-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

religia un rau necesar


de hector la: 02/05/2006 09:24:00
modificat la: 07/05/2006 19:00:04
voteaza:
Inca de la inceputurile omenirii a aparut si credinta. De ce? Pt ca oameni nu isi puteau explica anumite fenomene ale naturi. Mai tarziu credinta a devenit un instrument de manipulare a maselor, un bun exemplu sunt credintele politeiste din istoria antica dar si crestinismul de de la Constantin cel Mare pana in zilele noastre. Cu toate ca acesta a fost pagan pana pe patul de moarte a fost santificat. De ce? Pentru ca el inpreuna cu mama sa a pus bazele crestinizmului modern inchegand prima biblie. Dar nu pentru ca el credea in Dumnezeu ci pentru ca si-a dat seama ca noua religie lua amploare si multi 'martiri' erau dispusi sa moara pentru Iisus si Dumnezeul israielitilor. Avand crestini si religia de partea lui putea sa manipuleze mult mai bine masele avand in vedere ca vechile credinte pierdeau mult teren in fata crestinizmului. Daca rasfoim paginile grele ale istoriei ne dam seama ca din cauza crestinizmului au murit mai multi oameni decat in orice razboi. Cu toate ca nu cred prostiile spuse in biserica sau la orele de religie spun ca religia este buna(cu toate ca a subjugat omul si nu ia dat voie sa priveasca cat mai departe) din simplul motiv ca daca nu ar exista ar fi o anarhie totala pe pamant. Pentru ca nu este om care sa fie 100% corect fiecare ar fi pentru el si art face rau aproapelui sau ne mai fiindui frica de nimeni si nimic.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


"Daca rasfoim paginile grele - de Daniel Racovitan la: 07/05/2006 19:04:33
"Daca rasfoim paginile grele ale istoriei ne dam seama ca din cauza crestinizmului au murit mai multi oameni decat in orice razboi."

Ce vorbesti tu Titi? Ia mai calculeaza o data.
Ce zici, incepem sa numaram sutele de milioane de morti cauzate de ateism doar in ultimii 100 de ani? Nu mai socotim miliardele de oameni tinuti in saracia cea mai lucie, de catre acelasi ateism, chiar in zilele noastre. Fa-ti nene temele.

___________________________________________________________________
"aceste cuvinte ne doare" (sic).
#120943 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de picky la: 11/05/2006 10:34:03
Adrian Fuchs :

Un rau ? Da.
Necesar ? Nu.

Apoi nu uita ca totusi religia a avut si are un rol socio-istoric. Dar atat.
Restul e ... mit ...
#121631 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...