-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Fiecare moment este o ocazie de a învăta ceva


de Shtevia la: 25/05/2006 16:16:00
modificat la: 04/06/2006 16:57:33
taguri: Diverse 
voteaza:
Fiecare moment este o ocazie pentru a învăta ceva. Relatia care nu a mers este o oportunitate de a progresa si de a învăta. Ati putea învăta, de data aceasta, ca poate ar fi fost mai bine sa lăsati sa curgă de la sine, nu s-o încărcati cu vise zilnice si cu asteptări. Ar putea fi timpul sa învătati ca nu toti oamenii sunt destinati sa fie cu voi pentru totdeauna. Ar putea fi timpul sa învătati că dragostea este un dar, un dar al dăruirii si nu al primirii, si daca veti permite iubirii sa curgă liber atunci veti fi binecuvântati cu darul unei inimi prea pline de iubire. Si de obicei, aceasta este suficient pentru a va permite sa permiteti altora sa fie ceea ce ei sunt cu adevărat si sa permiteti lumii sa curgă cu iubire înăuntru, în afara si prin mâinile voastre.

Fiecare moment este o ocazie pentru a învăta ceva. Locul de munca ce nu vi s-a potrivit ar putea sa va învete ca este timpul sa va gânditi ca sunteti responsabili pentru vietile voastre, ca nu puteti sa puneti vietile voastre în mâinile altora si sa asteptati să vă îndrume, să vă păstoreasca mereu. Nu sunteti o oaie. Sunteti un leu. Sunteti puternic si va puteti crea viata exact asa cum doriti. Cat de usor pare a fi sa va înmânati vietile voastre altora, gândindu-vă că dacă faceti doar ceea ce vi se cere, chiar daca vi se pare gresit, atunci veti fi în sigurantă. Dar nu este asa. Sunteti singura persoana responsabilă pentru viata voastră. Voi sunteti singurii care puteti cunoaste adevărul interior ce arde înăuntrul vostru. Sunteti singurii care pot vorbi si actiona conform cu acel adevăr, trăindu-va viata în integritate totala, chiar daca aceasta însemna sa va asumati riscuri mari. Si atunci când slujba dispare sau constatati ca nu este potrivita pentru voi, învătati aceasta lectie. Ar fi fost mai rău daca va urmati propriul adevăr? Era acel risc intr-adevăr mai mare decât riscul de a nu va trai propria viata?

Fiecare moment are în el o lectie, fiecare moment contine învătătură. Nu e necesar sa credeti ca exista un plan de lectii pregătit pentru voi, desi ati putea crede asta, daca asa vreti. Este acelasi lucru, oricum ati lua-o. Daca priviti viata ca pe un sir de întâmplări din care puteti învăta – si astfel progresa – sau daca vedeti în fata voastră o harta pe care sa o urmati, răspunsul este acelasi: fiecare moment contine în el o lectie de învătat.

Asa ca acum as dori sa va rog ca, atunci când începeti sa va pedepsiti cu acei o multime “doar daca nu as fi,…”, când lăsati regretul si autoincriminarea sa curgă peste voi ca o furtuna de iarna, opriti-va si amintiti-va: este ceva de învătat de aici, dar învătătura nu vine astfel. Dati la o parte ploaia. Lăsati soarele sa strălucească înăuntrul vostru. Deschideti-va către învătătura. Renuntati la a va judeca pe voi sau pe altii pentru lipsurile pe care credeti ca le aveti.

Încă o data, voi mâncati prea mult, beti prea mult, va purtati prosteste, puneti o relatie în pericol. Încă o data nu va respectati o promisiune făcuta vouă însivă. Si plângeti în interior din cauza durerii cauzate de autojudecare. Opriti-va. Lăsati soarele sinelui vostru superior sa intre din plin prin coroana de pe capul vostru. Spălati-va si curătati-va. Ati mai învătat ceva. Ce ati învătat?

Ati mai învătat ceva despre ce vi se potriveste si ce nu. Ati mai învătat încă ceva despre liniile pe care le puteti trece sau nu. Si tot ceea ce aveti de făcut este sa asimilati aceasta lectie în interior, fără sa va pedepsiti si fără sa gânditi lucruri oribile despre voi, sau sa va gânditi la lipsurile voastre. Pur si simplu, asimilati lectia si mergeti mai departe. Nu cu dorinta de a fi o persoana mai buna, pentru ca deja sunteti bun, deja sunteti o lumina strălucind de bunătate, ci mai degrabă cu dorinta de a învăta, de a asimila lectia, de a mai face un pas, asa cum pare el a fi, nesigur si ezitant. Cu fiecare pas, sa deveniti mai întelept, mai bogat în cunostinte despre voi însivă si despre aceasta viata pe care o trăiti. Încă un pas în întelepciune, încă un pas în gratie, încă un pas care este viata voastră bine trăită.

(Quado)
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


Shtevia - de munteanu rodica la: 04/06/2006 17:16:08
Eu prima !
Mulat pe gindul si sufletul meu ceea ce spui.
FELICITARI

#126077 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica - de Shtevia la: 06/06/2006 16:19:55
ma bucur ca ti-a placut...nu am spus eu...Quado...am pus sursa in paranteza. mi-a placut asa de mult si mie, ca am vrut sa citeasca si altii.


"Exista un singur colt din Univers pe care stii sigur ca-l poti face mai bun - si acela esti tu insuti." Aldous Huxley
#126453 (raspuns la: #126077) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Shtevia - de munteanu rodica la: 06/06/2006 18:26:51
Tot perfect ramane.
Atunci ai meritul de a nu tine doar pentru tine ceea ce ti-a placut,caci uite eu nu citisem.
#126482 (raspuns la: #126453) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Exact! - de AnAmIca la: 24/09/2006 19:58:29
Sunt in perioada in care citesc si apreciez enorm astfel de lecturi. Sunt fascinata de Paolo Coelho, atunci cand vorbeste de "legenda noastra personala", sau de Jaques Salomé, pe care l-am descoperit de curand si care explica de ce e atat de minunat sa ramai tu insuti, indiferent de situatie.Si, asa cum stim toti, e adeseori foarte greu sa spui ce gandesti atunci cand stii ca sigur cuiva nu-i va pica bine. Dar,... oricum nu-i putem multumii pe toti, oricat de perfecti am fii, va avea cineva o parere divergenta de a noastra (nu neaparat gresita). Cat despre trairi, cred cu tarie ca merita a fii exteriorizate inainte ca sa fie prea tarziu pentru noi. Liber la fiecare sa aleaga calea acestei exteriorizari :)
#147499 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...