-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pentru ce iubesti ?


de muselk la: 11/06/2006 12:18:00
modificat la: 03/07/2007 18:27:46 arata originalul
taguri: Ganduri_in_0_si_1 
voteaza:
“ Pentru ce iubesti ? “ , m-a intrebat.
Eram, si poate mai sunt confuz. Nu stiam ce sa-I raspund. Nu puteam. Si poate nici acum nu stiu ce inseamna iubirea. Se spune ca e o traire, un sentiment universal, daca-l raportezi la intreaga omenire, si unul privat, unic, daca-l raportezi la persoana ta.
L-am raportat. Si…nu puteam sa-l definesc. Simteam ca de cate ori iubesc, cresc, cu doi ani mai mult, inteleg cu doua idei in plus. Totul devine absolut iar absolutul devine o jucarie. Atat de grandios, incat n-as avea dreptul sa cer, ci doar sa ofer. Asadar, pentru ce? Sau poate…cum?
Iubirea nu cere, ci da. Nu plange, ci rade. Nu sovaie, ci crede - cine te face sa suferi, cu siguranta nu te iubeste! –
Eu cu ce ma aleg ? Intr-o lume de contururi, in care uneori nici eu insumi nu ma pot accepta. Cu siguranta a oferi, inseamna deja, a iubi. Cand ofer, nu ma gandesc imediat la un posibil feed-back. Pur si simplu…ma daruiesc. Tocmai asta defineste trairea, puterea de a te darui fara sa ceri vreo garantie. Nu poti sa fii sigur ca vei primii inapoi ce-ai oferit, dar e cert ca de-ndata ce nu mai esti al tau, e periculos. E dureros cand doi fac cat unul. Acel “unu”, poate deveni numai jumatate si-atunci totul se naruie.
Timpul, e si el crud. E defapt, cel care determina iubirea. Uneori o infloreste, ii aduce primavara cu buchete de zambete si dragoste, cu mireasma zilelor petrecute impreuna, cu muguri de liliac in goliciunea trupurilor, iar alteori, sufletul sangereaza, si nici macar lacrimile nu mai sunt un remediu.
Si-atunci se pare ca iubirea nu inseamna nici timp, nici spatiu, nu are nici o coordonata. Nu inseamna decat o contopire sincera si curata a doua suflete, in ton cu Sufletul Universului.
Acum vin si-I raspund : “ N-am sa sfidez legile Universului, dar vreau sa-nfrunt timpul, sa-l opresc pentru cateva momente, in care sa-mi tin inchisi ochii si sa exist in fiinta iubita. Pentru asta ! “
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


minunat - de criscris la: 15/06/2006 07:21:40
minunat
#127905 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...