-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Marea dragoste


de overminded la: 01/06/2006 13:04:00
modificat la: 06/06/2006 18:48:22
taguri: Eseuri 
voteaza:
Nu-mi place oceanul. Nu l-am văzut decît de departe, în ilustrate şi imagini perfecte, dar îl ştiu. Acel ocean de mări îngemănate, convieţuind imens şi plictisitor într-un concubinaj milenar, nu-mi poate spune nimic, deşi nu l-am ascultat niciodată. Nu cred că va şti vreodata oceanul vesel şi turcoaz al iubirilor împărtăşite, să-mi citeasca mie amărăciunea de pe trup şi să-mi vadă tristeţea din ochi. Şi chiar dacă, pînă la urmă, firea mea nestatornică mă va trăda şi mă va îndemna să gust dintr-un dulce paradis tropical, ştiu că va fi doar o simplă aventură, după care am să mă întorc, spăşită, la ea…
Iubesc marea mea verde-tulbure-albastră cu o dragoste pribeagă şi plîng pe ascuns de dorul ei, fără să mă ştie.
O iubesc de copilă, de cînd ardeam de nerăbdare să o ating şi mă tăiam adînc în scoici alergînd desculţă către ea, prin nisip. Plîngeam în hohote, cu lacrimi sărate ca ale ei, dar nu renunţam, ajungeam la ea şi, ca prin minune, durerea trecea şi-ncepeam să rîd zgomotos, ţopăind în apa rece. Numai în ea am reuşit să învăţ să mă scald, fără nici o regulă, pur şi simplu m-am întins într-o zi pe un val de-al ei şi-am plutit…
Cînd nu eram lîngă ea, îmi plăcea să o ascult lipindu-mi urechea de un melc imens şi chiar şi astăzi, după toate explicaţiile mai mult sau mai puţin ştiinţifice ce mi s-au oferit, continuu să cred că marea se aude în melci, nu poate fi altfel, n-ar avea sens.
De-atunci mă-ntorc mereu la ea după zile lungi şi anotimpuri străine, cu sufletul sfîşiat, cu trupul obosit, cu inima chinuită de-ntrebări născute din cele mai mărunte orgolii, după ce cobor de pe acoperişul lumii, unde mă cred uneori stăpînă.
Clipele pînă la ea trec greu şi alerg căutînd cu disperare un ţărm sălbatic, să-i respir adînc răsuflarea sărată, să o simt numai eu cum freamătă de dor, tristă ca şi mine, dar fermă şi puternică atunci cînd mă priveşte cu ochi învolburaţi, de iubită capricioasă. Ard de nerăbdare să o cuprind cu braţele şi ea să mă strîngă la piept în unicul său fel, tandru şi violent deopotrivă, ca o amantă topită de atîta aşteptare…Adorm apoi zîmbind lîngă ea, lăsîndu-mă arsă de soare, ameţită de căldură pînă la delir şi aştept aşa să vină noaptea, să-mi ridic privirea către stele fără să ştiu de ce le privesc, fără să mai încerc să-mi citesc destinul pe cer, pentru că în acele clipe ştiu exact care-i destinul meu.
O aştept mereu cu voluptate să mă certe lovindu-mă rece şi dantelat peste glezne sau chiar să mă doboare mînioasă cu un val mai vînjos, ascult apoi tot ce are să-mi spună şi-mi cer iertare cu capul plecat, ca o roabă supusă, sprijinindu-mi tîmpla pe nisipul cald, jurîndu-i printre lacrimi că n-am s-o mai părăsesc vreodată.
Niciodată nu mă ţin de cuvînt pentru că plec şi o uit pentru un timp, străbătînd cărări ce ştiu că-mi sînt străine, căutînd zadarnic prin lume un rost iluzoriu. Plec mereu de lîngă ea crezînd că ştiu bine unde îmi e locul şi cînd nu-i mai aud glasul aspru strigîndu-mă sacadat, nebun şi disperat, îmi şterg şi ultima lacrimă mincinoasă.
Plec şi mi-e greu să plec, dar mi-e şi uşor ştiind-o mereu acolo. Aş muri să mă întorc şi s-o găsesc secată de dor, dar alung cu un zîmbet gîndul negru, căci, în mîndria mea nemăsurată, sînt sigură că o voi găsi la locul ştiut şi-o voi lăsa iar să mă spele de iubirile amare de peste an, să plîngă odată cu mine, şi-o voi ruga iar, ca-n alte dăţi, să răspundă la toate întrebarile mele nedrepte, fără răspuns.
Şi mai ştiu că, supărată pe trădarea mea, mi se va arăta străină pentru o clipă. O să o mîngîi atunci uşor cu talpa aşteptînd să se înfioare încălzindu-se sub atingerea mea, o să o fac să uite cît m-a aşteptat şi poate m-a urît, o să o fac să mă ierte şi să mă îmbrăţişeze din nou.
Şi o să-i spun iar, ca de atîtea ori, printre lacrimi, cel mai mare adevăr pe care-l ştiu şi cea mai crudă minciună: că o iubesc şi că n-am să mai plec.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...