utilizator: hahaha_ghici

statut: utilizator inregistrat
inregistrat inainte de 20/02/2007 subiecte: 0
comentarii: 6

semnaleaza adminului
.


subiecte recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu exista subiecte.

comentarii recente:


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
for ady maris. - de hahaha_ghici la: 17/02/2006 19:56:48
(la: Caricaturile lui Mahomed)
ghici_m.
da ei cred ca respecta un dumnezeu fara sentimente care le cere sa fie perfecti. . stiu ca majoritatea sunt manipulati, dar totusi cred cu o tarie incredibila. eu ma intrebam cum ar fi daca toti crestini ar crede la fel in Isus. tu esti unul... dar mai sunt sute de milioane care spun ca sunt crestini, dar nu stiu cine e Isus, sau nici nu sunt siguri daca exista dumnezeu. vroiam sa spun ca in domeniul credintei putem sa luam lectii de la musulmani. se pun ei ca si noi sa se intrebe daca kiar exista allah? si asta poate si datorita mediului conservator in care traiesc. noi suntem foarte civilizati, dar civilizatia noastra e de fapt doar de suprafata, si ne face doar sa uitam esentialul.
ce spui tu e adevarat. si eu cred in aceleasi lucruri.

dar gandeste-te ca pentru un musulman esti exact ce este si el pentru tine: un necredincios... un ratacit, un fanatic care crede in ceva gresit, si pe care incerci sa-i arati ca ceea ce crezi u e bine... iar daca nu poti, sa-l scoti din scena.
#106631 (raspuns la: #105964) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
muhammad si coranul nu propavaduiesc violenta. pt templer - de hahaha_ghici la: 17/02/2006 19:56:48
(la: Caricaturile lui Mahomed)
ghici_m.
da eu pot sa zic ca am citit coranul ... din curiozitate, si nu pot spune ca nu propovadiuesc violenta. adica daca coranul spune ca uciderea unui crestin nu e o crima, ci o dovada de credinta si supunere, in timp ce uciderea unui 'drept credincios' e un pacat fara iertare . e adevarat ca sunt multe confuzii si despre Djihad, si despre motivatiile crimelor, si despre manipularea in masa la care sunt supusi marea majoritate a musulmanilor, si multe vor ramanea cunfuze. dar nu pot spune ca nu propovaduiesc violenta. e adevarat ca se contrazice in multe lucruri si coranul, si viata 'profetului' lor . cu toate ca in unele pasaje e propovaduita o pace dak e in favoarea lor, musulmanii care nu lupta impotriva necredinciosolor , nu vor avea rasplata de la allah. ... oricum, asa cum majoritatea crestinilor nu stiu despre ce e vorba in biblie, tot asa si musulmanii, cei care nu citesc, asculta de manipularile mai mult sau mai putin subiective ale mai marilor lor...
#106630 (raspuns la: #106037) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
ghici_m. arabii . ii admir - de hahaha_ghici la: 14/02/2006 19:38:53
(la: Caricaturile lui Mahomed)
ghici_m.
arabii . ii admir pentru revolta lor. nu pentru ca distrug si cred in ceva fals, dar pentru puterea cu care cred. voi care ii criticati atat, credeti in ceva? sau nu aveti curajul sa o faceti? aveti taria sa credeti in ceva, sau sa muriti pentru o cauza? ei respecta ceea ce cred, si isi apara credinta cu pretul vietii... voi? va e frica sa credeti... libertate de opinie. si totusi, de ce va e frica sa credeti altceva dekt opinia generala kre de fapt e influentata 90 % de presa? libertate, asta include credinta libera, dar si respectarea credintei celorlalti. daca suntem mai civilizati ca ei, de ce nu le aratam asta? i'll be back.
#105818 (raspuns la: #105750) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
dependent de ce? - de hahaha_ghici la: 08/02/2006 19:58:27
(la: e bine sa te lasi prada muzicii?)
ghici_m.

depinde ce intelegem prin muzica... de obicei astazi, muzica nu e altceva decat o insiruire ordonata (sau nu) de zgomote... :)
dar bine-nteles... asta nu in toate cazurile...
pt k ce e expresivitatea in muzica azi? linia melodica? ... in principal nu... sau... cuvintele... da, astea sunt, pt k nu mai e muzica, ci versuri d multe ori aiurea....
si mie imi place sa ascult muzica la nebunie, fara sa ma gandesc la melodie, sau la versuri... ce imi induc ele mie.... dar totusi ajungi dependent de ce? de versurile kre de fapt nu exprima nimik, la fel ca si melodia.
as asculta pe bach sau beethoven , ore intregi, si din muzica lor, as intelege mult mai mult dekt din versurile fara sens de astazi...

depinde de ce intelegem prin muzica...
ghici_m.
ghici_m. mileniul 3? daca n - de hahaha_ghici la: 19/01/2006 11:34:42
(la: Codul Da Vinci (Da Vinci Code))
ghici_m.
mileniul 3? daca nu ai observat, lumea nu evolueaza, ci involueaza...
in caz ca nu ai observat, ti-as propune sa studiezi putin "evolutia omului" de-a lungul istoriei... nu a tehnologiei..., nu a sistemelor politice... ci a omului... stabilitatea personalitatii umane...
din punctul asta de vedere , omul de azi e cel mai slab.
deci si operele literare de azi sunt la fel... dar primesc proportii tocmai datorita mediocritatii cititorilor.
cititorul comun , la ce se asteapta de la o carte? doreste sa fie cat mai captivanta... sa-l faca sa se simta in miezul actiunii , sa se simta cum ajunge sa o inteleaga prin inteligenta lui... iar Brown reuseste sa-l faca sa se minta singur ca ar fi destul de inteligent incat sa poata rezolva o controversata enigma. dar prin succesul pe care l-a avut cu asta... a avut o mare putere de influenta a unei opinii publice instabile.
carte proasta ai spus... poate. dar nu un scriitor prost, ci unul foarte parsiv... din moment ce a putut crea un asemenea roman... cu un stil de invidiat... , dar mult mai subtil psihologic... asta dovedeste intentia si capacitatea sa de a infulenfa voit si controlat.
despre oamenii care o citesc... din moment ce si tu ai citit-o , si eu, si multi altii... as spune ca depinde de felul in cere o citesti si o intelegi.

asa ca mileniul 3 a esuat tocmai datorita imposibilitatii acceptarii in afara ratiunii.
ghici_m.
#101075 (raspuns la: #100821) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului

afiseaza toate comentariile...


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...