versiune originala:

O mie si una de zile si noptzi cu personaje din tzara tuturor posibilitatzilor-1-

de just.a.touch la: 27/12/2008 11:19:06
rezumat: povesti pentru copiii mari
O sa va supun ochisorilor un text care pe mine m-a amuzat cumplit la vremea cand o iesit din putzul gandirii, tot ca stimulent sa termin macar partea a doua inceputa de mine.

O mie si una de zile si noptzi cu personaje din tzara tuturor posibilitatzilor


Buna, numele meu este Silvy si am vazut ca pe aici lumea poate sa-si deschida sufletul, sunteti uniti si oferiti compasiune celor care au nu au bani de psihiatru. O sa va spun si io povestea mea.
Pe Emil l-am cunoscut in vara anului 90, in Istambul, pe atunci obtinusem un post de hostesa in fata unui motel din mahalalele invecinate osman beiului. Ziua lucram ca trading agent in bazar si faceam naveta in fiecare saptamina acasa,la bucuresti pentru a duce marfa unei matroane de butic de pe calea victoriei. Postul il obtinusem cu sacrificii, a trebuit sa ma ingras 10 kilograme si sa-mi oxigenez paru aproape de limita incinerarii pentru a face fata concurentei.Intr-o dupa-amiaza,extenuata de drumurile facute prin buticuri si cu corpul invinetit dureros de pipaiturile aferente tocmelilor si de peretii cabinei de proba, dar cu stisfactia ca in schimbul a 10 dolari obtinusem 2 casetofoane panasoanic, 5 perechi de blugi levi starus si 4 fiare ca calcat dillips si 10 parfumuri cu apa de vanilie arpege, am hotarit sa renunt la tura de seara si cu o bagheta complexa am intrat intr-un netcafe.

Acolo, pe chat, l-am cunoscut pe Emil.M-a cucerit umorul lui vulgar si conventionalismul lui. Cind i-am trimis o poza cu mine si a mai auzit si cu ce ma ocupam mi-a spus ca sunt jumatatea lui perfecta, imaginea lui in oglinda.Image Mi-a povestit ca este un baiat de milioane, am crezut ca exagereaza,eu cred ca nici un barbat nu valoreaza milioane, poate doar daca scoate diamante pe fund.Dar era incintatoare inocenta si sinceritatea cu care mi-a povestit tragediile vietii lui de imipegat intr-o gara din Lingönping.

Si cind l-am vazut si-n poza, inalt, blond, bronzat,cu ochi albastru si zimbet mereu pertinent,mi-am pierdut simtul ratiunii.Climaxul a avut loc doua luni mai tirziu cind, in cautarea unuia, alain delon (m-a dat pe spate abnegatia lui fata de cineva) Emil a facut o vizita in orasul de pe bosfor.Nu mi-a venit sa-mi cred urechilor cind am auzit ca barbatul acela irezistibil vine sa ma ia si sa faca din mine o a doua regina a Suediei.

Ne-am intilnit, pe seara, in fata motelului la care lucram si unde eu aveam o camera mereu rezervata. Lui cica ii furasera cartile de credit si toti banii, in timp ce cotrobalea prin buticul De Beers din duty free-ul aeroportului pentru a-mi cumpara un inel. Era schimbat, chica blonda i se rarise pina la castaniu si arata obosit, cica zburase Götteborg-Istanbul prin Kinshasa. I-am propus sa faca un dus pina despachetez eu kebabul s-a dezbracat si-a scos ghiulul de pe degetul mic si atunci i-am observat palmele ridate de singuratatea oprimanta.

Si unghia degetului mic, ilustratie a vremii ploioase, plina de ceara pe care baiatul de milioane a riciit-o cu grija cu un cutitas pastrat in jacheta cadrilata inainte de a introduce-o intr-un tub de propanolol.
M-am speriat,credeam ca sufera cu inima, dar m-a sigurat ca recipientul nu-i apartine, il avea de la fosta lui sotie si ca ceara o foloseste pentru a-si lustrui pantofii dar ca a incercat-o si pe usile sifonierului. Am petrecut cu el o seara de neuitat, care, cu siguranta, pe lumea cealalta ma va arunca pentru cel putin 2 ani in purgatoriu. nu mai intilnisem pina la el pe cineva, posesor al unui obiect de o inexistenta utilitate. atit de pasional si plin de energie,ca un armasar de curse...cu trei picioare.
Minune dumnezeiasca a fost rodul iubirii noastre, Varzarel l-am numit, in amintirea acelei nopti petrecute impreuna.

Pe Emil l-am mai vazut ulterior dupa muuuulti ani, m-am trezit cu el la usa duplexului meu din Unirii, venise sa-mi ceara un imprumut pentru a-si plati datoriile la unu, Nexus. I-am zis ca n-am bani si mi-a replicat tzifnos:"idioato, cum poti sa ma mintzi in fata ca n-ai, ca vad ca ai ceas la mina".I-am trintit usa in nas, ca aveam ferestrele deschise peste tot si se facea curent...Dar a trebuit sa recunosc ca era un baiat de milioane.Atitea perle scoase pe gura...
afiseaza versiunea actuala

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...