-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Realizam care sunt influentele negative ale 'exteriorului'?


de sarsilovici la: 10/04/2006 13:56:00
modificat la: 16/04/2006 20:48:28
taguri: Diverse 
voteaza:
'Parcursul' nostru in viata are un aspect relativ sinuos! Tot timpul din exterior suntem 'bombardati' de influente care mai de care mai rele sau din contra. Din partea familiei, a prietenilor, a necunoscutilor, stupefiante, alcool, tutun, conditii meteorologice,etc Sunt situatii care ne marcheaza si ne schimba cel putin momentan modul de a privi lucrurile. In general 'pataniile' altora ne fac sa ne mai schimbam optica. Nu cred ca, acea vietate careia ii spunem om si care a avut de-a face cu traiul in societate nu a fost niciodata influentata in actiunile sale. Si cum ne dam dam seama de natura acestor influente ? De multe ori cand nu am respectat sfaturile parintilor am suferit.cand am incalcat legea, regulile, unele reguli nescrise rezultatul a fost negativ. sunt unii dintre noi mai influentabili ? De buna seama. Dar acei oameni care au o viata integra oare dupa ce se ghideaza? Care ar fi acele precepte care ne asigura un 'parcurs' aproape 'drept' in viata? 'A te lasa in voia sortii' ce inseamna? Expresia '..las la latitudinea ta...' cum ne influenteaza actiunile urmatoare? Ar mai trebui introdus si acest termen de 'influentabil' in definitia omului? Cat de tare ne influentam unii pe altii?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


Cred ca daca respectam reguli - de mya la: 18/04/2006 23:29:46
Cred ca daca respectam regulile bunului simt si cele zece porunci e mai bine pentru noi. Totul e sa lasam o dara de lumina in urma si sa nu fim egoisti ci modesti si altruisti pe cat posibil...chiar daca suna roz la prima vedere.

Pare greu dar nu este, o data ce te obisnuiesti asa, iti intra in sange.
#117877 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Influentabil sau incapatinat... - de zaraza sc la: 19/04/2006 19:24:01
Cred ca primul set clar de norme au fost cartile de proverbe pe care le-am gasit in casa. Daca le folosesti in situatiile unde se aplica e ok (a se vedea conferinta cu "tacerea e de aur?"). Am incercat sa fiu influentata de ceea ce e bun si frumos. Am fost incapatinata ca sa nu fac ce nu mi se potriveste...Nu ma las in voia sortii pentru ca eu imi aleg soarta...Accept soarta daca n-am o varianta mai buna...Mai buna adica sa nu fac pe altii sa sufere, eu sa imi continui calea, sa imi dezvolt capacitatile, sa pot da ce e mai bun...Merg pe mina ta daca intr-adevar optiunile sint echivalente...pasul urmator insa e posibil sa-mi apartina...Sper sa ne influentam astfel incit sa iau ce-i bun de la altii...altii pot, atunci si eu macar sa incerc...

cere si ti se va da
#117973 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sarsilovici - de DINU IONESCU la: 18/07/2006 19:36:44
Regret ca te-am descoperit asa tarziu.Vad ca ai o multime de teme,dintre care multe seamana cu ale mele!La obiect: eu am dezvoltat o asa-numita "teorie nodala "a vietii,care seamana oarecum cu acel "drum critic", pe care , daca esti inginer, probabil ca-l cunosti. Viata umana este o succesiune de oportunitati(trimise de Dumnezeu), decizii, actiuni si urmarile lor. Ea nu are niciodata un traseu liniar( ma refer aici la traseul optim , daca vei avea sansa sa-l gasesti , sa-l pastrezi si sa-l parcurgi pana la capat!).
Sunt oameni providentiali(adica, trimisi de Dumnezeu), care pot sa-ti influenteze in mod ireversibil viata, in sens pozitiv, precum si oameni de care trebuie sa te feresti neaparat...Cel mai dificil este sa discerni aceste mesaje si ocazii aparute in calea ta...
Deasemenea , e de stiut pentru cei inca foarte tineri, ca la inceputul vietii ai toate optiunile(un asa-zis destin, nu exista),adica pentru oricine exista , la inceput, o sansa de unu la un milion , de a ajunge presedinte!
Prima decizie foarte importanta in viata ,care restrange mult campul optional ulterior si te poate "arunca" pe o varianta secundara sau chiar gresita/ratata de viata , este alegerea profesiei. O a doua, tot atat de importanta , care te limiteaza si mai mult este alegerea partenerului de viata; urmeaza apoi alegerea tarii in care vei trai , etc.
Scuze pentru tonul profesoral...Este doar o parere.Am un intreg eseu pe aceasta tema , dar este mai mult pentru "uz intern".
SAM.


#133932 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Avocatul apararii - de zaraza sc la: 26/07/2006 10:42:09
In urma alegerii profesiei si a partenerului de viata am ajuns aici. Sa zimbim un pic...Dar trebuie sa fac abstractie de faptul ca puteam ajunge avocat, ministru de externe, profesor cu realizari vizibile la generatiile trecute prin mina mea, terapeut ce foloseste metode neconventionale sau mai stiu eu ce ma tenteaza acum...
Trebuie sa ma concentrez pe ce pot face acum cel mai bine in conditiile date. Regrete nu exista, ce am spus mai sus sint pure utopii...Altfel nu ma pot concentra pe viitor valorificind prezentul!

Abia acum as putea vorbi ca un avocat, dar nici acum n-as putea invata teoria ce mi-ar aduce diploma. Asa ca uneori sint avocatul apararii din oficiu printre cei apropiati. Nu oricine poate ajunge presedinte, dar oricine poate fi un om realizat, sa-si poata asigura un nivel decent de existenta in mod cinstit.

cere si ti se va da
#135670 (raspuns la: #133932) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de DINU IONESCU la: 26/07/2006 19:44:03
Ai spus un cuvant mare , zaraza: "decenta"! Iata ce ar trebui sa ne dea de gandit multora... Da , da , nu va repeziti ,nici eu nu fac exceptie!
Este un concept , pentru care ar trebui sa ne rezervam zilnic , cel putin un sfert de ora pentru a cugeta si a-l intoarce pe toate partile...
Cu stima.
SAM.
#135711 (raspuns la: #135670) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu - de jeniffer la: 02/08/2006 02:04:23
trimise de Dumnezeu, timp cit se va gindi asa, a cunoaste si a chibzui va fi mai mult o nazuinta. Cind privesti lucrurile fara sa te feresti de a intelege ce este bine sau rau, in societatea de astazi, te poti interoga despre ce este viata, poti aprecia experientele si conveni de ceea ce te intereseaza, in afara zeului, care este doar un simbol plasmuit de religiosi.
#137064 (raspuns la: #133932) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...