utilizator: owlet

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 15

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Alexandros - de owlet la: 03/05/2006 19:40:24
(la: CINSTIT sau IPOCRIT?)
Daca stau strimb si sper sa gindesc drept, un alt mod de a privi intrebarea ta este de ce iti pui problema daca sa-i dezvalui partenerei tale mica ta escapada. Spun asta pentru ca in general lumea tace chitic... cum s-ar zice, face si tace.O dezvaluire de felul acesta poate avea diferite conotatii in functie de imprejurari, caracter, temperament. De exemplu, poate fi o modalitate de a deschide "pe bune" discutia, de mult aminata si poate necesara, despre cit de indulgenti suntem in privinta calcatului pe alaturi a partenerei/ului. Adica, pentru cineva care vrea sa porneasca la drum lung cu un partener si stie ca din cind in cind are aceasta slabiciune, e cu siguranta mai bine sa discute de la inceput ca sa stie pe ce teren se afla. In plus e un semn de respect si consideratie fata de partener...Alta ipoteza: poate ca relatia nu este chiar asa de buna si michiduta indeamna pe la spate la o dezvaluire care tu banuiesti ca ar termina relatia. Sau poate din contra, e un fel de atrage atentia partenerei prin a te infatisa intr-o lumina noua, de cuceritor.Citeva ipoteze, poate nici una corecta...Nu includ aici anumite considerente morale, pe de o parte pentru ca s-au discutat deja, pe de alta parte pentru ca ideea de "the one and only, forever and ever" e destul de grea pentru digestia mea.Vaticanul - de owlet la: 20/01/2006 20:09:58
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
De unde se vede ca zicala "mai catolic decit papa" se poate aplica si literal :(Acum vreo citeva saptamini am auzit la radio un "evangelist" de vaza care-si expunea punctul lui de vedere cum ca "intelligent design" nu este creationism, si ca are o solida baza stiintifica. De exemplu, zice el, noi nu negam ca ar fi existat dinozauri. Arca lui Noe avea si dinozauri, numai ca nu neaparat trebuiau sa fie maturi; puteau sa fie "baby dinosaurs"!!! No kidding!

Partidul conservator si avortul in USA - de owlet la: 20/01/2006 12:50:21
(la: Da sau nu pentru avort?)
Mai adaug la cele spuse de donquijote ca in USA partidul conservator este impotriva avortului pe motivul ca protejeaza viata si drepturile copilului inca nenascut. Surprinzator insa, acelasi partid milos este pentru pedeapsa cu moartea si sprijina razboaie distrugatoare pe motivul ca aduce pacea si democratia in dar unor tari indepartate, naclaite in terorism si din intimplare in petrol.Si ca o nota de subsol adaug ca in multe din statele din sudul USA au ramas foarte putine clinici unde medicii fac avorturi; iar acolo unde sunt, medicii sunt obligati sa dea femeilor care vor un avort un pliant care le explica ce complicatii pot aparea de la avort, cum se efectueaza avortul, totul acompaniat de poze nu prea atragatoare. In plus, dupa ce au primit pliantul femeile trebuie sa astepte macar 24h inainte de procedura. Tactica este ca femeile sa se sperie si sa renunte. Din cauza intervalului de 24h, renunta si multe dintre cele care nu se sperie dar care au venit la clinica de la distante mari si care nu vor sa mai faca o data drumul (chestie de bani de obicei). Evident, celor care aleg sa faca copilul nu li se da un alt pliant cu riscurile asociate cu nasterea si nici nu li se reaminteste ca patura cea mai saraca a societatii sunt femeile singure cu copii.


