Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Fotbal, specula si speculatorii


de Ciurea I.L. la: 04/04/2006 19:18:00
modificat la: 09/04/2006 16:09:41
voteaza:
In anul in care fotbalul la nivel de club din Romania obtine un coeficient mai mare decat cel din Italia, Spania, Anglia sau Germania ne sunt servite la jurnalele de stiri imagini cu niste baieti "descurcareti" care incearca sa vanda "suporterilor" bilete pentru "meciul sezonului", "meciul decisiv" sau "euro-derbyul".
Toti cei care vedem aceste imagini, mai ales microbistii (care stiu ce inseamna sa stai la coada pentru un meci important si cat costa un bilet la casa), ii injuram printre dinti si apoi incercam sa recunoastem zona in care a fost filmat reportajul, poate mai prindem si noi un bilet.
Ce parere aveti despre aceasta ocupatie si despre felul in care este ea tratata de lege si de societate?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


Ocupatia asta a fost mereu si - de gigi2005 la: 10/04/2006 01:45:38
Ocupatia asta a fost mereu si nu numai cu bilete de football. A fost cu bilete de film cand era o premiera, cu bilete de teatru la piesele ce se jucau cu casa inchisa, la concertele unde veneau vedete internationale... Si vorbesc de vremurile celelalte dinainte de '89. Daca atunci se castiga un ban cu asta acum de ce sa nu se castige?
Intamplator se castiga din asta acum pentru ca football-ul e pe val dar perioade bune de timp s-a jucat cu intrarea libera la stadion.
E o bishitza ca oricare alta, condamnabila dar tolerata. Ca si bishinitza din pietze. Adica pe aia n-o condamna nimeni ca se petrece zilnic shi sa condamne o specula cu bilete de fotbal odata la "tz" ani? N-ai sa vezi!
#116439 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de ce condamnabila? - de Ciurea I.L. la: 11/04/2006 23:12:31
Speculatorii din piete, din cate inteleg(si n-as baga mana in foc), se folosesc si de forta pentru a procura marfa pe care apoi o vand cu un pret mai mare.
In cazul speculatorilor ce nu se folosesc de forta nici la cumpararea, nici la vanzarea produselor, mai exista o latura condamnabila a activitatii lor?


viata nu valoreaza nimic fara dreptul de a intelege si de a fi inteles, toate celelalte drepturi deriva din acesta ( referitoar la comunicare si libertate)
#116821 (raspuns la: #116439) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
I.L. - de gigi2005 la: 11/04/2006 23:45:13
Nu se folosesc de fortza, sunt precupetzi si asta e "meseria" lor. Vin tzaranii la piatza cu marfa si acestia o cumpara pe toata. Tzaranul pleaca acasa si castiga o zi de munca pe ogor iar precupetzul vinde cu cca. 20-30% castig. Asta e comertzul. Unde vezi tu specula la o simpla intermediere?

Am un var care cumpara "marfa" de la BIG Berceni si vindea la 3 statii mai incolo la o piatza de cartier. E pazinic la o firma si lucreaza 24 cu 48 adica e 2 zile liber. Ce sa faca sa stea? Isi rotunjeshte veniturile cu precupetzia asta. Nu fura, nu da in cap, nu obliga pe nimeni sa-i vanda... Lua si el cateva mii in plus pe ziua aia de munca. Iarna il uita Dumnezeu la taraba cu cartofi, ceapa si fasole uscata, inghetzat de frig. Tu ai sta?

Sunt oameni mai putzin norocosi ca noi dar asta nu inseamna ca sunt proshti. Eu as muri de foame si nu "m-as injosi" sa vand in piatza dar varul meu, cu 3 copii mari in scoala nu da doi bani pe mandria asta atata timp cat poate castiga cateva milioane (nu multe dar suficient pentru familia lui) in plus pe luna din asta.

#116848 (raspuns la: #116821) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu doar in Romania ! - de Mr Six la: 12/04/2006 05:17:27
-Am luat in America astfel de bilete pentru basketball sau world cup '94 ! Daca nu sunt false, eu spun ca sunt binevenite ( citeodata costa mai putin decit cele originale- prima mina)

salutari,
sixpack
#116865 (raspuns la: #116848) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...