-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Povestea Porcului - varianta moderna


de Gaza la: 11/05/2006 16:26:00
modificat la: 11/05/2006 23:10:53
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Povestea Porcului (varianta adaptata si moderna)

Cu toţii ştim, sau măcar ne mai aducem aminte de Povestea Porcului şi de fascinaţia (cel puţin in ceea ce mă priveşte) pe care a exercitat-o căutarea Prinţului blestemat de către Prinţesa care nu i-a inţeles vraja.
Da !
Deci, să ne imaginăm o transpunere modernă a acestei poveşti. Nu ştiu dacă o veţi putea face toţi dar măcar unii dintre noi, cred că da.

Personaje :
Prinţul – tanărul bărbat
Prinţesa – tanăra femeie
Curtea – societatea modernă, colegi, prieteni, chiar şi soţii (aveţi puţină răbdare, veţi înţelege)

Să începem deci, povestea noastră !

A fost odată ca niciodată că de n-ar fi nu s-ar povesti, şi dacă stau şi mă gandesc nici nu a trecut prea mult timp de atunci…

A fost o dată o Prinţesă sau ca sa ne adaptăm vremurilor, o tanără femeie căsătorită, aici nu e vorba nici de regat sau de vreun rege tată, ci de un soţ. Un soţ dispreţuit din motive obiective dar nu e momentul poveştii lui. Prinţesa – tanăra femeie – avea şi un copil, după cum vedem lucrurile se complică, răbdare deci !

A fost o dată, tot pe atunci şi un Prinţ – cel din povestea noastră cu pielea de porc sau, ca să ne adaptăm vremurilor, un tanăr bărbat însurat. Culmea, şi el avand un copil…

Ei bine, Prinţesa şi Prinţul, avand deci copii lor şi soţii lor, dispreţuiţi din anumite motive obiective – soţii, nu copii, au avut, după o perioadă relativ suficientă pentru a se cunoaşte, o revelaţie : aceea că s-au indrăgostit.
Ce să spun, în calitate de povestitor ? Eu nu judec, relatez ! Oricum, el, Prinţul, nu era la prima dragoste, fiind un bărbat care căuta imediat consolare în braţele primei prinţese mai slabe decat cea pe care o avea acasă. Vorba fiind intre noi, nu cred că greutatea avea vreo legatură cu nefericirea lui de tanăr bărbat.
La vremea îndrăgostirii Prinţesa noastră, probabil ca şi celelalte autentice sau nu dinaintea ei, era convinsă că nefericirea lui se datora lipsei de înţelegere…
Şi pentru ca am ajuns la Prinţesa … ea nu mai avusese astfel de trăiri. Era indragostită pentru prima oară. Atat de indragostită incat simţea dragostea ţaşnindu-i dintre coaste.

Ce ar mai merita spus în intriga poveştii :
După spusele Prinţului, la prima vedere Prinţesa i-a cazut dragă.
Dupa spusele Prinţesei, la prima vedere Prinţul i s-a părut un Porc arogant.

Cum Doamne iartă-mă, s-a petrecut NEAŞTEPTATUL ?

Cine poate şti exact? Una peste alta, pe fondul melodiei « Nothing else matters » cantată de formaţia Metallica, Prinţul lepădand pentru prima oară pielea de porc şi-a exprimat simţămintele cu teamă şi gingăşie, fără a se gandi la consecinţe. Prinţesa orbită de transformarea demnă de povestea porcului, a simţit pentru prima oară ceva minunat incolţindu-i în inimă.

…. Şi Doamne, ce poveste frumoasă a urmat ! Prinţul îşi lepăda pielea pentru a fi impreună cu Prinţesa atunci cand se putea, noapte sau zi. Puteau să se întalnească în zori, sau pe înserat, ore sau minute furate din timpul vieţii lor ştiute … şi scanteia dragostei le incălzea şi lumina sufletele.

Aşa de tare s-au incălzit şi luminat că amandoi au divorţat de soţii lor. Iarăşi, în calitate de povestitor, nu pot spune că au făcut greşeală, avand în vedere faptul că dragostea lor era sinceră şi la vremea aceea foarte puternică.

Cu cele mai bune intenţii, Prinţul şi Prinţesa s-au apucat să-şi clădească propriul regat. Prinţesa era o floare gingasă pentru Prinţul ei, el o iubea şi în faţa ei işi lepăda pielea de porc rămanand frumos, curajos şi cinstit.

Curtea a fost uimită de alegerea prinţesei, nu neapărat pentru că ar fi fost cea mai frumoasă, deşteaptă şi ravnită din regat dar Prinţul, în faţa oricui purta acea piele respingătoare şi astfel, oamenii nu inţelegeau ce iubea atat Prinţesa la el.

Ea era atat de bucuroasă de comoara găsită în sufletul Prinţului încat nimic nu i-a stat in cale şi nimic nu i-a micşorat iubirea pentru el.

