încordat, tensionat? Toţi ne dorim colegi agreabili, zâmbitori şi gata să ne asculte.

Asta ştie şi agentul nostru şi asta e pregătit să facă în următoarele minute.
Ştie că el e cel care va saluta primul, dar că va aştepta să i se întindă mâna – o mână fermă şi perfect perpendiculară pe sol.

E momentul în care se fac prezentările şi este invitat să ia loc. Se aşează liniştit în locul care i-a fost indicat. Dacă nu i-a fost indicat un loc specific este bun cel din dreapta intervievatorului - atât timp cât nu are pe el sau în dreptul lui un obiect ce aparţine altei persoane - semn că scaunul e ocupat.
Poziţia pe scaun va fi relaxată, pe toată suprafaţa lui şi nu numai pe un colţişor, evitând să ne încrucişam, nesigur sau ostentativ, mâinile sau picioarele. De asemenea, regulile bunelor maniere spun că nu-i bine să te sprijini pe spătarul scaunului.

Haideţi să ni-l imaginăm pe agentul nostru atârnând cu o mână pe spătarul scaunului şi cu picioarele încrucişate pe biroul angajatorului… I-aţi da vreo şansa de angajare? Eu, nu!Cât despre mâini - nu-i bine să gesticulezi exagerat dar nici mâinile ascunse sub masă nu conferă prea mare încredere. E O.K. să-ţi subliniezi ideile printr-o mişcare firească a mâinilor. Agentul nostru ştie că etalarea palmelor înseamnă că persoana respectivă spune adevărul - a învăţat-o şi el şi şi a verificat-o pe clienţi, în timpul proceselor de vânzare.
Avem zâmbetul, avem poziţia trupului şi să nu uităm… privirea! „Ochii sunt oglinda sufletului” şi deseori vom fi evaluaţi după modul în care privim. O privire calmă, caldă, susţinută cam două treimi din timp şi nu mai jos de ochii intervievatorului, indiferent de cât de interesant ar fi el, ne poate asigura succesul.Şi acum, înarmaţi cu un zâmbet sigur şi o atitudine deschisă, să mergem la interviu!

Multă baftă!


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


pro - de Belle la: 24/05/2006 19:32:56
daca mai vii vreodata pe-aici explica-mi te rog cum e cu mana perfect perpendiculara pe sol ca nu pot sa vizualizez nici sa ma platesti.....

ah... si faza cu etalatul palmelor! de unde o "miscare fireasca" trebuie s-arate ca si cum joci friptea

scuze pentru lipsa de imaginatie vizuala ;)))))))

p.s. sit-ul insa pare destul de reusit
#123994 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Belle - de Aditz la: 12/01/2011 06:39:55
Ufff..nu prea esti flexibila :)))
Vroia sa spuna "paralela" nu perpendiculara dar nu a mai apucat ca l-ai executat deja ;)

Oricum sfaturile sunt bune si fiecare ar trebui sa isi faca timp sa studieze limbajul trupului.#591228 (raspuns la: #123994) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: