-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Aderarea la UE: asa... mai prin 2050


de Daniel Racovitan la: 30/01/2004 03:00:00
modificat la: 30/01/2004 03:10:13
voteaza:
motto: "hai, mai subtire si joc de glezne"

Coruptia, justitia aservita si ciocoismul generalizat i-a determinat pe parlamentarii europeni sa spuna raspicat: “Suspendati negocierile cu Romania!"

Din Evenimentul Zilei:

"Recomanda Comisiei si Consiliului sa suspende negocierile de aderare cu [Romania], in forma lor prezenta, in scopul de a da intreaga prioritate ghidarii acestei tari spre stabilirea suprematiei legii, care este cel mai important dintre criteriile politice de la Copenhaga;

Solicita Comisiei sa stabileasca urgent un plan de monitorizare sporita si eficienta a implementarii partilor de aquis deja adoptate de Romania, in special in domeniul justitiei si al afacerilor interne, in complementar cu stabilirea unor standarde clare, cu introducerea de perioade regulate de evaluare si cu asistenta in lupta impotriva [coruptia|coruptiei];

Solicita tuturor celor trei institutii ale UE sa colaboreze strins pentru a permite Romaniei sa progreseze si pentru a relua negocierile normale privind capitolele ramase." Textul amendamentului propus de baroneasa Emma Nicholson si Arie Oostlander

Europarlamentarul crestin-democrat Arie Oostlander a propus in comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European un amendament care recomanda Comisiei Europene “suspendarea negocierilor de aderare cu Romania”. Olandezul Arie Oostlander este coordonatorul politicii externe a Partidului Popular European (PPE), care reuneste formatiunile crestin-democrate si conservatoare, grupul majoritar in Parlamentul European.
Chiar daca amendamentul va fi votat in Parlamentul European, el nu va avea consecinte practice imediate, ci mai degraba unele politice pentru guvernul [Nastase].
Arie Oostlander ne-a declarat ca baroneasa Emma [Nicholson], vicepresedintele comisiei de afaceri externe si raportor pentru Romania, sustine acest amendament. Potrivit europarlamentarului olandez, reprezentantii PPE si cei ai grupului liberal-deomcrat (din care face parte Emma Nicholson) ar urma sa voteze amendamentul la raportul privind progresele Romaniei in vederea aderarii, un amendament care “recomanda Comisiei si Consiliului sa suspende negocierile cu Romania in forma lor prezenta, in scopul de a da intreaga prioritate ghidarii acestei tari spre stabilirea unui stat de drept, cel mai important dintre criteriile politice de la Copenhaga”. L-am intrebat pe Arie Oostlander daca doamna Nicholson doar sprijina aceasta recomandare sau este co-autoare a amendamentului si a raspuns ca “avem amendamente comune”.


articol complet:
http://www.expres.ro/topstory/?news_id=144455
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


Pe mine m-ar interesa data ad - de My la: 30/01/2004 06:58:14
Pe mine m-ar interesa data aderarii la UE ca tara la nivel de UE, nu ca tara bananiera acceptata formal de UE, pe hârtie, de dragul de a ne bucura pentru niste titluri. Ma intereseaza banii din buzunar si nu niste conventii teoretice de care nu pot profita sau care nu îmi ajuta cu nimic banul din buzunar.

Deocamdata observ doar goana dupa accepte virtuale. Macar atâta sa dam poporului, cuvinte mari, sa-i gâdile orgoliul si sa mai uite de vântul care bate prin buzunare, ca si de celelalte probleme (care îsi vad de cursul lor bine-mersi).

Iar data de 2050 mi se pare absolut fantezista, deocamdata mergem în sens invers, pâna în 2050 nu ajungem nici la nivelul Ungariei de azi.
#8619 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Iata dovada ca romanii pot sa fie uniti! - de SB_one la: 03/02/2004 12:14:47
Iata dovada ca romanii pot sa fie uniti!

----- Original Message -----
From:
Sent: Monday, February 02, 2004 5:24 PM
Subject: ROMPRES:LOCALE

Organizatiile românilor din emigratie îsi exprimã solidaritatea cu traseul si agenda negocierilor României pentru aderarea la UE
Bucuresti, 2 feb /Rompres/

- Departamentul pentru românii de pretutindeni a salutat luni initiativa reprezentantilor unor organizatii ale românilor din
emigratie de a-si exprima solidaritatea fatã de traseul si agenda
negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeanã, ca reactie la
propunerea unui europarlamentar de suspendare a negocierilor de aderare cu tara noastrã.

Într-o scrisoare redactatã la iniþiativa Uniunii Mondiale a Românilor Liberi(UMRL) si care a fost semnatã pânã în prezent de Comitetul Coordonator Internaþional al UMRL, Consiliul Mondial Român (CMR), Lumea Româneascã din SUA, Alianta Românilor Canadieni (ARC), Liga Asociatiilor Româno-Germane (LARG) si Asociatia Canadiano-Românã a Profesorilor Universitari - Ontario, Canada (ACRUPO), reprezentantii românilor din emigratie îsi exprimã solidaritatea cu procesul de negociere României, fãcând referire la consensul politic realizat în cadrul Consiliului European din decembrie 2003.

