Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ce faci?!


de ArkAngel la: 08/04/2006 18:40:00
modificat la: 16/04/2006 19:52:59
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
De m-ai fi întrebat! Ţi-aş fi spus că nimeni nu te poate iubi cum te iubesc eu, că nicicând nu voi căuta altă privire decât a ta sau alt zâmbet decât al tău. Ţi-aş fi spus că fiecare clipă departe de tine mă arde în suflet! Ţi-aş fi spus că ziua nu merită trăită fără tine şi că viaţa nu merită deranjul fără prezenţa ta. Ţi-aş mai fi spus că soarele nu ar avea aceeaşi strălucire fără tine şi că luna ar fi şi mai palidă dacă nu şi-ar fi împletiti cununa de raze argintii în părul tău. Dacă nu s-ar fi comparat cu ochii tăi marea nu ar mai fi fost aşa de adâncă. Dacă nu te-ai trezi în fiecare dimineaţă, păsările din ceruri nu ar mai avea motiv să cânte şi copiii din lumea întreagă să râdă. Dacă nu ai râde la fiecare rază de soare sau clipocit de apă cristalină sau adiere moale de vânt, căldura sărutului unui îndrăgostit pe banca din faţa liceului nu ar mai fi. Dacă nu ai păşi ca pe aer sau dacă părul nu ţi s-ar deşira pe umeri atunci care ar mai fi rostul meu pe Pământ. Ţi-aş fi spus că în fiecare noapte rog câte o stea să te vegheze când dormi şi în fiecare dimineaţă invidieaz prima rază de soare ce-ţi sărută faţa. Că adorm cu chipul tău în minte şi mă trezesc trist pentrtu că...mă trezesc, şi trist sunt până te văd călcând precum o zeiţă printre muritori, şi visez cu ochii deschişi să fiu firul de vânt ce se joacă în părul tău.
Doresc să fiu lacrima din ochii tăi pentru a mă naşte de o mie de ori din ei şi pentru a sfârşi pe buzele tale; să mă minţi că mă îndrăgeşti, să mă minţi că vrei să mă iubeşti, să mă minţi că vrei să-mi fi alături, să mă minţi că m-ai minţit.
Şi toate astea dacă m-ai fi întrebat: ,,Ce faci!”
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


ArhAngel - de Cri Cri la: 21/04/2006 19:28:38
Frumoasa declaratie... ma intreb cat din ce scrii i-ai spus ei... Poate ca nu e atat de usor, dar oare nu merita sa stie? :)
Ce ciudat ca e atat de simplu sa impartasim tuturor din sufletul nostru si ca ni se opresc in gat cuvintele cand acestea chiar ar aduce soare in inima cuiva! O raza de soare mai calda si mai luminoasa decat cea care ii mangaie fatza in zori... o raza care sa aline toata singuratatea!
#118324 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ArkAngel - de Cri Cri la: 21/04/2006 19:28:38
Scuze pt ca am distorsionat numele...:) M-am grabit.
#118325 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pe multi intreb ce faci? - de sarsilovici la: 22/04/2006 19:31:04
Intreb, mi se raspunde dar foarte putini se sinchisesc in ma interoga mai in amnunt. Nici nu-i nevoie de prea mult m-am invatat. De ce nu gasim cuvinte sau le gasim si rostite raman de neinteles? Sigur toata aprecierea mea pentru cei care scriu frumos.Scrise cuvintele alea te induioseaza enorm, dar oare toti stiu sa le si citesca. Mici drame sau mari drame se intampla tuturor, dar daca nu ar fi si raniti la suflet restul ce s-ar face. Ne privim in ochi si parca nu neintelegem..Ne dorim sa aflam macar o parte din gandurile celei, celui din fata nostra..Si fericirea asta e o loterie la care nu castiga cel care a investit din bogatia sufletului sau..Castiga altii... Si dupa de te intreba cineva ce faci, ce ii spui? Intelege el culorile amaraciunii tale? Ma indoiesc si daca spune ca te inteleg si inteleg ca te simti foarte rau, totusi cand intoarce capul in alta parte gandul ii zboara la ale sale... Mi-a raspuns cineva la o chestie spusa de mine mai demult ca-s pe cont propriu pe lumea asta Toti suntem pe cont propriu si trebuie sa fim pregatiti sa renuntam la lacrimile nostre si sa o apucam pe alta si alte carari...
#118489 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sarsilovici - de Cri Cri la: 24/04/2006 20:23:34
"Intreb, mi se raspunde dar foarte putini se sinchisesc in ma interoga mai in amnunt."...spui.
Am studiat problema... si am ajuns la concluzia ca ei nu stiu cum s-o faca. Nici eu nu stiu. Intreb: "Ce mai faci?", iar daca mi se raspunde cu "bine", trec mai departe. Acest raspuns ma goleste de intrebari. Si eu, cand raspund "bine", ma astept ca acela care a intrebat sa treaca mai departe.
Abia la un "nu prea bine" sau "mai bine decat de obicei", ma opresc: "de ce?". Chiar si in acest caz, poate aparea un "ei, asa.".. care iar ma lasa fara intrebari... si asa mai departe... intelegi tu.
Cat despre persoanele iubite... Privirile spun mult... tacerea spune mult. Iar un cuvant te poate ridica la cer in dans ametitor sau poate rupe tot farmecul.
Nu cred ca e atat de important sa aflu gandurile celui din fata mea, cat are sa nu se combata singur. Cum sa explic!?
"O iubesc, dar nu-i spun! Cum va interpreta? Daca va rade de mine? Daca va crede ca sunt fraier? Daca n-o sa ma creada si-o sa-mi puna vreo mie de intrebari? Daca isi va lua dupa aceea "nasul la purtare"? Daca...? Daca...?". Ne e teama de cuvinte, acesta e adevarul. Ne e teama si de gesturi. Parca atunci cand ne indragostim ne apuca o teama grozava de noi insine... de celalalt... Uneori, din aceasta teama, nici nu ne mai vin cuvinte pe limba, desi le-am pregatit indelung.
Stii... poate cel de langa noi chiar ne intelege, poate chiar i-am adaugat pe suflet o apasare cu durerea noastra... dar da, suntem pe cont propriu caci... ce-ar putea el face? Sa ne stranga mana, sa ne imbratiseze, poate, sa ne stearga lacrimile cu batista lui, poate sa ne ajute in sens material daca asta ne doare... dar cam atat. Nimeni nu ne poate "desuruba" sufletul din locul lui, ca apoi sa-l demonteze, sa-i inlocuiasca piesele defecte, apoi sa-l spele, frumos, si sa ni-l inapoieze reparat, ca nou.
Chiar si a ajuta pe cineva sa treaca mai usor peste necazuri, mie mi se pare o arta. O arta pe care nu toata lumea o stapaneste, chiar daca te intelege si-ti impartaseste durerea. Si nu cred ca pentru asta ii putem invinovati. :)
#118726 (raspuns la: #118489) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce faci???!!!! - de sarsilovici la: 25/04/2006 19:38:04
"De m-ai fi întrebat! Ţi-aş fi spus că nimeni nu te poate iubi cum te iubesc eu, că nicicând nu voi căuta altă privire decât a ta sau alt zâmbet decât al tău..." Tot respectul Arkangel mi se pare cea mai frumoasa declaratie plina de incarcatura emotionala da si "adanca"... Ce frumoasa e pe hartie si imi dau seama ca rostita ar fi si mai frumoasa... e frumos cand se intampla si ea si asculta si intelege.. E trist cand nu da asa-i viata si cu nuante de amar......
#118861 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...