Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

REDUCTIONISMUL INVIZIBILULUI IN FORMA CARNALA


de Ilie Giuliano la: 03/06/2006 17:48:00
modificat la: 06/06/2006 20:10:42
taguri: Eseuri 
voteaza:
Dragostea este singura dementa a vieţii acceptata ca normalitate a lui "a fi".
In rest toate celelalte nebunii ale vieţii sunt produsul inconştientei: inconştienta raportului cu cuvântul, inconştienta spiritului, inconştienta raportului cu lucrul realizat. Cu toate acestea, omul caută mijloace auxiliare de conştiinţa in insasi inconştienta lui, mişcându-se astfel sinuos spre iad. In acest fel omul dobândeşte doar iluzia conştiinţei lui. Dar cine poate sa-mi spună ca vrea sa involueze? Nimeni. Toţi ne revendicam dreptul (unii in mod discret, alţii in mod indiscret) la imbunatatire, evoluţie, ascensiune, transcendenta. Toţi vrem sa ne regăsim in "daimonul" originar al nostru. Toţi vrem ca in fiecare dimineaţa sa ne uitam in oglinda si sa putem spune: „Da, azi îmi simt armonia interioara ca pe o realitate palpabila.” Toţi vrem, dar putini reuşim. Ne amăgim ca evoluam, dar in realitate uitam ceea ce am fost cândva. Căci cândva a fost un timp când eram naivi, iar acum ne simţim împliniţi prin lipsa zâmbetului din priviri, prin lipsa autenticităţii noastre primordiale. Uram trecutul. Vrem sa uitam tot. Credem ca amintirea e boala bătrânului muribund când, in esenţa, amintirea e sursa renaşterii noastre. Oare cine nu a simţit vreodată nostalgia trecutului ca pe un epifenomen (îngerul privit ca epifenomen al omului precar) transcendent ce ne eliberează de angoasa?

