utilizator: loredana tudor

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 3
comentarii: 4

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
(DE CE) AM BULETIN DE BUCUREŞTI
de loredana tudor la: 23/11/2005 01:56:00
/ -paulicăă! paulicăăăă...mă, băiatule, mă, unde te pitişi acu, când am eu nevoie de tine?/ oniţa, tânăra văduvă a lu gheorghe ceferistu', îşi roti privirea prin curtea din faţa casei, plină de pomi roditori şi de flori de toate neamurile şi culorile, ştiind că nu-i nici urmă de paulică –băiatu' ăl mare- prin ogradă. o cam amăra năzdrăvanul ăsta al ei, era de pomina satului cu trăznăile care curgeau gârlă, de cum se crăpa de ziuă până dădea lumea drum  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Scor
de loredana tudor la: 17/11/2005 12:05:00
tristetile de azi/ n-au egalat inca, scorul/ cu tristetile de ieri/ mai sunt lacrimi neplanse/ si cuvinte de tacut/ mai sunt mangaieri de ucis/ la granita/ cu trupul / unui inger/ ne facem, cumsecade, datoria/ “ca ploaia”, scrie cineva-ntr-o alta carte…/ asa ca varsam taceri/ in urechile unui azi/ surdo-mut,/ reintrand pe frecventza trecutului/ sa prindem zvon de amintire…/ nu, tristetile de azi/ n-au egalat, inca, scorul/ cu tristetile de ieri/ -cum ai putea sa bati pe cruce/ de doua ori  ...continuare .
comenteaza!
modifica
(DE CE) MA MUT LA BLOC
de loredana tudor la: 17/11/2005 11:59:00
(de ce) ma mut la bloc / Ştiţi ce are australia reprezentativ, după prima lună de şedere? ciorile, care au un croncănit aparte, de bebe fript la degete- doamne, de câte ori nu mi-a-ngheţat sufletu’ de spaimă în luna asta!-, papagalii, care-s exact ca două mahalagioaice, cu mâinile-n şolduri, bălăcărindu-şi una alteia familia şi neamul până la a 40-a spiţă, în mijlocul drumului, musai, şi...greierii./ greierii ăştia, dom’ne, cel puţin p-aici, pe la mine, sună ca  ...continuare .
7 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
da, mymy: baietelul meu de ap - de loredana tudor la: 24/11/2005 20:29:41
(la: (DE CE) MA MUT LA BLOC)
da, mymy: baietelul meu de aproape 3 ani si sotul."argumente" destul de puternice, nu crezi??:-)
#90292 (raspuns la: #90217) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
da, mymiy sunt din Valcea - de loredana tudor la: 23/11/2005 10:21:00
(la: (DE CE) MA MUT LA BLOC)
da, mymy:-)) de fapt, acolo am copilarit, acolo mi-e si acum sufletul, mintea, gandurile, de acolo imi trag seva si puterea pt fiecare noua zi si de acolo imi culeg toate amintirile cucare hranesc "un Azi fara Maine"...
ne cunoastem???:-)
#89851 (raspuns la: #89561) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
o fi cum spui tu, dar eu nu a - de loredana tudor la: 23/11/2005 10:21:00
(la: (DE CE) MA MUT LA BLOC)
o fi cum spui tu, dar eu nu am vazut nici canguri, nici caini dingo. am vazut, in schimb, crocodili, la Crocodylus Park, in Darwin...Dar , daca o sa am altercatii ca astia, nu mai apuc sa scriu texte pseudo-umoristice, ca despre ciori si greieri:-) 'telegi acu' de ce ma luai de astia?:-))
#89850 (raspuns la: #89562) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
imi invat copilul romaneste, dar si engleza - de loredana tudor la: 17/11/2005 13:04:49
(la: Cei din occident, va invatati copiii romaneste ?)
eu ii vorbesc copilului romaneste, in engleza insist doar pe "comenzile" care sunt f utilizate in dialogul de la gradinita, educator/copil (ex: wash your hands, pick it up, go sit down, plese, thank you, we have to share, take turns etc). In casa , eu si sotul meu vorbim, evident, romaneste. Dar il invat cuvinte noi si-n engleza, spunandu-i intotdeauna (si insistand) si pe echivalentul in limba romana. Pt ca e intr-o faza de dezv f puternica a limbajului (are 2 ani si 10 luni), achizitioneaza zilnic cuvinte din limba engleza(de la gradinita si de la emisiunile tv pt copii, pe care i le selectez f atent), asta l-a facut sa renunte la a mai folosi cele cateva cuinte romanesti pe care le stie. Dar intelege cand ii vorbim romaneste si voi gasi si o metoda sa-l motivez/co-interesez sa invete/vorbeasca limba romana.De exemplu, ori de cate ori va face ceva f bun, frumos, il voi lauda in limba romana, toate recompensele i le voi insoti de comentarii in limba romana, tot ceea ce ii voi vorbi de bine, va fi in limba romana, chiar daca asta inseamna ca va trebui sa intensific, pe de alta parte folosirea lb engleze in casa(ca sa aiba efect strategia compensatorie cu limba romana).Sper ca ti-e de folos comm-ule meu, daca nu, e bine fie si numai pt ca mi-ai dat prilejul sa spun si eu 2 vorbe aici:-)

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...