versiune originala:

"Answers in Genesis"

de Paianjenul la: 22/11/2005 11:30:00
Answersingenesis.org este un website care, nu numai că promovează direct şi deschis creaţionismul (ca răspunsul cel mai credibil - din punctul de vedere al promotorilor - la dilema "originea şi destinul omului"), ci în acelaşi timp combate (la fel de direct şi deschis) evoluţionismul, contestîndu-i pretenţia de teorie care "explică cel mai bine originea omului/whatever...".

Una din particularităţile acestui site este posibilitatea vizitatorilor de a se angaja în dezbateri pe tema creaţie vs. evoluţie (temă frecvent abordată în cafeneaua.com), iar intenţia mea este tocmai aceasta: de a provoca pe cafegiii suporteri ai evoluţionismului/adversari ai creaţionismului la dialog cu gazdele respectivului site.

De ce?!

Chiar în eventualitatea că majoritatea membrilor cafenelei sînt deţinători ai unei (sau mai multor) diplome universitare, e puţin probabil că toţi aceşti deţinători de diplomă/diplome să fi studiat în domeniul chimie/biologie - aşa cum se pare, e cazul Cassandrei - ori, dacă asta e adevărat, e uşor de explicat succesul (veritabil sau aparent) cu care ea îşi impune punctul de vedere pro-evoluţionist în dezbaterile (din cafenea) care au tangenţă cu această temă. Interesant ar fi deci, să observăm competenţa Cassandrei (şi a partizanilor ei pro-evoluţionişti) într-o confruntare - nu cu... "profani"... din cafenea, ci cu indivizi care au studiat aceleaşi discipline ca şi ea şi (de presupus) cu acelaşi nivel de cunoştinţe ca al ei - respectiv gazdele site-ului www.answersingenesis.org/ .

Concret deci, propunerea mea vizează în mod special pe Cassandra şi galeria ei - cico, dorinteodor, donquijote, RSI, picky, a399, Jeniffer... şi în ultimă instanţă, pe orice pro-evoluţionist care are impresia că ştie pe ce-şi întemeiază convingerile pro-evoluţioniste (şi care, evident, stăpîneşte suficient de bine limba engleză, ca să poată intreţine un dialog cu interlocutorii de la www.answersingenesis.org/ ).

Provocaţii pot răspunde deci la... "provocare"... completînd formularul de mai jos:

< http://www.answersingenesis.org/feedback/sendmail.aspx?TopicID=WebFeedback >

(după ce, în prealabil ne-au dezvăluit şi nouă identitatea sub care urmează să "atace")

iar dialogul va putea fi monitorizat de către cei interesaţi, la

< http://www.answersingenesis.org/Home/Area/feedback/Negativeresponses.asp >


Observaţii:

1. Îmi exprim regretul că answersingenesis.org/ nu are şi o versiune în limba română pt. paginile indicate mai sus, astfel încît cafegiii nefamiliarizaţi cu limba engleză să poată participa şi ei (activ/pasiv) la "meci".

2. In timp ce nu-mi fac iluzii că http://www.answersingenesis.org/feedback/sendmail.aspx?TopicID=WebFeedback va fi numaidecît asaltat de cei vizaţi, am motive sa cred că o bună parte din membrii cafenelei vor rămîne pe fază păstrînd sub observatie site-ul http://www.answersingenesis.org/Home/Area/feedback/Negativeresponses.asp ... eventualul refuz (tacit sau însoţit de explicaţii gen: "Sunt prea serios/ocupat ca să-mi pierd timpul cu aşa ceva") al celor vizaţi de a răspunde provocării mele, putînd fi interpretat de observatori cu mai mult sau mai puţin justificată suspiciune...
afiseaza versiunea actuala

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...