Cei doi s-au apucat deci să-şi clădeasca regatul, ce-i drept după nişte reguli mai puţin stricte. O ordine modernă. Au inceput cu ce nu aveau : casă, maşini, şi alte lucruri de trebuinţă într-un regat prosper.

S-au apucat de treabă cu multa ravnă şi foarte fericiţi că pot fi împreună şi la bine şi la greu cu toate că nu se căsătoriseră încă. Era un detaliu nesemnificativ.

Şi timpul a început să treacă, Prinţul venea acasă, lepăda pielea, işi strangea prinţesa în braţe şi ce fericiţi erau ei doi !
Din timp in timp, ce-i drept, prinţul uita să-şi scoată pielea sau ea se lipea atat de tare de el incat îl durea dacă vroia să o scoată. Atunci prinţesa se gandea la bietul prinţ încarcerat în stransoarea pieii şi incerca să îl ajute. Ştia prea bine ce se afla dedesubt.

Din cand în cand aveau senzaţia că pielea se lipeşte atat de mult de prinţ incat se speriau foarte tare, mai ales ea.

Este momentul sa spunem cate ceva despre cei doi:

Prinţesa era vorbăreaţa şi pasională, destul de aprigă la furie şi doar dragostea prinţului îi mai domolea tendinţele războinice – probabil că regele, tatăl ei, işi dorise tare mult un băiat. Altfel, gospodină, sinceră şi foarte dedicată noii familii.

Prinţul era mai degrabă tăcut, interiorizat şi crud în luptă. Îşi iubea însă prinţesa şi pentru ea găsea mangaieri pe care nu se ştie dacă le oferise sau primise în viaţa lui. Părinţii săi, dintr-un neam războinic, îl crescuseră fără dragoste. Atata lipsă de dragoste incat prinţul nu ştia exact ce înseamna şi la ce era bună.

Întalnindu-se într-o zi din tinereţile lui nu prea îndepărtate cu o zană rea, aceasta, dupa o scurtă discuţie despre dragoste şi probabil şi o partida de sex, s-a supărat atat de tare încat l-a vrăjit dandu-i acea piele de porc şi condamnandu-l să nu şi-o poată scoate decat în momentul în care va iubi şi va fi iubit cu adevărat. Monstruoasa zană nu s-a oprit însă aici. Blestemul ei a mers şi mai departe: Prinţul se îndrăgostea destul de repede dar şi mai repede îi trecea… Şi nu stătea în puterea niciunei femei să împiedice acest lucru, decat celei care va putea sa îi incălzească mereu sufletul împietrit. Pielea mai avea o însuşire, aceea de a-l feri de suferinţe. Cu toţii ştim că sentimentele nu sunt numai de fericire … ci şi de tristeţe şi durere iar Prinţul nostru se temea foarte tare de aceste lucruri şi astfel, după ce dragostea lui cea mare a început să işi mai domolească din căldură, îi era din ce in ce mai greu să-şi lase pielea – platoşă deoparte.

Prinţesa noastră a început din ce în ce mai greu să înteleaga ce se întampla şi, cu toate ca era hotarată să lupte cu vraja şi să o învinga, la un moment dat nu mai stia clar dacă prinţul lupta alături de ea sau işi prefera vraja care îl apăra de suferinţe.
A luat asupra ei toate suferinţele imaginabile din punctul ei de vedere: tristeţe, umilinţă, singurătate şi a încercat să le transforme în bulgări de lumină cu care bombarda platoşa prinţului. Din cand în cand minuni se produceau si pielea se desprindea, Printul apărand în toată splendoarea lui. Prinţesa era atat de fericită încat uita pe dată tot chinul şi se uita plină de dragoste la bărbatul ei.

Din ce în ce mai rar, bulgării de lumină işi atingeau însă ţinta, şi Prinţesa din ce în ce mai istovită era.
Prinţul, de după pielea confortabilă de porc, se uita uneori întrebător şi din ce în ce mai înstrăinat la ea, neînţelegand de ce prinţesa lui nu mai era în stare să îl descătuşeze din confortabila ne-simţire.
Pe bună dreptate, vina era a ei – ştia de piele de la început ! De ce dragostea ei, de care făcea atata caz, nu mai era atat de puternică ?
Bietului prinţ nici prin cap nu-i dădea că Prinţesa avea nevoie de el ca să-şi facă bulgării de lumină. El ar fi trebuit să o ajute de sub pielea care-l apăsa...