Într-un comunicat de presã transmis luni, Departamentul pentru românii de pretutindeni salutã semnificatia si maturitatea gestului de solidaritate româneascã, precum si faptul cã, independent de diversitatea optiunilor lor politice, organizatiile amintite au perceput iniþiativele de suspendare a negocierilor ca fiind în contradictie cu interesele nationale ale României, subscriind, prin mesajul lor comun, la continuarea negocierilor de aderare a
tãrii noastre la UE, în baza calendarului stabilit de Comisia Europeanã.

Departamentul pentru românii de pretutindeni îsi exprimã încrederea cã
initiativa asociatiilor comunitãtilor românesti din emigratie va beneficia de un cât mai larg sprijin, procesul de refacere si consolidare a unitãtii românesti în jurul statului de origine si a intereselor sale fundamentale fiind o realitate si în acelasi timp o necesitate.
SB
................................................................
Moto:
Crede in cel ce cauta Adevarul,
Fereste-te de cel ce l-a gasit.
(A.Gide)
#8823 (raspuns la: #8619) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Romania, 63% sanse de aderare - de SB_one la: 14/02/2004 15:11:30

BRAILA.ORGSTIRILE ZILEIStiri externe
13.02.2004 : Romania, 63% sanse de aderare
Romania si Bulgaria au sanse reale de a adera la Uniunea Europeana in 2007, iar Croatia ar trebui sa se alature UE doi ani mai tirziu, in vreme ce probabilitatea ca Serbia sa devina membru al Uniunii este in continuare scazuta, releva un sondaj de opinie realizat de Reuters.

Potrivit raspunsurilor date de cei 34 de analisti chestionati, Romania are 63% sanse de a adera la UE in 2007. Acest procentaj reflecta insa o scadere comparativ cu editia precedenta a sondajului, din noiembrie 2003, cind 70% dintre analisti au raspuns favorabil Romaniei. Situatia Bulgariei a ramas neschimbata, sansele sale de a deveni membru UE la data mentionata fiind de 75%, la fel ca la sfirsitul anului trecut. Croatia - care si-a exprimat intentia de a se alatura Uniunii in februarie 2003 - a primit voturi favorabile pentru anul 2009 ca data a aderarii, comparativ cu 2008, in ultimul sondaj. In ceea ce priveste Serbia si Muntenegru, o medie a opiniilor analistilor chestionati indica inceperea negocierilor in 2008 si integrarea in UE in 2012.
Reforme prea lente

“Bulgaria si Romania au realizat progrese semnificative, iar Croatia se afla pe drumul cel bun”, a apreciat Hans Hercksen, analist la Bayerische Landesbank din Munchen. El a adaugat in schimb ca viitorul politic al Serbiei nu arata “prea luminos” pentru moment. Reuters precizeaza ca, in vreme ce Bulgaria a fost laudata pentru progresele importante in directia aderarii in 2007, Romania s-a dovedit “mai inceata in privinta adoptarii reformelor vitale”.
“Procesul de reforma si imbunatatirile de ordin general sint mai avansate in Bulgaria... desi exista o ambitie evidenta din partea UE de a integra cele doua tari in acelasi timp”, a aratat Mats Olausson, reprezentant al SEB Merchant Banking.

Valul balcanic

Croatia, care a anuntat ca intentioneaza sa adere in acelasi timp cu Bulgaria si Romania, asteapta sa primeasca in aceasta primavara un raspuns in privinta candidaturii sale. In opinia lui Tim Ash, de la Bear Stearns din Londra, aderarea Croatiei ar putea fi insa legata de integrarea altor state membre ale fostei Iugoslavii. “Exista temeri potrivit carora Croatia va fi determinata sa adere alaturi de Serbia, in cadrul unui val de extindere balcanic ce ar putea include Croatia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru si Macedonia”, a declarat Ash.
Macedonia, la fel ca si Croatia, a semnat deja acorduri de asociere cu UE, insa Bosnia, Albania si Serbia si Muntenegru trebuie sa-si continue reformele. Presedintele Serbiei si Muntenegrului, Svetozar Marovici, s-a aratat hotarit sa “prinda din urma” celelalte state balcanice. Cu toate acestea, instabilitatea de ordin politic - Serbia a inregistrat patru serii de alegeri in ultimele 18 luni - va face ca integrarea sa in UE sa nu aiba loc in acest deceniu, au mai apreciat analistii. “Mai este un drum lung pina la democratie si pina la o economie de piata functionala”, a afirmat Trevor Williams, de la Lloyds TSB din Londra.

SB
................................................................
Moto:
Crede in cel ce cauta Adevarul,
Fereste-te de cel ce l-a gasit.
(A.Gide)
#9626 (raspuns la: #8823) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrarea in UE nu inseamna... - de JCC la: 08/03/2004 08:01:02
intrarea in UE nu inseamna emigrare libera din est spre vest, in principiu dreptul de lucru va fi dat selectiv, doar in meseriile unde statele din vest nu au someri..
va fi o alegere selectiva pana in anul 2010..
#11616 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ai fost vreodata afara? - de (anonim) la: 17/03/2004 01:38:16
..........si...ai vazut ce inseamna sa fi membru UE? Daca nu ai fost, nu ar trebui sa mai zici nimic! Ai pomenit de data 2050. Daca o sa dai piept cu realitatea o sa realizezi ca in 2050 romania va fi exact ca si astazi : ZERO !
#12223 (raspuns la: #8619) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: