versiune originala:

Tiganii,aurul si diamantele vol 4

de sami_paris74 la: 23/06/2016 09:37:09
rezumat: capitolul 49 Potcovarul .
Istoria arăbeasca

-Se întâmplă uneori lucruri ciudate, continuă Potcovaru. Îmi amintesc că acum câteva luni, unul din copiii mei de la Paris mi-a povestit că acolo unde face el cursurile, la o şcoală de începători pentru limba franceză, şi-a făcut prieten, un coleg de bancă care este de origine arabă, mai precis este din Algeria. Un tânăr bruneţel care se asemăna cu Gioni.
Gioni este băiatul meu cel mai mic,dar prietena lui l-a botezat cu un nume francez : Jeremi. Deacuma ,eu tot Jeremi îi zic, din cauză că fiul meu nu mai suportă
să-l strig Gioni.
Pe arab îl cheamă Abdelazis, şi într-o zi când a venit pe la noi ne-a povestit câte ceva despre viaţa şi familia lui.
- Şi ce ne interesează pe noi ţiganii, povestea asta cu arabul Abdelazis? Îl întrerupse bulibaşa Frişcă, pentru a doua oară.
-Ba da, o să vă intereseze pe toţi! Pentru că în povestea asta există o istorie tare interesantă, pe care nu o cunoaşte nimeni, nici măcar francezii nu o cunosc, nici românii şi nici ţiganii, nici măcar preşedintele Sarkozezcu, şi nici domnişoara Angelescu Merkel.
Familia lui Abdelazis este compusă din 18 fraţi, începând cu tatăl şi cele patru mame, vreau să spun că unii arabi au dreptul legal prin religia lor coranică, să aibe patru neveste. Deci nimic deosebit până acum, însă istoria Europei s-a schimbat începând cu sfârşitul celui de-al doilea război mondial.
- Şi ce legătură are familia lui Abdelaziz cu politica Franţei şi cu politica Europei?
- Vreau să vă spun ,mărite bulibaşe şi onoraţi ţigani, că familia lui Abdelazis se compune din douăzeci şi trei de membri; toţi locuiesc într-un apartament cu trei camere la Cergy Prefecture.
- În trei camere? Dabtubule benga (futu-te drace) ! ăştia e mai mulţi ca noi ţiganii!!! Zise Trandafir, unul din cei patru bulibaşi.
- Da, se-ntâmplă lucruri ciudate în Franţa, îl întrerupse Contele de Futilac.
Tatăl lui Abdelazis îşi bea în fiecare zi la ora 12 fix, cafeluţa la un bar cu terasă,asezat pe scaun picior peste picior şi se comportă ca un mare barosan!
-Numai că din cei douăzeci şi trei de membri ai familiei Abdelazis, nici unul nu vrea ca să munceşte.
-Mda, se întâmplă lucruri ciudate în Franţa!
- Şi dacă nimeni nu munceşte din toată familia, de unde are arabul bani ca să-şi bea cafeaua atât de liniştit, în fiecare zi la ora 12?
- Cum din ce! Păi din alocaţie... gândiţi-vă şi voi fraţi ţigani, cât bănet poate să câştige tatăl lui Abdelaziz din alocaţia familială? În primul rând numai din alocaţie, toată familia lor câştigă pe puţin 7 000 de euro,iar o parte din fraţii lui Abdelazis vând droguri în tot cartierul din Cergy, fură maşini şi le trimit dezmembrate în Algeria cu ajutorul containerelor din portul Marsilia.
O altă parte smulg lanţurile şi brăţările din aur de la femeile bătrâne, la ieşirile din metrourile Pariziene. Nimeni din familia lor nu munceşte.
- Băi fraţilor, da arabii ăştia au invadat lumea ?
- Da aşa este! Zise liniştit bătrânul Potcovaru. Numai pe teritoriul Franţei trăiesc peste douăzeci de milioane de arabi, care doresc să distrugă şi religia noastră de ortodocşi, dar şi pe cea catolică . Se zvoneşte că vor să se impună cu religia în toată Europa, şi vor doar « Coranul » lui Mohamed.
-Cum ? până acum nimeni nu şi-a dat seama ?
-Nu ! nimeni nu şi-a dat seama.
- Se întâmplă lucruri tare ciudate! Sigur că da. Doamne Dumnezeule, dacă aţi vedea câte moschei au construit în Franţa.Şi nu numai în Franţa, au construit moschei în toate ţările din Europa, ce să mai spun de celelalte ţări din Africa ori America!
Arabii au câştigat un război de ocupaţie fără să tragă un singur foc de armă.
- Eşti fantastic! Exclamară Popeda şi Marghioala aproape în acelaşi timp. Parcă ai fi profesor de Istorie Potcovare!
- Şi ştiţi ce-am mai observat? Am observat că noi creştinii dacă vrem să construim o biserică ori o mânăstire acolo în ţările lor, este cu totul şi cu totul interzis, unde mai pui că acum în ultimii ani au dat foc bisericilor şi mânăstirilor, au tăiat gâtul preoţilor. Creştinii sunt masacraţi peste tot, dacă te duci în vacanţă în unele ţări arabe şi porţi la gât o cruciuliţă, organele de control vamale , poliţia din aeropoarte şi vame, îţi impun să scoţi cruciuliţa de la gât şi te obligă să o pui în valiză. Dacă aţi vedea femeile lor cum arată!
- Cum arată? Întrebă Zulufina, o ţigancă analfabetă.
- Cum arată? Întrebă şi micuţa Margareta.
- Arată de parcă ar fi nişte stafii negre, toată îmbrăcămintea lor este de culoare neagră, şi ochii lor sunt acoperiţi cu un voal tot de culoare neagră.
- Şi de ce îşi acoperă faţa şi ochii ? întrebă bulibaşa Frişcă.
- Pentru că bărbaţii lor sunt foarte geloşi, doresc ca femeile să le crească copiii, să stea în permanenţă închise în casă, nu au voie să danseze împreună cu bărbaţii la festivităţi, la petreceri, ceremoniile de căsătorie şi aniversările de naştere. Acolo, bărbaţii dansează cu bărbaţii şi femeile dansează cu femeile. Eu am văzut un reportaj la tv unde câteva femei au fost spânzurate cu macaraua, altele au fost băgate într-o groapă şi omorâte cu pietre, cică se numeşte pedeapsa hasta « câria ».
- Nu se numeşte « câria », zise Trandafir zâmbind, se numeşte « charia », în Pakistan, există case speciale pentru femeile care au suferit arsuri şi desfigurări cu acid sulfuric ; cică aşa a fost lăsat de la Mohamed.
- Doamne Dumnezeule, ce viaţă! Păi noi ţiganii suntem mai fericiţi ca ei de un milion de ori !
- Da, de un milion de ori mai mult.
- Vreţi să vă spun un poem? intră în vorbă Trandafir.
- Daaaaaaaaaaaaaaa, începură să bată din palme toţi copiii.
-Trandafir, Trandafir, Trandafir... dintr-o dată se făcu linişte, Trandafir paşi timid în mijlocul şatrei, o apucă de mâna pe Margareta, o ridică sus în braţe şi o sărută pe amândoi obrajii, apoi o lăsă jos.Micuţa Margareta se agăţă de unul din picioarele lui, se lipi de picior şi rămase acolo nemişcată.
-Vreau să te ascult şi eu...