Toate astea se întâmpla pentru ca de cele mai multe ori suntem inconştienţi. Egoismul ne ghidează spre forme inconştiente ale existentei. Reducem invizibilul la un soi de nebunie a concupiscentei deoarece nu mai vedem decât ceea ce atingem. Nu mai avem puterea de a descoperi organul necesar vederii dincolo de forma. Nu mai ştim "sa fim" in măsura in care "a fi" implica "a exista", iar "a exista" implica "a se manifesta in afara, a ieşi in" (de la grecescul ek-sistere). Or, nu ne putem manifesta in afara decât in măsura in care renunţam la noi in favoarea celuilalt, in măsura in care nu mai cedam in fata propriilor noastre vanitati, in scopul de a dărui celuilalt totul in mod necondiţionat si fara rest. Altfel spus, "a fi" înseamnă "a iubi". Iată o forma de inconştienta in raport cu cuvântul: toţi spunem "eu sunt", dar nu toţi cunoaştem dragostea.
Desfiinţarea omului , adică ieşirea lui din sferele lui "a fi", nu înseamnă altceva decât neputinţa lui de a cunoaşte dragostea. Spun „neputinţa” si nu „imposibilitate” pentru ca materialitatea timpului modern a dus la o obnubilare a organului necesar vederii dincolo de forma, de mercantil. Din cauza asta nu sunt de acord cu cei care afirma ca dragostea a murit sau ca azi dragostea nu mai exista (ceea ce este un nonsens), deoarece dragostea transcende timpul, ea fiind mai presus de timp. Deci, azi, omul suferă o neputinţa de a cunoaşte dragostea. Desfiinţarea omului, adică imposibilitatea lui de a procrea si de a se perpetua, nu înseamnă altceva decât legitimitatea dezumanizării impusa omului de către stat ca forma, chipurile, de umanizare a lui: „Sa fim oameni. Sa nu discriminam. Homosexualitatea nu este boala, ci un mod de "a fi".” Iată inca o forma de inconştienta in raport cu cuvântul, cu spiritul si cu lucrul realizat de mine, ca om. Căci cum pot eu "sa fiu", "sa exist", "sa mă manifest in afara", de vreme ce nu mă pot transfera (intr-o anumita măsura) genetic, biologic si spiritual in viitor? Aşa zisa „dragoste” ce se vrea a fi veritabila in relaţiile intime ale persoanelor de acelaşi sex nu este altceva decât cea mai înalta forma de vulgaritate a plăcerii carnale dusa pana la limita ei extrema, pana la inconştienta. Nu poţi "sa fii" îndrăgostit de o persoana de acelaşi sex atâta timp cat ea este incompatibila nu numai d.p.d.v. sexual, ci mai ales d.p.d.v. al interiorităţii ei, in sensul ca o astfel de relaţie intima nu conferă posibilitatea creării unei alte interioritati comune celor implicaţi.
Cat priveşte cuvântul „discriminare” si felul inconştient in care este utilizat in acest context, trebuie sa ne întrebam de ce azi o judecata de discernământ este catalogata drept judecata de discriminare, ţinând cont ca discriminarea implica discernământul.
Desigur ca dragostea comporta mai multe manifestări. Dragostea dintre bărbat si femeie sa comporta intr-un fel, cea dintre părinţi si copii in alt fel, cea dintre frate si sora in alt fel, iar cea dintre prieteni se comporta in alt fel. Insa atunci când confundam aceste manifestări ale dragostei, atunci dragostea se transforma in anomalie, monstruozitate, boala. Cum ar fi daca s-ar legaliza sexualitatea intre părinţi si copii, intre sora si frate, intre bărbat si bărbat? Atunci viata s-ar îndrepta spre un făgaş inspaimantator.
Nu in ultimul rând trebuie sa remarc perfecţiunea limbii romane in care cuvântul "viata" este de genul feminin, ceea ce implica necesitatea perpetuării si a procreării speciei umane precum si transmiterea in mod natural a dragostei către generaţiile viitoare. Inca o forma de inconştienta atunci când se afirma ca homosexualitatea este un mod de "viata". In realitate, homosexualitatea este un mod de desfiinţare a omului, de nefiintare a ceea ce înseamnă om. Imaginaţi-va pentru o clipa cum ar fi daca in viitor specia umana ar începe dramatic sa dispară de pe fata pamatului.
In concluzie, legitimitatea homosexualităţii reprezintă acţiunea răului in starea lui pura ca "lipsa in existenta".
Pentru sfârşit, cat priveşte ideologia corectitudinii politice, ea se centrează numai pe putere ceea ce nu înseamnă ca ar si deţine vreun adevăr sau vreun petic de înţelepciune. –


„Si am zis: "Mai buna este înţelepciunea decât puterea; dar înţelepciunea celui sărac este urgisita si cuvintele lui nu sunt luate in seama"” (Ecclesiastul 9:16)
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


wow ! ce gargara puturoasa != - de RSI la: 05/07/2006 09:50:41
wow ! ce gargara puturoasa !
==================================================
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."

~ Benjamin Franklin
#131716 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de zaraza la: 05/07/2006 15:53:44
subscriu
#131766 (raspuns la: #131716) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hei! Trezeste-te! - de Cri Cri la: 05/07/2006 17:32:19
Ce-i cu balacareala asta sfertodocta, cuvantatoare de orbenie si sodomizatoare de tolerantza?
Mai bine ai lua in seama citatul pe care l-ai pus, si l-ai intelege asa cum e: intelepciunea e acceptare explicativa a lumii, nu aratat cu degetul catre "prosti" si "pacatosi" care, vezi, doamne, nu pricep inaltele, esotericele si inefabilele cai.
De-asta le-ai si scris asa? Ca vreunul, mai slab de inger, sa se simta inferior?
Din insusi modul in care pui problemele rezulta clar ca nu stii ce-i iubirea. Nici sensul biblic nu-l pui cum trebuie, desi la el faci apel. Parca ai fi promotorul unei secte idioate in restrictivitatea ei. Si nici un fel de frumusete a gandului nu razbate din mesaj. Numai mizerie.
A naibii pretiozitate!
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#131785 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...