-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

somnul ca un halat alb de asistenta


de Realdo la: 13/06/2006 09:43:00
modificat la: 14/06/2006 23:13:52
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Se caută o clădire înaltă, cu un ultim etaj, cu o fereastră deschisă de la care poţi vedea cerul. Neapărat clădirea trebuie să aibă o parcare, de preferinţă goală, sau o curte betonată, fiindcă ce s-a născut din ţărână se va izbi de ciment. Şi fără copaci între fereastră şi beton! ( fiindcă viaţa tinde să oprească viaţa în căderea ei).
Nu se lasă bileţele sau scrisori de adio, e ingrat. Cei ce rămân în urmă au dreptul la o ultimă ghicitoare. Dacă toate pregătirile sunt făcute şi intimitatea este asigurată, se mai verifică o dată Decizia, apoi urmează, simplu, Gestul: se aruncă trupul prin fereastra deschisă, în zbor neplanat, în picaj necontrolat, un kamikaze ce nu va produce stricăciuni nimănui. Experienţe îndelungate care datează de la primele prăbuşiri voluntare, din Turnul Babel, de pe una dintre Piramide (nu se ştie exact care) şi de pe umbrele Marelui Zid, arată că trupul în cădere nu va flutura ca o batistă nici nu va păstra legănatul debil la trestiei gânditoare, ci va bate graţios din aripile apărute instantaneu şi irevocabil, înainte de a izbi. Scurt.
Astfel, prin tumefierea cărnii, cutremurul oaselor şi risipirea sângelui, se obţine o minunată, eterică şi eternă eliberare a spiritului de trup, spun cercetătorii, înainte ca ideea semicarnală de a sufla, a respira, să devină răsuflată.


Câteva rânduri pe-o bucatâ de hârtie. Două-trei momente notabile de isterie. Suficient să mă închidă în camera asta albă cu fereastră cu gratii. Ca o recluziune brutală, ieşire neprogramată din graţii.
Am gratii şi la căpatâiul şi la picioarele patului. S-au gandit că voi încerca sa mă arunc din braţele vreunui vis somnoros în lustruiala banală a podelei.
N-am cătuşe, nici cămaşă de forţă, doar albul ăsta enervant pe care aş vrea să-l pot împroşca cu vopseaua de pe pastilele colorate pe care mi le administrează ca să mă facă lucid, sau stupid, nu mai ţin minte. De la atâta alb, am ajuns să-mi iubesc pijamaua maro, albastră, verde, din două în două zile.
Acum două zile m-a vizitat Claudia mea. I-am spus că spitalele miros aşa din cauza albului de pe pereţi, din paturi, din neoane. Eşti obosit, ar trebui să dormi acum, Sebi, dragul meu. A plecat, cu lacrimi în ochi, dezorientată. Săraca fată, ce i-ai mai spus, măi băiatule, mi-a zis tanti Roza, gardiana mea obeză ce păzeşte fereastra de la capătul holului. O văd, cu buzele ţuguiate dezaprobator. Apoi albul devine, încet, orbitor. Inchid ochii şi-aştept, sunt prezent, sunt erect.
Singurul alb care nu mă deranjează e albul halatului Silviei, asistenta. Silvia ştie că o iubesc. A iubit-o cel de dinaintea mea, o va iubi cel de după mine. Claudia e departe şi nu scrie nicăieri că un pat de spital e un pat moral. Silvia e bună. Se plimbă cu mine, citeşte cu mine, râde cu mine, mi-a adus pix si hârtie de scris şi somn în seringă. M-a ţinut în braţe când am visat urât. M-a privit altfel de cum mă priveşte Claudia de când sunt altfel. Şi nu m-am mai săturat din privit.
M-am întrebat cum e Silvia pe sub halat. Şi m-a lăsat. Nu să văd, dar să simt. Un trup cu carne destulă sa hrănească iubirea cea mai nesătulă. Cu destule unduiri ca să ameţească orice minte. Terapie fără cuvinte. Pe piept, are două buzunare, cu doi nasturi, sfârcuri pe rotunjimile pline ale halatului. Zâmbetul din secunda ultima a spânzuratului. Da, în sfârşit un alb care nu ma deranjează. O gură care mă rujează; pe suflet, pe paşi când mă plimb. I-am dat mintea mea la schimb.
Sunt subiectul ei de licenţă, studiul ei de caz, sunt drăguţ şi am haz. Claudia e departe, i-am cerut să rămână, acum Silvia şi seringa ei mi-e stapână.
Ce fain, am putea trăi fericiţi, nu mai am chef să mă vindec, îmi plac vorbele lazaretstetoscoppsihoticdozăextraveral… Eşti obosit, ar trebui să dormi acum, Sebi, dragul meu…


...dar gata cu episoade erotice de ameţit spectatorii, gata cu hârtii scrijelind prostii gata cu rimele, să se întâmple fapTele: o să doRm, dacă aşa vrEi, dar când ieşi din tură şi din halatul tău, când pleacă tanti roZa în pauza de masă, înaintE să se hotărască claudia să mai încerce o dată Şi să apară la ora de vizită, înainTE să-mi băgaţi capsulele voastre coloraTE pe gât, şi mult după ce veţi fi renunţat să mai înţelegeţi ceva, eu voi găsi o fereastră deschisă!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (11):


vin si io - de Guinevere la: 15/06/2006 01:53:41
Pe mine m-ai cucerit, imi fac un tatuaj cu "Realdo" pe umarul stang si-o sa dorm cu obrazul pe el. In traducere serioasa: mi-a placut mult, ai un stil puternic si foarte diferit.
Si as veni si io cu tine in cadere libera, daca e destul de larga fereastra.
Am rabdare doar cat sa scrii o carte. :o)

#127955 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vino - de Realdo la: 15/06/2006 19:40:37
am gasit o cladire inalta, cu ingeri strajuind la colturi, cu ferestre mari, starlucitoare, care te atrag ca niste ochi adanci... asa ca...
#128000 (raspuns la: #127955) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
re: vin si io - de Realdo la: 15/06/2006 19:40:37
vino, ca e loc destul; facem si un Camelot pentru tine daca vrei :)
zile faine din Timisoara
#128017 (raspuns la: #127955) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si daca nu vreau sa ma trezesc? - de thebrightside la: 15/06/2006 13:55:36
Si daca nu-s asa "modesta" ca Guine si vreau sa dorm in continuare (?!)pe umarul tau... drept? ;)

Lasand gluma la o parte... Stii vorba aia a americanilor " Don't quit your day job!" ... tu ar trebui sa faci tocma' pe dos... sau faci deja?

#128027 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
re:Si daca nu vreau sa ma trezesc? - de Realdo la: 15/06/2006 19:40:37
felicitari pentru descoperirea cuvantului ascuns; nu ma asteptam sa fie "dezvelit" asa de repede; probabil mi-am subestimat cititorii; I apologize. my lovely friends... :)
... acum trisez "my daily job" scriind mesaje pe cafeneaua.com in loc sa-mi termin rapoartele :) ar fi bine sa pot trisa definitiv, ca e greu asa, cu o gura de viata pe zi; cine ma intelege, sa traga aer adanc in piept... v-am pupat
#128031 (raspuns la: #128027) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Realdo: vin - de Guinevere la: 15/06/2006 23:02:29
Vin, dar mai intai ciufuleste ingeriii aia si fa-i sa zboare ca altfel nu-mi pot lua caderile in serios. Si asta doar pentru ca sunt de sus in jos... :o)
Si uite-asa mi-a venit in minte imaginea pixurilor acelea cu lichid, in care mici corabiute nu stiu de urca sau coboara, de cad sau zboara.
#128111 (raspuns la: #128000) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aceluiasi - de thebrightside la: 16/06/2006 09:44:54
Well... dupa ce-am citit primul tau text (primul citit de mine), nu era tocmai greu... Imi pare ca vrei sa ii tragi de urechiuse pe cei ce au impresia ca esti previzibil... ;)

Triseaza, dragule, ma ofer sa tin de sase. Mai mult decat atat, iti doresc sa renunti la hobby-ul asta autoimpus al exercitiilor de respiratie! :))

SSDD
#128187 (raspuns la: #128031) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ahhh...inca ceva - de thebrightside la: 16/06/2006 09:50:19
Si astept o editie princeps cu autograf... Asa, ca premiu pentru "cititorul perspicace"... :p

SSDD
#128188 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt. guine si thebrightside - de Realdo la: 16/06/2006 19:26:54
...dragelor, ingerii sunt ciufuliti ca numai din aia mai aveau la bacania din colt; cat despre editia princeps, a fost una acum 6 ani, pe buza mileniului, dar nu m-a ajutat in my quest for a bright side :) c u there
#128220 (raspuns la: #128188) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
~~~ - de Cri Cri la: 16/06/2006 22:02:48
Cand citesc asa ceva, ma intreb de fiecare data daca un om a scris.
Si daca da, si daca nu, cum de s-a pierdut pe lumea asta?
Dupa asemenea "(de)lectii" imi revine obsesia ca n-as folosi cum trebuie cuvintele
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#128308 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Marria la: 02/11/2010 15:54:59
ma regasesc in ceea ce spui.. unii au darul asta, din fericire
#578858 (raspuns la: #128308) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: