Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pastile(inceput de poveste...)


de sweetfall la: 27/06/2006 14:17:00
modificat la: 27/06/2006 19:56:25
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Trecusera orele unsprezece...Afara staruia acel tip de liniste ciudata pe care Ea niciodata nu a reusit sa il inteleaga ..Din cand in cand o mostra de ploaie parese ca se pravalea cu sete pe trotuar-infimul haos care ii reda increderea-...Tablou citadin..miraj si decadere...

E inceput de aprilie..ce mai e si asta? Nu e..decat o alta toamna!..Iar e toamna.."Stii, pastilele asteapta.."
Camera staruie in intuneric..mereu e asa. Nimic nou..s-a invechit totul. Acelasi praf..aceeasi coaja de lamaie pe jos,coaja ce fusese acolo si in urma cu doua saptamani. Nimeni nu o ridicase...nici nu avea de ce..Stiuse intotdeauna ca acela era locul cel mai potrivit pentru o coaja de lamaie...Ceasul inca ticaie..ticaise si cu doua saptamani in urma. Foi zac mototolite. Aceleasi ganduri,alte foi, aceeasi privire adanca si neinteleasa, un alt prezent, o alta aparenta..

"Pastilele inca asteapta..."

Vise cad pierdute pe asfalt o data cu ploaia. Nu stii ce doare mai tare..un vis zdrobit al unui ochi inchis si incordat sau ploaia ce defragmenteaza visul..

Ea mototoleste pe intuneric o alta foaie..probabil El analizeaza tacerea.Mereu lui i-au placut detaliile, mereu s-a oprit asupra lor,mereu ura conventiile, mereu isi dorea povesti..Ea? poate ..mototolea pentru a mia oara o foaie de hartie. Nu.
Se gandea la o posibila si ciudata poveste, la priviri furate si simtiri materializate..nu mototolea o foaie, ci frangea nelinisti. Se gandea ca in spatele unor cuvinte se ascund ..alte cuvinte..Nu voia un chip de lut, nu voia o imagine, voia launtricul, pasiunea..Voia un intreg univers construit pe clipe. Stia in naivitatea ei ca viata e facuta din clipe..altfel spus..clipele dau nastere vietii. Clipele scanteiaza in umbra ritualicului.
Noaptea poarta in ea tot magicul..cuvintele in ceasurile tarzii se gasesc unele pe altele..El le gasea intotdeauna pe cele potrivite..Ei ii era dat doar noaptea sa se foloseasca de ele. Amandoi alunecau in lentoarea timpului, in dimineti premature, manati de aceleasi idealuri...

In coltul ei bolnavicios Ea rupe o alta foaie..Mereu e singura in orele tarzii, mereu aude ploaia soptindu-i ca El ii viseaza surasul..si totusi poate nu o aude..poate e doar un joc, poate ei ii place sa creada asta.."Sunt doar pastilele" isi spune.

O alta poveste fara capatai..un vis ce se va uita de indata ce ochii se vor deschide. Fara vis..Ea e un alt apus in toamna altcuiva..

Sub ochii ei ce cer vis si tacere se sfarama echilibrul..I-a cerut inconstient sa fie Povestea Lui..Si totusi ceva se pierde..: e inocenta pe care El cu greu o intelege..O masca rade, alta plange mereu. Surasul lui pe care Ea nu il poate intelege, inima lui care bate ziscolind in analiza tacerii, gandul ce din departari il trimite catre Ea..Totul e un scenariu bine pus la punct. E..o piesa de proportii catastrofale afara..A stiut mereu ca nu e un actor cu prea mult talent..Nu stia daca ii e dat sa reuseasca de una singura..Ce ieftin trebuie sa fie un monolog...
El pleaca, vine..mereu..o toamna..doua..trei..Ea asteapta..mereu are sa astepte..S-a napustit auditoriul...

Se golesc scaune..se sting reflectoare..se asterne praful..se coboara o noua noapte..acelasi ceas ticaie..

"Sper ca am sa fiu eu ultima la care ai sa vii" spuse printre pastile... pe scena unui teatru ce a surzit si amutit demult..
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


~ - de Cri Cri la: 09/09/2006 16:39:05
Textul mi se pare de o frumusete rece, ca a statuilor lui Michelangelo. Desavarsita marmura, indiferenta la priviri.
Din nou, atat de departe de intelesurile mele, si totusi atat de atragator! Poate din cauza asta. :)

--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#144408 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...