utilizator: Sisif

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 34

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Am incercat... - de Sisif la: 12/11/2008 12:54:16
(la: Cine-i nascut sa fie copywriter?)
... sa ma gandesc la intelesul profund al cuvantului inaccesibil si mi-am dat seama ca risc sa gandesc ca un fund nu ca un... copywriter.

Trebuie sa fie ceva (o substanta, o scula sau amandoua...) de inlaturat murdaria, praful, jegul etc. ce s-a acumulat prin locuri imposibil de ajuns...

Cele mai multe reclame cu locuri inaccesibile sunt la chestii de spalat, curatzat etc.
Poly vs Mono... - de Sisif la: 09/09/2008 17:45:22
(la: Simplu)
A fost o vreme cand aveam mai multi zei si erau specializati (nu erau 15000, erau cativa da' buni!)...
Aveai de facut o calatorie pe mare, te rugai lui Poseidon. Beai un spritz, il invocai pe Bacchus. Meshtereai ceva, cereai ajutorul lui Hefaistos. Erai indragostit, aduceai ofrande Afroditei. Trebuia sa te implici intr-un caft si vroiai sa iesi invingator, Ares era omul tau... Plecai la vanatoare, Artemis avea grija sa nu vii cu tolba goala... Erai agricultor, aranjai cu Demetra sa-ti dea apa la tomate. Cazare buna pe lumea cealalta se rezolva cu Hades... etc.
Apoi a venit religia centralizata cu partid unic format din trinitate si comitet central de sfinti cu cruce rosie, birou executiv de sfinti cu cruce neagra si o mare adunare nationala de sfintisori si sfintisoare, mucenici plus SPP de ingeri... Toti condusi de un carmaci batran cu barba ce se uita chiorasi la noi de pe un nor... todeauna alb. A fost momentul cand "sa crezi" a devenit o obligatie...

....

Apropos...
In ceea ce priveste experimentul de maine exista o probabilitate, si aceasta foarte mica -- dar exista ! -- , de a se declansa o reactie de "descompunere a vidului fals"... Cine are o idee despre ecuatia lui Schroedinger pentru o particula intr-un camp de forte si efectul tunel stie ca in anumite conditii si primind cantitatea necesara de energie o particula aflata intr-o groapa de potential unde a fost "prinsa din greseala" (desi Einstein a zis ca "Dumnezeu nu joaca zaruri", mai bine zis asa spera el... Heisenberg spunea ca joaca...) poate strapunge "zidul energetic" ce o separa de o alta groapa de potential aflata mai jos (un nivel de energie inferior primului si de fapt cel real si stabil...) si sa ajunga, cum s-ar spune, in banca ei sau acolo unde ii este/era locul... Asta inseamna ca in acel moment (maine), acolo (in Elvetia) se va initia o "bula" de vid real ce va creste cu viteza luminii si va inlocui "vidul fals" care este lumea si universul asa cum le cunoastem noi. Totul... toata materia, asa cum o stim, se va transforma in "altceva". Nu stim in "ce" si nu o vom sti niciodata...
doar un test... - de Sisif la: 21/08/2008 15:36:15
(la: o fi adevarat?)
... sa vad daca se pot folosi elemente HTML:

la femmedésobéissante
#335309 (raspuns la: #335307) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Pardon my French... - de Sisif la: 21/08/2008 15:21:48
(la: o fi adevarat?)
...la femme désobéissante.
matematica... - de Sisif la: 21/08/2008 03:48:21
(la: o fi adevarat?)
Haioase comentariile... Am retinut-o p'aia cu "Muntele lui Venus pe Marte" (om) si istoria cu la femme désobéissant et son homme (lafemme) :))

Cand are loc o eclipsa solara discul Lunei se suprapune perfect peste cel al Soarelui… Acest lucru se intampla findca cele doua discuri sunt (aparent) egale cand privesti de pe Pamant. Acest lucru se datoreaza faptului ca distanta de la Pamant la Soare este de 400 de ori mai mare decat cea de la Pamant la Luna iar diametrul Lunei este de 400 de ori mai mic decat cel al Soarelui… Daca vreti sa faceti calcule:
Diametru Luna = 3500 km
Diametru Soare = 1400000 km
Distanta de la Pamant la luna = 375000 km
Distanta de la Pamant la Soare = 150000000 km

Problema:
Daca diametrul planetei Marte este aproximativ 7000 km (pe bune), la ce distanta trebuie sa se afle de Pamant ca sa arate pe cer ca Luna?
Intrebare ajutatoare: Distanta minima la care se poate afla Marte de Pamant este in jur de 75000000km. Cam cat ar trebui sa fie diametrul planetei Marte ca sa o vedem pe cer la fel de mare ca Luna si in acelasi timp avand in vedere ca trebuie sa ramana pe orbita sa si sa nu se apuce sa ne faca vizite inopinate… ?
(Raspunsul in numarul viitor...)
afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: