utilizator: Sebesthai

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 3
comentarii: 9

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cea mai banală dintre zilele posibile
de Sebesthai la: 21/11/2005 00:10:00
pe masură ce programul se încarcă, momentul somnului migrează docil, mai întîi spre 12, pentru a-şi tîrî mai apoi extenuarea către o oră de culcare aproape avicolă. ma bag în pat înjurînd printre dinţi oamenii cu restanţe la întreţinere care ne lasă la cheremul climei şi al regiei care îmblînzeşte caloriferele. adorm. / camera mea este o imagine destul de bună a metisării de tradiţie (cărţi multe, lemn închis la culoare) şi modernitate (rafturi îndrăzneţe, desi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Marturisire
de Sebesthai la: 21/11/2005 00:08:00
sînt eu. sînt eu cel care citeşte „dilema veche” în fiecare săptămână şi care nu şi-a simţit nici o dilemă (permanent) rezolvată, nici măcar cînd verdictele erau limpezi-cristaline. sînt eu, cel care pendulează ostentativ într-o vârstă statistică, lipsită atît de entuziasmul artizanal de la 18, cît şi de blazarea migălos croşetată de la 24. sînt eu, arhanghelul lenei şi al nopţilor nedormite, munte de uimire şi izvor nesecat de frustrări ideatice? sînt eu, d  ...continuare .
5 comentarii
modifica
3,14
de Sebesthai la: 21/11/2005 00:05:00
- te iubesc! / - de ce?/ am ezitat. nu mă gîndisem niciodată foarte bine, cel puţin nu alcătuisem un silogism din care să reiasă, indubitabil, declaraţia scurtă şi cuprinzătoare pe care tocmai o făcusem. avusesem nevoie de doi ani pentru a o articula, doi ani de “front amoros” în care blitzkriegul – format mai degrabă din cadouri neaşteptate şi invitaţii de o spontaneitate înfricoşătoare (în fond, cine merge la vama veche de 14 februarie?) – se îmbinase armonios cu r  ...continuare .
6 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Honey, necesarele precizari - de Sebesthai la: 28/11/2005 18:52:10
(la: Doar femeile sângerează)
Honey, se simte necesitatea unor explicatii (nu scuze, caci acelea intervin cand iti pare rau pentru ceva, not the case) suplimentare: in primul rand, inrudirea mea cu Nonverba este pur virtuala. Nu-l cunosc si nici nu intentionez sa o fac. (asta pentru a-l asigura pe Nonverba ca Mess-ul nu i se va ingreuna cu identul meu). Minora mea contributie la "provocarea de a gandi" in cazul Nonverba survine in urma unei coincidente (sau a unui colac peste pupaza, spune-i cum doresti) cat se poate de banale: textele mele au fost publicate alaturi de ale sale. Atat. In al doilea rand, iti repet (sper ca pentru ultima oara), maan a fost criticata, nu atacata. I don't hit women. Yet.
Cat despre stilul de a vorbi, asemanarea este un semn de bun augur. Pentru Nonverba, caruia ii doresc numai bine.
Ca si voua, tuturor.
#91247 (raspuns la: #91076) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Honey - de Sebesthai la: 26/11/2005 20:38:22
(la: Doar femeile sângerează)
una dintre "virtutile" inerente mediului virtual este neintelegerea sau malentendu-ul (right, maan?). Prin urmare, o critica adresata maanei a fost catalogata (intr-un regim de urgenta care ridica, la randu-i, probleme de comprehensiune si rabdare) drept o dorinta febrila de reprimare a "cartitorilor". Defel. Ma repet: daca are competenta critica necesara (nu discutam opinia mea personala conform careia nu toata lumea ar trebui sa spuna orice despre oricine, in cazul acesta maan vs Nonverba), sa critice. Si daca o face, s-o faca asa cum a demonstrat ca poate: limpede, argumentat, inteligibil si pentru "telectualii" care nu tresar cand tzurtzurele metaforii le gadila spinarea.

Acum..Honey, in paradisul asta virtual nimic nu-mi alimenteaza mirarea. Nici regulamentele, nici abolirea lor. Aici administratorii tasteaza demiurgic si nu vad cum ar putea "militziile" mele sa-i ajute, atunci cand poseda ei insisi un dram de discernamant. Intrebarea este: do they?!

Ma tem ca nu te urmaresc: care ar fi frustrarile pe care le-ai detectat in militantismul meu pentru critica echilibrata? Sau care sunt neologismele "de lux", daca ale mele iti inspira o dizgratioasa pauperitate?

Un ultim amanunt: "nesimtirea mea inutila" nu s-a cristalizat, pana acum, in forme destul de transparente de discurs de bodega, asa cum am intalnit in reply-ul dlui Intruder, acum caracterizat de o salutara mutzenie.

Cele bune.
#90806 (raspuns la: #90757) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
maanei, dupa review-ul actualizat - de Sebesthai la: 26/11/2005 11:44:34
(la: Doar femeile sângerează)

Desi mesajul nu mi se adreseaza (again), mentionez ca forma sa este mult mai aproape de ce ar trebui sa constituie o critica literara intre cafeisti/cafegisti. Multumesc, maan, pentru lamuriri.

P.S: am sesizat sublinierea francofona. My bad.
#90685 (raspuns la: #90680) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
zarazei, cu sincere pareri de rau - de Sebesthai la: 26/11/2005 11:44:34
(la: Doar femeile sângerează)

Dincolo de faptul ca folosirea termenului englezesc era o ironie, mentionez ca actualitatea care insoteste "noul val" de scriitori e mai usor mestecabila decat gumilasticul majoritatii scriitorilor cu pretentii care, sincer, kinda suck.
Desigur, ai observat, nu despre textul meu era vorba. Si nici despre interdictii gestapoviste asupra criticii. Sa fie doleantele mele pentru o critica de bun-simt idealisme si atat?
Asta pentru ca n-ai nas pentru umor de calitate. Imi pare rau pentru tine.
#90682 (raspuns la: #90630) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Intruder - de Sebesthai la: 26/11/2005 11:44:34
(la: Doar femeile sângerează)
bref: Intruder, nu ti s-a adresat nimeni in disputa asta. Nici mie, de altfel, dar critica shubreda a maan-ei a fost un detonator destul de eficient al send-ului trecut. Propun ca atunci cand cineva despica firul in patru, sa aiba "uneltele" potrivite.
In alta ordine de idei: daca nu intelegi un cuvant, un dictionar poate fi o investitie buna. Si, regret sa te dezamagesc, nu intereseaza pe nimeni activitatile tale orale.
#90679 (raspuns la: #90629) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...