CocaiTrandafir termină de povestit poemul şi o mică povestire pe care o ştia de la şcoală, o poveste despre «Harap Alb ».Micuţa Margareta îi pupă mâna, soţia lui, Gabriela se apropie de el şi, de faţă cu toţi ţiganii îl luă în braţe şi îl sărută pe gură.
- Te iubesc!
- Şi eu te iubesc fă, hai să o adoptăm pe Margareta până vine maică-sa de la puşcărie.Ce zici?
Ea continuă să-i privească pe rând, începu să plângă, tamponându-şi buzele însângerate cu batista.
-Data viitoare să nu mă mai săruţi aşa! Sigur că o vreau pe Margareta, aş fi vrut să-ţi propun de mult timp, mi-a fost teamă că ai să mă refuzi.
Fetiţa lăsă mâna lui Trandafir şi se aruncă în braţele Gabrielei, se cuibării cuminte la pieptul ei şi închise ochii.
- Du-te în caravană şi culcă fata în patul nostru.
- Te iubesc mult Trandafire, oricum nu avem copii.
Bulibaşa Frişcă, făcu semn lui Potcovaru să–şi continue povestea.
- Este un ordin?
- Da! Este un ordin.
- Nu vreau să mai povestesc nimic fără înţepătură! Asta să fie clar.
- Fă Marghioalo! Adu fă toate dozele pe care le mai avem.Ţiganul ăsta nu vrea să mai povestească, cred că a devenit dependent de « mesalină ».
- Stăpâne, dar s-au terminat toate dozele!
- Atunci du-te şi caută la mine în portbagaj la maşină, am acolo trei pachete de cocaină pură, unul de canabis şi încă două pachete de heroină.
-Cine vrea să se drogheze? întrebă Contele de Futilac.
Imediat se adunară în jurul focului peste 300 de ţigani.
- Şi noi vrem, ţipară toţi ţiganii în cor, dacă nu ne dai să ştii că plecăm.
- Bineeeee! O să începem să vă dau câte o doză la fiecare, doar câte una pe zi, câte unul în şir indian, să vă aşezaţi la rând, în ordine analfabetică. Observ că voi aveţi chef de vorba numai atunci când sunteţi drogaţi!!!
Începem cu argintarii, costrarii, lingurarii şi zlătarii şi o să terminăm cu ciurarii şi ciubotarii.
- Şi noi? Întrebară câţiva bătrâni , din neamul spoitorilor.
- Pe voi nu vă iubesc de loc , zise Frişcă ,pentru că niciunul din spoitori, nu ştie ce înseamnă o scafă!
- O scafă?
- Da mă, o scafă!
-Dacă ai şti tu mărite bulibaşa câte scafe am trasat eu pe tavane!
- Voi o să vă primiţi doza ultimii, o să diluăm doza pentru că sunteţi bătrâni! Asta să fie clar; zise Pardailean râzând.
- De-acum, o să vedeţi scafele în culori.Primele doze o să le primiţi gratuit, după care va trebui să plătiţi fiecare doză cu un galben mic.
- Cât de mic? Întrebă un ţigan mai zgârcit din neamul lingurarilor.
-Uite unul mititel, un cocoşel de şase grame jumate! E clar?
- Da! Să trăiţi mărite bulibaşă , să ne trăiţi o sută de ani.
- Treceţi la rând şi nu mai vociferaţi, aici nu sunteţi în România! Altfel o să pun să vă biciuiască. V-aş ruga să nu faceţi risipă!
- Nuuuuuuuuu!, răspunse unul dintre spoitori.
Potcovaru făcu şi el acelaşi gest, imitându-l pe Frişcă; înşiră praful alb pe un ciob de sticlă, împărţi cu grijă praful de cocaină în linii groase cu ajutorul unui pieptăn, se aplecă şi trase o linie pe nara stângă şi una pe nara dreaptă, după care îl imită din nou pe bulibaşă , adunând meticulos restul de praf alb, îl şterse cu degetul arătător şi îl frecă pe dinţi şi pe gingie, tuşi puţin, se frecă apăsat pe nas şi zise :
-Doamne Dumnezeule, daca-aş şti cât de mult mă ajută Dumnezeu!
- Dumnezeu e mare! Şoptiră cele două Marylin.
- Doamne Dumnezeule, dac-aţi vedea ce vedem noi?
- Ce vedeţi fetelor? Întrebă Popeda curioasă.
- Vedem totul în culori!
afiseaza versiunea actuala

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...