versiune originala:

La etajul zece nu poti gasii fericirea

de capota costel petrica la: 10/03/2008 12:29:32
rezumat: Fericira nu o poti gasii la etajul zece
La etajul zece nu poti gasii fericirea

Cu cateva zile in urma am sunat la Dora sa o rog sa ma ajute intr-o problema despre predispozitiile astrale astfel inca sa pot lua o decizie intelepta referitor la cariera mea literara. Am aflat ca tocmai in acel moment se pregatea sa plece la o prietena care acum locuaia fatal la etajul zece. Inutil sa va spun cat am insistat sa nu mearga, am incercat toate metodele de persuasiune, i-am amintit ca are rau de inaltime si o sa sufere daca urca asa sus, i-am spus ca sunt putini si alpinisti care sa incumeta sa catere acolo, am vorbit pana cand am descarcat complet bateria telefonului mobil, apoi am luat un taxi in speranta ca o mai pot opri din drum.

Am ajuns langa blocul ei in zece minute, prea mult timp era deja plecata si nu am mai putut face nimic. Prietena mea era condamnata sa urce la etajul zece si apoi sa cada fatal la sol, atunci o sa intelega de ce am insistat atat de mult sa se opresca, a fost pur si simplu o reactie leala din partea mea, pentru ca eu stiu foarte bine ce inseamna etajul zece. Ma gandesc uneori chiar daca asta pare absurd ca a fost special construit pentru a exila sufletele acolo sus, o capcana atat de bine ascunsa atat de perfecta atat de inalta si atat de fatala.

Etajul zece este ireversibil sunt putini care cunosc asta, pentru ca sunt putini care mai pot vorbii despre etajul zece, supravietuitorii nu doresc sa reanvie amintirile ametitoare si inalte care au cazut in abisul memoriei lor.

Deseori ma intreb de ce oamenii trebuie sa merga atat de sus sa caute fericirea, de ce se comporta extrem, pur si simplu trebuie sa inteleaga ca este iutil si absurd ce fac si ei totusi urca impasibili si pe masura ce sunt mai sus devin din ce in ce mai incolori mai inodori si insipizi pana cand se dizolva ireversibil in plafonul de nori, un fum rosu, galben, verde, albastru, violet ca o ultima extrema metamorfoza.

Logic fericirea nu poate fi urcata atat de sus, fericirea e teresta pamanteana fericirea e pur si simplu, fericirea nu este un act de cruzime, fericirea nu e ametitoare, fericirea nu e nici macar inalta, si totusi multi cred ca acolo sus la etajul zece poti gasii fericirea.
afiseaza versiunea actuala

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: