-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Nebunia aviara


de tenebrum la: 24/05/2006 18:59:00
modificat la: 04/06/2006 16:38:08
voteaza:
Nu am decat un lucru de spus: M-AM SATURAT!

M-am saturat sa tot aud stiri despre gripa aviara.
M-am saturat sa se ucida zeci de mii de pasari pentru cate o gaina moarta in vreun sat.
M-am saturat sa se tot teoretizeze despre cum ar trebui sa se implice institutiile statului pentru a scapa de acest asa-zis "pericol".
M-am saturat de oameni atat de usor manipulabili, care nu-si pun problema cum de numai la noi mor pasari, in timp ce in tarile vecine cazurile sunt aproape inexistente.
M-am saturat sa se tot sporovaiasca despre o gripa care exista probabil de zeci de ani, numai ca abia in ultimul timp a devenit subiect de cercetare si de presa.
M-am saturat sa se faca atata tragedie dintr-o gripa care de cinci ani n-a avut in intreaga lume nici 200 de cazuri confirmate la oameni, in timp ce intr-o singura tara zeci de mii de oameni fac anual cancer din pricina chimicalelor din alimente.
M-am saturat sa nu se spuna mai nimic despre castigurile companiilor farmaceutice de pe urma acestei gripe.
M-am saturat de oraseni cu capul plin de teorii care-si fac cumparaturile la supermarket si n-au o iota idee ce inseamna pentru locuitorii de la sat sa-i lasi fara pasari in ograda.

Mi-e scarba... rau de tot. Nu simt decat o stare vomitiva fata de toata parada asta de doi lei. Si as vrea sa se termine odata cu nebunia aviara.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (47):


Nebunie şi nu numai - de Dora_10 la: 04/06/2006 21:23:52
Nu odată în ultimul timp am auzit relatându-se la ştiri următoarea situaţie : Moare o găină şi se anunţă autorităţile . Asta e bine , înseamnă că oamenii sunt disciplinaţi . Dar e o tâmpenie că se anunţă imediat TELEVIZIUNILE , care abia aşteaptă să înceapă jurnalul de ştiri relatând despre un nou caz de "suspiciune de gripă aviară" ! M-am săturat de chestia asta . Ar trebui întâi să vadă dacă nu cumva găina aia o fi murit de gâlci , sau de constipaţie sau dacă nu cumva era imună la gripa lu` Peşte !
În toată nebunia asta mi se pare că abordarea problemei e total aiurea , de ai zice că de fapt asta se doreşte .
O ţară care se respectă are Servicii Secrete în stare să afle ce s-a întâmplat , sau chiar să fi PREVENIT întreaga poveste care pute rău , dar rău de tot .
Şi ar trebui să se afle dacă şi cine şi-a umplut buzunarele din toată nenorocirea asta . Nu e nou ce spun , dar soluţia dezinfectantă , costumele alea albe şi "sterile" ca şi restul arsenalului necesar pentru dezinfectare costă al naibii de mult şi se importă . Şi se plătesc din bani de la buget .
#126093 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dragă tenebrum, - de rac la: 04/06/2006 19:39:02
Am să fiu primul care comentează, că acum câteva zile îmi pusei părerea pe "ce vă enervează?", referitor exact pe starea ta, descrisă în această conferinţă...

Şi am să spun aşa: vezi-ţi de treaba matale, că ei îşi văd de a lor!
...Era să uit: aşteaptă puţin, că acum vine zaraza să îţi explice... cum că te înşeli. Că ni se pare nouă, că ... Mai bine mă abţin, că sunt ridicol...

Auzi, tenebre, cum îţi permiţi să gândeşti?


PS: Promit să nu mai comentez deloc pe conferinţa asta, că în curând am senzaţia că va fi rost de scandal.
Sper să mă înşel.


___________________________________________________
Suntem bolnavi de scenarită? Nooooooooooooo....
#126103 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tenebrum, ai auzit de gripa s - de RSI la: 04/06/2006 19:43:28
Tenebrum, ai auzit de gripa spaniola ?
==================================================
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
#126104 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#126093, de Dora_10 - de RSI la: 05/06/2006 08:12:34
Mai bine aşa decât invers: guvernul şi "faimoasele" servicii secrete să ascundă faptele "pentru a evita panica", şi între timp să facă ce vor. Dacă presa nu ar fi dat toate datele poate ar fi ţinut campania de dezinformare a SRI cu "complotul" ungaro-slovac de infestare a României cu găini bolnave. Gura slobodă a presei vine din păcate şi cu un preţ ataşat la ea. Dar, cum am spus la început, mai bine aşa decât viceversa.
==================================================
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
#126208 (raspuns la: #126093) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
teoria conspiratiei - de Roxana B la: 06/06/2006 08:37:37
Nu sunt adepta teoriilor paranoice, dar aici ceva pute.
1. Pariem ca dupa distrugerea fermelor si a pasarilor din gospodarii vor da navala "investitorii straini" care ne vor "ajuta" sa ne putem pe picioare? Iar noi vom da din coada de bucurie?
2. Se spune ca pasarile migratoare sunt de vina, in special cele din Delta. De ce nu si ciorile care umbla prin toate gunoaiele, sau vrabiile, sau graurii? Oare din cauza ca resursele Deltei ii tenteaza tare mult pe "unii"?
3. Satele, si mai nou cartierele bucurestene, sunt in carantina. Numai reporterii se plimba pe unde vor. Oare i-a vaccinat cineva?
4. Cum a venit gripa din Asia in Turcia si Europa de Est, sarind in mod miraculos peste Italia, Grecia, Rusia? Oare virusii aia au invatat la gradinitele lor despre politica si UE?
Exista niste articole interesante pe www.rufon.org
#126209 (raspuns la: #126093) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#126209, de Roxana B - de RSI la: 05/06/2006 08:29:11
Nu esti adepta teoriei conspiraţiei dar o propagi. In Grecia au fost cazuri de gripă aviară la păsari. În Israel au fost sacrificate câteva sute de mii de păsări (şi asta într-o ţară unde găinile, curcile şi ouăle sunt baza alimentaţiei). Ar fi interesant de văzut cum îşi administrează alte ţări crescătoriile de păsări , comparativ cu România. Înţeleg că găinile in Ro sunt foarte respectate şi se plimbă pe unde vor! ;P
==================================================
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
#126211 (raspuns la: #126209) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
. - de Shtevia la: 05/06/2006 09:24:37
http://www.goodnewsaboutgod.com/studies/birdflu.htm
#126212 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#126212, de Shtevia - de RSI la: 05/06/2006 10:18:44
Da, sigur, inca o nebuna devenita fanatica religioasa. OMS sunt toti niste corupti si membrii ai complotului international iudeo-masonic, numa' Lorraine May are monopolul adevarului! Yeah, sure ...
==================================================
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
#126214 (raspuns la: #126212) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eu am o nedumirire - de donquijote la: 05/06/2006 11:28:31
daca sunt unii care au interes sa rareasca populatia vanturand tot felul de gogorite ca contraargument a unor persoane sau organizatii serioase, de ce nu incearca sa raspandeasca ciuma neagra?
ar fi mult mai rapid deoarece rezultatele sunt previzibile (cca 30% din populatie), mai ales ca nu trebuie sa se astepte la mutatia virusului ca in cazul aviarei.
cu rezultatele socio economice cunoscute: renasterea, decaderea bisericii, inflorire economica (au murit batranii si copiii, proprietatile fiind concentrate in mana unor tineri intreprinzatori intre 20 si 40).
avantajul aviarei ar fi ca rata de mortalitate (se pare) e ceva mai mare si boale se raspandeste mai usor. :)
#126218 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de Dora_10 la: 05/06/2006 20:38:30
Serviciile secrete de la noi într-adevăr merită să fie ... faimoase cu ghilimele :) , măcar pentru penibilul "raport" pe care l-au fabricat rapid , şi pe care şeful lor s-a şi grăbit să-l prezinte cu toată seriozitatea !
Sigur că e necesar a se lua măsuri pentru izolarea unei epidemii , dar în primul rând trebuie aflată adevărata natură a acesteia , în al doilea rând nu trebuie exagerate proporţiile ei şi nu în ultimul rând e nevoie de profesionalism , nu de improvizaţii penibile ca în Sectorul 4 ( unde nu mi se pare întâmplător faptul că focarele de infecţie s-au aflat numai pe străzi fără canalizare , locuite de celebrii "ţărăşeni" ) . Acolo , în Sectorul 4 , abia după trei zile de aşa-zisă carantină umană s-a aflat că legislaţia de combatere a epidemiei nu prevede această noţiune . Iar în Sectorul 2 a murit doar O GĂINĂ şi s-au izolat străzile cu balamucul de rigoare ca analizele să infirme existenţa virusului H5 .
De fapt , urgent este a se civiliza mizerele străzi de la periferie şi oamenii trebuie învăţaţi că s-au dus vremurile când aruncai grăunţele la găină în mizeria din bătătură .
Nu sunt deloc genul amator de conspiraţii , dar eu cred că după ceva vreme se va afla cine ne-a cadorisit cu gripa asta aviară . Şi dacă într-adevăr e vorba de gripă aviară , acum , la reapariţia asta a ei atât de stranie .
Există varianta apariţiei epidemiei din cine ştie ce obscure motive mioritice , dar se ştie că Maica Rusie , cu "copiii" ei din Transnistria şi Rep . Moldova suferă foarte tare că România va intra în U. E. , chiar şi aşa , săracă şi coruptă . Deocamdată .
#126273 (raspuns la: #126208) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#126273, de Dora_10 - de RSI la: 06/06/2006 08:28:51
De acord cu tine privind "profesionalismul" institutiilor. Despre conspiratii "insa Doamne sa ne ierti" ;). Iar traiectoriile pasarilor migratoare... asta numai ele stiu ;)

Avand in vedere ca virusul H5N1 a fost identificat, nu este cazul sa ne jucam cu focul.

==================================================
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
#126391 (raspuns la: #126273) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ciudat - de RSI la: 06/06/2006 10:13:52
la comentariul #126209, de Roxana B am raspuns cu comentariul #126211, de RSI ! Brusc comentariul initial al roxanei b a trecut inainte !!! Aceasta problema devine ff. enervanta
==================================================
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
#126401 (raspuns la: #126209) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de rac la: 06/06/2006 10:53:06
Şi mie mi s-a întâmplat ca, postând un comentariu drept răspuns, ulterior să apară deasupra. Însă, cred că asta se întâmplă numai când e vorba de răspunsuri la postări ale unor neconfirmaţi.


___________________________________________________
Nimănui nu-i pasă.
#126404 (raspuns la: #126401) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
completare - de rac la: 06/06/2006 10:57:02
Vroiam să spun că postând un comentariu drept răspuns, ulterior să apară dedesubt (nu deasupra), adică sub comentariul la care formulasem un răspuns, creându-se iluzia că se dă răspuns la ceea ce încă nu apăruse...


