Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Angajati cu sau fara sarcini precise?


de zaraza sc la: 27/04/2006 14:58:00
modificat la: 03/05/2006 22:03:11
voteaza:
Ne intrebam aici in birou cum e mai bine, angajati cu fisa locului de munca bine stabilita sau fara sarcini precise...de fapt la noi fiind fisa locului de munca practic inexistenta, ceea ce nu avem ni se pare de dorit. Asa o fi?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


am lucrat si eu undeva unde f - de Yuki la: 04/05/2006 11:52:14
am lucrat si eu undeva unde fisa postului nu exista; mi-am dat demisia caci atrubutiile mele cresteau si scadeau in functie de starea de spirit a sefului. Si cum se enerva si se calma cam de 15 ori pe zi ma cam saturasem sa nu fac nimic toata ziua si sa-mi creasca brusc atribuitiile la sfarsit de program
#120259 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de picky la: 04/05/2006 12:43:08
Adrian Fuchs :

Mai bine neangajat, dar cu sarcini precise.
Si pe cat posibil sa ti le dai singur !
#120279 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu zic - de TeodoraPA la: 05/05/2006 09:31:58
Ca e mai bine cu fisa postului. Si cu sarcini clar delimitate, precise. Cand am devenit "sefa" la noi, primul lucru pe care l-am facut a fost sa pun in ordine acest lucru. Si a mers bine. Pentru ca fiecare stia exact ce are de facut, si atunci poti mult mai usor sa-i tragi la raspundere pe oameni. Daca toti lucreaza la gramada, atunci e tare usor sa gasesti o scuza, adica nu s-a facut un anumit lucru pt ca fiecareastepta sa-l faca altcineva...
Voi reveni.
#120438 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
PRO - de Kon Stantin la: 06/05/2006 07:54:19
Sunt categoric pentru Fişa locului de muncă. Chiar dacă uneori se depăşesc sarcinile prevăzute în fişă, responsabilitatea nu se mai împarte după ureche şi după bunul plac al unui şef. Practic nemulţumirea angajaţilor de aici vine: lucrurile merg bine - meritul şefului, patronului, administratorului; lucrurile merg prost - vina subalternilor, indiferent de nume, sex, studii, funcţie ocupată, capacitate de a lua o decizie (nu mă refer la nivelul cunontinţelor ci la dreptul legal de a pune în practică ceva) etc.. Şi cred că ţine un pic şi de eficienţă; dacă ştiu că eu şi numai eu răspund de o decizie pe care am dat-o mă gândesc de două ori înainte de a pune în pericol viaţa cuiva, dar dacă ştiu că aceeaşi decizie o poate da şi altcineva prefer "să pasez motanul". Uneori poate fi prea târziu. În concluzie: FIŞA POSTULUI cu toate obligaţiile, drepturile şi responsabilităţile menţionate cât mai clar (fără poate ..., dacă ..., în cazul...).
#120503 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dilema persista...:) - de zaraza sc la: 06/05/2006 07:58:00
Bun, daca primele trei pareri sint in acest sens, vreau sa stiu ce se intimpla cind apare ceva neprevazut. Trebuie sa aiba un dezavantaj repartizarea precisa a sarcinilor de munca...Lipsa fisei asigura o flexibilitate a preluarii sarcinilor in caz de nevoie. Ceilalti din birou ar vrea o fisa a postului, dar cine a hotarit asta a stiut totusi ce face...Eu stau si despic firul in patru, ca patronul nu da pe la noi decit foarte rar si oricum n-avem nicio sansa sa schimbam ceva. Cind colectivul e de calitate si e caracterizat in mare parte de persoane responsabile nu conteaza cine face anumite lucruri, le face cine poate si e disponibil.
Acuma, bineinteles ca are fiecare anumite sarcini clar delimitate, ca nu stiu sa fac orice face altcineva, dar cind o persoana nu e prin preajma ii iau locul daca pot, astfel incit activitatile sa nu se blocheze.

cere si ti se va da
#120596 (raspuns la: #120503) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: