te provoaca sa gandesti
Europarlamentarul Arie Oostlander din Olanda a propus suspendarea negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, data fiind nerespectarea criteriilor politice de aderare. Amendamentul la raportul comisiei de politica externa a Parlamentului European va fi dezbatut pe 18 - 19 februarie, dar chiar daca este adoptat, el nu are decat valoare de recomandare. Pentru intreruperea negocierilor este nevoie de o propunere in acest sens a Comisiei Europene si de un vot unanim al Consiliului de Ministri.
Clasa politica din Romania este opusa suspendarii negocierilor, iar Partidul Popular European (din care face parte si Oostlander), cel mai numeros grup in Parlamentul European a adoptat o rezolutie la Congresul sau in care se declara impotriva amanarii integrarii Romaniei in UE. Credeti ca ar fi oportuna suspendarea negocierilor de aderare cu Romania, dat fiind nivelul alarmant al coruptiei, lipsa de independenta a justitiei si in general nerespectarea drepturilor omului sesizate de tot mai multi oficiali ai Uniunii Europene sau o astfel de masura ar fi contraproductiva?
comentarii (9):
Suspendarea negocierilor de aderare
- de
(anonim)
la: 09/02/2004 07:28:08
Decizia apartine Parlamentului European, dar Romania trebuie sa faca tot ce este posibil pentru continuarea negocierilor.
Suspendarea negocierilor de aderare...
- de
iasomie
la: 09/02/2004 07:29:54
Decizia apartine Parlamentului European, dar Romania trebuie sa faca tot ce este posibil pentru continuarea negocierilor.
Eronat
- de
Filip Antonio
la: 09/02/2004 12:32:17
Aşa cum am scris, decizia NU aparţine Parlamentului European.
ref.: eronat
- de
iasomie
la: 09/02/2004 17:05:20
Corect, dar in utlima instanta decizia apartine Parlamentului European. Nu-i asa?
Nici ei nu isi doresc o noua Yugoslavie
- de
MAY I
la: 09/02/2004 20:44:23
Probabil ca nu vor suspenda negocierile pentru ca in nici un caz nu isi doresc o noua Yugoslavie. Decat izolata si scapata de sub control, probabil ca vor prefera sa tina "lesa" intr-o mana si batul in cealalta.
In rest, ramane de vazut pana unde se poate intinde coarda.
Ultima instanta
- de
Filip Antonio
la: 10/02/2004 02:53:48
Nu. Decizia de suspendare a negocierilor de aderare apartine Consiliului de Ministri care in unanimitate (15 voturi sau 25 dupa 1 mai) trebuie sa ia hotararea.
Ai dreptate
- de
iasomie
la: 10/02/2004 03:36:56
Corect, Parlamentul European nu e ultima instanta. Asta mi-a scapat din vedere.
Comparatia Romania Yugoslavia
- de
Filip Antonio
la: 10/02/2004 03:52:11
Hai sa nu facem comparatii stupide. Daca exista un pericol de acest gen, Uniunea Europeana n-ar fi inceput negocieri cu Romania.
|
![]() ![]() cautari recente
"impiedica de sf ion"
"femei biciuite" "îmi venii foame" "Famous Blue Raincoat" "a-i fierbe oala fara foc" "genul argumente(opera caprioara de emil garleanu" "iubi dragostere" "ea speciala" "capuccino" "cuvinte asemanatoare imens" "dupa steag baieti" "Oua de gasca" "fericire iti doresc" "clase-i" "zaraza opera" "jurnalu diavolului" "identitatii" "test IQ numeric" "omonimul cuvantului companie" "enunturi cu cuvıntul cuib" "cafea cu caimac" "numaidecît" "catalog sculptori romani" "moda la grase" "motto-uri nevoi si resurse" "ideia mesajul tema a operei moartea caprioarei de nicolae labis" "o scrisoare catre invatatorul meu" "descriere 8-10 randuri toamna la munte" "dialog intre un copil si un fulg de nea" "pentru mama decedata" mai multe... linkuri de la Ghidoo:
|
Pentru a ajuta Romania sa respecte obligatiile semnate, UE i-a acordat subventii si ajutoare financiare importante, banii au fost luati, cheltuiti, insa nimic nu s-a facut in Romania pentru ca angagementele luate sa fie respectate.
Intrarea in UE este ca un contract bilateral, amandoua partile trebuie sa respecte clauzele si obligatiile contractului.
Non-respectarea unilaterala a unui contract inseamna ca contractul e nul.