utilizator: DIDINA

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 1
comentarii: 48

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
CUM VA ALEGETI PRIETENII??
de DIDINA la: 20/01/2006 06:14:00
am si eu o intrebare: cum va alegeti prietenii? / va preocupa pozitia sociala a prietenilor? dar conditiile lor materiale? dar educatia lor sau structura intelectuala? va place sa aveti prieteni care au pozitie sociala si posibilitati materiale similare cu a voastra sau nu conteaza? dar lor credeti ca le pasa de pozitia sau posibilitatile voastre?daca sinteti religiosi acceptati sa aveti prieteni atheisti? dar invers? dar ei v-ati simtit vreodata respinsi pentru o pozitie religioasa sau alta? ave  ...continuare .
8 comentarii
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
TUCULESCU - de DIDINA la: 15/09/2006 04:56:25
(la: Pictori şi picturi)
Mi se pare fascinanta arta lui, foarte expresiva chiar dramatica plina de imaginatie, cumva intriganta foarte originala in exprimarea contemporaneitatii si iin acelasi timp cu radacini adinci in teme si motive romanesti.
NUMAI LA ROMANI???? - de DIDINA la: 14/09/2006 19:34:11
(la: Prostia...la romani)
Din felul in care scrii se pare ca nu ai avut ocazia sa traiesti printre alte natii; prostie omeneasca exista peste tot, crede-ma; dar ca veni vorba o caracteristica accentuata a romanilor mi se pare tocmai acest mod ca al tau(care l-am observat si la alti romani) de critica a propriei sale natii (bineinteles excluzindu-se pe ei insisi) si lipsa de solidaritate cu propria natie; nu cred ca ai sa auzi multe natii exprimind astfel de pareri despre ei insisi ca romanii; ai auzit vreodata un neamt, sau un ungur sa se exprime in acest sens? Dar alte natii? Eu nu. Primele doua categorii care le enumeri tu nu sint decit moduri de invatare sau de a acumula experienta de viata si nu mi se pare ca una sau alta ar denota mai multa prostie; iar oameni care cred ca le stiu pe toate, e plina lumea de ei la toate natiile;
depinde - de DIDINA la: 13/09/2006 08:59:38
(la: Ce ati alege : respectarea principiilor sau prietenii ?)
Desi nu am un exemplu pot sa-mi imaginez circumstante in care mi-as calca pe principii pentru un om in care cred cu adevarat ca sa-l salvez dintr-o situatie extrema...; dar as sti ca este alegerea mea ca mi-am calcat pe principii pentru o cauza care este conforma principiilor mele de a-mi reevalua mereu principiile si parerile, de a nu avea idei fixe, de a evalua momentul. Pe de alta parte eu cred ca daca poti sa calci orcind pe principii de dragul altora nu esti cu adevarat un om cu principii.
VAN GOGH IT IS - de DIDINA la: 13/09/2006 08:59:38
(la: Pictori şi picturi)
Pe mine el m-a impresionat cel mai mult si ma refer la perioada impresionista; am fost la museul VG in Amsterdam si in prima ora am privit picturile printre lacrimi; primele cuvinte din turul audio erau un citat dintr-o scrisoare lasata de el inainte de a se sinucide in care se considera un eshec uman o viata irosita....ce paradoxal ...... sau poate ca sa creezi o arta atit de intensa trebuie sa traiesti viata atit de intens. Imi place si Gaugain, Cezane si Modigliani.
INREBARE - de DIDINA la: 14/06/2006 11:45:58
(la: Codul Da Vinci (Da Vinci Code))
Si pe mine m-a dezamagit filmul; subiectul e fascinant si producatorii ar fi putut sa foloseasca ideea si sa faca un film original si bun ; au preferat insa sa copieze cartea cliseu dupa cliseu enervant de explicit si sa faca un film politist de duzina. De fapt nici cartea nu are o valoare literara dar ideea sa , desi inspirata din alte scrieri este intriganta, fascinanta si cu ramificatii serioase care nu poate sa nu stirneasca imaginatia si curiozitatea unei minti logice in cautarea adevarului despre destinul nostru de om. La sfirsitul filmului la fel ca de altfel si la sfirsitul cartii am ramas cu o inrebare grea care v-o pun acum si voua: daca voi ati fi in posesia unui astfel de secret voi ce ati face cu el? L-ati arunca in ochii lumii? Credeti ca omenirea e pregatita sa-si accepte destinul de mica 'veriga' trecatoare in istoria biologica a universului? Ca nu sintem aici ca rezultat a unui plan maret in care cineva acolo sus sta si vegeaza si asteapta momentul sa faca miscarea urmatoare spre infaptuirea acesei maretii al carei centru sintem noi oamenii, ci mai degraba ca sintem o etapa infima mai mult sau mai putin semnificativa considerind infinitatea in spatiu si timp a universului. Daca ati stii sigur ca Christos a fost un muritor care a avut puterea sa-si jertfeasca viata si sa indure totul pentru o cauza nu vi s-ar parea mai demn de admirat? Daca chiar a fost nemuritor si l-a luat tatal lui in cer nici macar nu avut nimic de pierdut. Ce ati face cu un astfel de adevar? Si daca l-ati spune mai departe si l-ati raspindi aducind dovezi clare de necontestat credeti ca ati pune capat religiei, credintei ? Crede omul ceea ce e real sau e parte din natura noastra sa cream 'divinitatea' care sa acopera ceea ce nu stim exact si in rest sa credem ca sintem centrul la tot ceea ce exista.
Nu am citit tot ce s-a scris in aceasta confernta si ca atare imi cer scuze daca repet idei deja expuse.

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: