Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pensia noastra cea de toate zilele


de ampop la: 31/03/2006 14:08:00
modificat la: 09/04/2006 15:32:45
voteaza:
Zilelele trecute vedeam pe un canal TV revolta pensionarilor. Ti se parea ca ei sunt categoria sociala cea mai defavorizata a tranzitiei romanesti. Racneau saracii din toti bojocii impotriva guvernului. Totusi societatea uita de o categorie de pensionari, da, tot de pensionari, favorizati , care au "servit patria" comunista. Lasandu-i la o parte pe tortionarii notorii cu pensii babane, amintim insa de o categorie absolut aberanta ce subzista in societatea romaneasca. Pensionarii reangajati cu "cumul". La locul meu de munca de stat, supravietuieste unul.Ca prin minune. Implineste anul acesta 70. Joaca solitaire.Perpetuu, atunci cand nu are de facut comisioane pentru familie ori sefime. Cu un stoicism drept de cauze mai bune, manuieste cat e ziua de lunga pachetul de carti windows. Solitaire la Stat, eternul Stat protector, pentru 1200 lei noi. Care cu pensioara il duc la 2200 lei. Fusese secretar de partid. Glument de felul lui, plin de umor. Un loc de munca blocat. Tinerii absolventi cu masterate si doctorate trebuie sa ia calea capsunarilor din Spania, caci tovarasul secretar PCR nu trebuie deranjat de la solitairul cotidian. Mai altii, prin forurile de conducere ale aceleaisi "case noastre comune..." cum ii spunea Iosif Gavril Chiuzbaian, peste 70 de ani fac "cumul".
Jucatorul nostru si multi altii "multumesc in inima partidului", ca le-a "dat" un ciubuc de vreo 15000-20000 euro de cand cumuleaza. Prin vremea lui Ceasca unui turnator la secu' i se dadeau circa 200 lei pentru serviciile prestate. Acum altor turnatori, din aceeasi gasca, le da Statul Ticalosit 1200 lei. Progres nenicule!
Unde doreste Statul integrarea?... oare in UE? ...cu capsunari licentiati si cu secretari de partid comunist reangajati cu "cumul". Traiasca lupta pentru pace tovarasi! Tot inainte!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


*** - de picky la: 10/04/2006 19:49:41
Adrian Fuchs :

Gretzos. Jalnic.

Exemplarul tau are o suma mica drept stipendiu.
Specia insa nu e pe cale de extinctie. Din contra, chiar prospera.
In Bucuresti sunt zeci de mii de indivizi ai acestei specii. Toti prosperi si rubiconzi. Si cu speranta de viata mult peste media pe tara !

Nota bene : nu pot sa se inmulteasca. Sunt sterili. Din toate punctele de vedere.
#116518 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...