-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

SPECIALItatea casei:PROSTIA


de katty rentea la: 05/04/2006 23:01:00
modificat la: 03/05/2006 22:08:29
taguri: Eseuri 
voteaza:
SPECIALItatea casei:PROSTIA


Inca o data ma sufoca plansul. Nu vreau sa mor fara a fi cunoscut fericirea. Nu mai vreau sa ma trezesc dimineata si sa-mi spun:”Iar va fi ca ieri! Iarasi cand ma voi intoarce de la scoala voi sta in camera mea de-un verde murdar si voi incerca…..Ce voi incerca? Imposibilul!”
E imposibil sa spargi teasta unui om si sa-i umpli golul cu idea de fericire, de libertate, cu faptul ca nu trebuie sa-i judece pe ceilalti dupa aparente. De foarte multe ori aparentele insala. In spatele unui om “mizerabil” sau chiar penibil, descoperi o mare personalitate, un caracter puternic cu o mare sensibilitate pentru tot ce e frumos, un om rational care gandeste poate mai mult decat toti ceilalti, care se preocupa de adevaratele probleme ale existentei umane, cum ar fi lipsa de iubire si de intelegere, mediocritate, nepasarea, egoismul si ipocrizia. In viziunea mea, un astfel de om este unul special este omul superior celor care il cred “ciudat in felul lui de a fi prost”. Dar ei sunt prostii, si sunt atat de multi incat specialii abia se mai vad din masa prostiei. Degeaba striga ei disperati ca se sufoca pentru ca nimeni nu-i aude, sunt calcati in picioare de prosti.
De ce specialii poarta dupa ei o fata fericita, aparenta, de o calmitate si ignorare enervanta? Pentru ca este doar o masca ce acopera indignarea si regretul ca s-au nascut pe masa prostiei. Pentru ca daca si-ar purta dispretul pe fata ar fi huliti si aratati cu degetul incontinuu. Ar fi considerati retardatii societatii, niste nebuni ce nu trebuie luati in seama atunci cand isi exprima adevaratele ganduri si sentimente.
Exista putini speciali care indraznesc sa-si deschida sufletul si mintea, sa-si spuna parerile despre masa prostiei care devine din ce in ce mai grea si apasatoare pentru mintile lor iluminate si fragile.Sunt considerati ateii societatii dar nu cu sens divin, ci sens uman...
Cei care nu indraznesc sa se deschida precum o carte, o fac pentru ca le este teama ca masa prostiei ar putea fi si analfabeta si nu va reusi sa desluseasca sensurile cuvintelor ”incalcite” scrise caligrafic. Nu au alta sansa decat sa duca o viata aparent ”normala”, tanjind la o posibila schimbare, la o slefuiala a masei prostiei, la o alta culoare si un luciu stralucitor. Oare va fi posibil?
Specialii sunt persoane calculate, sensibile si aparent calme. Cu toate acestea reprezinta un real pericol pentru partea opusa. O data ce un special nu va mai suporta multimea care-l inghesuie si-l impinge, el se va sufoca si va ramane inert.Apoi va exploda spunand lucruri nespuse, neauzite si nefacute pana stunci. Va declansa o explozie in lant printre ceilalti speciali care se vor sufoca si ei. Frumoasa bomba atomica! Oare prostii vor intra in spitale sa se vindece de dramele pe care le-au auzit? Sau specialii vor intra la ospiciu sa se reintregeasca si sa innebuneasca?
Este adevarat ca specialul nu-si gaseste niciodata fericirea, niciodata locul potrivit sau persoana intregitoare. Cauta in permanenta fericirea de a fi vazut exact asa cum e, fara masti grele ce te imbatranesc prea repede, fara sa fie ignorat, jignit, criticat; cauta libertatea de a fi in primul rand OM. E un visitor. Viseaza prea mult la clipa in care se va urca pe scena vietii fara masca de protectie contra virusilor care abia asteapta sa-i intre in sange si sa-l indoctrineze cu false dulcegarii.
Ce spectacol frumos va fi atunci!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Laudabila intentia de a revol - de Cri Cri la: 28/04/2006 08:46:29
Laudabila intentia de a revolutiona gandirea... de a intoarce lumea cu susul in jos... din pacate, nu doar ca se spune ca geniul are limite, dar prostia n-are, dar, cu siguranta, e si un motiv pentru care se spune.
Ma enerveaza, ce-i drept, ideea de resemnare, dar care-ar fi solutia? Sa ia toata multimea sensibililor inteligenti initiativa de a-si striga valorile in Agora? Are si tacerea un sens, de modestie si demnitate, asa ca mi se pare un demers dificil.
Deci, cel putin aparent, unicul lucru de care te poti bucura este ca mai exista si altfel de oameni decat "prostii" la care te referi si, daca te simti in stare, sa-i protejezi tu de ceea ce nu se pot proteja singuri, uneori chiar si de ei insisi...
#119301 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 16/06/2008 10:25:20
bun eseul asta...am tras un pui de somn.
bun si exercitiul de cotrobait prin arhive, ca ma remonteaza. :P:P:P
#318227 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...