Într-o clipă de deznădejde, prinţul s-a gandit că poate căsătoria este ceea ce le va da putere, ei să îl salveze şi lui să vrea să fie salvat. Şi s-au căsătorit. S-a uitat prinţul la acea căsătorie ca la un fel de baterie miraculoasă (el fiind pasionat de maşini) pentru prinţesă iar prinţesa s-a uitat mirată la prinţ, cum de nu inţelegea el că bateria este neînsufleţită şi că ea de sufletul lui alături avea nevoie?
Şi aşa, într-o bună zi, nu Prinţul ci Prinţesa si-a luat ce i-a mai ramas din dragostea lor şi s-a retras peste şapte mări şi şapte zări într-o cetate să-şi plangă nefericirea şi înfrangerea.
Prinţul a primit libertatea, de a-şi găsi sau de a fi găsit de o nouă Prinţesă care să încerce să-i ridice blestemul, cu aceeaşi pasivitate cu care primea de mult orice.
Prinţesa a plecat convinsă că Prinţul nici nu mai ştia că este de fapt Prinţ!

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa !

Sunt guri care spun că Printul a fost salvat pană la urmă de o prea-minunată prinţesă dar tot atatea spun ca nu a fost deloc aşa...
Voi credeţi ce vă place !
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


sincer, - de rembrandt la: 12/05/2006 03:16:06
comentariile de genul :

"după cum vedem lucrurile se complică, răbdare deci !"
"(aveţi puţină răbdare, veţi înţelege)", etc.

mi-au taiat tot cheful pe care mi l-a dat "a fost odata ca niciodata"-ul de la inceput. ce vrei, eu sunt un om mai nerabdator din fire, si cand mi se spune sa am rabdare imi sare capacul. si as zice ca si tu esti.
ei, dar nu ma baga in seama, sunt sigur ca o sa le placa altora stilul asta al tau mai brutal de a povesti cat si pentru mine.


________
My baby just cares for me
#121770 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Povestea porcului - de Gaza la: 12/05/2006 20:35:28
Iti multumesc pentru comentariu. Este adevarat, rabdarea este una din insusirile care aproape imi lipsesc. Stil brutal? Eu i-as spune sportiv dar evident ceilalti nu te percep intotdeauna asa cum o faci tu.
Gaza
#121821 (raspuns la: #121770) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mda.. bun. Hai ca eu am fost - de Cri Cri la: 17/05/2006 22:37:06
Mda.. bun. Hai ca eu am fost cuminte, am gasit si niste rabdare SH...
Am citit...
Asa, si? Ce daca?
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#122809 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rabdarea e la mine! - de elide la: 19/05/2006 21:08:29
Cel care a impartit rabdarea nu pastrase nimic din ea pentru el, asa ca a lasat-o, pe toata, la mine in prag si-a plecat sa se culce :)
Imi pare rau pentru ''saracii'' de voi dar mai ales pentru ''bogata'' de mine :)

De cind ma stiu mi-au placut, si imi plac povestile.
Oare de asta mi-a placut textul tau asa de mult? Adaptarea ta e mai reusita ca originalul.Felicitari!
#122965 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gaza - de zaraza la: 20/05/2006 11:47:52
citind textul am avut o revelatie: cu povestea lui, creanga a vrut sa ne spuna ca barbatii "e porci". vaz ca si tu ne spui acelasi lucru, insa ma tem ca mai subtil a zis-o creanga.

zaraza

#123285 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ei bine, Prinţesa şi Prinţ - de maan la: 20/05/2006 20:32:26
Ei bine, Prinţesa şi Prinţul, avand deci copii lor şi soţii lor, dispreţuiţi din anumite motive obiective – soţii, nu copii, au avut, după o perioadă relativ suficientă pentru a se cunoaşte, o revelaţie : aceea că s-au indrăgostit.

shi-o fost asta, pacatili meli, ca nu bunghii o iota ... ce mama dorului vrut-ai a zâce?

iote inca una, si mai gogonata:

S-a uitat prinţul la acea căsătorie ca la un fel de baterie miraculoasă (el fiind pasionat de maşini) pentru prinţesă iar prinţesa s-a uitat mirată la prinţ ...

tot catand simbolu-ascuns, m-am gandit sa-mi fac o salata de rosii, ca ma plezni o foaameeeeeeee!!!
#123343 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de latu la: 20/05/2006 23:32:11
tot catand simbolu-ascuns, m-am gandit sa-mi fac o salata de rosii, ca ma plezni o foaameeeeeeee!!!
Ceea ce, cu siguranta ca nu e din cauza culturii care la femei ar trece prin burta...:-))))
Parol !!!
#123358 (raspuns la: #123343) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
poveste porcului - de lya la: 27/05/2006 22:53:09
Oare tu esti ...Printesa ?
PS: nu-i corect, povestile nu au un asemenea sfarsit...
#124622 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
printesa - de lya la: 27/05/2006 22:53:09
Oare tu esti...Printesa?

PS: nu-i corect, povestile nu se termina astfel....
#124623 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Povestea porcului - de Gaza la: 08/06/2006 19:39:12
Gaza le multumeste tuturor pentru comentarii. Este prima oara cand scrie ceva, dupa compunerile de la scoala... si au trecut destui ani de atunci.
#126860 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...