utilizator: sattwa

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 17

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Lumina de care vorbesc este D - de sattwa la: 11/08/2006 19:59:45
(la: ATEISM)
Lumina de care vorbesc este Dumnezeu.
Insa despre vestigiile istorice ai dreptate. Ele nu pot determina credinta.
Fie ele piramide, fie biserici actuale la care mergi duminica la slujba, sunt departe de a fi probe ale credintei autentice, sunt doar niste carje, niste temple, pentru aceeia care nu le pot ridica in inima lor.

#138600 (raspuns la: #138461) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
1. Care sunt deductiile prin - de sattwa la: 10/08/2006 19:50:56
(la: ATEISM)
1. Care sunt deductiile prin care se poate ajunge la concluzia ca Dumnezeu nu exista.(intrebare pentru cei care se considera atei)
2. Daca un om este orb si nu a vazut niciodata lumina nu inseamna ca lumina nu exista doar ca nu si-o poate imagina, insa pentru cel care vede ,in mod evident, lumina incepe sa faca parte din viata lui.
3.
>Cel care nu vede aceasta lumina si isi conduce viata in mod firesc fara a elimina posibilitatea ca ea sa existe este in opinia mea un ATEU veritabil(cu o logica fireasca si sanatoasa).
>Cel care nu vede si pentru ca el nu vede crede ca nu exista - este deja o persoana care si-a insusit o dogma, o religie (a necredintei) si nu este cu nimic mai bun decat acela care este convins ca acea lumina exista cu toate ca nu a vazut-o niciodata - acestia din urma sunt cei care il cunosc pe Dumnezeu doar din cartile de religie si totodata cei care sunt gata sa ridice cuvantul/si arma inpotriva celor care cred altceva) - aceasta este falsa credinta.
>Iar cei care vad si simt aceasta lumina pot confirma ca Dumnezeu exista in toate lucrurle si ca totul se intampla prin Gratia Lui.
raspuns pt abc111 - de sattwa la: 08/08/2006 19:44:26
(la: ATEISM)
Tot ceea ce gandim/traim/credem/judecam...este subiectiv si relativ.
Sunt constient de aceasta. Iar trairea mea a fost una evident subiectiva.(in continuare cred ca argumentele singure nu ne pot face sa trecem dintr-o tabara in cealalta)
In ceea ce priveste modul meu de a privi lumea, lucrul aparut nou care a nuantat conceptiile mele anterioare a fost convigerea ca "gratia" exista si se poate manifesta dincolo de orice judecata sau cauzalitate.
In timp s-au adaugat si alte convingeri de ordin metafizic,religios sau ocult care desi nu fac parte din stiintele exacte totusi alaturi de diverse teorii din matematica, fizica, sau psihologie m-au ajutat imi traiec viata putin mai bine si de asemenea sa inteleg mai bine anumite fenomene din lumea in care traim.
#138072 (raspuns la: #137854) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Experienta - de sattwa la: 07/08/2006 15:23:38
(la: ATEISM)
>A crede sau nu in Dumnezeu ascunde acceasi atitudine(a credintei).
>Eu banuiesc ca nici unul dintre cei care se declara atei nu a experimentat realitatea inexistentei lui Dumnezeu ci doar ca nu a experimentat inca realitatea existentei Sale. Din acest punct de vedere a propovadui ateismul este echivalent cu a adopta o atitudine religioasa si a propovadui o dogma sterila.
>Si nu uitati: Moda a fost facuta pentru cei lipsiti de bun gust, Bunele maniere au fost facute pentru cei lipsiti de bun simt si Religia a fost creata pentru cei lipsiti de credinta.
>CONCLUZIE/SFAT:
A crede sau nu in Dumnezeu ascunde acceasi atitudine. Totul este sa ramaneti cu inima deschisa, sa nu acceaptati niciodata dogma fara a o fi experimentat in prealabil, manifestati-va mereu autentic adica fiti mereu voi insiva, in viata cautati iubirea, folositi ca etalon al actiunilor voastre fericirea si multumirea pe care ele o produc. Si astfel , pe nesimtite veti ajunge la Dumnezeu.

Pentru cei pe care expunerea mea nu i-a plictisit inca am o poveste:
>Inainte eram ateu.
Si imi spuneam ca dupa moarte ajungi in tarana si ca numai sufletele slabe au nevoie de sperante desarte in viata de dupa moarte in recompensarea care vine prin accesul in rai...etc. Totul imi parea un mare sistem guvernat de cateva legi fizice care se manifestau mereu cu aceeasi exactitate.
>De asemenea eram convins ca nici un argument de ordin religios nu ma poate convinge pentru ca cele doua lumi, cea ATEE si cea RELIGIOASA imi pareau tangential disjuncte.(nimic dintr-una nu reprezinta argument in cealalta). In plus eram convins ca nu are rost sa ma manifest in mod fals ca si credincios atat timp cat inima mea nu simtea aceasa nevoie, insa imi spuneam ca atunci cand acel argument care ma va convinge de existenta lui Dumnezeu va veni atunci nu voi fi Toma necredinciosul.
>Si intr-o zi acest argument a venit ca o experienta directa.
>Si de atunci sunt CONVINS ca Dumnezeu exista iar aceasta transformare mi-a oferit o alta perspectiva de a privi lumea: un orizont in care Dumnezeu este in/prin toate lucrurile.Nu pot spune ca sunt mai bun, ca sunt mai destept, mai increzator in fortele proprii..etc,insa raceala, angoasa si obsesiile intelectuale(de tip Cioran), tristetile mele metafizice au disparut si au fost inlocuite pe alocuri de sentimentul iubirii , al inefabilului si al bucuriei ca uneori il simt pe Dumnezeu si pe Gratia Sa, si consider ca a fost un mare noroc si o mare gratie ca s-a intamplat astfel.De asemenea modul meu strict determnist de a explica lumea s-a nuantat, am ajuns la informatii si trairi noi, mi-am explicat unele intuitiii mai vechi. Si cel mai important am inceput sa devin mai des eu insumi.
Va urez cu drag numai bine.
Totul este iubire, totul este lumina - de sattwa la: 24/01/2006 20:01:17
(la: asteptandu-L pe Hristos)
mesajpt rast

Gandirea logica este doar un instrument. Cu cat esti mai inteligent cu atat acest instrument iti este mai util, dar nu iti va fi niciodata suficient.
(chiar tu recunosti acest lucru in momentul in care accepti ideea ca doar prin gandire nu se poate ajunge la adevar ci mai este nevoie si de intuitie)

Insa intuitia este la randul ei doar un instrument. Cu cat va fi mai clara cu atat mai usor iti vei lumina cararea cresterii tale spirituale. Insa nici ea nu iti va fi suficienta.

Insa adevarul este Dumnezeu, unic, in si dincolo de dualitate, imanent si transcendent in acelasi timp.

A-l re-gasi pe Dumnezeu doar cu o gandire logica si pragmantica este ca si cand ai dori sa aduni intreg oceanul intr-un pahar.
In plus viata cotidiana la care tu ai acces este ca o picatura de apa dincolo de care se afla oceanul despre care inca nici nu banuiesti ca exista.

Oamenii reduc toate lucrurile la atomi si la cateva legi simple.
De ce crezi ca intr-o zi nu vom putea reduce acesti atomi la ceea ce numim iubire, sau la ceea ce numim lumina.
Se zice ca Dumnezeu este lumina si constiinta, iar eu cred ca aceasta lumina este de fapt iubire, iubire care sta astfel la baza tuturor lucrurilor, asa cum atomii si moleculele stau la baza obiectelor.
#102015 (raspuns la: #101903) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...