utilizator: bluecip

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 3
comentarii: 3

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Taverna din gara
de bluecip la: 30/01/2006 07:59:00
ungher pictat cu chipuri zbarcite/ lumina zgarma umbre adanci in riduri/ sterse de personalitate - fete mate si uitate/ melodie taraganata pe disc de ace zgariata/ priviri scurse-ntr-un pahar usor si acru/ fum... stins in scrum de tuse seaca/ odaie fara drum si fara ..."pleaca".
1 comentariu
modifica
Albastru
de bluecip la: 11/12/2005 01:25:00
albastru... / / / senin. pasari... sulite vii ce brazdeaza duios cerul. privirea imi este inundata de albastru infinit. inspir adanc incercand sa-l acaparez in piept. sunt constient ca el este singurul salvator aici. aici unde larma facuta de bataile grele si asurzitoare ale baroaselor, acute, metalice... insistente imi invadeaza urechile si mi le sufoca. caut refugiu... / ma uit la cele mai minunate imagini... la cele mai dulci vise stranse si atarnate cu grija in podul mintii mele... sunt b  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Sarac
de bluecip la: 11/12/2005 01:18:00
mesaj dulce sãlciu, / strivit sub sicriu / tâsnesti rosu violent pe cruci/ din ai mei strãmosi. / / calea tu mi-o transezi / dur ca un tãis / intr-un coridor strâmt tu mã inchizi / de gânduri prãfuite, reci si seci / / esti mesajul sângelui / ascuns in ale mele vine, / in organe animate mecanic / ...marionetã moarta-vie / / cu-n ocean de te-as dilua / rece si sãrat / de veacuri si amprentã / ...atunci as fi sãrac.
comenteaza!
modifica
afiseaza toate subiectele...

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
reflex la minciuna - de bluecip la: 27/02/2006 13:55:58
(la: Viteza de reactie tine de inteligenta sau nu?)
similar intamplarii din povestea ta...
muncitor in santier naval in Mangalia... intretinere macarale. deschide usa fara sa se uite daca e liftul si cade de la 100m in gol... hmmm... l-au adunat amestec de creier cu mate si coaste. Nimeni nu a publicat ceva despre caz.
Situatii de criza sunt, iar raspunsul la ele depinde de inconstient nu de constient(inteligenta)... daca te referi aici la blocaj. Totusi un om bine antrenat ar putea sa depaseasca momente de criza (cursuri de prim ajutor sau mai stiu eu), anumite persoane au reactii corecte fara sa fie pregatiti si altii se blocheaza chiar daca au fost antrenati. Nu stiu.
Apropos ca om avem obligatia sa acordam prim ajutor. Cati stiu sa o faca? Cati sunt oameni sa o faca? Daca o fac si provoaca decesul(coloana deplasata)...?!
Gasirea cristalului/instinctului...? De mici suntem supusi impurificarii instinctului. In copilarie avem capacitati de comunicare/intelegere/supravietuire pe care suntem "obligati" sa le uitam. Asta e sistemul in care traim... uitam sa ascultam cristalul din noi ca sa invatam sa clasificam, categorisim. Sunt cam bulversat la ora asta... in mare e mult de vorbit nu de scris.
Asa ca... ne lasam "mintiti" ca e bine asa si altfel de parinti, scoala... dar reactionam dupa cristalul care a mai ramas in noi.
!!! NEVER QUIT !!!
mai multa fericire... - de bluecip la: 15/12/2005 12:37:10
(la: PARADOXUL VREMURILOR NOASTRE)
Toti cautam fericire... pentru ca refuzam sa o vedem?
Speram sa fim fericiti in viitor si vorbim despre trecutul in care am fost fericiti.."ce bine era atunci, ce frumoase clipe am trait, ce fericit as fi daca"...
ignoram prezentul si nu vrem nicicum sa recunoastem ca suntem fericiti...
avem atatea motive...
experiment:
am privit printr-un aparat foto cu camera obscura deschisa...
am reglat timpul de expunere (a retinei mele) la 1:500 secunde...
am declansat...
am reusit sa vad subiectul... sa citesc o fraza... sa vad o imagine.. sa o retin...

cate 1:500 trec pe langa noi si le ignoram?
___________________________________________________________
!!! NEVER QUIT !!!
#95183 (raspuns la: #93072) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
S.F.arsitul - de bluecip la: 15/12/2005 12:37:10
(la: Albastru)
Sfarsitul... se spune ca ultimul organ care moare este creierul asta in cazul in care nu cumva nu ni-l zburam cu vreo arma... atunci... atunci cand el este inca oxigenat si functional... oare nu ne pune in fata sfarsitului nostru... oare nu secreta el ultimele intrebari la care reusim sa ne mai raspundem? Daca e asa? Daca acele clipe reprezinta vesnicie? Nu ar trebui sa fim impacati cu noi insine, cu tot ce am facut in viata...?
Oare el in acel moment de criza nu catalizeaza reactiile in interiorul sau ca sa creeze cele puternice sentimente? Si daca ar fi asa... as zambi? ...as muri inecat intr-o vesnicie zambete?


!!! NEVER QUIT !!!
#95182 (raspuns la: #95016) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...