Draga Ana - de owlet la: 20/01/2006 12:50:21
(la: Tmiditatea)
Multa lume are "boala" ta, numai ca probabil fiind prea constienta de propria timiditate nu o remarci pe cea a celor din jur. Iar daca este vorba asa cum imi pare mie de timiditatea fata de sexul opus, cred ca majoritatea lumii, mai ales la tinerete are dificultati. Ca doar care este subiectul atitor comedii romantice? Stingaciile oamenilor, de ambele sexe, in diferite ipostaze: cum s-o abordeze, cum sa-i zica natafletului ca e pantaloni scurti cind trebuiau sa mearga la restaurant, cum sa se poarte cind se intilneste cu parintii lui etc.Serios vorbind, sfatul lui donquijote mi se pare excelent. Esential insa mi se pare sa vorbesti/flecaresti/discuti cu cit mai multa lume. In felul acesta vei incepe incet, incet sa capeti incredere in tine pentru ca vei invata cum sa interactionezi cu cei din jur. Problema cu timiditatea este destul de delicata pentru ca o persoana timida este foarte atenta la orice indicii (indicii pe care o cineva care nu este timid le ignora) care par sa sugereze ca va fi dificil sa se descurce in situatia respectiva si evident vor afecta negativ persoana timida. Ca sa scapi de timiditate, cred ca e nevoie de o autoimpusa doza de indiferenta. Pina la urma, multe imprejurari care tie ti se par catastrofale, multa lume nu-si va aduce aminte de ele a doua zi. Si cred ca nu e nimic mai folositor pentru tine si cei din jur sa tratezi situatii jenante cu umor. Un zimbet si vorba lui Britney Spears "Oops, I did it again" te pot scoate adesea din necaz.Leacul de timiditate este intr-un fel similar cu leacul pentru fobii. Trebuie sa te obisnuiesti cu ceea ce-ti face frica. Si asta o faci prin a te pune constient si repetat in ipostaze de care te temi. Si mai este ceva, nu-ti face griji de parerea pe care ai facut-o asupra unei persoane, mai ales de sex masculin. Barbatii sunt si ei adesea timizi, si le trebuie sa se simta confortabil ca sa te abordeze si sa-ti transmita in mod explicit ca te plac, ceea ce nu se intimpla decit dupa o vreme.Orice strategie vei alege, fii convinsa ca nu esti ratata doar pentru ca esti timida. Iti sugerez un exercitiu: in urmatoarele zile, cind intilnesti pe cineva pe strada sau in alte parti, fii prima care saluta sau eventual deschide discutia. Iar daca stai in dubii daca sa saluti sau nu o persoana pe care o cunosti doar din vedere, salut-o si zimbeste-i :) Noroc bun!

Alexxia - de owlet la: 09/01/2006 21:59:27
(la: Ce se intampla cu un barbat care e intr-o relatie de mult timp?)
Alexxia, subiectul propus de tine mi-a adus aminte de un comentariu stupid dintr-o comedie pe care am vazut-o acum multi ani. Suna cam asa "chiar daca un barbat are friptura in fiecare zi, parca ar incerca si cartofi prajiti".E foarte posibil ca atractia pentru fata respectiva sa fie in parte alimentata de faptul ca junele in discutie este intr-o relatie de lunga durata, "serioasa", deci el nu poate s-o vada pe zina cea tinerica decit relativ rar si atunci vorbeste numai el si in consecinta vine acasa plin cu imaginea ei de turturica frumoasa, dar despre care n-are decit o foarte vaga idee despre ce se ascunde in tartacuta zinei cu pricina. Acuma, o discutie "serioasa" pe subiectul "alege, pe ea or pe mine" e destul de primejdioasa pentru ca pe de o parte bietul om habar n-are ce vrea, iar pe de alta parte, daca il obligi sa aleaga, imi pare ca faptura cea tinara pe care el a impopotonat-o mental cu toate calitatile este in avantaj.Daca ar fi sa croiesc un plan de bataie primul pas ar fi sa-i revelez junelui nostru ca friptura poate sa-si ia talpasita, fara scene si lacrimi, ci pur si simplu. Asta l-ar ajuta poate sa-si dea seama cit de tare este atasat si cit de mult ii lipseste partenera lui. La momentul actual "he takes you for granted". Din cite banuiesc eu, el n-a prea contemplat posibilitatea ca el sa fie cel parasit si poate un pic gelos (avind in vedere propria lui experienta, intrebari de genul "cine stie cu cine a plecat" se nasc destul de usor, mai ales dupa un pahar de vin la o ora mai tirzie din noapte). Plus ca, fiind liber, omul nostru ar putea s-o vada pe zina mult mai des si ori s-ar satura de ea (sau invers ea de el) rapid si si-ar da seama de nebunia dumisale "matura" ori lucrurile ar escalada si atunci n-ai vrea sa fii pe aproape sa contempli o "dragoste furtunoasa".Nu de alta, dar oricit de special e junele nostru, lumea e mare si sunt o multime de alti barbati cel putin la fel de inteligenti si aratosi. Plus ca o indragostire ajuta sistemul imunitar si face tenul frumos :)


afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...