___________________________________________________
Nimănui nu-i pasă.
#126406 (raspuns la: #126404) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rac - de RSI la: 06/06/2006 11:25:32
Ai dreptate, este vb. de neconfirmati, dar interesant ca dupa ce comentariile au aparut o data, reapar ca si cum ar fi noi dupa raspunsurile la ele. Asa ca disutia pare fara cap si coada! ;)
==================================================
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
#126411 (raspuns la: #126406) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cam aiurea cu aceasta gripa a - de bloom la: 06/06/2006 13:13:20
Cam aiurea cu aceasta gripa aviara! Ceva nu e in regula la romani:mentalitatea, modul de a actiona. Nu este stil, nu este educatie, Romania e ca un copil needucat, murdar, prost hranit ce vine pentru prima data la "oras". E ridicol ce s-a intamplat (poate inca se mai practica):dezinfectiile masinilor se facea cu detergent!!
#126432 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bate cineva la usa! - de proletaru la: 07/06/2006 23:39:38
... am plecat! cheia e sub prag!

exista spectatori care gusta si spectatori care dezavueaza.
se pare ca esti unul din cea de-a doua categorie.
indiferent de care parte te asezi, tot in categoria spectatori se cheama ca esti. iti propun un exercitiu simplu: coboara din tribune si ia parte la ce se petrece pe scena.
vei vedea ca e cu totul altfel, ca nu te mai saturi.
am avut "placerea" deosebita sa raman blocat in cel mai mare focar de gripa aviara, sa mananc acolo, sa dorm, sa stau 24 din 24 pentru suficiente zile ca sa mi se faca sila de stat in tribune.
exista un tragism autentic atat al situatie cat si al "actorilor" implicati: oameni sarmani si disperati, animale, lichidatori, politisti, veterinari, militari, militari, simplii trecatori.
mi-e greu sa imi reprezint altfel decat imaginativ ce s-a intamplat pe vremea marilor epidemii, dar dupa episodul aviar, panica, tensiunea, moartea, lacrimile si neputinta au alta "culoare".
poate ca din fata televizorului micile drame de tip inundatii, incendii, accidente, carantina, spitale, etc. devin enervante iar persistenta lor retineana, jenanta.
am auzit "privitori" care spuneau ca nu a fost gripa aviara... o parere iresponsabila.
dupa ce am vazut ce inseamna un munte de pasari moarte si escavatoare care nu reuseau sa sape atat de repede incat sa faca destule gropi, m-au trecut fiorii!
as vrea sa iti aud parerea dupa ce vezi toate astea!
as vrea sa iti vad privirea atunci cand in loc de pasari, muntele va fi de trupuri umane!
nu sunt deloc pesimist si nici nu incerc sa induioshez sau sa creez panica.
problema nu este daca acest virus se va muta la om ci cat de repede se va intampla acest lucru. subtilitatea nu e daca ci cand?
voi face atunci o expozitie de portrete chiar daca stiu ca nu-i mai arde nimanui de arta.
fi-mi-ar sila!
#126733 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Money makes theWorld go round - de tenebrum la: 09/06/2006 08:15:40
Domnu' proletaru, stiu foarte bine ca e cu totul altceva sa traiesti aceste lucruri decat sa le vezi la televizor. De-asta am si scris in mesajul meu ca m-am saturat de oraseni cu capul plin de teorii.
Dar ideea pe care o sustii mi se pare de-a dreptul naiva: nici unul din cei implicati acolo n-au facut ei insisi vreun studiu medical asupra virusului care provoaca gripa aviara. Toti cei "pusi in miscare" acolo asculta doar de ordine. Iar faptul ca sunt macelarite atatea pasari si ca se iau toate acele masuri dramatice nu demonstreaza cu nimic ca amenintarea gripei aviare ar fi una veritabila. In lumea asta exista oameni care pentru interese economice fac lucruri mult mai infioratoare decat ce s-a-ntamplat acolo.
Ai auzit de exemplu de implicarea companiei americane Bechtel (cea care trebuia sa construiasca autostrada Brasov-Bors) in orasul bolivian Cochabamba? Nu ma-ndoiesc ca nu. Si totusi a fost o incredibila drama, oameni extrem de saraci au fost fortati sa plateasca preturi enorme, pentru ca sursele de apa potabila au fost privatizate! Iar guvernul bolivian, la mana corporatiilor, a emis chiar o lege prin care li se interzicea oamenilor sa adune apa de ploaie!!! Si cand oamenii au iesit in strada sa protesteze au trimis trupe armate impotriva lor, facand mai multi morti si sute de raniti! Pentru apa!!!
Asa ca nu-mi spune mie ca toata tarasenia asta cu gripa aviara nu ar putea fi generata de motive economice, ca zau, ai fi extrem de naiv.
#126944 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre naivitate - de proletaru la: 09/06/2006 23:36:05
... am plecat! cheia e sub prag!
nu e treaba mea daca ideile pe care le emit ti se par naive.
la fel de irelevanta e si povestea cu Bolivia in acest context. afaceri cu destinele oamenilor se fac de la Moise incoace.
sa nu crezi ca tzin cuiva pumnii sa apara virusul mutant iar eu sa am dreptate. chiar asa cinic nu ma stiu.
din nefericire nu companiile farmaceutice si nici implicarea lui Rumsfeld in vanzarea de Tamiflu sunt cauza gripei cu pricina.
documenteaza-te mai serios si ai sa vezi de unde vine pericolul. e adevarat ca pana sa se intample dezastrul, sunt doar presupuneri, scenarii si teorii de orasheni. apropo, tu traiesti la tzara de ai ceva cu teoriile orashenilor?
#127011 (raspuns la: #126944) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu traiesc la tara, dar de mu - de tenebrum la: 10/06/2006 12:07:13
Nu traiesc la tara, dar de multe ori am considerat "prostia" taraneasca ("a murit o gaina: trebuia s-o-ngrope!" - cum am auzit pe cineva la televizor) mult mai inteligenta decat afirmatiile unora care au absolvit universitati, si-au luat doctorate, dar n-au sadit nimic in viata lor, n-au crescut niciodata macar o pasare de curte, in schimb se simt indreptatiti sa-si dea cu parerea in domenii precum clonarea sau modificarea genetica a organismelor...
#127132 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de dya la: 11/06/2006 19:23:38
fenomenul asta e mult prea mediatizat... se cam exagereaza amploarea evenimentului, nu credeti? oare cine are cel mai mult de castigat din asta? deja exportul de carne de pui a fost interzis.... urmeaza desfiintarea crescatoriilor, iar noi...nemaiavand "resurse" (ca doar guvernul se asigura sa nu mai ramana nici o pasare in viata dupa cum se vede) vom fi obligati sa importam...si asa Ro va ajunge o piata de desfacere, ca doar ce credetin ca vrea UE de la noi (cineva trebuie sa profite, nu??) carnea de pui e doar inceputul...
#127289 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Dora_10 la: 11/06/2006 20:23:49
N-am pretenţia că sunt specialist în domeniu , dar eu cred că la aceste cazuri de apariţie a suspiciunii infectării cu virusul aviarei ar trebui să lucreze echipe internaţionale , din ţări cât mai diverse . Eu nu zic să vină străinii să adune din curţi găinile românilor , ci doar să fie implicaţi şi străini în procedura de luare şi expediere a probelor pentru analize , iar aceste analize să se facă în mai multe locuri , nu doar la Londra .Ar fi metoda cea mai bună pentru a se lucra la maxim de profesionalism posibil şi a se evita manipularea şi isteria . Am înţeles că , la ultima "reizbucnire" , guvernul a refuzat oferta de ajutor venită de la echipe de specialişti "de afară" . Oare de ce ?

tenebrum :
Normal că unul care a studiat îşi dă cu părerea , dar măcar se bazează pe ceva atunci când face nişte afirmaţii . Cei care "au sădit ceva la viaţa lor" sau "au crescut o pasăre de curte" pe ce se bazează ? Pe înţelepciunea populară , pe tradiţii sau pe ce ? Se ştie că majoritatea celor cu păsări în curte nu le închid , că le aruncă grăunţele pe jos şi că nici condiţii igienice nu prea le asigură . Aşa că eu zic să nu mai idealizăm "ţărănimea , una din clasele conducătoare ale societăţii" - ţi-aminteşti cine spunea asta , nu ?- şi să ne grăbim a taxa ca fiind neinteligente afirmaţiile unora care "au absolvit universităţi" .
Au trecut vremurile când intelectualii erau din start bănuiţi de atitudine "dispreţuitoare şi duşmănoasă" ...
#127320 (raspuns la: #127132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dya si tenebrum - de RSI la: 11/06/2006 12:08:54
Ati uitat argumentul "clasic": imperialistii americani aruncand gandaci de Colorado peste Romania ca sa distruga recoltele bietilor romani si sa-i infometeze !...Asta era o teorie foarte la moda in anii '50 ! Acum vad ca voi, sau cine va "inspira" foloseste varianta "moderna", gripa aviara adusa in Ro intentionat de ..."dusmanii boborului". Credeam ca ati inteles ceva din scandalul raportului SRI, ala de care...rad si curcile ! ;P
==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#127328 (raspuns la: #127289) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI :) - de zaraza la: 11/06/2006 19:29:58
viu din romania si absolut toata lumea e convinsa ca aviara e o conspiratie ungaro-imperialista mana in mana cu UE. n-am intrat in amanunte, ca aveam altele mai importante de facut. insa e o isterie nationala, nu stiu cum si de unde a luat nastere. probabil se datoreaza mass-mediei din care da pe dinafara profesionalismul + aplecarea romanului spre conspiratii.

si toti mananca pui, asa, de-ai dracu'. ziceam sa te informez, ca sa nu mai pierzi vremea, decat daca-ti face placere.

salutari,

zaraza
#127388 (raspuns la: #127328) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza , - de Dora_10 la: 12/06/2006 08:13:35
" ...absolut toata lumea e convinsa ca aviara e o conspiratie ungaro-imperialista mana in mana cu UE ."

Ei , nici chiar aşa ... n-au crezut mulţi povestea cu puii ungureşti gripaţi . Că s-a ajuns la isterie şi confuzie , e de înţeles . Mass-media are o mare parte de vină , dar mai este la mijloc şi faptul de mult timp României i se întâmplă lucruri nasoale , oamenii aproape s-au obişnuit cu asta , şi în plus au căpătat deprinderea de a căuta de capul lor explicaţii , odată ce acei care ar trebui s-o facă nu s-au deranjat până acum .

Drăguţ : "... si toti mananca pui, asa, de-ai dracu' "
Pui ca pui , dar să vezi ce mănâncă mulţi şaorma (de pui , bineînţeles)de pe stradă , de-aia tăiată de pe ţepuşă... E incomplet friptă de cele mai multe ori , dar patronii o vând şi aşa , că doar n-o să aştepte clientul ! Uite aşa , s-a făcut şi un experiment în România cu această ocazie !
Şi sunt aproape sigură că dacă vin celebrele pulpe americane conform scenariului conspiraţiei , lumea le va ocoli , din patriotism . Însă nu ştiu cum le vor identifica , dacă vor fi aduse vrac şi apoi puse în ambalaje româneşti !

Am citit articolul postat de Cassandra . De acolo ar rezulta că WHO (OMS) ca şi FAO acordă sprijin autorităţilor române în problema gripei aviare ("support" , dar nu se spune de care) şi specialişti (doi au fost şi au plecat , au rămas biroul permanent şi un expert on-site) . Deci , de aici ar rezulta că SUNT specialişti străini în România implicaţi în problema aviarei ? Eu nu am auzit să fi participat oameni de la OMS sau FAO la luarea şi expedierea probelor . Dacă ştie cineva contrariul , rog să ne spună . Într-o postare anterioară mi-am exprimat mirarea că oficialităţile noastre au refuzat ajutor de la UE - Comisia Europeană . Mai multe despre aceasta în pagina :
http://www.adevarulonline.ro/2006-06-03/Prima%20Pagina/aviara-baga-romaniain-monitorizarea-ue_186975.html
( Comentariile cititorilor -din subsolul paginii- citiţi-le doar dacă vreţi)
#127402 (raspuns la: #127388) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
WHO (Organizatia Monidala a - de Cassandra la: 11/06/2006 20:57:00
WHO (Organizatia Monidala a Sanatatii) controleaza la nivel planetar situatia gripei aviare. Iata ultimul raport cu privire la Romania:

"01 June 2006 - Avian influenza situation in Romania - update 2

By 31 May, the total number of reported avian flu outbreaks in Romania had reached 116. Outbreaks of the H5NI infection, which started in two poultry farms and have been largely confined to backyard domestic poultry, have been reported from 15 districts, all grouped in the centre of the country. Outbreaks in poultry have also taken place in the capital Bucharest.

Romanian authorities, with support from international organizations such as the WHO and the Food and Agriculture Organization (FAO), take all necessary measures to bring the situation under control. The pace and quality of veterinary and other responses have improved considerably since the first outbreak was detected on 13 May.

Several tons of poultry meat were removed from public sale and destroyed. Outbreak areas have been quarantined while culling of suspect animals continues. The international organizations have helped to balance quarantine measures and avoid unnecessary quarantine of people.

Control measures are now being put in place without waiting for confirmation of an outbreak in poultry. New emergency laws, drafted by the national veterinary authorities, have laid down stricter regulations on the movement and trade of poultry products. All such activities now require prior authorization from qualified authorities.

So far, there have been no cases of human infection although 17 patients with suspected infection were tested for the disease. All tested negative. There have been no further cases of suspected humans infection since Friday 26 May. The situation is being closely monitored as there are many isolated communities living in close contact with animals.

Yesterday, the WHO mission comprising two experts left the country after an 8-day mission. WHO continues to closely follow-up the situation through its Permanent Office in Romania. An expert from FAO remains on site."

http://www.euro.who.int/flu


#127404 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Raspunsuri - de tenebrum la: 12/06/2006 08:13:35
zaraza: Nu sunt eu cine stie ce patriot, dar sunt de parere ca romanii sunt mai cu capul pe umeri la capitolul realism fata de gripa aviara decat multi occidentali (si mai ales americani) care n-au vazut o gaina in viata lor, dar cred tot ce spun asa-zisii "experti".
Si daca se mananca pui in Romania, ce? Foarte bine, pentru ca toata satra de "experti" a zis ca gripa aviara nu se poate transmite prin consum de carne, ci numai prin inhalarea vaporilor de la gainatul uscat - iertata fie-mi expresia.

Dora_10: Se ştie că majoritatea celor cu păsări în curte nu le închid , că le aruncă grăunţele pe jos şi că nici condiţii igienice nu prea le asigură .
Iarta-ma daca pentru mine pasarile alea de curte care mananca graunte de pe jos sunt mai sanatoase decat cele crescute prin combinate, care n-au vazut in viata lor lumina zilei si care mai sunt hranite si cu niscaiva antibiotice, ca deh, sa nu decedeze "unitatile de productie".
Arunca o privire aici:
http://www.goveg.com/factoryFarming.asp

Cassandra: N-am inteles ce-ai vrut cu articolul ala, practic nu spune nimic, e doar un fel de rezumat a ceea ce s-a dat si la stiri.
#127456 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletaru - de Alexandros la: 12/06/2006 20:12:04
dupa ce am vazut ce inseamna un munte de pasari moarte si escavatoare care nu reuseau sa sape atat de repede incat sa faca destule gropi, m-au trecut fiorii!

Eu stiam ca e interzisa ingroparea pasarilor moarte. Nu se ard?


"omul stie mult mai multe decat intelege" - Alfred Adler
#127572 (raspuns la: #126733) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#127388, de zaraza - de RSI la: 12/06/2006 22:51:28
zaraza, multumesc pt. grija, am remarcat stilul "don't bother me with facts" al unor "preopinenti". In rest, cretinismul unora, in cantitati moderate este chiar amuzant ! ;)

==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#127606 (raspuns la: #127388) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gripa spaniola - de RSI la: 13/06/2006 17:03:54
Deoarece intrebarea mea daca a auzit cineva de gripa spaniola a ramas fara raspuns, dau aici un link, scurt si la obiect :
http://www.gripa-vaccin.ro/gripa_istoric.php .

Gripa spaniola a produs 20 de milioane decese in 2 ani 1918-1920 !

==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#127706 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de tenebrum la: 13/06/2006 19:55:42
Gripa spaniola a produs 20 de milioane decese in 2 ani 1918-1920 !
Aha... si gripa aviara a produs 125 de decese din '97 pana azi. Un calcul simplu ne arata ca gripa spaniola a fost de aproximativ 480.000 de ori mai "eficienta"...

Acuma obiectiile mele sunt urmatoarele:
- un sit care promoveaza vaccinurile antigripale nu e cea mai indicata sursa de informare cu privire la gripa, din simplul motiv ca persoanele care l-au facut au interesul sa prezinte lucrurile in asa fel, incat sa convinga oamenii sa-si faca vaccinul respectiv.
- cazurile de decese in urma celui de-al doilea razboi mondial nu sunt relevante, pentru ca populatia multor tari era foarte infometata, si din aceasta cauza organismul oamenilor avea o rezistenta la boala deosebit de slaba. Si astazi in tarile africane unele boli "banale" fac prapad in randul populatiei, din cauza alimentatiei saracacioase. Numa' ca de africani nu prea se intereseaza nimeni, ca nu fac parte din statele alea, in care se poate face niscaiva profit...
#127713 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#127606, de RSI - de Dora_10 la: 14/06/2006 11:45:58
A dracu gripă aviară , ce a adus ea cuvântul "cretinism" în Cafenea ! Prea era multă politeţe pe aici !

Nu credeam , domnule , să te irite aşa tare unii care nu-s de acord cu tine ! "Cretinism" ?
Dar să ştii că tot nu eşti pe locul întâi în topul postărilor ostile ; Ia exemplu de la maeştri :
http://www.jurnalul.ro/comentarii.read.php?id=115103
#127737 (raspuns la: #127606) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tenebrum - de RSI la: 14/06/2006 00:05:56
faci teoria chibritului. Si daca asta nu era un sit privitor la vaccinuri inseamna ca gripa spaniola NU a facut atatea victime ? Azi masurile de prevenire precum si medicamentele sunt mult mai eficiente, daca se respecta masurile de igiena si nu se raspandesc teoriile chibritului si conspiratiilor . Dar, daca doresti sa risti, treaba ta. Chiar nu-mi pasa daca vei cadea victima unei epidemii. Dar nu doresc sa tragi dupa tine si pe altii , numai ca sa le arati ce "destept" esti tu. Dupa primul razboi mondial populatia lumii, mai ales celei zise occidentale nu era infomentata. Mai invata (daca esti in stare). Si ce zici de restul? De celelalte pandemii mentionate, care au facut destule victime, chiar daca nu cat gripa spaniola ?
==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#127756 (raspuns la: #127713) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#127737, de Dora_10 - de RSI la: 14/06/2006 13:20:13
Si cum numesti tu apelurile iresponsabile de ignorare a masurilor de precautie ce se impun intr-o astfel de situatie ? Sau repetarea neincetata a mantrelor conspirationiste ?
==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#127817 (raspuns la: #127737) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sa stii ca si eu m-am saturat - de ygrec la: 14/06/2006 14:11:43
Sa stii ca si eu m-am saturat de campania asta...noroc ca a venit parada gay si au incetat pentru doua zile bombardamentul cu stiri de genul "noi strazi din Bucuresti in carantina!( cica ma duc la unu in vizita si raman 5 zile...) si a mai uitat lumea sa mai intrebe de sanatatea lui Base...

Da...nici pui n-am mai mancat!

#127824 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De saturat, te-ai saturat vad - de ygrec la: 14/06/2006 14:20:51
De saturat, te-ai saturat vad bine eu, da, pui ai mai mancat?
#127825 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
In mod curios gripa "spaniol - de Cassandra la: 14/06/2006 14:39:30
In mod curios gripa "spaniola" afecta de preferinta tineri cu un sistem imunologic sanatos. Oamenii de stiinta au reconstruit codul genetic al virusului care a cauzat pandemia in 1918 (s-a publicat in Nature si Science), si au aflat ca acesta trecuse la om de la pasari similar virusului gripei aviare actuale. Teama unei pandemii este justificata cred, si trebuie luate toate masurile necesare, evitind pe cit posibil psihoza in masa.
#127828 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Raspunsuri - de tenebrum la: 14/06/2006 22:55:16
Cassandra: Oamenii de stiinta au reconstruit codul genetic al virusului care a cauzat pandemia in 1918 (s-a publicat in Nature si Science), si au aflat ca acesta trecuse la om de la pasari fiind similar virusului gripei aviare actuale.
De ce peste tot se fac afirmatii de genul asta dar nu se publica nicaieri cum au procedat?!? Se spune mereu ca in nu-stiu-ce laborator din Marea Britanie s-a facut aia si aia si s-a ajuns la concluzia x, dar nu se dau publicitatii si detalii metodologice. Chiar om fi tot restul niste nepriceputi si nu se gasesc unii dintre noi care sa ateste daca concluziile astea sunt justificate sau nu? E atat de greu sa publici un raport de cercetare?

Mie cand imi spune cineva ca s-a "reconstruit codul genetic al virusului", sunt din start sceptic. Poate l-au reconstruit pe computer, dar in mod real, dupa cunostinta mea, nu s-a ajuns sa se poata "reconstrui" vreun organism, oricat de simplu... Nu zic ca n-or avea dreptate, dar atata timp cat nu cunosc detalii de procedura, informatia pentru mine egaleaza cu zero.

RSI: Si cum numesti tu apelurile iresponsabile de ignorare a masurilor de precautie ce se impun intr-o astfel de situatie ?
De multe ori am impresia ca-s persoane ca tine care traiesc complet in sfere abstracte, si nu-s in stare sa judece realist o situatie. Omule, cine poarta gripa aviara? Pasarile migratoare. Ai vazut tu pe undeva vreo interdictie de circulatie pentru pasari migratoare, ca sa n-ajunga undeva si sa-mbolnaveasca pasarile de curte? Sa fim realisti, daca gripa asta aviara se transmite asa usor pe cat se spune, atunci a ajuns deja in aproape fiecare sat din tara. Ce folos atunci sa omori atatea mii de pasari intr-un sat, ca a murit undeva o gaina? Ce sanse ai sa previi transmiterea la om in felul asta? Minime. Si asta pentru un pericol despre care nici macar nu se stie daca e intr-adevar serios sau nu... Se fac numai speculatii despre mutatiile virusului, dar n-a existat nici macar un caz pan-acum in care sa fie transmis de la un om la altul.

Asa ca iresponsabili sunt aia de cheltuie o tona de bani ca sa ucida niste animale nevinovate pentru a lua niste masuri de prevenire care oricum sunt minime, impotriva unui pericol care e numai teoretic. Chiar nu mai avem ce face in lumea asta? Chiar nu s-ar face mai bine niste studii serioase despre consecintele alimentelor modificate genetic, care in SUA sunt produse la greu? Ala e un pericol autentic, nu doua gaini de curte care au mierlit-o. Dar ce sa-i faci, e iresponsabil sa mai si gandesti in ziua de azi...

Sau repetarea neincetata a mantrelor conspirationiste ?
Tu nu stii sa-ti argumentezi punctul de vedere decat prin ironii? Eu n-am vazut pe nimeni aici care sa faca teorii conspirationiste, ci doar oameni care si-au spus parerea destul de moderat, numa' tu ce esti mai virulent...
#127829 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
contra conspiratia:) - de donquijote la: 14/06/2006 15:30:54
analizand sursele 'iubitoare' de teorii ale conspiratiei, am ajuns la urmatoarea concluzie conspirationala:
- presupunand ca romanilor li se arunca praf in ochi sub diverse 'lozinci'
si
- din cauza nepasari sau neglijentei se rapandeste boala la pasari
- se raspandeste si la om (direct proportional)
- creste probabilitatea de mutatie a virusului
- incepe pandemia
- granitele romaniei sunt inchise
- turismul si exportul de alimente inceteaza complet
- economia e aproape paralizata
- populatia e nemultumita si demonstreaza impotriva guvernului....

si atunci

fostii securisti (legati de kgb-sti, legati la randul lor de fosta ohrana - poalitia secreta a tarului, mare iubitoare si organizatoare de conspiratii de la publicarea protocoalelor pana la crima de la sarajevo si multe altele)
inpreuna cu noua dreapta si alte elemnte interesate de diverse culori pun stapanire pe tara....

ce ziceti de conspiratia mea? nu e mai logica?
v-ati intrebat cine are de castigat din raspandirea unor tampenii (adica toata lumea, inclusiv oms, onu, etc. sunt conspiratori, numai romanii cu 4 bilutze?)?
#127833 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tenebrum - de Cassandra la: 18/06/2006 20:26:11
De ce peste tot se fac afirmatii de genul asta dar nu se publica nicaieri cum au procedat?!?

Iti marturisesc ca nu stiam ca in Romania exista o adevarata psihoza in legatura cu gripa aviara. Nu cunosc cit de tare se exagereaza situatia acolo si netraind-o zilnic ca tine, e normal ca cei din afara sa avem o atitudine mai detasata. Simt insa ca esti preocupat in mod serios de aceasta problema asa incit in legatura cu afirmatiile mele anterioare am sa incerc sa-ti dau o mina de ajutor.
Bineinteles ca se publica, iata am cautat pentru tine citeva articole publicate in reviste stiintifice de incredere. In plus ti-am selectionat articolele care permit citirea integrala a textului referitoare la marile epidemii de gripa din anii 1918, 1956 si 1968. Acolo vei vedea codul genetic al virusurilor si cum s-a ajuns la descifrarea sa.
http://www.striz.org/docs/flu-polymerase-genes.pdf
http://jgv.sgmjournals.org/cgi/content/full/84/9/2285
http://www.pnas.org/cgi/content/full/96/4/1651#F1

Cautind am gasit insa si un articol foarte recent, in forma unei comunicari scurte (aprilie 2006) care contrazice rezultatele publicate in Nature 2005, nu am insa versiunea completa, ar fi interesant de citit ce argumente aduc. Numai bine
http://www.nature.com/nature/journal/v440/n7088/abs/nature04824.html


#128624 (raspuns la: #127829) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cassandra - de zaraza la: 18/06/2006 22:43:30
nu e o psihoza in legatura cu gripa aviara. e o psihoza in sens invers, ceva de genul: ai dracu' imperialisti, raspandesc stiri false cu aviara ca sa omoare pasarile locale si sa importe pui din strainatate. care-va-sa-zica sa ne submineze economia. cine? ungurii, vezi bine.

vroiam sa le zic "bre', sunteti prosti", dar pana si ai mei parinti credeau acelasi lucru. asa ca am lasat-o balta si defulez aici.

zaraza
#128641 (raspuns la: #128624) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#127829, de tenebrum - de RSI la: 18/06/2006 23:21:33
Hai ca imi placi ! Eu traiesc in sfere abstracte ? Bine ca ai mila tu de pasari si de milioanele care se cheltuiesc pe "uciderea nevinovatelor zburatoare" !! :D . Daca inca n-ai inteles cum merge treaba : pasarile migratoare trensmit virusul celor domestice, iar acestea pot transmite virusul oamenilor ! Da, nu este obligatoriu, se pare ca inca nu s-a produs mutatia care sa se transmita de la om la om. Dar daca nu opresti lantul transmiterii catre om, pana la urma se va ajunge si la asta. Vezi ce s-a intamplat cu gripa spaniola si alte epidemii.

Unde-s teoriile conspirationiste ? Nu ai citit ce zic unii despre cum vor "imperialistii , UE etc.sa distruga pe crescatorii d pasari din RO ca sa le ia piata " ? Vezi comentarii in acest sens chiar pe conferinta ta ! Sau ai vederea foarte selectiva ?

Ce imi place la tine "realistule" este ca nu consideri un pericol serios gripa aviara, cu toate ca exista deja victime umane si precedente istorice bine documentate, dar consideri un pericol mult mai mare alimentele modificate genetic, despre care nu exista nici o dovada ca ar produce daune sanatatii, ci numai teorii si speculatii. Fie vorba intre noi, si graul ala "natural" pe care il consumam este o modificare genetica a graului de acum cateva sute sau mii de ani , dar facuta cu mijoacele de atunci. Reiterez apelul meu : mai invatati inainte de a da cu presupusul .

Corect, sunt virulent cand inalnesc ignoranta fudula !
==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#128657 (raspuns la: #127829) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rasu plansu! - de proletaru la: 24/06/2006 15:27:16
coane, am o veste nasola: tocmai s-a confirmat ca se ia de la om la om.

vand sicrie !
pentru cafengii, la doua cumparate, mai primitzi unul gratis!

#129787 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletarule - de RSI la: 24/06/2006 15:36:41
serios ? ai linkul ? Poate ii zici si tanarului nostru prieten care-i "satul" de povestea asta...
==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#129791 (raspuns la: #129787) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de proletaru la: 24/06/2006 19:38:42
e suficient sa te uiti la orice canal de stiri. OMS a anuntat inca de ieri pacostea.
despre mesajul meu anterior, cinic si acid, as vrea sa spun doar ca nu e scris din bucurie.
vestea ma ingrozeste cu atat mai mult cu cat in urma cu aproape 3 luni, la o emisiune BBC preluata de unul din posturile locale, o doamna cercetator la un institut de biotehnologie din Londra m-a convins ca e doar o chestiune de timp pana ce virusul se transmite de la om la om. femeia a avut dreptate.
chiar daca o gramada de cafegii imi vor sari acum la gat, imi asum dreptul de a crede mai degraba un (o) meseriah(a) care lucreaza de peste 20 de ani intr-un loc in care chestiile astea minuscule si ucigashe sunt studiate, decat un roman de-al nostru reprezentant al OMS care afirma ca nu e mare scofala, ca indonezienii aia traiau in conditii de promiscuitate, etc.

argument:
prima zi in care s-a auzit de gripa aviara la Codlea, jandarmii au izolat comunitatea de rommi. asta se intinde pe cateva hectare bune.
sa vezi de ce au izolat astia tziganii....

la Codlea exista o fabrica (numita PROTAN) de incinerat resturi de animale provenite in urma decesului si nu a sacrificarii (moarte de boala sau eutanasiate) care se transforma in faina proteica. firmele sau magazinele mari care au retur de produse expirate trebuie sa incinereze aceste produse tot la Protan. pana aici nimic spectaculos....

fac o legatura pentru cei care nu sunt din zona sau nu au retinut stirea.... acum un an sau doi, la o stire data pe retelele nationale, aratau carute de tzigani incarcate cu salamuri si mezeluri expirate sustrase de la Protan. de multe ori tziganii faceau la fel si de la fermele avicole. desi acolo a inceput sa fie pazit locul cu strictete in urma incidentului, toata lumea stie cat de greu se schimba obiceiurile, mai ales cele ale unei populatii mai putin educate.
deoarece s-au gasit cadavre de pasari INGROPATE fara a fi incinerate (pericol public) in apropierea platformei avicole, a existat SUSPICIUNEA ca respectivii rommi AR FI PUTUT lua gaini moarte de aici si le-ar fi gatit.
nu spun cu certitudine ca asa a fost, dar e cert ca primii pe care i-au izolat jandarmii au fost rommi din Codlea.
am intarit cuvintele de mai sus pentru ca nu s-a putut dovedi ca tziganii au mancat gaini moarte de gripa aviara si deci nu e nici un motiv de panica.
... si apare stimabilul roman, reprezentant OMS, sa zica pe post, de promiscuitate in Indonezia....

n-ar trebui sa se panicheze nimeni din cauza obiceiurilor necivilizate ale unor tzigani (aia fac treaba asta de ceva ani buni) dar sa nu se vorbeasca despre promiscuitate intr-o tzara in care sunt oameni disperati de saracie.

sa de-a al de sus sa nu se intample nimic cu noi deoarece conditiile "occidentale" din spitalele noastre mai degraba favorizeaza o eventuala pandemie decat sa o stinga!

P.S.
cineva ma intreba mai jos cum de erau ingropate gainile.....
raspund ca inainte de a se turna pamant peste ele, au fost arse si doar apoi acoperite cu pamant.....
datorita numarului enorm de pasari eutanasiate, PROTAN nu a facut fata incinerarii.
#129850 (raspuns la: #129791) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletarule - de RSI la: 29/06/2006 21:17:47
cam asta-i treaba. Pericolul este f.mare si inconstienta si neprofesionalismul si mai mari ! Trist si ingrijorator.
==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#130770 (raspuns la: #129850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:( - de Laocoon la: 25/05/2007 13:43:24
Trist dar adevarat! :( Gripa aviara a fost o cacealma de doi lei.
#200438 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...